Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1781 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 09:56 AM

Ravnokar se odpravljam. Živci me kar precej matrajo. Upam da kaj pametnega dobim.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1782 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 18 June 2008 - 09:57 AM

Vso srečo!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1783 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 18 June 2008 - 10:27 AM

Jaz sem zdej fraj z matematiko.

Prvo vprašanje sm mela definicijo paralelograma, kar nism vedla povedat in pol še njegove lastnosti, to pa je blo ok. Pol pa sm mogla še konstruirat romb, ki je mel podane dolžine diagonal. In js seveda mi ni vklopilo kaj pomeni konstruirati. wallbash.gif Pol celo mi pove, da nej povem kako bi ga narisala, samo js ne, ne znam. V bistvu bi znala. rolleyes.gif

Drugo vprašanje so ble potence z racionalnim eksponentom. Definicija in pravila za računanje. Pa še ena naloga je bila s potencami in sm znala. Čudno da nisem še tega nardila narobe, ker je blo tko lahko. rolleyes.gif

Tretje pa so bli odvodi. Definicija lokalnega maksimuma in globalnega maksimuma, neki podobnega. Pol pa še je bla funkcija in ji je bilo treba določit maksimum in minumum na zaprtem intervalu. No do odvoda in maksimuma sm prišla. Pol pa ne več.

No ja, lahko bi blo še slabše.

• 0

#1784 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 18 June 2008 - 10:40 AM

Jaz sem tudi danes mela matematiko.

Sem imela kar fajna vprašanja: pravila za računanje s potencami z naravnimi eksponenti, ploščino lika omejenega z grafom 2 funkcij in upodabljanje števil v kompleksni ravnini.
Mislim, da sem dobro rešla smile.gif

Jutri pa slovenščina blink.gif
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#1785 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 June 2008 - 11:40 AM

Jst sm pa glih z dojče pršla. Ubistvu nism bla glih kej živčna, tko mejčkn treme, ne tko kot prej na pisnih, ko sem skoraj skup padla. Če govorim, izgubim tremo, ker nasplošno rada govorim in fuuul govorim laugh.gif

Uglavnem, ko sem prišla na maturo, pogledam na list za komisijo in vidim, da mam 3 dojčarce v komisiji, me je skor kap pa še ena je strah in trepet šole. laugh.gif
Pridem notr in so bli ful resni, res še bl grozn občutek dobiš rolleyes.gif
In una pred mano je bla kr tih, mela je neko temo, o kateri ni vedla, kaj govort in sem takrat še jst pol ratala tok živčna, jao no ermm.gif

Uglavnem, dobila sem slikico kave in sm takoj dobila idejo ter govorila o tem, da drugač kave ne pijem, sam zdej za maturo pa jo zaradi koncetracije in pol sm prbijala, da to ni zdravo, ampak da pač probam pol na drugih področjih bol zdravo živet pa sm mal o tem govorila pa tko.

Pol sm dobila šolski sistem v SLO, sem ga mogla komentirat, zakaj se men zdi gimnazija OK, zakaj ne. Pa sm pol nabijala, da je široko splošno znanje, da pa ni praktičnega znanja in je to potem problem, ko iščeš službo, ker delodajalci zahtevajo veliko prakse in izkušnje pa tko.

Tretje sem pa dobila članek o zaposlovanju v tujini in smo se mal o tem pogovarjal.

Imam kar dober občutek, nism bla nič tiho, enkrat sem edin zaje****, ker sm prebrala namesto 'Was gefällt ' 'Was fällt' in sm pol narobe začela govort, sam me je opozorila, naj preberem še enkrat vprašanje in sm se potem opravičila, češ da sem površno prebrala.

Potem sem klicala prijatelja, ki je bil za mano na vrsti in me je poslušal, da so se potem, ko sem šla, pogovarjale, da je bilo zelo dobro in da kao dobim vse pike. Tko da, če je to res, sm ful happy oops.gif

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1786 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 18 June 2008 - 11:43 AM

Čestitke thumbup.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1787 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 June 2008 - 11:58 AM

Ful sem mela srečo z listkom; matura je res loterija biggrin.gif

Aja, če je mel kdo anglo, nej pove, kakšne so slikce biggrin.gif
  • 0

#1788 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 18 June 2008 - 12:06 PM

Jaz takoj ko sem ven prišla sem se zjokala. Biu je živ obup. NIČ, ampak res NIČ pametnega nism spravla iz sebe. Pa anggggg, ki mi gre. cry.gif
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1789 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 June 2008 - 12:10 PM

A si mela slab dan sad.gif sošolec je imel tudi pri dojči blokado, čeprav mu na splošno kr gre...

Škoda sad.gif sej mogoče pa ne bo tok slabo, imaš samo tak občutek.
  • 0

#1790 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 18 June 2008 - 12:17 PM

Maja, grozno je blo, res. Sej sm vedla..so dnevi, ko lahko govorim tok, da me ne morš ustavt, pa taki dnevi kot je biu danes. Res sem komaj čakala da je konec. Obup! Čista blokada, res, ene besede nism bla sposobna najdt.

