Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

• Guests

Posted 22 June 2010 - 11:52 AM

QUOTE(Kinky @ 22. 6. 2010 - 10:46) View Post

Meni se to tudi zdi otročje, žabica, in nepotrebno zgubljanje in zapravljanje energije za ljudi, ki tega niso vredni. Ne moje pozornosti, ne mojega časa.

Saj se včasih zgodi, da se opečeš, ampak jaz to jemljem po eni strani kot dobro tudi, pač spoznaš človeka.

Če se kaj zgodi, jaz oprostim, znam oprostiti, ampak pozabim pa nekako nikoli ne. smile.gif Vedno ostane nekakšen grenak priokus. Seveda zavisi tudi od tega kaj se je zgodilo.

V najslabšem primeru veš, in se takšnega človeka izogibaš. Da pa bi kovala neko maščevanje - beri prvi stavek. smile.gif

Nekako tako tudi jaz razmišljam. Oprostim, ampak ne pozabim. Šola za naslednjič, pač.
Če življenje prinese priliko da vrnem nekomu (ampak ne preveč podlo, seveda), bi mogoče izkoristila priliko. Nekega maščevanja pa ne bi kovala, ker je, tako kot pravi Kinky, škoda časa in energije. Pa povrh vsega verjamem v to, da življenje vsakomur prinese točno to, kar si zasluži. Slej ali prej.
Sicer sem zelo impulzivna oseba (al kako bi rekla temu) in ponavadi v kakšnem stanju užaljenosti razmišljam o maščevanju, ampak se hitro ohladim in oprostim. Nisem pač človek, ki bi bil zmožen dolgo kuhati zamero. Pa poskušam dat osebam možnost, da popravijo vtis (ampak tukaj spet reskiram, da se bom opekla dvakrat, čeprav sem bolj previdna). Ampak kako je že rekel Bush? Fool me once....(potem se je pa zmedel naprej....ful) laugh.gif

• 0

#18082 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15672 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 June 2010 - 02:53 PM

Vprašanje za vse pravnicce/pravnike!

Pravna ureditev presoje vplivov na okolje v slovenskem pravu?

Je tole prav?

planski akti s področja urejanja prostora - sem spadata dva zakona: Zakon o urejanju prostora (novo: Zakon o načrtovanju prostora) in Zakon o graditvi objektov.
planski akti, ki se nanašajo na gospodarjenje z vodami - gre za kompleksen način načrtovanja upravljanja z vodami. Vsebina je poseg v vode, ureja pa to Zakon o vodah. Sem sodijo trije sklopi:
○ varstvo voda pred onesnaževanjem,
○ raba vode,
○ varstvo ljudi in premoženja pred vodami.
● področje gozdov in planski akti, ki se nanašajo nanje - isto kot pri vodah, ni pa varstva človeka pred gozdovi. To področje ureja Zakon o gozdovih.
● lov, ribolov - tudi tu je prisotno načrtovanje prostoživečih živali, del teh živali je tudi divjad; to je tisti del, ki se jih pobija v okviru lova. Gre za varstvo divjadi, zlasti pa, kako se jih bo pobijalo. ??
● rudarstvo - imamo Zakon o rudarstvu.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#18083 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5912 posts

Posted 22 June 2010 - 06:13 PM

Olivija, ti jutri sporočim, ko se bom natančneje pozanimala. ampak mislim, da je tako kot si ti napisala. (btw. zakon o rudarstvu se sedaj spreminja!)
  • 0

• Guests

Posted 22 June 2010 - 07:23 PM

QUOTE(redkvica @ 20. 6. 2010 - 17:26) View Post

@Nila, v Eurospinu je poceni. Mislim da 1€ za paket od pol kile.

Evo, samo poročam, da sem sodo bikarbono danes nabavila v Eurospinu! thumbup.gif Cena je pa 0,49 € za 0,5 kg. Na škatli so še navodila, za kaj vse jo lahko uporabljaš. wink.gif V ostalih (slovenskih) trgovinah stane 1 kg (v malih vrečkicah seveda rolleyes.gif) od 8,5 do 11 € ohmy.gif blink.gif hmm.gif.

Redkvica, še enkrat hvala!

• 0

#18085 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15672 posts

Posted 22 June 2010 - 07:34 PM

Supergirl, hvala! Meni kaj drugega tu zraven ne pade na pamet, razen mogoče varovanje, ohranjanje narave&okolja_ ZON in ZVO
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#18086 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 June 2010 - 07:42 PM

QUOTE(Nila @ 22. 6. 2010 - 20:23) View Post

Evo, samo poročam, da sem sodo bikarbono danes nabavila v Eurospinu! thumbup.gif Cena je pa 0,49 € za 0,5 kg. Na škatli so še navodila, za kaj vse jo lahko uporabljaš. wink.gif V ostalih (slovenskih) trgovinah stane 1 kg (v malih vrečkicah seveda rolleyes.gif) od 8,5 do 11 € ohmy.gif blink.gif hmm.gif.

Redkvica, še enkrat hvala!

