Jump to content

Photo

Katera pasma je zame?!

• Please log in to reply
352 replies to this topic

#161 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 May 2007 - 01:59 PM

misliš pasemske kužke in ne rodovniške ? smile.gif

a da se tudi kakšnen pesek, podoben čivavi najde, majhen .. ?! o moj bogec oops.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

• Guests

Posted 04 May 2007 - 02:02 PM

pri nas imajo čivavo in nekaj kar je zelo podobno maltežanu biggrin.gif
  • 0

#163 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 May 2007 - 02:04 PM

Rodovniško čivavico imajo? Ojej to pa močno dvomim no biggrin.gif Mogoče kot je rekla Mladoletna, "pasemsko" čivavo smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#164 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 May 2007 - 03:03 PM

O maj gadns ljubi bogek ... jutri ma da si oči kaj ne premisli .. in jaz bi šla rada še k vam tele čivčke male pogledat oops.gif
  • 0

#165 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 May 2007 - 04:44 PM

ohmy.gif ohmy.gif

če sem jaz prav pogledala, imamo v naši knjižnjici minimalno knjig o psih ... sem gledala pod hišne ljubljenčke in bila čisto presenečena blink.gif

dobila sem 3 knjige, še te so večinoma o pasmah, ena je bila enciklopedija in ne za izposojo .. mislim kr neki, kako smo "založeni" down.gif
  • 0

#166 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 04 May 2007 - 06:31 PM

Tudi nasplošno je zelo malo dobrih knjig v SLO. Je treba angleške gledat(pa ostali jeziki), pa še te ponavadi naročit preko spleta. Če te kaka knjiga konkretno zanima pa vprašaš vzreditelje ali pa na kakem živalskem forumu.
  • 0
IPB Image

• Guests

Posted 04 May 2007 - 07:46 PM

QUOTE(Sarah @ 4. 5. 2007 - 15:04) View Post

Rodovniško čivavico imajo? Ojej to pa močno dvomim no biggrin.gif Mogoče kot je rekla Mladoletna, "pasemsko" čivavo smile.gif

Čivava ima rodovnika, vse papirje, potne liste itd. Stara je nekje ok. 2 leti. Imel jo je en starejši par, ki pa nato več ni zmogel skrbeti zanjo. sad.gif
  • 0

#168 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 May 2007 - 08:01 PM

Aja, pol pa sklepam da bo kar hitro šla od tam tongue.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 04 May 2007 - 08:09 PM

Mogoče bo odšla z mano...še razmišljam smile.gif

• 0

#170 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 May 2007 - 09:02 PM

Ok, jz se grem ubit cry.gif cry.gif cry.gif

čez kakšno leto gotovo ne bo te možnosti cry.gif
ne me poslušat, samo sem resnično obupana, ker imate nekateri že sedaj možnosti zanjo cry.gif
  • 0

• Guests

Posted 04 May 2007 - 09:40 PM

A zdaj pa je nebi vzela?
  • 0

#172 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 May 2007 - 09:17 AM

Ne, ker sta še tamali nečakinji pri hiš (odselili se bodo v roku dveh let ali prej), drugič še mami in očita nisem ravno prepričala, tretjič pa še nimam stvari zanjo (krtače, kšna košara, igrače ..).

Jaz bi jo/ga mogoče če bi šlo še najraje junija čez eno leto dobila. Samo tudi to je zelo vprašljivo.

Pa jaz se tko zdajle zbudim, nobenega doma ni bilo in kličem očita, se pa peljejo proti enmu hribu mal hodit , pa ga vprašam, če bojo čez eno uro pa pol doma .. on tko sproščeno težko rolleyes.gif verymad.gif , kao "zakaj" še pripomne, pa itak je dobro vedel, pfff ... res pa je, da nečakinji dons mi merkamo, pa mami ma nogo zvito in težko hod .. samo sej eno bi pa lahko merkala, da greva midva z očitom pa ena nelakinja na Gmajnco smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 05 May 2007 - 10:15 AM

Jaz pa že fuuul dolgo iščem bokserja. Sem si jih že kr nekaj ogledala samo mi je pa 900€ kr predrago. Upam da bo kakšen za mene kje sad.gif
  • 0

#174 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 May 2007 - 10:16 AM

To rodovniški najbrž ane ..jah.. taki so vsi so dragi.

Ej Nina mene pa ful zanima kakšna je tista čivavica? Dolgodlaka, barva? Ful sm radovedna, pa verjamem da bo hitro šla od tam wink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#175 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 05 May 2007 - 10:21 AM

dej kaj se mi stulte v temo down.gif

hecam se
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#176 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 May 2007 - 10:21 AM

Ja dej naredi kakšno fotko pa pripopaj v tisto temo tongue.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#177 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 May 2007 - 01:39 PM

jaa, fotkiice bi biggrin.gif

Potem sva z očitom šla, pa samo pol ure enga psa peljala ven, tko da pač sprobava kako je. Psički so vsi lušni, tako da pomoje oddaja ni tak problem. Samo jih ni tolko, kot sem mislila, da jih bo veliko.

