Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#161 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 28 February 2008 - 04:03 PM

Izgleda naravnost noro dobro, so se mi kr sline pocedile. oops.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#162 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2008 - 04:05 PM

Hvala. Jaz sem jih delala. Brez vsake pomoči. oops.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#163 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 February 2008 - 08:26 PM

OMFG TO IZGLEDA BOŽANSKO !!!! ohmy.gif w00t2.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#164 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 28 February 2008 - 09:45 PM

jenna kaj te file nisi nič začinila s soljo in poprom?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#165 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2008 - 09:50 PM

Ups, čiiist malo, zato ker je že meso soljeno od Fanta.
Za človeka, ki ma rad povprečno soljeno, bo čisto dovolj brez dodatka soli.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#166 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 29 February 2008 - 10:42 PM

UUUUUUU, madoniš kok pa tole noro zgleda. Dobro si se izkazala nr. 1 žena. Čestitke.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#167 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 February 2008 - 10:50 PM

Exselenteee, izgleda zelo dobro, če je pa res bom potrdila ko me povabiš na večerjo in to pripraviš. laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#168 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 March 2008 - 07:48 PM

Ja ful mi to pomeni, ko me tak pohvalite, ker sem res mali štor v kuhni (no, je pa res, da pol skos pravijo, da je ful okusno in da mi še kar rata - pa ne lažejo, vem closedeyes.gif ... bolj se mi zatika pri slaščicah). oops.gif
Mogoče bo kdaj katera vabljena... pustite se presenetiti. Si pa Kinky ziher ti med prvimi na mojem luskuznem seznamu. closedeyes.gif
  • 0

#169 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 March 2008 - 08:37 PM

rea, sem sprobala tvoj recept za praženo zelenjavo, sicer malo spremenjenga - brez čebule in kalčkov, pa dodala sem šampinjone. Božansko!
  • 0

• Guests

Posted 06 March 2008 - 09:07 PM

Cisto mimogrede bom tule napisala - kar nekaj casa sem se trudila vzljubiti tofu, pa kakorkoli sem ga naredila, je bil se vedno svinjski.
Dans mi je pa uspelo!! hooray.gif

Kupla sem mercatorjev zdravo zivljenje tofu, pa ne navaden, ampak bio, malenkost je drazji. Narezala sem ga na 4 rezine, jih po obeh straneh pokapala z worchestersko omako in jih pustla kake 10 minut. Ce bi blo dlje bi blo najbrz se boljse, sam sm bla lacna. Spekla na mal olivnega olja, vmes posolila iz obeh strani. Njam.

• 0

#171 solo.girl

solo.girl

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 16 March 2008 - 12:13 AM

[b] rolleyes.gif Cmoki s čokolado

Sestavine:
- 0,5 kg moke
- 3 dl mleka
- 1 jajce
- 4 žlice pšeničnega zdroba
- malo margarine
- pol žličke soli
- nutella
- krušne drobtine

V mleko vkuhamo zdrob, odstavimo z ognja in pustimo da se malo ohladi. Medtem v drugo posodo stresemo moko, dodamo malo margarine, jajce in sol ter dodamo ohlajen zdrob. Vse dobro zamesimo, pri čemer po potrebi dodajamo še moko, da nastane gladko testo (ne sme se lepiti za roke). Razvaljamo, razrežemo na kvadrate, te nadevamo s čokoladnim namazom (po 1 žličko na vsak kvadratek), jih oblikujemo v cmoke in skuhamo v slanem kropu. Zabelimo jih z popraženimi drobtinami. Cmoke okrasimo s stepeno smetano, sladkamo in jih (po želji) potresemo še z lističi mandljev.

• 0

#172 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 March 2008 - 01:58 PM

Čičerikina enolončnica

za 3 osebe
500g kuhane ali 225 g suhe čičerike(potrebno predhodno namaknje in kuhanje okoli 1 uro)
rdeča in rumena parika narazena na koščke
2 bučki, narezani na koščke
1 čebula
5 žlic olivnega olja
sol
sladkor
1 konzerva paradižnika
1 dcl zelenjavne osnove
bazilika
meta
čili
3 stroki česna

Na 3 žlica olja prepražiš čebulo da se zmehča, dodaš bučke in papriko in še malo pražiš. Nato dodaš konzervo paradižnikov, ki jih prej razrežeš, zelenjavno osnovo, čičeriko, sol in ščepec sladkorja. Pokriješ in kuhaš okoli 10 minut da je zelenjava še čvrsta.
Vmes prepražiš narezan česen. Po 10 minutah enolončnici dodaš narezano meto, baziliko, čili in prepražen česen. premešaš in postrežeš njam.gif