Moram še jaz pohvalit Redkvico, mi tudi zdaj kupujemo ta pesek, je res dober, pa neverjetno poceni. ohmy.gif Redkvica, dobiš pol kile redkvic za darilo. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#18087 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30633 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 June 2010 - 08:12 PM

Kalypso in ostale, ki ste že rihtale avionske karte preko agencij: ali agencije računajo kako 'provizijo' za to, da so posredniki pri avionskih kartah?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#18088 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4845 posts

Posted 22 June 2010 - 08:46 PM

QUOTE(Olivija @ 22. 6. 2010 - 15:53) View Post

Vprašanje za vse pravnicce/pravnike!

Pravna ureditev presoje vplivov na okolje v slovenskem pravu?
Je tole prav?

planski akti s področja urejanja prostora - sem spadata dva zakona: Zakon o urejanju prostora (novo: Zakon o načrtovanju prostora) in Zakon o graditvi objektov.
planski akti, ki se nanašajo na gospodarjenje z vodami - gre za kompleksen način načrtovanja upravljanja z vodami. Vsebina je poseg v vode, ureja pa to Zakon o vodah. Sem sodijo trije sklopi:
○ varstvo voda pred onesnaževanjem,
○ raba vode,
○ varstvo ljudi in premoženja pred vodami.
● področje gozdov in planski akti, ki se nanašajo nanje - isto kot pri vodah, ni pa varstva človeka pred gozdovi. To področje ureja Zakon o gozdovih.
● lov, ribolov - tudi tu je prisotno načrtovanje prostoživečih živali, del teh živali je tudi divjad; to je tisti del, ki se jih pobija v okviru lova. Gre za varstvo divjadi, zlasti pa, kako se jih bo pobijalo. ??
● rudarstvo - imamo Zakon o rudarstvu.

Malo sem šla po ministrstvih gledat in imaš prav. Edino pri lovu in ribolovu imaš za divjad Zakon o divjadi in lovstvu - ta ureja upravljanje, načrtovanje in gospodarjenje z divjadjo. Pri ribištvu pa imaš dva ločena zakona: Zakon o morskem ribištvu in Zakon o sladkovodnem ribištvu.
  • 0

#18089 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 June 2010 - 08:47 PM

Vzamejo, in to ne malo. Vem za STA, mislim, da je 27€ po osebi.
  • 0

#18090 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30633 posts

Posted 22 June 2010 - 08:55 PM

thx, PJ. mal sem gledala za USA in pride prek bookingpointa nekje 755€, to je cena za karto&takse, pa me sam zanima, če tle pride še kakšna provizija. sodelavka, ki našim to rihta, mi ni znala nič povedat, se bom še na to 'našo' agencijo obrnila, da vidm, kaj je na stvari.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#18091 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15672 posts

Posted 22 June 2010 - 10:36 PM

^sta ima za ny lih akcijo ta teden, 412€ je bilo še danes, iz budimpešte /30 ojro vlak tja v eno smer.

Bellini, tenks! Divjad pa ribištvo še zraven, kul. Vaa. Mam izpit. Bohoho.
  • 0

#18092 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30633 posts

Posted 22 June 2010 - 10:48 PM

hvala tut teb, Oliv. sej se mi ne mudi, sam tko na približno bi rada vedla, kok kej pride. pa šla bom z Brnika, ker se mi ne da kurcat do nevemkje in lovit public transport zato, da bo 100/200€ cenej. pa cajt bi zgublala s cugom, no go.
  • 0

#18093 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46732 posts

Posted 22 June 2010 - 11:39 PM

QUOTE(Špela @ 22. 6. 2010 - 21:12) View Post

Kalypso in ostale, ki ste že rihtale avionske karte preko agencij: ali agencije računajo kako 'provizijo' za to, da so posredniki pri avionskih kartah?
Meni so na sončku zaračunali 30€, pa je bila to znižana cena, ker sem pač sama našla karto in ker poznam dečka na šalterju. Običajna je pa baje 60€.
  • 0

#18094 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30633 posts

Posted 23 June 2010 - 08:16 AM

hvala, Kalypso. torej agencije odpadejo. hmmmm, bom že neki zmutila, časa je še dovolj.
  • 0

• Guests

Posted 23 June 2010 - 08:33 AM

kako lahko napisem eno besedo in jo potem precrtam na racunalniku? tako pac, da ostane na ekranu precrtana? smile.gif
  • 0

#18096 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 23 June 2010 - 08:51 AM

v wordu? Greš na (men se zdi) oblikovanje, pisava pa obkljukaš "prečrtano"

v word2007 je že ikonca za kliknit....
  • 0

#18097 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 23 June 2010 - 09:30 AM

a mogoče ve katera, kje bi lahko kupila tankini?
  • 0

#18098 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 23 June 2010 - 09:31 AM

Kaj je tankini? biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#18099 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12196 posts

Posted 23 June 2010 - 09:34 AM

Kopalke, ki so zgoraj majčka laugh.gif

Moja sestra vem da si je kupla 2 v new yorkerju, s tem da ne vem kdaj laugh.gif En je tak moder z belimi vzorci, en pa črn in zgornji del ima rožice.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#18100 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 23 June 2010 - 09:35 AM

tak princip kopalk
IPB Image
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users