Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

• Guests

Posted 14 September 2007 - 04:34 PM

Jaz imam tudi izpit. Že dva tedna ogrožam ljudi na cesti. jjjjjeeeeejjj kako je to fajn. lol1.gif
  • 0

#162 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 14 September 2007 - 06:26 PM

ful je odvisn kje delaš izpit (vem, da v Novem mestu in Kočevju kandidati nardijo s ful mnj urami kt v Lj.), avtošole, inštuktorja najblj pa sevede od tebe samega...js sm se že kr sprjaznla, da bom imela izpit šele z 50+ urami...mogoče clo 60...kaj čm. tk pč je. huh.gif
Huda Nina...čestitke! thumbup.gif pa čimmnj ogrožanja ljudi ti želim tongue.gif wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#163 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 14 September 2007 - 08:51 PM

Najmanj 30 ur moraš opravit, a ne?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#164 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 14 September 2007 - 10:00 PM

Ne, najmanj 8, ampak ta omejitev je bolj za tiste, ki so izpit ze meli, pa so ga zgubili. Ce zacenjas vozit je skoraj nemogoce da nardis s tolko malo.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#165 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 14 September 2007 - 10:01 PM

Vozniske cestitke prejmite vse novopecene voznice tudi od moje malenkosti!

Veliko veselja pri nabiranju kilometrov vam zelim in pa strpnosti za volanom.

Nikakor se ne dajte pokvarit. tongue.gif
(ker po moje ste svezi vozniki se najbolj kulturni)
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#166 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 September 2007 - 09:25 AM

obvezno moraš met 20 ur vožnje,da lahk greš na izpit. sam ponavad ne spuščajo z 20 urami na izpit,že sam zato, da pol lah oni več zaslužjo. jst sm mela izpitno vožnjo 40-to uro in sama vem, da bi enako dobro vozila pri 30 uri. vožnje pa sem mela skor sam ponoč, ker sem delala pozimi. to je blo okol 6 ure zvečer ponavadi, ko sem bla že utrujena in sita vsega,zato sm se šekr težko zbrala in temu primerno tudi vozila. ko mi je blo enkrat dost sem rekla inštruktorju, naj mi da vožnjo dopoldne,pa tud če zamudim šolo,al bom vozila pa sam ob sobotah,šele takrat se je moja vožnja izboljšala.
naredila sem v prvo in brez kakršnih koli problemov, tko da sem sigurna d mi je probleme na vožnjah delala sam zbranost.
  • 0

#167 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 15 September 2007 - 09:45 AM

blink.gif Boo, nam so na tečaju cpp semizdi rekli da je obvezno samo 8. Ora, kdaj si ti delala?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#168 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 September 2007 - 09:54 AM

js mam izpit od 5.2. letos
  • 0

#169 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 15 September 2007 - 10:05 AM

Aha, pol to ne bo kšn nov zakon biggrin.gif Nevem pol, možno da se motim no.

Edit: zdej me pa prov zanima, grem pogledat biggrin.gif
  • 0

#170 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 15 September 2007 - 10:08 AM

Ja, jst sm delala cpp-je slaba 2 mesca nazaj in so nm povedal, da je obveznih 8 ur. V tem času se da vse, kar te mora inštruktor naučit, izpelat.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#171 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 15 September 2007 - 10:11 AM

Jst pa nič ne najdem! Eh, sej je vseeno, jst sm jih mela tko al tko 60. biggrin.gif
  • 0

#172 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 September 2007 - 10:22 AM

sej konec koncev res ni pomembno kolk ur imaš in kolk jih je obveznih. najbl pomembnoi je da ti znaš vozit tako de ne ogrožaš ne sebe ne drugih udeležencev v prometu. žalostno je samo to, da tisti najbl nevarni vozniki ponavad vozijo že leta ali desetletja
  • 0

• Guests

Posted 15 September 2007 - 11:09 AM

Nam so tud rekli da morš met najmanj 8 ur, da greš delat izpit.
Sam te baje zabavajo potem, če imaš malo ur.
Moja izpitna ura je bila 29 in bilo je suuuper. yahoo.gif
  • 0

#174 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 15 September 2007 - 11:52 AM

Jst sm delala v NM. In res tukej kar hitro opravjo izpit-povprečno imajo tam od 25-35 ur. Cene so ful visoke in če ti potem še ure nabija se žepi kr hitr praznejo-poznam primer enega inštruktorja, ki so ga zarad tega odpustil-imel je tut grozn odnos do žensk, ala "baba za volanom tebe bomo pa matral"..

