Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#161 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 May 2011 - 01:51 PM

Coco*, tud meni je najprej prišla na misel primerjava s Trstom. biggrin.gif
  • 0

#162 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 May 2011 - 01:56 PM

Meni je bila severna Italija nasploh, kar sem je imela možnost videti, precej brezvzena, vse je isto.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#163 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 04 May 2011 - 02:24 PM

Koliko ste dali za karto? smile.gif
  • 0
Pablo Picasso

#164 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 May 2011 - 09:52 AM

Okoli 100€ smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#165 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 08 May 2011 - 07:27 PM

Povratna? Res da se da dobit še cenejšo, ampak hmm, not bad. hmm.gif
  • 0
Pablo Picasso

#166 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 June 2011 - 08:00 AM

Ora, ančka, errol, pa še kdo, koliko je prib. hoje na etno od gondole? a drži da 4 ure v obe smeri?
Pa še to, a so navadne superge ok?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#167 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 08 June 2011 - 08:03 AM

Če bi lazila 4 ure kam, bi si ziher zapomnila, tako da bl ne kot ja. Navadni supergi so ok.
  • 0

#168 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 June 2011 - 08:07 AM

laugh.gif kul, hvala.
vidim da imava skupno "ljubezen" do lazenja v hribe biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#169 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 08 June 2011 - 05:26 PM

QUOTE(Frčica @ 8. 6. 2011 - 9:00) View Post

Ora, ančka, errol, pa še kdo, koliko je prib. hoje na etno od gondole? a drži da 4 ure v obe smeri?
Pa še to, a so navadne superge ok?

Nimam pojma. Vseeno pa mislim, da kaki primerni čevlji za hojo ne bojo odveč. Taki, da ne drsi v njih. Po moje, jebeš Etno, pejt raje v Enno in še mozaike pogledat v PA. Ampak, če na vsak način hočeš na kucelj, idi.

Trst je meni čisto primerno mesto za jet na kavo. Ziher je bolj civiliziran od Ljubljane, kar se tega tiče.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#170 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 08 June 2011 - 08:52 PM

Haha kako smo si različni, mene je Etna čist fascinirala, med tem ko se Enne slabo spomnim. Se pa spomnim Erica smile.gif
  • 0

#171 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 June 2011 - 06:51 AM

V erice prideva prvi dan in 2x prespiva tam, v nekem bivšem samostanu. ful majo lepo wub.gif
Na Etno si želim iti, tudi fant bi zelo protestiral če bi jo zbrisala s seznama wink.gif
Enne načeloma na seznamu ni, je pa še vse odprto za predloge smile.gif PA je palermo? tam sem itak, 2 ali 3 dni.
  • 0

#172 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 09 June 2011 - 07:17 AM

Palermo mene ni navdušil. Eno navadno usrano (umazano) mesto je.
  • 0

#173 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 June 2011 - 07:21 AM

bova videla, če nama ne bo všeč si lahko tudi v enem dnevu pogledava must see zadeve in šibava kam drugam.
  • 0

#174 kartika

kartika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 252 posts

Posted 03 July 2011 - 04:52 PM

Ciao vsem, s fantom greva na dvotedenski dopust na Sicilijo z avtom...glede na to da sem prebrala v prejsnih postih da nekateri od vas so ze bili tam, me zanima kake predloge imate glede kaj si ogledat.... greva iz Livorna v Palermo s trajektom in pol z avtom naokoli, tako da misliva prespat vsak dan al vsak drugi dan v drugem kraju....
Hvala vnaprej za odgovore, ciaoooo.
  • 0

#175 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 July 2011 - 09:20 AM

Kartika, upam da mi uspe v naslednjih dneh spisati poročilo. Kdaj pa gresta?
  • 0

#176 kartika

kartika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 252 posts

Posted 06 July 2011 - 04:13 PM

Hvala Frčica smile.gif gremo od 20.08 do nekje 02.09. pol pa za nazaj se ustavimo se v Sorrentu in Positanu na Costieri Amalfitani.
  • 0

