Harry Potter in Princ mešane krvi
Harry Potter se v šestem letu na čarovniški šoli Bradavičarki z modrim čarodejem Dumbledorjem odpravi po sledeh velike in nevarne skrivnosti, ki utegne razkriti bistvo Harryjevega smrtnega sovražnika Mrlakensteina. Ta je za izvrševanje svojih zlobnih načrtov izbral Harryjevega sovrstnika Draca, med tem ko se Harryjeva najboljša prijatelja Ron in Hermiona soočata s težavami prvih najstniških ljubezni. Toda obetajo se tragični dogodki, ki bodo za vedno spremenili čarovniški svetTorej, kot vsi veste sem največja fenica Harriya in zato film mogoče dojemam mal drugače kot ostali. Na splošno me ti filmi nikoli niso preveč navduševali, saj se niti od daleč ne morjo približati knjigam. Še posebaj 3. film, po smrti Richarda Harrisa, ki je takrat igral prof. Dumbledorja, me je blazno razočaral. Tudi od tega filma nisem pričakovala preveč, po prebranih kritikah na internetu sem svoja pričakovanja zelo spustila. Ampak navsezadnje se mi film ni zdel tako slab. Gambon, zdajšni igralec Dumbledorja me je zelooooo pozitivno presenetil. Končno se je umiril, ni več takšen zaletav, skorajda nasilen, ampak končno upodablja starca, genija, ekscentrika, ampak vseeno zelo spoštovano in uglajeno osebo. Ogromen plus si tudi zasluži igralec Tom Felton (Draco), njegova igra se mi zdi od vseh najbolj prepričljiva, ta vloga mu je pisana na kožo

V filmu je precej humorja, se je kar dostkar naglas smejala cela dvorana, pa tudi ogromno ljubezni in romanc. Sicer jih je tudi v knjigi veliko, ampak so tukaj vseeno pretiravali (npr. pogovor med Harryem in Hermiono, ko razpravljata o svojih čustvih do Rona in Ginny

). TEGA V KNJIGI NI! To mi je hodilo po glavi čez skoraj cel film, res so notri stlačili ogrooomno stvari ki se niso nikoli zgodile. Za moje pojme je to povsem nepotrebno, z določenimi stavki, ki jih v knjigi prav tako ni so dobesedno spreminjali osebnost likom. V niti eni knjigi Dumbledor ni Harrya spraševal o dekletih, to se mu niti ne poda, ne h njegovemu obnašanju, ne h njegovemu značaju.
Prav tako so izpustili zadnjo bitko, pa tudi D. ni okamenel Harryja, ampak je le-ta samo čakal skrit in gledal, kot največja reva. V resnici nikoli ne bi ravnal tako, no to mi gre res na živce da s takšnimi bednimi dogodki povsem spremenijo osebnost glavnim junakom!
Vmes je bila tudi ena scena, ki je spet seveda ni bilo v knjigi, pa nimam pojma kaj so želeli doseč z njo- bila je povsem nepovezana z ostalimi scenami, ni bila pomembna za zgodbo, pač dal so jo notri.. Hm, nevem zaradi česa. Veliko dogodkov, ki so jih spustili bi bilo veliko bolj relevantnih za zgodbo kot to, da je Jazbina zgorela (never happened). Posebni učinki so mi bili noro dobri, glede tega se ne pritožujem.
Film je sicer zelo dolg, kar 2 uri in pol, meni je minil zelo hitro. V zadnjem delu, ob smrti D.-ja sem celo malo jokala (o tem, da sem med branjem knjige mogla prenehat za 15 min, preden sem lahko nadaljevala, nebi

), pa nisem bila edina, je bilo kar nekaj smrkanja slišat

Torej, da povzamem moj ekstremno dolg post- igralci super, učinki super, zgodbo so mal zajebal. Razumem da dobrih petsto strani knjige ni lahko stlačiti v en film, ampak se mi zdi, da bi lahko to naredili bolje. Si ga bom pa definitivno vsaj še 1 ogledala, če ne zaradi drugega, zato ker je Harry