Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1801 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 19 September 2008 - 10:59 AM

Ja, tudi o tem sem že razmišljala smile.gif
  • 0

#1802 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 19 September 2008 - 03:19 PM

Evo, jaz sem par dni nazaj koncala s tretjo skatlico Yasminelle, pa me zdej neki zanima. A moram jaz spet do ginekologinje, pa tam cakat v vrsti pa to, a se ne da sam dvignit nekje recepta? Pa a da lahko ona meni recept npr. za 4 skatlice, ker men se res ne da usak mesec hodit v ZD po recepte?
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1803 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 September 2008 - 03:28 PM

Ne sam ne moreš dvignit nikjer recepta. Ti ga mora napisat ginekolog(inja)...

Meni moj ginekolog napiše za največ 3 škatlice. Vem pa, da moji prijateljici da recept kar za pol leta (za diane35), sem mu sicer tudi jaz rekla že za yasminelle, da bi mi dal za pol leta tudi pa je rekel, da pač kao za te novejše napiše recept samo za 3 škatlice. Zakaj pa nimam pojma.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1804 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 19 September 2008 - 04:34 PM

Drugače sem prebrala navodila, pa tut vem za kok se zmanjša zaščita pa vse. Samo zanima me če pri nosečnosti ( v mojih navodilih piše samo to da ko ugotoviš da si noseča jih morš takoj nehat jemat)- menstracija se verjetno potem ne pojavi v tistem tednu sploh in če se ne potem narediš test? Sepravi v tisti pavzi? Pa sem sem skor 100% da ni nč, samo vseen hočem bit 10000% da se ne rabm sekirat smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1805 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 20 September 2008 - 07:04 PM

Na katerikoli recept lahko dobiš zdravila samo za 3 mesece. Torej recimo - če jaz jemljem 2 tableti za želodec na dan (v škatlici pa je 20 tablet), mi bo dal toliko škatlic, da bom imela 90 tablet (torej 5 škatlic).

Ker poješ 1 škatlico tabletk na mesec, ti zato lahko naenkrat predpiše le 3 škatlice. Sicer pa - a je težko 4-5x na leto prit po recept? tongue.gif
  • 0

#1806 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 20 September 2008 - 08:56 PM

QUOTE(SaRcHiiQaa @ 19. 9. 2008 - 16:19) View Post

Evo, jaz sem par dni nazaj koncala s tretjo skatlico Yasminelle, pa me zdej neki zanima. A moram jaz spet do ginekologinje, pa tam cakat v vrsti pa to, a se ne da sam dvignit nekje recepta? Pa a da lahko ona meni recept npr. za 4 skatlice, ker men se res ne da usak mesec hodit v ZD po recepte?

Pri moji ginekologinji je tako, da ne rabiš čakat v vrsti, ampak lepo potrkaš pa ti sestra izda recept..ne pa ginekologinja (ona je samo podpisala več receptov, da so na zalogi). Pač je treba vsake 3 mesece it po recept za 3 škatle, kar meni vzame max 5 minut, če me še sestra slučajno tehta al pa meri pritisk. Imamo pa dogovorjeno tudi tako, da mi v času pred poletjem da sestra kr dva recepta (pač zaradi dopustov), na enem je tekoči datum, na drugem pa si potem jaz datum napišem tri mesece kasneje.
  • 0

#1807 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 24 September 2008 - 07:39 AM

QUOTE(-supergirl- @ 7. 4. 2008 - 13:50) View Post
meni je ginekolog odsvetoval yasmielle oz. yarino, ker naj bi povzročale večji procent tromboze. sicer vse še ni raziskano, ampak do takrat mi jih je odsvetoval. mi je dal prav za prebrat neko medicinsko literaturo, ki je seveda nisem razumela, potem mi je pa še to razložil. tako ostajam pri logest!

vedno sem se čudila zakaj moj ginekolog ne predpisuje yarine oz. yasminelle. ampak glede na dogodke na hrvaškem, mu pa začenjam verjet. dokler mi logest čisto ustrezajo, bo to to.

