Dispozicija in diploma
Posted 17 November 2012 - 12:42 PM

Posted 17 November 2012 - 12:43 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 November 2012 - 12:50 PM
Posted 17 November 2012 - 12:52 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 November 2012 - 02:14 PM
Posted 17 November 2012 - 02:17 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 November 2012 - 02:19 PM
Posted 17 November 2012 - 02:20 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 November 2012 - 02:26 PM
Posted 17 November 2012 - 04:47 PM
Kot sem že rekla, pri nas so navodila res boga, par strani. Recimo tega posrednega navajanja in citiranja sploh ni, ali pa kako napišeš, če imaš več del istega avtorja iz istega leta. V mojih knjigah je kar dosti posrednega navajanja in glede tega nisem vedela, kako točno se to piše v opombe. Pri nas se v opombe pod črto pišejo viri, lahko tudi podrobnejše razlage česa. Opomb ne pišemo med besedilo v oklepajih, ampak pod črto. Saj drugače delam po naših navodilih, kolikor jih pač je. Posredno navajanje pa bom uporabljala samo pri nemških knjigah, ki se jih v knjižnici niti ne dobi. Sem našla en primer, kako se posredno navajanje zapiše pod črto.
Posredno navajanje naj bo izjema, saj moramo težiti po tem, da prebiramo izvirna dela avtorjev. Sicer pa takšno posredno citiranje izvedemo na naslednji način:
Primer: J. Finnis, Natural Rights and Natural Law (1981), cit. po Pavčnik, Teorija prava (2007), str. 620.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 17 November 2012 - 06:51 PM
Marmelada, če so skopa navodila, je po moje najbolje obrneš na mentorja, da ne boš imela nepotrebnega dela s popravljanjem, če slučajno kaj ne bo po njegovem/njenem okusu.
Dve spletni strani, znamigi kako citirat, ki sem ju uporabljala:
Za Harvardski tip citiranja je fenomenalna ta spletna stran: http://libweb.anglia...ing/harvard.htm
Za Vancouverski (opombe pod črto) pa je fajn tale: http://www.library.u...ion/vancouv.pdf
Je pa pri nas (vsaj na mojem slovenskem faksu in moji smeri) ful problem, ker ima vsak prof. svoj način citiranja, navodil kako citirat ni, potem pa lahko si lahko samo ugibal ali bo ok, če postaviš piko ali bi prof. raje videl podpičje...
Posted 17 November 2012 - 08:57 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 November 2012 - 01:51 AM
Posted 18 November 2012 - 07:17 PM

Posted 18 November 2012 - 09:36 PM

No, jaz sem pa pisala profesorju, kako naj pišem opombe, če je en avtor v 3 različnih knjigah napisal enako besedilo. Mi je rekel, naj si izberem eno od teh. Zdaj popravljam opombe za nazaj, je kar tečno. Nisem že dva dni nič natipkala, ker samo opombe popravljam. No, še dobro, da sem natipkala šele 20 strani, tako da ni take krize.
Posted 19 November 2012 - 12:19 AM
Saj to je pa ja logično, da moraš navest tudi stran, glede na to, da so opombe namenjene temu, da vsak, ki bi potreboval podatek od kje je povzet tvoj tekst le tega zlahka našel...Jao, pri citiranju moramo tudi stran navedit. Kje naj dobim te knjige?? Aaaaaa
Kot je Marmelada rekla, boš morala v kakšno bolj založeno knjižnico ali pa medknjižnična izposoja. Ne vem sicer kak tip knjig potrebuješ, google books ima objavljenih mnogo knjig v angleškem jeziku. Včasih je objavljenih samo par strani iz knjige, včasih pa so objavljene skoraj v celoti.
Kaj je sploh tvoja tema Ekaterina?
Posted 19 November 2012 - 11:03 AM
Ampak ok...če dobim knjige, bom že našla strani. Že če grem zdele samo citate v Googl vpisovat, mi bo našlo kakšno diplomsko, kjer so navedene strani za ta isti citat.
Itak imajo vse te diplomske ki obravnavajo te teme, praktično iste citate noter.
Ekaterina, morala se boš spravit do kakšne bolje založene knjižnice.
Najbolje, da si potem kar sfotokopiraš, kar rabiš, pa še prednjo stran, kjer so podatki o založbi in letu izdaje, prav pride tudi tista stran, kjer je seznam literature (če boš kaj posredno citirala).
No, jaz sem pa pisala profesorju, kako naj pišem opombe, če je en avtor v 3 različnih knjigah napisal enako besedilo. Mi je rekel, naj si izberem eno od teh. Zdaj popravljam opombe za nazaj, je kar tečno. Nisem že dva dni nič natipkala, ker samo opombe popravljam. No, še dobro, da sem natipkala šele 20 strani, tako da ni take krize.
Ja, maš prav. Ker do sedaj sem dobila v naši samo en uporaben vir. Sreča je, da je pri moji diplomski dosti virov iz Statističnega urada in ZRSZZ.
V bistvu bom pa itak vprašala mentorico, koliko pri nas "cenijo" citiranje....se mi zdi, da tole variira malo. Upam, da jih ne zahtevajo preveč.
Kalypso....moja tema je Motivacija brezposelnih, kar je bilo najbrž že 57679 krat narejeno....ampak jaz v bistvu dokazujem, da brezposelni niso motivirani. Tako da razen na splošno o motivaciji, brezposelnosti pa o statistikah brezposelnosti v RS in Zasavju ter programih motiviranja, ki jih izvajajo na našem zavodu....nimam kaj velik citirat iz kje. O tem, da so brezposelni nemotivirani bom morala kar svoje zaključke pisat.
Kalypso....a mi lahko poveš, kako si ti to z intervjuji izvedla? Si priložila cel intervju in potem zaključke...ali kako?
Posted 19 November 2012 - 11:12 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 November 2012 - 11:38 AM
A priloge se ne štejejo pod strani diplomske...al se?
Posted 19 November 2012 - 11:40 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users