#177 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 July 2011 - 07:44 PM

Torej, Sicilija, od 14.-28.6., efektivno 12 dni
Midva se nisva odločila za avto, ker nima klime in je star 11 let-bi me skrbelo da pusti nekje na pol poti ob cesti.
Letela sva iz Trsta v Trapani(na vzhodni obali). Na letališču sva prevzela avto(za 260€ za 2 tedna, fičota).
Vozila sem jaz, naredila sva okoli 2000 km. Označbe in table bi lahko bile bolj na gosto, severni del se mi je v tem oziru zdel slabše označen kot južni. Lahko ap da sem se le navadila.
aja, kot večina, sva naredila krožno tudo okoli z malo notranjosti. Za naslednjič bom naredila plan, ki bo imel več mestec v notranjosti, ker niso turistična in za moje pojme pgosto lepša kot ob obali. Nisva ljubitelja plaž, niti vsakodnevnega namakanja v vodi.
Iz trapanija sva šla v erice. Zelo lepo mestece na visoki vzpetini, srednejveško seveda. Zelo lepo urejeno, precej turistično v sezoni zato tudi cene višje. Tu sva spala 2 dni. Priporočam sslaščičarno Maria Grammatica wink.gif Zanimivo je da je zvečer bila megla, bilo tako hladno da sva imela dolge rokave in ko sva hodila po mestu sva bila sama-skoraj zoam somraka biggrin.gif
Po dveh dneh sva se premaknila v Palermo. Kot verjetno že veš, čče nsi vajen njihove vožnje, svetujejo da imaš hotel izven centra in greš v mesto z busom. Đe prej sva se ustavila v Monrealeju, zaradi katedrale seveda.
Kot je rekla že ančka, mesto ej res umazano in kaotično, ampak osebno bi bila razočarana če bi bilo drugačno. V nem sva bila en dan in eno popoldne. Poleg obveznih ogledov (kapela palatina, katedrala, gledališče,....)si pojdi pogledat tržnico cpao ali vulccaria in botanični vrt. Vse troje super!
Nato sva se premaknila v Cefalu, mesto ob oblai. Lepo mesto, z lepo katedralo, plaži in vsem ampak name ni naredilo večjega vtisa. sva potem šla potem v notranjost otoka, proti parcu delle madoni(ali enkaj podobnega, južneje od cefaluja). Meni osebno so mesteca kot je castelbuono, gangi, peralia soprana čusovita!Majhna, odmaknjena, izjemno prijazni ljudje, nekako pozabljena v nekem drugem času. super! mi je žal da sva šla v cefalu, ker so na tem območju zelo poznani po super jedehh iz gob- sprobala sestra in bila navdušena. Tudi park sam, kolikor sva ga videla, je zelo lep. Žal ni bilo časa da bi se šla po akki poti sprehajat. Slabša pa je cesta! povsod je omejitev 40, 50 ker so dokaj pogoste vdrtine v cestah, italijanom pa se očitno ne da za vsako postavljat znaka biggrin.gif
Spala sva V nicosii, ki ej kolikor sva ga videla zvečer, zelo lepo mesto.
Naslednji dan sva šla proti Etni. Must see! Men je bilo zelo voziti pod njo, po vaseh, ko je vse cvetelo in srečaš pastirje z ovčicami. Super!
Etna je draga, sploh ker sva bila pozna in gondole za dol ne bi ujela. Pa mi ni žal bilo dati 53 po osebi, ker ti vodič potem razloži kdaj je kaj izburhnilo, kje,.....
Po Etni sva šla ob nejnem vzhodnem delu da Cestiglione di sicilia. Vzhodni del, v nasprotju z zahodnim, ni turističen. Priporočam mesteca Adrano, Bronte(izjemno znan kot center pistacij, ker jih gojijo tu), randazzo(baje v visoki sezoni najbolj vroče mesto na Siciliji).
Naslednji dan sva šla do reke alcantare. Zelo lepo, le park je oderuški. Midva nisvba šla in sva najdla pot do reke in hodila ob nasadih agrumov v spremstvu dveh lokalnih psov. Če se boš odločila iti pogledat me oontakriraj da ti povem kod iti da boš šla zastonj. Naju sta usmerila en zakonski par in za gospo se je izkazalo da je hrvatica. Smo šli potem še k njima domov, sta nama pokazala kam nja greva na kosilo pa tak.
Šla sva še v Taormino. Mesto je lep, a drago. recimo za vstop v grško gledališče plačaš 8 evrov, tudi za jesti ej občutno dražje. recimo Canolli je to 4, drugod od 2-2,5€. Izjeno drago je tudi parkiranje.
Nato sva šla proti Sirakuzam(če ne vozita po avtocesti, tu pazi ker se regionalna cesta po Catanii kar konča in ne moreš naprej). V sirakuzah sva pogledala arheološki park( največje grško gledališče, rimski amfiteater,...) in stari del mesta na otoku Ortigia. Zelo lepo, sploh zvečer. Trg pred katedralo je imepresive. Pokukaj še v cerkev st. Lucia na istem trgu ker imajo sliko caravaggia.
Naslednji dan sva iskala plažo v avoli. No, tako je bilo nama rečeno. dejansko ej v naravnem parku blizu avole, le hoda do nje je dosti. Je pa izjemno lepa, sredi narave, sladka voda v nekkašnih bazenčkih. Midva žal tega nisva vedela, jo je pa našla moja sestra.
ŠLa sva še v Noto. mesta na jugozahodu so znana po svoji baročni arh. in noto je eden izmed njih. Lepo mestce z bojda njboljšim sladoledom na svetu. Žal je bilo zaprto, več sreče je ponovno imela sestrica ki ej govorice potrdila.
Potem sva krenila naslednji dan gledat rimske mozaike v Piazza armerini. Vredno ogleda, a 2/3 je zaprta zaradi restavriranja!
Ogledlaa sva si še dolino grških templev pri agrigentu. Pozanimaj se avgusta če je možen ogled zvečer, baje v visoki sezoni je. Je namreč izjemno vroče podnevi, templji so pa ponoči osvetljeni.
Agrigento sam ni kaj posebnega, lahko mirno spustiš.
Lepe so plaže severno od nejga, recimo scal dei turchi ali reaclea minoa.
To ej bila njain zadnji dan, šla sva še v soline med marsalo in trapanijem, priporočam. Vstopnina je draga.