Jst niti nism bla zadovolna z mojim inštruktorjem.. ok je prav da te opozori na napake, te mal okrega pa tko.. ampk ne pa da ti za vsako piko postavi celoo pridigo (npr. tist pogled skosi zadnje okno v krožnem križišču: če nisem zasukala glave kolkr je možno mi je postavu pridigo da to ne gre tko, pa blabla: zaradi tega sem se prav bala na izpitni ker sem imela heksnšus, ampk nazadnje mi je pa iz komisije reku da ne rabm pretiravat s temi pogledi blink.gif blink.gif ).

Skratka, v navadi je da po opravljenem izpitu povabiš inštruktorja na pijačo. Jst ga nism. Ker ga pač ne maram twisted.gif Sem mu hvaležna da me je naučil vse to, ampk za to je dobil denar, še preveč za moje pojme down.gif

Aja pa imela sem 32 ur. Opravila v prvo. Tisti iz komisije je bil faca, se je ful pogovarjal z mojim inštruktorjem, tko da nisem bla živčna.. medtem k eni jamrajo kolk dobijo zatežene.
Mislim da kr znam vozit, edino vzvratno tudi mene še vedno muči. Nimam občutka za rikverc-upam da ga pridobim rolleyes.gif tongue.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#175 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 September 2007 - 12:22 PM

občutek za rikverc pride sam od sebe ponavadi,še lažje je če ti pri stvari nekdo pomaga. če boš morala dost rikvercat boš že sama skapirala. kolk časa pa maš izpit?

• 0

#176 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 15 September 2007 - 01:04 PM

Od marca ga mam. Torej pol leta. Pa čimmanj rikvercam biggrin.gif Sam vem da to ni dobr, k se morm navadt... No sej mal bolš kt na začetku je najbrž že.. Prvi teden ko sem imela izpit sem veselo pičila z avtom k eni frendici.. niti nisem vedela kje točno je doma, v neke hribe sem to šla, čist ozka cesta.. in jo kličem pa mi pove da sem sfalila. Problem: kje obrnit? in sem komi najdla en odcep kjer sem rikvercala.. in sicer tako, da sem mal v živo mejo zagazla thumbup.gif En stric je tm kr stal pa gledal laugh.gif

Se zgodi no.. oo, spomnla sm se da lahko eno novo temo ustvarim twisted.gif .........
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#177 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 15 September 2007 - 01:40 PM

Js sm danes prvič furala po opravljenem izpitu in je bla čista groza, res. Šla sm s fantom v Mercator, vzela sm kr mamin avto in je blo strašljivo, pomoje so se mi še krave smejale. Mislim, sej ne da bi mi avto crkval pa da neb znala speljat in te osnove, ampak full nism mela feelinga za mamin avto, ker je čist drgačen, gas totalno zagrabi že komi ko se ga dotakneš (preveč, na neprijeten način, tak da cukne ornk, tle me je že ati opozoril, naj pazim), sklopka mi je bla čist čudna, nisem sploh mela feelinga, ni servo volana in se ful težje suče, pa še oblečenga ma z nekim sranjem in je full debel in tapiciran, prestave so ful kratke in sm skor znorela zraven, da ne omenim, da se pr njej da drgač v rikverc in sm mogla še to skapirat. Krneki, čist sm bla bedna, v trgovino sm pa po 5 minutah vožnje pršla tak zdelana, ko bi vozla šleperja in čist zaripla sm bla v obraz od mučenja. Pa še glupo mi je blo met fanta zraven, mislim, sej ni mel nobene smotane pripombe, sam fuuuul mi je blo kurčevo, pa pol ko sm mogla v Mercatorju spodaj v garaži parkirat med en velik avto in en betonski steber (je blo dost na tesno), sm bla cela živčna, čeprav sm skor takoj, čist pikico sm mogla popravt, on se je pa skos drl zraven 'namotaj do konca' in podobno. Mislim, horror. mellow.gif laugh.gif Pa že itak nimam nekega strašnega veselja do vožnje, zdej ga imam še pa dost manj. Nazaj grede sploh nism hotla peljat, je fant. Da ne omenim, da mi je sestringa Saxoja ful fino furat, maminga pa - no comment. Ko da bi blo neki čist x, ko da sploh ne bi bil avto. tongue.gif Pa še itak se bom morala na njenga najbolj navadit, ker ga bom daleč največ vozla. I am so doomed.

