Jump to content

Photo

Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih

• Please log in to reply
465 replies to this topic

#161 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 October 2007 - 07:02 PM

HELP!!

Meni ene par stvari ni jasno wacko.gif in sicer pri angleščini. Mi smo se mogli vpisat na ene seminarje, in jst sm najprej zarila list in sm se vpisala na nek za 2. letnik (bebo jst, vem), zdej so pa za 1. že vsi listi polni. Kaj je možno, da ni dovolj prostora za vse? Jst sm se sicer dodala na en list, ampak je že poln in se bojim, da me ne bojo upoštevali, kr so rekli, da naj se čez 30 niti ne vpisujemo. Kaj se pol zgodi z unimi, ki ne stojijjo na listu?? Kr tej seminarji so rekli da so obvezni, valda morejo potem tudi vsem omogočit da lahko hodijo.

In še glede stare ang književnosti, kolko bom zamudila, ker ne bom mogla hodit na predavanja in kakšne krvavo sadistične sankcije me čakajo?

Prosim ustrezno informirane za odgovor. smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#162 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 October 2007 - 07:54 PM

Hevea, glede seminarjev lahko osebno stopiš do profesorjev in jih vprašaš, če se skupini lahko priključiš.

Zamudila ne boš nič, ker Maver bere iz skripte! Za izpit preberš skripto (Beowulf stuff in podobno).Sankcij pa ni, saj predavanja niso obvezna. Za vaje in seminarje je drugače, moraš imeti prisotnost! wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#163 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 October 2007 - 08:04 PM

Hvala Kinky, se mi je kamen odvalil od srca (posebej glede seminarja - ali morda proseminarja, sej ne vem v čemu je razlika biggrin.gif ) Bom šla se zmenit en dan!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#164 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 October 2007 - 08:07 PM

Kar na govorilne pojdi pa malo potoži, da si dvopredmetnik pa da zelo težko uskadiš predavanja/seminarje/vaje!

Good luck! wink.gif

Boš k Mozetiču šla? One res obvlada poezijo, je pa en tak...ne vem kako bi rekla...zanimiv tip. Meni je nagnal strah v kosti vedno ko me je pogledal, ima take hudičeve oči. No, sej boš videla kaj govorim če boš imela stik z njim. Enkrat sem morala brati eno pesem na glas na predavanju pa me je tako skritiziral da sem se hotela v zemljo pogrezniti. oops.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#165 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 October 2007 - 08:13 PM

Nevem, jst sm se vpisala na eno stvar ki se mi ne križa z ničimer biggrin.gif Se mi zdi da je moderna angleška poezija, ampak nisem sigurna oops.gif Ja, bom mogla videt kdaj bom šla, kr je bil tam nek urnik kdaj naj se oglasimo za se zmenit za te stvari, ampak jst sm žal dognala to ko je blo že prepozno. Joooooj pašteto bojo nardili iz mene, ki sm glupa! Jst sm sicer misnla kr it na seminar in tam poprosit tistega, ki to pač ma, kr jst teh ljudi žal ne poznam in ne vem, kje se jih najde hmm.gif Ma tvoja ideja z govorilnimi se čuje boljše, manj možnosti da me besno napodi!
  • 0

#166 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 October 2007 - 10:45 PM

No, še enkrat sprašujem, kako je z lektorati?

Mislim sprintan imam prijavni list za Ruščino, pa hotela sem še Romunščino, ali pa Španščino (je sicer ne maram, a v sili hudič še muhe žre), pa mi niti ni jasno kaj je zastonj in kaj ne? Ker ponekod na prijavnicah piše da ni za plačat, na spletni strani pa drugače, medtem ko sem pa na strani FF razumela da so kao samo lektorati zastonj, tečaji pa ne (pa spet sta npr. Šp in Ro na FF strani napisani kot tečaja, na oddelčni strani Romanistov pa kot lektorata ermm.gif ). Itak bom klicala še v tajništvo, samo ful čudno vse skup.
Pa vsi lektorati so ob nekih nemogočih urah, lih ko najbolj zagreto delam rolleyes.gif . Šmrc šmrc.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#167 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 October 2007 - 08:49 PM

Kje so predavalnice FF na Tobačni (3 in 5)? Tobačna dobro vem kje je, samo jasno mi ni katera stavba točno, pa ne bi rada bluzila naokoli.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#168 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 October 2007 - 09:24 PM

QUOTE(crna @ 10. 10. 2007 - 21:49) View Post

Kje so predavalnice FF na Tobačni (3 in 5)? Tobačna dobro vem kje je, samo jasno mi ni katera stavba točno, pa ne bi rada bluzila naokoli.