• 0

#178 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 May 2007 - 07:50 PM

spet najlepša hvala za veliko odgovorov, mi veliko pomenijo smile.gif

Sicer pa da malo pogoje pri nas opišem .. bi katera lahko "priporočila" kakšno primerna pasmo glede na napisano

Živim v hiši, v kateri smo jaz, mami, oči in pa v "kleti" sestra, njen mož in dve nečakinji, ki pa se bodo verjetno kaj kmalu preselili v svojo hišo. Od julija naprej pride nazaj tudi sestra, ki je v Nemčiji študirala sedaj 2 leti, tako da bi nas bilo čez kakšno leto v hiši 4. Imamo 350 kvadratni vrt (sem šla zdele očita prašat biggrin.gif ), pač mislim zaradi gibanja psa čez dan. 200m stran je polje, zelo primerno za sprehod s psom, poleg tega vsaj mami in oči veliko hodita na izlete, v hribe in tako malo hodit na kaj nižjega .. jaz, če imam čas. Tudi na vikend gremo zelo velikrat, ker je od nas oddaljen le ene 4 km in okoli njega je spet dosti travnikov in gozda za gibanje. Skoraj vedno je nekdo v hiši doma, dopoldan večina oči, sestra, ostali tudi popoldan, tako da neke velike osamljenosti okoli družbe verjetno nebi bilo. Jaz bom sicer naslednje leto prihajala domov ob ene pol 4ih, tako da do takrat pač ne morem nič, samo sej 24 ur na dan se pa tudi ne moreš ukvarjati s psičkom, pa čeprav čimveč, se strinjam. Mislim, da smo nekako bolj zainterisirani za pasme, ki prenočujejo notri in tako .. ker pesjak mi na splošno ni všeč, ker se mi zdi vsaj tisti, ki jih vidim, neurejeni, smrdeči. Velikost šarpeja, malo večja ali manjša do čivave. Pa mogoče bi bilo fajn, če ne laja preveč, je dosti navezan na družinske člane, priden in dovzeten za učenje. Z njim bi šla ob možnostih v pasjo šolo, pa čeprav me je glede tega kar malo "strah" zaradi tega , ker pač o tem še nič nevem in mi je popolnoma neznano in tuje.

Katere pasme so kaj zame ? biggrin.gif

• 0

#179 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 06 May 2007 - 09:11 PM

Srednji koder(zelo inteligenten,navezan na svojega lastnika,zelo ima rad dolge sprehode in ucenje);dlaka mu ne odpada-amapak samo raste,dnevno razcesavanje je pa le potrebno.Ima ga moja sosolka in lahko ti povem,da je tako pridna psica in meni osebno zelo lepa!
IPB Image

Ves drugace najbolj ucljivi so vsekakor ovcarji,vendar pa zelo hiperaktivni-tako da potrebujejo res veliko ucenja,sprehodov in posvecanja.Ovcar je ze v zgodovini povsod sodeloval z clovekom-zato ravno so se danes tako zelo prilagodljivi prav svojemu gospodarju in bi zanj naredili vse.Vendar kot si rekla,bo kuza bil do 4-ih sam,tako da saj pomoje en hiperaktiven pes(border collie) ne bi zdrzal.Ker ce jim ne nudis zaposlitve mozganckov bodo slej ko prej zaceli unicevati hiso,pri nekaterih pa se razvije tudi agresivnost.

Parson Russel Terrier(na dolgih tackah,zelo dober v agilityu,ucljiv,vendar ima terierski znacaj,zato se je pri solanju res treba potruditi in zaceti cim prej)
IPB Image

Ves "neucljivih" psov ni!So le psi,katerim se je pri solanju treba bolj posvetiti/potruditi kot pa drugim.Najtezji za solanje so POLARNI PSI,ker imajo zelo izrazit nagon in tako so kar trmasti.

Moji predlogi zate pa so se:
PRITLIKAVI PINČ
IPB Image

TIBETANSKI TERIER
IPB Image

ZLATI PRINASALEC
IPB Image

METULJCEK oziroma Pappilon (zelo so inteligentni,kljub svoji majhnosti)
IPB Image

KOKER SPANJEL (klasika,nic posebnega)
IPB Image

KARLOV SPANJEL-KAVALIR
IPB Image

BEAGLE (srednje rasti,lovski nagon,ucljiv,lahko je trmast)
IPB Image

BOSTONSKI TERIER
IPB Image

Ves ubistvu moras sama dobro premislit kateri od vseh pasem bi ti ustrezal po karakterju in tvojemu prostemu casu.Obstajajo tudi v Slo. tako imenovani poklicni trenerji,ki pac ne delajo drugega kot da vodijo tecaje,pisejo clanke in so s svojimi psi 24 h/dan...tak si res lahko privosci vsako pasmo psa in jo izsola do popolnosti.Vendar verjemi so to redke izjeme-veliko vec nas je takih,ki delamo 6,7,8 ur na dan,studiramo,smo dijaki,imamo druge obevznosti pa imamo vseeno lahko tudi hiperaktivenga psa.Ampak seveda se mu moras toliko bolj posvetiti ko imas cas...ker drugace se mu res lahko "strga".Saj ena punca je govorila enkrat da ji je njen ovcar od zdolgocasenosti razgrizel tapete in zavese.
Zato moras res ornk premisliti wink.gif
  • 0
I am falling between dreams and reality

#180 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 May 2007 - 06:19 AM

KARLOV SPANJEL-KAVALIR
PARSON RUSELL TERRIER
PRITLIKAVI PINČ

ti so mi še najbolj všeč - da, tudi zaradi izgleda smile.gif

pa ravno to je, da pesek tudi dopoldan najverjetneje večina časa nebi bil sam, ker je doma oči in naslednje leto bo še sestra. kakšna čivava ali šarpej ni zame ? smile.gif pa šarpeji so majhni taki cucki lušni .. za pojest oops.gif

koliko pa približno stanejo rodovniški psi tilih zgoraj navedenih pasem in ali je za vse dobro, da prenočujejo notri ? smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users