Recepti - SLADICE
Posted 10 October 2007 - 07:57 PM
Posted 10 October 2007 - 08:01 PM
Morost je ljubljansko barje.
Jst sem bila u LJ lih 10x u življenju, tako, da res nimam pojma kako se imenujejo posamezni predeli. Ja si pa res predaleč, da bi samo na pito pršla. Pa drugič.

Posted 08 November 2007 - 04:43 PM

BISKVIT:
2 jajci
50g sladkorja
50 g sesekljanih (ali mandljev, orehov...)
70g moke
50g margarine za peko
KREMA:
8 dl navadnega jogurta
3 dl sladke smetane
100 g sladkorja
+ sadje po izbiri (jst sem dala maline, jagode, robide, borovnice) pa jst sem ga dala kr od oka
POTEK:
Jajci in biskvit penasto umešamo, dodamo stopljeno margarino, moko in nasekljane orehe or sth. Vse skupaj na rahlo premešamo in pečemo 7 min (res je hitro, samo prej malo ogrejte pečico) na 165 st. celzija. Ohlajen biskvit nadrobimo v kozarce.
Stepeni sl. smetani primešamo navaden tekoč jogurt in sladkor. Dodamo na kolobarje narezano sadje. Vse skupaj premešamo in damo v kozarce, v katere smo zdrobili biskvit.
Jst sem še v biskvit dala malo ruma. Pa potem sem biskvit, kremo, sadje vse skupaj v eni posodi zmešala kot solato in nadevala. Je pa to za ene ornk 4 porcije. Pa zlo je fajn in osvežiln.
Posted 08 November 2007 - 04:45 PM

Posted 08 November 2007 - 05:34 PM
Deluje res njami!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 November 2007 - 06:39 PM
Tole pecivo si glede na okusnost in enostavnost priprave zasluži tudi slikovno gradivo, sem ga danes še enkrat naredila, tokrat z marelično marmelado in brez rozin, je pa spet zeeelo okusno.

Dilema kateri recept je to?
Posted 08 November 2007 - 07:07 PM
Sestavine:
1/2 kg skute
3-5 žlic sladkorja
1 kisla smetana
1 vanilin sladkor
7 žlic moke
1/2 pecilnega praška
3 jajca
kozarec marelične marmalade
Priprava:
Vse sestavine zmešamo v mikserju. Pečemo 35 minut na 180°C.
Posted 08 November 2007 - 11:44 PM

Posted 26 December 2007 - 12:46 PM

BOŽIČNI PIŠKOTI IZ KRHKEGA TESTA
Sestavine:
• 250g namenske moke
• 150g masla
• 150g sladkorja
• Jajce
• Ščepec soli
• Vanilijev sladkor
• Žlica mletega cimeta
• Žlica ingverja v prahu
• 35g mletih lešnikov
Priprava:
Maslo in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajce, moko in sol, nato vse skupaj zgnetemo v krhko testo, ki ga razdelimo na štiri približno enake dele, potem vsakemu dodamo eno aromo: vanilijev sladkor, cimet, ingver in mlete lešnike. Lahko pa se odločimo tudi, da vse štiri arome med seboj pomešamo in zgnetemo v osnovno testo.
V vsakem primeru mora testo eno uro počivati v hladilniku.
Nato testo razvaljamo približno 5 do 7 mm debelo in z modelčki izrežemo poljubne oblike (zvezdice, smrekice, bučke, lunice, gobice).
Kekse polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 210 stopinjah celzija približno 15 minut.

KOKOS KIFELJČKI
• 52dkg moke (ostre)
• 42dkg margarine
• 20dkg kokosa
• 14dkg sladkorja
• 2 jajci
• 1 vanili
• 1 pecilni

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 26 December 2007 - 02:21 PM

Posted 26 December 2007 - 06:45 PM
Ja hvala no, ne veš, klko mi takšne pohvale pomenijo!

Posted 26 December 2007 - 07:34 PM

Posted 26 December 2007 - 08:42 PM
Hvala!!!

Saj oboje je res ful dobro, zvezdice majo ful okus po cimetu, kifeljčki so pa taki rahli, kar stopijo se v ustih!
Posted 27 December 2007 - 10:16 AM

Jaz pa sem spet delala svoje najljubše kekse (ne samo svoje, vsi jih naravnost obožujejo) - naredila sem jih 2x in vsakič iz kile moke in pol kg margarine - bilo jih je res ogromno!!!
LINŠKE OČI - men so ti piškoti dobri res samo po tem receptu in katerekoli druge sem probala so mi bli nikakvi
- 50 dag moke
- 25 dag margarine
- 15 dag sladkorja
- žlička pecilnega
- 2 jajci
- 2 vanilijeva sl.
- 6 žlic ruma
Vse skupaj dobro pregnetemo, potem razvaljamo (kr bolj na tanko, ker se pol napihnejo) in delamo krogce s kozarcem, v polovico potem naredimo na sredini luknje, lahko kar z zamaškom od plastenke. Pečemo na 180 stopinj v prej segreti pečici, po moje ne več kot 20 min. Jst sem pač zraven in gledam. Ko se začnejo malo barvat jih damo takoj ven, je boljše, če so svetli.
Ko se ohladijo jih namažemo z marmelado in posujemo s sladkorjem v prahu.
Prvi dan niso tako dobri. Fajn je, da ohlajene damo v posodo in jih pokrijemo, da se malo omehčajo. Potem so pa naravnost božanski.

Posted 27 December 2007 - 03:28 PM
Sem prebrala, da jih najprej dobro pretegnemo, hohoho. So pa Linske ocke tud moji omiljeni keksici, zato preprosto moram cveknit, da so kr takoj za pojest odlicni!

Posted 27 December 2007 - 07:52 PM

Attached Files
Posted 27 December 2007 - 07:56 PM

drugač mi pa nikol ni blo jasno, zakaj vsi hočjo piškote&peciva posipat s sladkorjem - k da so kej zažgal, no (pa še v tem primeru preferiram kšn čokoladni obliv za krinko

Posted 27 December 2007 - 09:50 PM
Posted 27 December 2007 - 11:25 PM

Hvala.

In seveda tudi jaz pohvalim tvoj pekovski izdelek. Čeprav nisem priznana pekarica, vem pa, kaj zgleda lepo in dobro.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users