• 0

#1808 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 24 September 2008 - 08:07 AM

Mene je tole tudi rahlo šokiralo, da je deklca kr umrla zaradi strdka na pljučih in to zato, ker je uporabljala kontracepcijske tabletke Yasminelle. Tudi sama imam točno te tabletke in sem malo v dilemi ali naj sploh še nadaljujem z jemanjem. Sicer v stranskih učinkih je baje to navedeno in je tudi res da vsak posameznik to drugače prenaša ter da se to zgodi 1 ali 2 na nevemkoliko uporabnic tko da... ne vem ne vem...
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#1809 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 24 September 2008 - 08:58 AM

Jaz sem tudi začela z jemanjem te Yarine pred mesecem dni in mi je zdaj kar zabegnilo. Pravkar mam tedensko pavzo in mislim, da ne bom niti začela z jemanjem novega zavoja. ermm.gif
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#1810 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 24 September 2008 - 09:02 AM

Po moje je treba pozornost usmeriti tudi na to, da je večja možnost tromboze, če dekle kadi.

Jaz se bom še malo pozanimala, preden bom ukrepala...
  • 0

#1811 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 24 September 2008 - 09:30 AM

Te tabletke zaradi katerih naj bi umrla so pri nas znane kot yarina, ne yasminelle.

Jaz sem spet nehala jesti tabletke, spet isti stranski ucinki.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1812 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 24 September 2008 - 09:31 AM

Kakšni pa? Pritisk? Migrene?
  • 0

#1813 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 24 September 2008 - 09:34 AM

Ancka, ti jemlješ Yarino ?
Jaz sem ta mesec spet gnjavla ginekologa naj mi pove kolko so dejansko škodljive tabletke, pa mi je zatrjeval prepričano, da nič, češ da je bolj škodljivo če poješ škropljeno jabolko.

• 0
IPB Image

#1814 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 24 September 2008 - 09:40 AM

Ne, jaz sem na Yasminelle. Sem pa jemala Yarino pa sem imela zaradi njih glavobole - zato sem prešaltala na Yasminelle.
  • 0

#1815 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 24 September 2008 - 09:41 AM

pri vseh tabletah so možni stranski učunki. tveganje za stranske učinke pa se povečuje s tveganim načinom življenja (kajenje), povišanim krvnim tlakom in ostalo družinsko zdravstveno zgodovino.
me je pa aprila, ko sem bila pri ginekologu in želela menjat tabletke za razvpito yarino oz. yasminell, zelo začudilo, ko mi je rekel, da ni šans. da on jih ne predpisuje, ker še niso dovolj raziskane oz. je večji procent možnosti tromboze in embolije kot pri ostalih. samo, ko sem omenila, mi je dal neko medicinsko knjigo z vsemi zdravili, rekel preberite in mi jih ni želel dat. potem mi je še sestra rekla, da pri tem zdravniku teh tabletk ne bom dobila.

zato sem se pa vedno čudila, ko ste vse razlagale, da vam ginekologi predpisujejo te tablete. verjetno res niso nič bolj škodljive kot ostale, ampak očitno ni vsaka noviteta najboljša 8mogoče ne zadržuje vode, pa ima boljši vplov na psiho pa kaj vem, ampak očitno pa povzroča druge stranske učinke).
  • 0

#1816 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 24 September 2008 - 09:54 AM

Aha. Zanimivo no, meni je takoj predpisal Yarino - niti ne na mojo željo, ker imam težave s kožo in je pravi, da so super. Je možno it na kakšne krvne raziskave, da se ugotovi ali si bolj nagnjen k trombozi ali ne ?
  • 0
IPB Image

#1817 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2008 - 10:07 AM

Za preventivo - en otroški Aspirin na dan. Pa ne na prazen želodec in ne za tiste z razjedami na želodcu in občutljivim želodcem.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1818 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 24 September 2008 - 10:12 AM

Ja, točno. Moja babi redno jemlje 1 aspirin na dan kot preventivo pred krvnimi strdki, saj je imela že 2 infarkta...
  • 0

#1819 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 24 September 2008 - 11:06 AM

Jaz pa ze od vsega zacetka uporabljam Logest in sem zadovoljna. biggrin.gif
  • 0

#1820 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 September 2008 - 11:21 AM

Jaz jih že več kot eno leto ne pijem več in jih tudi ne nameravam zopet začeti. smile.gif

Velika verjetnost je, da sem zaradi teh tablet dobila fibroadenom (je že odstranjen), no, tablete ga niso povzročile, so pa bile 'krive', da se je manifestiral. huh.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users