Jump to content

Photo

Splošne novice, članki

• Please log in to reply
631 replies to this topic

#161 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 27 September 2007 - 08:27 PM

Zgolj po ITMju (neko razmerje med telesno višino in težo). Ti pa imaš lahko "prenizek" ITM že čisto po naravi (pač če si visoka in suha), ni treba da imaš težave s samopodobo in prehranjevanjem.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#162 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 28 September 2007 - 07:31 AM

QUOTE(crna @ 27. 9. 2007 - 21:27) View Post

Zgolj po ITMju (neko razmerje med telesno višino in težo). Ti pa imaš lahko "prenizek" ITM že čisto po naravi (pač če si visoka in suha), ni treba da imaš težave s samopodobo in prehranjevanjem.

podpis ...

In si kar predstavljam manekenke z indeksom 18,5 cool.gif (jaz ga imam cca 17, pa sem "debelejša" od manekenk).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#163 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 October 2007 - 03:15 PM

Zakaj Mona Lisa nima obrvi
S fotoaparatom, ki ga je Cotte izdelal sam, je lahko posnel fotografijo z 240-milijoni pikslov

Skrivnost Mona Lise je že dolgo zavita v tančico skrivnosti. Poleg njenega skrivnostnega nasmeška, duhove buri tudi večno vprašanje – kaj se je zgodilo z njenimi obrvmi in trepalnicami. Francoski raziskovalec in izumitelj Pascal Cotte je slavno sliko slikal s posebnim fotoaparatom in naznanil, da je odkril del neznanke. Kot je povedal na novinarski konferenci je našel neizpodbiten dokaz, da je Leonardo da Vinci, ko je sliko dokončal, Mona Lisi naslikal tudi obrvi in trepalnice.

S fotoaparatom, ki ga je Cotte izdelal sam, je lahko posnel fotografijo z 240-milijoni pikslov, pri tem pa je uporabil 13 svetlobnih spektrov in ultravijolično ter infrardečo svetlobo. Analiza visokokakovostne fotografije je prinesla presenetljive rezultate. Cotte je namreč nad levim očesom Mona Lise našel samostojno sled čopiča, s katero je nekoč da Vinci skrivnostni dami narisal obrvi. ''Nekega dneva sem si rekel, da, če lahko najdem eno samo obrv, bom imel neizpodbiten dokaz, da je Leonardo da Vinci v originalu Mona Lizi narisal obrvi'', je povedal Cotte.

Sedaj se je seveda odprlo vprašanje, kam so izginile obrvi in trepalnice, ki jih je narisal znani slikar. Cotte pravi, da je možno, da je zbledel pigment barve ali pa jih se zbrisal neposrečen poskus čiščenja slike. Visokokakovostni fotoaparat pa je omogočil tudi odkritje nekaterih drugih podrobnosti v zvezi z slavno sliko. Infrardeča fotografija kaže, da so bili Monalizini prsti leve roke prvotno naslikani v rahlo drugačnem položaju kot pa so sedaj. Položaj naj bi da Vinci spremenil zaradi modela po katerem je naslikana Mona Lisa. Ta naj bi namreč v naročju držala odejo, ki se je zaradi obledelosti pigmenta na sliki skorajda ne vidi. Tako se je razkrila tudi skrivnost v zvezi z nenavadnim položajem Monalizine roke.

Cotte je v San Franciscu na razstavi z imenom Da Vinci: Razstava genija predstavil še nekatera druga odkritja, med drugim paleto prvotnih barv s katerimi je slika narejena. Glede skrivnostnega in nikoli dokončno razvozlanega nasmeška Mona Lise pa je Cotte pojasnil, da ga je da Vinci prvotno naslikal rahlo širše kot pa ga lahko vidimo na sliki danes.
vir: delo
IPB Image

• 0

#164 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 October 2007 - 06:50 PM

Enkrat sem slišala, da je bila moda takrat briti si obrvi in trepalnice. In mogoče, glede na to da je Leonardo sliko nosil okoli s sabo kar vrsto let, da se je odločil za spremembe na podlagi mode hmm.gif Verjetno ne bomo nikoli vedeli...Mi je pa še vedno uganka, zakaj je tako znana ravno ta slika...
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#165 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 October 2007 - 08:54 AM