Probam zej to pozabit in se skoncentrirat na matematiko in slovenščino.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1791 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 01:36 PM

Tako jaz sem konc s slovenščino. Mi je šlo kr fajn. Dobila sem Romanje grofiča Harolda. Kar mi je bilo ful všeč, sem se razgovorila o romantiki in tko. Tudi prebrala nisem tako salabo se mi zdi.
Drugo vprašanje pa sem dobila značilnosti slovenske poezije po drugi sv. vojni. rolleyes.gif Pa sem nekej filozofirala kak so bilo pod vplivom vojne in bla, bla bla. Ko me je vprašaal kdo je napisal Pesmi štirih sam se spomnila samo dva avtorja. Pa dobro. Tko celotno gledano ni bilo tako slabo. Je pa živa muka ko zunaj pred razredom čakaš kdaj te bodo poklicali.

Z eno sem se pogovarjala kaj je dobila pri ang. Nekaj o Look back in anger. Odlomek ko sta se Alison in Helena pogovarjali, nekje proti koncu knjige, sliko na katerista bila gor dva leva in splošno vprašanje o najljubšem igralcu in še nekaj.
  • 0

[Napoleon]

#1792 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 18 June 2008 - 01:45 PM

naši so mel pri angleščini nekej od poklicev: firemen, mailman ... pa sodobna tehnologija ... terorizem, vojna v Iraku.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1793 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 18 June 2008 - 02:03 PM

QUOTE(tašika @ 18. 6. 2008 - 14:36) View Post
Tako jaz sem konc s slovenščino. Mi je šlo kr fajn. Dobila sem Romanje grofiča Harolda. Kar mi je bilo ful všeč, sem se razgovorila o romantiki in tko. Tudi prebrala nisem tako salabo se mi zdi.
Drugo vprašanje pa sem dobila značilnosti slovenske poezije po drugi sv. vojni. rolleyes.gif Pa sem nekej filozofirala kak so bilo pod vplivom vojne in bla, bla bla. Ko me je vprašaal kdo je napisal Pesmi štirih sam se spomnila samo dva avtorja.

Ta listek sem jaz potegnila smile.gif Sem neki zbluzila. OK je blo, glede na to, da sem si Romanje G. Harolda pogledala kakšne 20 minut prej biggrin.gif Sem bla 100%, da bom dobila Unga tipa, k je neka pisma pisal (romantik allover). Mi smo po vrsti vlekli. Smo se zmenili smile.gif

• 0

#1794 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 02:31 PM

Sem se spomnila še nekaterih kombinacij, ki so jih imeli drugi.

Šalamun:Stvari + knjižni in neknjižni jezik
Menart: Croquis + slovenska moderna
Cankar: Hlapci + evropski realizem
  • 0

[Napoleon]

• Guests

Posted 18 June 2008 - 04:37 PM

Jaz tudi imam nekaj vprašanj za SLO biggrin.gif
Če katero zanimajo mi naj napiše ZS, ker jih je kr nekaj.
  • 0

#1796 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 04:51 PM

Lepa vida + razvoj Biblije

Take prebliske imam med branjem matematike. smile.gif Naši so ful meli moderne književnosti.
  • 0

[Napoleon]

#1797 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 18 June 2008 - 05:04 PM

Jaz sem obupala nad slovo. Če noče it v glavo pa nič.
  • 0

#1798 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 18 June 2008 - 07:12 PM

Ewo jaz sem tudi konec s slovenščino. Je bila kar muka čakati, ker sem se reees načakala.
Dobila sem Kosovela in sestavek iz SSKJ. Nasplošno sem kar znala, vmes me je spraševal neke podrobnosti tako da sem imela občutek, kakor da me zajebava.
So pa nasplošno vsi nekaj jamrali in nobenemu ni šlo prav vredu. ohmy.gif

QUOTE(malička @ 18. 6. 2008 - 11:40) View Post

Jaz sem tudi danes mela matematiko.

Sem imela kar fajna vprašanja: pravila za računanje s potencami z naravnimi eksponenti, ploščino lika omejenega z grafom 2 funkcij in upodabljanje števil v kompleksni ravnini.
Mislim, da sem dobro rešla smile.gif

Jutri pa slovenščina blink.gif

To sem tudi sama imela. Mene so samo navodila pri drugi nalogi zmedla, ker je tako čudno pisalo. Ampak mi je potem profesorica nakazala in sem potem vse rešila sama. Drugače pa nisem imela težav. smile.gif

Sedaj me čaka samo še angleščina v ponedeljek potem pa čakanje na rezultate. blink.gif
  • 0

#1799 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 June 2008 - 07:18 PM

Jst imam jutri angleščino, ful me je strah, ker nism glih neki ful za angleščino pa tok sm že sfukana od vsega, da res več ne morm.
  • 0

#1800 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 18 June 2008 - 07:56 PM

Am. Pri slovi imaš podvprašanja? Ali je samo naslov teme in pol govori ku veš in znaš?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users