Aha vidim da je guacamole, nisem dobro prebrala.
Kaj pa če bi htela kar avokado dat, samo narezan?
Posted 19 May 2013 - 10:37 PM
Aha vidim da je guacamole, nisem dobro prebrala.
Kaj pa če bi htela kar avokado dat, samo narezan?
Posted 19 May 2013 - 10:37 PM
Jaz sem avokado popekla zraven zelenjave enkrat, pa je zagrenil.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 May 2013 - 10:44 PM
Jaz sem enkrat kruhke z avokadom pekla (po Kay), pa je tudi zagrenil!!! Zdaj si me spomnila.
Torej je najbrž edina šansa da ga daš potem gor, na koncu.
Posted 19 May 2013 - 10:46 PM
Ja, pomoje res. Čim malo rata rjav, je že grenek.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 May 2013 - 07:34 AM
Ja, na koncu ga daj gor. Drugace tudi na zraku oksidira in postane rjav (podobno kot jabolka, recimo), ce ga dolgo pustis. Sem mislila dati malo smetane za kuhanje gor, pa sem se potem spomnila na guacamole Meni je bilo ful vsec, bom ponovila.
Glede silken tofuja - kar tak za iz paketa jest je zanic, sem ravno zadnjic spet ugotavljala, ko sem delala cokoladno kremno torto Ne se bat, ko je zmesan z drugim in pecen je cisto druga pesem.
Posted 20 May 2013 - 07:38 AM
A res? No, hvala. No, zdaj je že prepozno, ker sem ga vrgla stran.
Ampak enkrat sem ga jedla v eni restavraciji, in je imel malo drugačen okus kot ta iz paketa, tako da sem ga kar označila za pokvarjenega.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 May 2013 - 07:46 AM
Aha Jaz drugace tega kupujem, ampak ne vem, ce/kje se ga dobi v Slo:
Posted 20 May 2013 - 07:49 AM
Ne, mislim, da se ga ne. Zaenkrat sem zasledila samo enega, v eni taki pravokotni embalaži je.
Pa še takega se dobi pri nas: KLIK.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 20 May 2013 - 11:38 AM
Taifun tofuje se dobi sicer v Vitacare-u in Kalčku, ne vem pa, če imajo prav tega svilenega.
Posted 21 May 2013 - 07:17 PM
Za vecerjo:
Kremna rizota (arborio riz) z gobicami, cvetaco, bucko, rumeno papriko, korenjem in ciceriko. Po vrhu je potresena hrustljava pecena cebula (kupljena).
Posted 22 May 2013 - 08:27 AM
Dobra večerja.
Še moji jedilniki:
Polnjena paprika s kvinojo, korenjem, gobami + pire krompir (krompir in cvetača), s kvasnimi kosmiči
Tenstan krompir (na zaseki od Alnature) + tenstano zelje
Palačinke
Polenta s sezamom v paradižnikovi omaki s čičeriko in bučkami
Posted 22 May 2013 - 11:11 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 23 May 2013 - 07:40 AM
Posted 23 May 2013 - 08:21 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 May 2013 - 09:30 AM
Heh, ja, sem jih opozorila, bodo popravili in dali novo verzijo na FB.
Posted 23 May 2013 - 09:32 AM
^^še najboljša so chia semena v ta namen.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 May 2013 - 11:05 AM
Jaz sem naredila tole in je - meni osebno, FUL DOBRO.
To je pa kar lepo treba peči več kot 15 minut, med pol ure in 40 minut. Sicer je odvisno od pekača, če imaš malo višjega, oziroma če masa pride malo bolj visoko, je
potrebno podaljšati čas pečenja.
---------------
Še ražnjiči preden so šli na žar. Ostale slike dodam naknadno.
Posted 23 May 2013 - 11:14 AM
Za brownije kot take si lahko predstavljam, da rabijo okrog 15-20 min, ker naj bi prisli precej nizki (nizji kot, recimo, mafini, pri katerih je masa primerljiva. Je pa tudi odvisno od samih sestavin in njihovih razmerij, delovanja pecice in izbire pekaca.
Posted 23 May 2013 - 11:17 AM
Ja, Anouk, imaš prav. No, po 20 minutah sem dala noter zobotrebec, pa je bil še moker, zato sem podaljševala čas peke.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users