Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1781 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 24 June 2020 - 12:28 PM

Jaz imam eno masko za večkrat, spravim v vrečko in v torbico, dotikam pa se samo trakov maske.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1782 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26188 posts

Posted 24 June 2020 - 12:37 PM

recimo zato:

https://www.youtube....h?v=dXU6VjjLFsw

https://www.youtube....h?v=ct4IerL2FZc

Predstavljajta si samo, da imata masko na obrazu. Torej vse kar imata barve na nosu in licu, je na maski. In če maske ne odvržeš, ampak jo ponovno uporabiš, potem (razen če si _Planet_, ki se dotika samo vrvic :P ) 100% primeš okuženi del in se tako lahko okužiš.

Also -  _M_: predstavljaj si, da si brez maske in nekdo, ki asimptomatsko preboleva Covid19 kihne poleg tebe. Dobrodošel Covid19 pri vas doma.

• 0

#1783 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 12:42 PM

Ok, smo si očitno različni. Ugotavljam, da sploh ne razmišljam, da so v moji bližini okuženi, zato me tudi ni strah, da bi se okužila sama.
  • 0

#1784 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26188 posts

Posted 24 June 2020 - 12:44 PM

Saj jaz je tudi nimam nonstop gor...imam pa jo v vrtcu, trgovini, bencinski črpalki, pošti... 

Kaj pa če jaz asimptomatsko prebolevam Covid19? S tem zaščitim druge.

• 0

#1785 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86867 posts

Posted 24 June 2020 - 12:47 PM

Do kdaj pa mislite nosit masko? 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1786 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26188 posts

Posted 24 June 2020 - 12:50 PM

Nimam pojma, ne razmišljam o tem, ker mi ni moteče. Dam jo gor, naredim tisti opravek in dam dol.

• 0

#1787 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 12:51 PM

Zdaj bodo mogoče spet obvezne...naš Mercator ima gor obvestilo, da je maska obvezna.
  • 0

#1788 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 24 June 2020 - 01:12 PM

Nimam pojma, ne razmišljam o tem, ker mi ni moteče. Dam jo gor, naredim tisti opravek in dam dol.

Točno tako...a nekateri pa take Kristusove muke trpijo ob tem, da je tudi čudno 🙂
Običajne kirurške maske so namenjene za enkratno uporabo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1789 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 24 June 2020 - 01:21 PM

(razen če si _Planet_, ki se dotika samo vrvic :P )

😌😂

Glede nošenja enako kot Anch.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1790 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86867 posts

Posted 24 June 2020 - 01:26 PM

Meni ni mucno nosit masko, debilno mi je. Najboljse, da jih vsi do smrti nosimo.
  • 0

― V. Van Gogh

#1791 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 June 2020 - 02:16 PM

Jaz jo brez pomisleka nadenem na avtobusu in zaprtih javnih prostorih, razkužilo nosim v torbici. V ponedeljek sem šla prej dol z avtobusa, ker sem smrkala in kihala, ni se mi pa zdelo fer, da snamem masko in veselo kiham in si brišem nos na polnem busu. Ja, upoštevam pravila kašljanja/kihanja pa vseeno.
Ko bo pa kateri sonček šlatal nekaj, na kar je nekdo kihnil, in nato nesel v usta ter bog ne daj zbolel, bodo pa spet vsi drugi krivi, a ne. Če vam je že zase vseeno, pomislite malo na druge.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1792 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 24 June 2020 - 02:21 PM

No da nau dileme, od zdaj naprejje spet obvezna.
Hjao tale korona cirkus bo sel v anale...
Obvezna v vseh zaprtih javnih prostorih.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1793 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86867 posts

Posted 24 June 2020 - 02:28 PM

Spela, ja, vrtcevski otroci so sploh redko kdaj bolni. :lol: :butl:
  • 0

― V. Van Gogh

#1794 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17571 posts

Posted 24 June 2020 - 04:01 PM

Jaz je v trgovino ne nosim (no, zdaj jo ocitno bom oz. sploh ne bom hodila). Nosim jo v lekarno in enkrat k zdravniku pa mi je tako teklo pod njo, da je se zdravnica rekla "O, revcek", ko sem jo snela. Ocala se mi se brez maske rosijo, tako svicam :D Z masko jih pa vcasih kar dol dam, da se sploh lahko zmenim na blagajni.
Dobim pa po predolgem nosenju migreno, vcasih pa ze po par minutah. Tako da sem potem raje doma.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1795 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 24 June 2020 - 06:07 PM

Meni ni mucno nosit masko, debilno mi je. Najboljse, da jih vsi do smrti nosimo.

Še vedno nisem videla nekega argumenta, zakaj naj bi blo to debilno. Po tej logiki si je brezveze tud roke umivat in razkuževati. Predvidevam, da bo treba maske nositi dokler se bo večina ljudi obnašala kot da se korona ni zgodila.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1796 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 06:10 PM

Ma se mi zdi, da vseeno ne moreš primerjat umivanja rok z nošenjem maske. No vsaj nihče mi še ni rekel, da mu je to odveč, medtem ko so maske....
  • 0

#1797 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17149 posts

Posted 24 June 2020 - 06:14 PM

Jaz tudi nimam takih tezav z temi maskami. Isto kot AP, dam gor, zrihtam in dam dol. Ene sodelavke pa kar precej jamrajo.
Prejle me je en tak razpizdo v Hoferju. Cakam na blagaji in se vedno drzim neko distanco, mi nebo nic vslo. In se za mank en goapod v zrelih letih postavi, itak cisti za rit oz moj vozek. In pol kakor hitro se je vrsta premaknila kar malo rinil v vozek da bi sla naprej. Pol sem zanalas se dlje cakala je ze rital in tisal stvari na tak. Ko mi je dopizdlo in sem nekaj rekla se je pa gladko tosota delal, kot da se to njega ne tiče.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1798 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86867 posts

Posted 24 June 2020 - 06:15 PM

Matilda, debilno se mi zdi predvsem zato, ker se nekateri obnašate, kot da bo korona kdaj izginila. Sicer sem pa že večkrat napisala svoje mnenje.

• 0

― V. Van Gogh

#1799 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 06:18 PM

Mi smo jih po vrnitvi v službo morali nositi ves čas, jaz sem po 3 dneh fasala herpes in nato še dva mozolja, ki jih nimam praktično nikoli. Zarošenih očal in težkega dihanja da ne omenjam (v službi precej komuniciramo po telefonu), tako da se mi smilijo vsi, ki jih morajo nositi po 8 ur.
Ko pa sem bila doma in je bil moj edini opravek z masko obisk trgovine, tudi mene ni pretirano obremenjevalo.
  • 0

#1800 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 24 June 2020 - 06:30 PM

Ne vem, kakšno obnašanje naj bi na to nakazovalo. Korona sicer še vedno lahko izgine, tako kot se je to zgodilo z virusom SARS, ampak tega ne moremo vedeti in dokler ni cepiva, se je pač treba obnašat bolj previdno. Ampak je lažje se pritoževat.

M, sem napisala že na prejšnji strani. Nekaterim je odveč roke umivat in se verjetno strinjamo, da so taki veliki packi, ampak argument za tako početje je pa enak.
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users