Recepti - MEŠANO
Posted 28 February 2008 - 04:03 PM

Posted 28 February 2008 - 04:05 PM
Hvala. Jaz sem jih delala. Brez vsake pomoči.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 February 2008 - 08:26 PM

Pablo Picasso
Posted 28 February 2008 - 09:45 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 28 February 2008 - 09:50 PM
Ups, čiiist malo, zato ker je že meso soljeno od Fanta.
Za človeka, ki ma rad povprečno soljeno, bo čisto dovolj brez dodatka soli.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 29 February 2008 - 10:42 PM
UUUUUUU, madoniš kok pa tole noro zgleda. Dobro si se izkazala nr. 1 žena. Čestitke.
Posted 29 February 2008 - 10:50 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 March 2008 - 07:48 PM
Ja ful mi to pomeni, ko me tak pohvalite, ker sem res mali štor v kuhni (no, je pa res, da pol skos pravijo, da je ful okusno in da mi še kar rata - pa ne lažejo, vem

Mogoče bo kdaj katera vabljena... pustite se presenetiti. Si pa Kinky ziher ti med prvimi na mojem luskuznem seznamu.

Posted 04 March 2008 - 08:37 PM
Posted 06 March 2008 - 09:07 PM
Dans mi je pa uspelo!!

Kupla sem mercatorjev zdravo zivljenje tofu, pa ne navaden, ampak bio, malenkost je drazji. Narezala sem ga na 4 rezine, jih po obeh straneh pokapala z worchestersko omako in jih pustla kake 10 minut. Ce bi blo dlje bi blo najbrz se boljse, sam sm bla lacna. Spekla na mal olivnega olja, vmes posolila iz obeh strani. Njam.
Posted 16 March 2008 - 12:13 AM

Sestavine:
- 0,5 kg moke
- 3 dl mleka
- 1 jajce
- 4 žlice pšeničnega zdroba
- malo margarine
- pol žličke soli
- nutella
- krušne drobtine
V mleko vkuhamo zdrob, odstavimo z ognja in pustimo da se malo ohladi. Medtem v drugo posodo stresemo moko, dodamo malo margarine, jajce in sol ter dodamo ohlajen zdrob. Vse dobro zamesimo, pri čemer po potrebi dodajamo še moko, da nastane gladko testo (ne sme se lepiti za roke). Razvaljamo, razrežemo na kvadrate, te nadevamo s čokoladnim namazom (po 1 žličko na vsak kvadratek), jih oblikujemo v cmoke in skuhamo v slanem kropu. Zabelimo jih z popraženimi drobtinami. Cmoke okrasimo s stepeno smetano, sladkamo in jih (po želji) potresemo še z lističi mandljev.
Posted 16 March 2008 - 01:58 PM
za 3 osebe
500g kuhane ali 225 g suhe čičerike(potrebno predhodno namaknje in kuhanje okoli 1 uro)
rdeča in rumena parika narazena na koščke
2 bučki, narezani na koščke
1 čebula
5 žlic olivnega olja
sol
sladkor
1 konzerva paradižnika
1 dcl zelenjavne osnove
bazilika
meta
čili
3 stroki česna
Na 3 žlica olja prepražiš čebulo da se zmehča, dodaš bučke in papriko in še malo pražiš. Nato dodaš konzervo paradižnikov, ki jih prej razrežeš, zelenjavno osnovo, čičeriko, sol in ščepec sladkorja. Pokriješ in kuhaš okoli 10 minut da je zelenjava še čvrsta.
Vmes prepražiš narezan česen. Po 10 minutah enolončnici dodaš narezano meto, baziliko, čili in prepražen česen. premešaš in postrežeš

Povzeto po Osnovni vegetarijanski kuharici.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 March 2008 - 03:33 PM
Nekaj zate Fluffy.

Rezultat moje hiperakctivnosti zadnjih nekaj dni, samo kuham in kuham, ter pucam.

Potrebujemo:
goveje meso (en paket)
4 velike korenčke
1 in pol čebule
5 strokov česna
pol litra (ali malo več) rdečega vina (jaz vzamem Merlot)
pol litra goveje juhe (lahko iz kocke)
malo moke + masla
peteršilj
sol in poper (po želji)
Priprava: full simple. Najprej na olivnem olju rahlo prepražimo govedino (narežemo jo na koščke), nato ji dodamo na velike koščke narezan korenček, čebulo in česen, zalijemo z veliko juhe in skoraj pol litra vina, ter pustimo, da se duši 2 uri in pol. 10 minut pred koncem dodamo malo moke in mgoče masla, da se zgosti. Potresi s svežim peteršiljem in serviraj z domačimi njoki.
In taraaaaa, super dobro, meso se zmehča, okusi se zlijejo. Božansko in full simple za pripravit.

[attachmentid=4263]
Slika ni glih ne vem kaj, sori, se je mudilo jest.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 24 March 2008 - 03:58 PM
Zgleda lepo, jest bi sam njoke in korenje ven pobrala.

Posted 24 March 2008 - 04:04 PM

Počaščena.

Drugače pa izgleda izjemno privlačno in sodeč po sestavinah (in sliki) tudi okusno, jaz sem si že sprintala.

Posted 24 March 2008 - 04:16 PM

Zeljnate krpice
Krpice:
~ 1 jajce
~ 100g moke
~ sol
~ ol. olje (čist mal)
testo se zmleta 15 minut nato ga premažemo z oljem in ga damo počivat v skledo za kakšne pou ure, uro. nato jih narežemo na majhne krpice in jih kuhamo v slanem kropu 15-20 minut oz. odvisno od velikosti. dokler pač niso kuhane.
Zelje:
~ čebula
~ zaseka (čist čist mal samo za aromo)
~ 1 jabolko
~ 1 strok česna
~ 1/2 zelja (rdeče)
~ kumina
~ voda 1/2 dl
Na fino sesekljamo čebulo in jo na zaseki popražimo da zarumeni. dodamo nasesekljan česen. ko čebula zarumeni damo not zelje, narezano jabolko na osmine, solimo, kumina in voda. vse skupaj pokrijemo in dušimo kako uro.
nato damo krpice v zelje in skupaj serviramo.
(slike dodam jutri)
Posted 24 March 2008 - 04:20 PM

Zdej pa me zanima, koliko se ga dejansko okusi v končani jedi in če ga je možno zamenjat s katerim drugim rdečim vinom.
Posted 24 March 2008 - 05:44 PM

Frida, če prideš kdaj na kosilo pa kaj vege skuham, ni panike, saj veliko tega delam.

Posted 24 March 2008 - 05:53 PM

Posted 24 March 2008 - 05:54 PM

Jaz enkao mislim, nasploh se ne taknem cenenega vina. Primorka do groba.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users