JK Rowling outs Dumbledore as gay

Harry Potter author JK Rowling has revealed that one of her characters, Hogwarts school headmaster Albus Dumbledore, is gay.

blink.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#166 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 22 October 2007 - 08:58 AM

wtf? kaj je fora da je to izjavla?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#167 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 18 November 2007 - 07:47 PM

slaba...

http://24ur.com/nasl...117_3110372.php
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#168 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 21 November 2007 - 09:44 AM

QUOTE(Frčica @ 18. 10. 2007 - 18:50) View Post

Enkrat sem slišala, da je bila moda takrat briti si obrvi in trepalnice. In mogoče, glede na to da je Leonardo sliko nosil okoli s sabo kar vrsto let, da se je odločil za spremembe na podlagi mode hmm.gif Verjetno ne bomo nikoli vedeli...Mi je pa še vedno uganka, zakaj je tako znana ravno ta slika...

Verjetno zato ker je 1. tako stara 2. ker jo je naslikal genij in vizionar takratnega časa 3. ker je mojstrovina in 4. ker je tako skrivnostna (avtoportret, nasmeh, položaj roke...). Druge slike nimajo vsega tega.
  • 0
Hey girls I lost myself! Anyone found me?
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#169 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 23 November 2007 - 02:37 PM

Za tole novico pa nisem vedele, ali naj se smejem ali jočem ....

VIDEO: Manekenki razvneli Italijane

Da kaj takega sploh lahko pride pod novice je adijo, da pa pride pod takim naslovom je pa katastrofa.

Meni sta se punci kar smilili, saj sta mi delovali, da nimata pojma kaj počneta ... nekako tako kot da ju nekdo za odrom čaka s pištolo in da morata to naredit, da si rešita življenje ... na silo, brez občutka, seksipila ...

skratka že sama ideja, da je ljudi tako lahko "razvnet" mi je polepšalo turoben petek
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#170 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 23 November 2007 - 05:42 PM

Sam res rolleyes.gif

To pa upravičeno spada pod kategorijo "Kr neki" novice laugh.gif
  • 0
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#171 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 November 2007 - 08:57 PM

Tole men deluje totalno uvelo in res krneki. Sta pa lepotički, nice asses. oops.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#172 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 November 2007 - 10:12 PM

QUOTE(Kami @ 23. 11. 2007 - 14:37) View Post
skratka že sama ideja, da je ljudi tako lahko "razvnet" mi je polepšalo turoben petek

Mene to že dolgo spravlja v smeh in žalosti obenem. =)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#173 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 November 2007 - 11:29 PM

QUOTE(Neyka @ 21. 11. 2007 - 9:44) View Post

Verjetno zato ker je 1. tako stara 2. ker jo je naslikal genij in vizionar takratnega časa 3. ker je mojstrovina in 4. ker je tako skrivnostna (avtoportret, nasmeh, položaj roke...). Druge slike nimajo vsega tega.

1. veliko slik je starih, 2. veliko umetnikov je bilo genijev in 3. veliko je bilo vizionarjev, sploh v času renesanse(uomo universale....), 4. veliko slik je skrivnostnih. In obstajajo dela, ki vključujejo vse štiri elemente pa niso tako slavna. Vprašanje mi ostaja, zakaj ravno to delo?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#174 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 26 November 2007 - 09:20 AM

QUOTE(Frčica @ 25. 11. 2007 - 23:29) View Post

1. veliko slik je starih, 2. veliko umetnikov je bilo genijev in 3. veliko je bilo vizionarjev, sploh v času renesanse(uomo universale....), 4. veliko slik je skrivnostnih. In obstajajo dela, ki vključujejo vse štiri elemente pa niso tako slavna. Vprašanje mi ostaja, zakaj ravno to delo?