Povzeto po Osnovni vegetarijanski kuharici.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#173 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 March 2008 - 03:33 PM

BOEUF BOURGUIGNON

Nekaj zate Fluffy. biggrin.gif

Rezultat moje hiperakctivnosti zadnjih nekaj dni, samo kuham in kuham, ter pucam. huh.gif

Potrebujemo:

goveje meso (en paket)
4 velike korenčke
1 in pol čebule
5 strokov česna
pol litra (ali malo več) rdečega vina (jaz vzamem Merlot)
pol litra goveje juhe (lahko iz kocke)
malo moke + masla
peteršilj
sol in poper (po želji)

Priprava: full simple. Najprej na olivnem olju rahlo prepražimo govedino (narežemo jo na koščke), nato ji dodamo na velike koščke narezan korenček, čebulo in česen, zalijemo z veliko juhe in skoraj pol litra vina, ter pustimo, da se duši 2 uri in pol. 10 minut pred koncem dodamo malo moke in mgoče masla, da se zgosti. Potresi s svežim peteršiljem in serviraj z domačimi njoki.

In taraaaaa, super dobro, meso se zmehča, okusi se zlijejo. Božansko in full simple za pripravit. wink.gif

[attachmentid=4263]

Slika ni glih ne vem kaj, sori, se je mudilo jest. laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#174 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 24 March 2008 - 03:58 PM

Kinky, lepo servirano.
Zgleda lepo, jest bi sam njoke in korenje ven pobrala. njam.gif
  • 0

#175 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 March 2008 - 04:04 PM

QUOTE(Kinky @ 24. 3. 2008 - 15:33) View Post
Nekaj zate Fluffy. biggrin.gif

Počaščena. closedeyes.gif

Drugače pa izgleda izjemno privlačno in sodeč po sestavinah (in sliki) tudi okusno, jaz sem si že sprintala. closedeyes.gif

• 0

#176 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 24 March 2008 - 04:16 PM

Js bi se pa samo njokov lotila oops.gif

Zeljnate krpice
Krpice:
~ 1 jajce
~ 100g moke
~ sol
~ ol. olje (čist mal)
testo se zmleta 15 minut nato ga premažemo z oljem in ga damo počivat v skledo za kakšne pou ure, uro. nato jih narežemo na majhne krpice in jih kuhamo v slanem kropu 15-20 minut oz. odvisno od velikosti. dokler pač niso kuhane.

Zelje:
~ čebula
~ zaseka (čist čist mal samo za aromo)
~ 1 jabolko
~ 1 strok česna
~ 1/2 zelja (rdeče)
~ kumina
~ voda 1/2 dl

Na fino sesekljamo čebulo in jo na zaseki popražimo da zarumeni. dodamo nasesekljan česen. ko čebula zarumeni damo not zelje, narezano jabolko na osmine, solimo, kumina in voda. vse skupaj pokrijemo in dušimo kako uro.
nato damo krpice v zelje in skupaj serviramo.

(slike dodam jutri)

• 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#177 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 March 2008 - 04:20 PM

Tudi meni izgleda fantastično in zelo lepo servirano, imam pa vprašanje - ful, ful imam rada vina ( oops.gif ), eden redkih, ki ga res ne presenem in mi je malodane ogaben, pa je Merlot.

Zdej pa me zanima, koliko se ga dejansko okusi v končani jedi in če ga je možno zamenjat s katerim drugim rdečim vinom.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#178 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 March 2008 - 05:44 PM

DiLeMa - vina se ne okuša veliko, seveda, ker vse izhlapi ven. Jaz uporabim Merlot Quercus Goriška Brda (stane skoraj 5 EUR, ampak je vreden svojega denarja), lahko pa uporabiš katerokoli drugo rdeče vino, ni panike. wink.gif (ok, ne glih zdaj cviček, a ne? ha ha)

Frida, če prideš kdaj na kosilo pa kaj vege skuham, ni panike, saj veliko tega delam. biggrin.gif
  • 0

#179 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 March 2008 - 05:53 PM

Ni panike, da bi uporabila ceneno vino, ker takega niti slučajno ne pijem, še manj pa bi ga dajala v hrano. Imamo doma samo dobra buteljčna vina in ločim pleve od zrnja. tongue.gif
  • 0

#180 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 March 2008 - 05:54 PM

Tako se govori. thumbup.gif

Jaz enkao mislim, nasploh se ne taknem cenenega vina. Primorka do groba. biggrin.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users