Stavba ima tak rdeč prizidek (bolj moderen), ki povezuje dve stavbi.

IPB Image
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#169 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 October 2007 - 08:16 AM

Crna, si potem našla predavalnice?
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#170 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 16 October 2007 - 05:45 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 10. 2007 - 20:54) View Post

Hevea, glede seminarjev lahko osebno stopiš do profesorjev in jih vprašaš, če se skupini lahko priključiš.

Zamudila ne boš nič, ker Maver bere iz skripte! Za izpit preberš skripto (Beowulf stuff in podobno).Sankcij pa ni, saj predavanja niso obvezna. Za vaje in seminarje je drugače, moraš imeti prisotnost! wink.gif

kako da predavanja niso obvezna. Pri nas na BF preverjajo prisotnost na vajah in predavanjih, pra vpoudarli so, da so obvezna.

A FF ni po bolonskem?
  • 0
IPB Image

#171 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 16 October 2007 - 05:54 PM

Pri nas na mariborski FF tudi predavanja niso obvezna. Obvezni so le seminarji. So pa eni profesorji vodili svojo evidenco prisotnosti tudi na predavanjih, da so imeli pregled kdo je redno prisoten in kdo nikoli. Aja pa mi še nismo v Bolonjskem sistemu.
  • 0

#172 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 October 2007 - 06:38 PM

QUOTE(Immortelle @ 15. 10. 2007 - 9:16) View Post

Crna, si potem našla predavalnice?

Nisem še rabla, v četrtek pa bom.

Bolonc na FF pride naslednje študijsko leto (torej 2008/2009).
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#173 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 16 October 2007 - 07:23 PM

Anja pri nas predavanja niso bila nikoli obvezna (je bilo pa zelo priporočljivo, da si bil tam). Mogoče so zdej eno novo foro udarli..kaj jaz vem smile.gif
  • 0

#174 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 16 October 2007 - 08:31 PM

Pri nas (BF, 1. letnik - bolonjsko živilstvo) predavanja niso obvezna, vaje seveda so obvezne.
Je pa pri zoološkem delu biologije, ko nas je bilo ful malo pobrala podpise. Nismo pa zvedli a to prisotnim prinese kakšno korist ali ne.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

• Guests

Posted 16 October 2007 - 09:57 PM

A bo na FF bolonc takoj tut za podiplomca?? Ker ce ga vpisem, bi ga rajsi po starem...
  • 0

#176 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 October 2007 - 12:24 PM

QUOTE(crna @ 16. 10. 2007 - 19:38) View Post

Bolonc na FF pride naslednje študijsko leto (torej 2008/2009).

Hja, sej, ravno, ko bom jst pršla. sad.gif

A to bo za vse predmete že velal? Vem, da je postavljen en rok, do kdaj morajo bolonca fakultete uvest, sam ne vem, če je to naslednje leto al čez 2 leti. hmm.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#177 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 October 2007 - 07:13 PM

Kaj je sploh fora tega bolonca?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#178 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 19 October 2007 - 04:49 PM

QUOTE(eve @ 17. 10. 2007 - 13:24) View Post

Hja, sej, ravno, ko bom jst pršla. sad.gif

A to bo za vse predmete že velal? Vem, da je postavljen en rok, do kdaj morajo bolonca fakultete uvest, sam ne vem, če je to naslednje leto al čez 2 leti. hmm.gif

Da revežen zagreni žiljenje-dobesedno.

Mi imam OBVEZNA predavanja, vodi se evidenca, iz tega dobiš 10 KT, če nimaš dovolj pristnosti ne moreš na izpit in za vsako odsotnost rabiš zdravniško opravičilo.
  • 0
IPB Image

#179 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 October 2007 - 05:11 PM

Ne, mi nimamo obveznih predavanj. Samo me prov zanima kako bojo preverjali prisotnost pri unih nabitih predavalnic, bo šlo pol ure samo zato da pokliče vseh 150 posebej.
  • 0

#180 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 20 October 2007 - 12:05 PM

A ni to ponavadi tak da se sam da list okoli pa se vpišeš al pa obkljukaš ali pa kaj podobnega.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users