A je mela še ktera težave pri prilagajanju na drugi avto? Ker tega Cliota dizla iz avtošole sm ful dobro vozla, res totalno avtomatsko brez pikice napora in brez, da bi karkol študirala. Še inštruktorca mi je vedn govorila, da furam ko en stari voznik, tak totalno na izi. Tle pa sem se ful matrala, nič mi ni klapalo in krneki. Sem bla pol generalno nesrečna in razočarana. cry.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#178 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 September 2007 - 02:07 PM

Jaz sem iz Cordobe morala prešaltat na mamin Audi A3.
Vse je bilo tak občutljivo!! ohmy.gif Moje prve vožnje so nekako potekalo ko tvoje. biggrin.gif
Ko sem prvič peljala v LJ, je scalo in še tema je bla. Tak sem bla napeta, da so me kar hrbtne mišice bolele laugh.gif Zdaj se smejim, a takrat sem hotla kar iz avta skočit, tak sem bla živcna.

Atijevega passata še zdaj ne vozim. To je taka ladja. Glih tlko, da ne rabim zica dvigovat, da sploh na cesto vidim. rolleyes.gif
Strašno močen je. Mam občutek, kot da se kolesa sploh ne dotikajo tal, temveč letim. Nimam občutka kontrole nad njim.

Enako je s fantovim Suzukijem. 100 let star avto. Slabe bremze, pospeški nikakvi. Sploh mi ni prijetno z njim vozit, ker se mi zdi, da vse prime tak švoh. Bremzat začnem že kilometer pred ciljem, ker se bojim, da mi drugače ne bo ratalo avta ustavit. Užas, no! sad.gif

Izpit mam skoraj 3 leta, a sem za moje pojme slab voznik. Vozim praktično nikoli, ker sem v LJ. Le med vikendi do fanta, v trgovino... Skratka največ do 45 km v eno smer. Do kakega Maribora ali Murske. sad.gif
Še ceste se bojim. Ker vem, kaki norci letajo po njih. Oni bodo morda vedli zvozit, če pridejo v čudno situacijo z mano, a kaj, ko to ni rečeno za mene...
Bog ne daj, da bi na kako žival naletela na cesti. Sem čisto sposobna pod tovornjak zapelat, da se psu ognem.

Saj vem, da nujno potrebujem izkušnje, a se mi kar nekam v maloro ne da vozit samo zato, da se bom trenirala.
Lahko bi kdaj na morje ali smučanje peljala, samo tisto me je spet strah. Im SPET je fotrov avto v igri mad.gif

en mau bluzim, ne? tongue.gif

Aja, še to Dilema . Jaz fanta včasih kar iz avta naženem, če mi pametuje, pri parkiranju, ali pa mu vrnem, ko mora on bočno parkirat tongue.gif Meni to gre smile.gif

Dejstvo je tudi, da kot začetnik, slabše voziš, če maš koga v avtu. Si skozi pod nekim pritiskom, ker se hočeš dokazat.

Čestitke vsem novopečenim voznikom!!! IPB Image
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#179 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 15 September 2007 - 02:16 PM

QUOTE(Adriane @ 15. 9. 2007 - 15:07) View Post

Mam občutek, kot da se kolesa sploh ne dotikajo tal, temveč letim. Nimam občutka kontrole nad njim.

Točno tak feeling sm js mela. Pri Cliotu sm mela vse 100% pod kontrolo, bla sem ful samozavestna, tle pri maminem pa te kontrole nimam. Enostavno nisem navajena nanj, ne vem kako se avto 'obnaša' in je grozno. Nisem samozavestna za volanom, napeta sem, mal me je tudi strah. Uglavnem čista kriza.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#180 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 September 2007 - 02:54 PM

saj se boš navadla dilema, brez skrbi. samo en nasve: ne obupaj in vozi, vozi, vozi!!
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users