Splošđen vtis je bil super, odlična hrana, izjemno prijazni ljudje, ki te tudi peljejo do željene destinacije če se jim zdi da ne boš našel. Upam le, da znaš nekaj italijanščine, ker brez nje je zelo težko. To sem vedno znova presenečena, sploh pri mladih.
Vozijo po svoje, prehitevanje v škarje je običajno-se vsi pač malo stisnemo pa gre. Po drugi strani pa so fer in te spustijo ko se vključuješ na prednostno cesto. imej očesni kontakt in vse bo ok.
aja, zapravila sva za vse skupaj(prenočišča, avto, karte za letalo, hrano, vstopnine, nakupi) pod 2 jurja, po moje okoli 1800. Jedla sva vsak dan toplo(večerja ali kosilo), sladoledi ipd. vsak dan. Le zajtrk sva imela že vključen.
pa še to, najej se sadja. Božanski je!

slik se mi pa zdele ne da, sej za prvo silo je, a ne wink.gif
  • 1

#178 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 07 July 2011 - 07:54 PM

A na isole Eolie niste šli? Drugače pa zakon. thumbup.gif
  • 0
Pablo Picasso

#179 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 July 2011 - 07:56 PM

ne, sva se naknadno odločila da ne, ker bi bilo prenatrpano. Meni je bilo itak bolj za stromboli, da tja se pa ful dolgo voziš. da ne omenjam, da imam jaz ponavadi morsko bolezen laugh.gif
  • 0

#180 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 12 July 2011 - 03:37 PM

Po mojih izkušnjah št. zvezdic pri italijanskih hotelih ni primerljivo s slovensko klasifikacijo, zato me zanima če poznate kak dober hotel v Kalabriji, ki bi ga priporočile za enotedenske počitnice. Če je bila katera v teh koncih, bi bila hvaležna za kakšen nasvet ali poročilo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users