Srednji koder(zelo inteligenten,navezan na svojega lastnika,zelo ima rad dolge sprehode in ucenje);dlaka mu ne odpada-amapak samo raste,dnevno razcesavanje je pa le potrebno.Ima ga moja sosolka in lahko ti povem,da je tako pridna psica in meni osebno zelo lepa!

Ves drugace najbolj ucljivi so vsekakor ovcarji,vendar pa zelo hiperaktivni-tako da potrebujejo res veliko ucenja,sprehodov in posvecanja.Ovcar je ze v zgodovini povsod sodeloval z clovekom-zato ravno so se danes tako zelo prilagodljivi prav svojemu gospodarju in bi zanj naredili vse.Vendar kot si rekla,bo kuza bil do 4-ih sam,tako da saj pomoje en hiperaktiven pes(border collie) ne bi zdrzal.Ker ce jim ne nudis zaposlitve mozganckov bodo slej ko prej zaceli unicevati hiso,pri nekaterih pa se razvije tudi agresivnost.
Parson Russel Terrier(na dolgih tackah,zelo dober v agilityu,ucljiv,vendar ima terierski znacaj,zato se je pri solanju res treba potruditi in zaceti cim prej)

Ves "neucljivih" psov ni!So le psi,katerim se je pri solanju treba bolj posvetiti/potruditi kot pa drugim.Najtezji za solanje so POLARNI PSI,ker imajo zelo izrazit nagon in tako so kar trmasti.
Moji predlogi zate pa so se:
PRITLIKAVI PINČ

TIBETANSKI TERIER

ZLATI PRINASALEC

METULJCEK oziroma Pappilon (zelo so inteligentni,kljub svoji majhnosti)

KOKER SPANJEL (klasika,nic posebnega)

KARLOV SPANJEL-KAVALIR

BEAGLE (srednje rasti,lovski nagon,ucljiv,lahko je trmast)

BOSTONSKI TERIER

Ves ubistvu moras sama dobro premislit kateri od vseh pasem bi ti ustrezal po karakterju in tvojemu prostemu casu.Obstajajo tudi v Slo. tako imenovani poklicni trenerji,ki pac ne delajo drugega kot da vodijo tecaje,pisejo clanke in so s svojimi psi 24 h/dan...tak si res lahko privosci vsako pasmo psa in jo izsola do popolnosti.Vendar verjemi so to redke izjeme-veliko vec nas je takih,ki delamo 6,7,8 ur na dan,studiramo,smo dijaki,imamo druge obevznosti pa imamo vseeno lahko tudi hiperaktivenga psa.Ampak seveda se mu moras toliko bolj posvetiti ko imas cas...ker drugace se mu res lahko "strga".Saj ena punca je govorila enkrat da ji je njen ovcar od zdolgocasenosti razgrizel tapete in zavese.
Zato moras res ornk premisliti