MATURA
Posted 18 June 2008 - 09:56 AM
[Napoleon]
Posted 18 June 2008 - 09:57 AM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 18 June 2008 - 10:27 AM
Prvo vprašanje sm mela definicijo paralelograma, kar nism vedla povedat in pol še njegove lastnosti, to pa je blo ok. Pol pa sm mogla še konstruirat romb, ki je mel podane dolžine diagonal. In js seveda mi ni vklopilo kaj pomeni konstruirati.

Drugo vprašanje so ble potence z racionalnim eksponentom. Definicija in pravila za računanje. Pa še ena naloga je bila s potencami in sm znala. Čudno da nisem še tega nardila narobe, ker je blo tko lahko.

Tretje pa so bli odvodi. Definicija lokalnega maksimuma in globalnega maksimuma, neki podobnega. Pol pa še je bla funkcija in ji je bilo treba določit maksimum in minumum na zaprtem intervalu. No do odvoda in maksimuma sm prišla. Pol pa ne več.
No ja, lahko bi blo še slabše.
Posted 18 June 2008 - 10:40 AM
Sem imela kar fajna vprašanja: pravila za računanje s potencami z naravnimi eksponenti, ploščino lika omejenega z grafom 2 funkcij in upodabljanje števil v kompleksni ravnini.
Mislim, da sem dobro rešla

Jutri pa slovenščina

Posted 18 June 2008 - 11:40 AM

Uglavnem, ko sem prišla na maturo, pogledam na list za komisijo in vidim, da mam 3 dojčarce v komisiji, me je skor kap pa še ena je strah in trepet šole.

Pridem notr in so bli ful resni, res še bl grozn občutek dobiš

In una pred mano je bla kr tih, mela je neko temo, o kateri ni vedla, kaj govort in sem takrat še jst pol ratala tok živčna, jao no

Uglavnem, dobila sem slikico kave in sm takoj dobila idejo ter govorila o tem, da drugač kave ne pijem, sam zdej za maturo pa jo zaradi koncetracije in pol sm prbijala, da to ni zdravo, ampak da pač probam pol na drugih področjih bol zdravo živet pa sm mal o tem govorila pa tko.
Pol sm dobila šolski sistem v SLO, sem ga mogla komentirat, zakaj se men zdi gimnazija OK, zakaj ne. Pa sm pol nabijala, da je široko splošno znanje, da pa ni praktičnega znanja in je to potem problem, ko iščeš službo, ker delodajalci zahtevajo veliko prakse in izkušnje pa tko.
Tretje sem pa dobila članek o zaposlovanju v tujini in smo se mal o tem pogovarjal.
Imam kar dober občutek, nism bla nič tiho, enkrat sem edin zaje****, ker sm prebrala namesto 'Was gefällt ' 'Was fällt' in sm pol narobe začela govort, sam me je opozorila, naj preberem še enkrat vprašanje in sm se potem opravičila, češ da sem površno prebrala.
Potem sem klicala prijatelja, ki je bil za mano na vrsti in me je poslušal, da so se potem, ko sem šla, pogovarjale, da je bilo zelo dobro in da kao dobim vse pike. Tko da, če je to res, sm ful happy

Posted 18 June 2008 - 11:43 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 18 June 2008 - 11:58 AM

Aja, če je mel kdo anglo, nej pove, kakšne so slikce

Posted 18 June 2008 - 12:06 PM

Posted 18 June 2008 - 12:10 PM

Škoda

Posted 18 June 2008 - 12:17 PM
Probam zej to pozabit in se skoncentrirat na matematiko in slovenščino.

Posted 18 June 2008 - 01:36 PM
Drugo vprašanje pa sem dobila značilnosti slovenske poezije po drugi sv. vojni.

Z eno sem se pogovarjala kaj je dobila pri ang. Nekaj o Look back in anger. Odlomek ko sta se Alison in Helena pogovarjali, nekje proti koncu knjige, sliko na katerista bila gor dva leva in splošno vprašanje o najljubšem igralcu in še nekaj.
[Napoleon]
Posted 18 June 2008 - 01:45 PM
Posted 18 June 2008 - 02:03 PM
Drugo vprašanje pa sem dobila značilnosti slovenske poezije po drugi sv. vojni.

Ta listek sem jaz potegnila

Posted 18 June 2008 - 02:31 PM
Šalamun:Stvari + knjižni in neknjižni jezik
Menart: Croquis + slovenska moderna
Cankar: Hlapci + evropski realizem
[Napoleon]
Posted 18 June 2008 - 04:37 PM

Če katero zanimajo mi naj napiše ZS, ker jih je kr nekaj.
Posted 18 June 2008 - 04:51 PM
Take prebliske imam med branjem matematike.

[Napoleon]
Posted 18 June 2008 - 05:04 PM
Posted 18 June 2008 - 07:12 PM
Dobila sem Kosovela in sestavek iz SSKJ. Nasplošno sem kar znala, vmes me je spraševal neke podrobnosti tako da sem imela občutek, kakor da me zajebava.
So pa nasplošno vsi nekaj jamrali in nobenemu ni šlo prav vredu.

Jaz sem tudi danes mela matematiko.
Sem imela kar fajna vprašanja: pravila za računanje s potencami z naravnimi eksponenti, ploščino lika omejenega z grafom 2 funkcij in upodabljanje števil v kompleksni ravnini.
Mislim, da sem dobro rešla

Jutri pa slovenščina

To sem tudi sama imela. Mene so samo navodila pri drugi nalogi zmedla, ker je tako čudno pisalo. Ampak mi je potem profesorica nakazala in sem potem vse rešila sama. Drugače pa nisem imela težav.

Sedaj me čaka samo še angleščina v ponedeljek potem pa čakanje na rezultate.

Posted 18 June 2008 - 07:18 PM
Posted 18 June 2008 - 07:56 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users