Moj odgovor ostaja in ga vsekakor ne moreš tako enostavno diskreditirati kot si ga, ker to pač SO razlogi zakaj je ta slika slavna. Zakaj je pa ta slika "najbolj slavna" (kok smešna besedna zveza za sliko) je pa temu botovala še ena stvar.
Torej 5. : splet okoliščin.

Vsekakor imaš sedaj celovit odgovor!

Pa še ena stvar. Leonardo da vinci je bil največji genij in vizionar svojega časa (med slikarji vsekakor, če že govorimo o sliki). Malo ga "Googlej" pa povej če mu lahko najdeš par v tistem času ali pa tudi v malo sodobnejšem času...

• 0

#175 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 November 2007 - 10:20 AM

Nisem diskreditirala tvoj odgovor, le opozorila sem da mi z njim nisi odgovorila. se pa strinjam, da je splet okoliščin prispeval veliko. In ni ti treba biti tako pokroviteljska, ker nisem edina ki se to sprašuje. Kot da je malo manj kot zločin postaviti tako vprašanje rolleyes.gif
  • 0

#176 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 26 November 2007 - 11:14 AM

Eh sej nima smisla.

Jst mislim da na vprašanje sem ti odgovorila in da odgovor je kar pravilen. Ampak ti očitno pri takem vprašanju pričakuješ nek čudežni odgovor iz kristalne krogle. To pač ni bilo vprašanje iz matematike in odgovor ne more biti ekzakten ampak malo bolj abstrakten z upoštevanjem nekih logičnih faktorjev.

A si pomislila, da tudi če bi bila namesto Mona Lise "najbolj slavna" katerakoli druga slika na tem svetu bi bilo vprašanje povsem identično? :
"Zakaj pa ravno ta?"

Sploh ne vem če ima smisel taka vprašanja postavljati pri nečem tako abstraktnem kot je slikarstvo. Ampak če pa vprašanje že postaviš imaš pa zgoraj odgovor rolleyes.gif

Ena pač mora biti "naj" in ljudje smo se odločili da naj bo to Mona Lisa...
  • 0

#177 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 November 2007 - 11:48 AM

Ok, se strinjam da ne bova prišli do nekega odgovora, ampak po tvoji logiki se ljudje ne bi smeli spraševati o stvareh ali kako, ker ne bomo prišli do eksaktnega odgovora. tukaj se pa definitivno ne morem strinjat.
se opravičujem za OT
  • 0

#178 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 26 November 2007 - 12:53 PM

Nikdar nisem rekla da se ne bi smeli.

Seveda je pa tvoja pravica, da si moje besede interpretiraš po svoje...

Tudi od mene sorry za OT.

• 0

#179 Felicity

Felicity

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3216 posts

Posted 07 December 2007 - 10:13 AM

Saj ne vem kam to dat - (po potrebi prestavite)

Sex and the City Movie Trailer
http://www.hollywood...-movie-trailer/

• 0

#180 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 March 2008 - 06:47 PM

Hotel zaslužiti z mišjo

Moški je kupil kolaček in vanj vstavil miš. Nato se je odpravil nazaj v mariborsko pekarno po zaslužek.

34-letnik je želel zaslužiti z izsiljevanjem. (simbolična fotografija)
Nesramnež je izrabil prestrašenost lastnikov za ugled in morebitno škodo, ki bi jo lahko utrpeli z objavo.
Mariborski kriminalisti so se prejšnji teden ukvarjali z neobičajnim primerom izsiljevanja, v katerem je bila oškodovana ena izmed pekarn z območja Policijske uprave Maribor. 34-letni moški iz okolice Slovenj Gradca je kupil kolač kruha, vanj vstavil miš, nato pa lastnike pekarne izsiljeval za denar. Najprej je zahteval 1.000 evrov, vendar je postal še bolj pohlepen, tako da je želel še 10.000 evrov. V zameno, da o miši v kolačku ne bi obvestil javnosti.
Prestrašeni lastniki so mu dali 1.000 evrov, 10.000 evrov pa naj bi mu izročili na v naprej dogovorjenem kraju. Osumljeni je zahteve zapisal v pismu, kraj predaje denarja pa v pismu tudi narisal.

Svašta blink.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users