Jump to content

Photo

KVAS za lepo kožo

• Please log in to reply
283 replies to this topic

#161 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 28 August 2006 - 05:31 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka)
Kvas resnično pomaga. Lahko ga pač ješ, piješ (kakor ti je ljubše-lažje). Pač za lepoto je treba potrpet ;)

Lahko si pa narediš tudi masko. Zdrobiš košček kvasa (velikosti oreha) in ga zmešaš z mlekom, ali vodo, ali olivnim oljem (kar ti pač bolj paše na tip kože). Masko naneseš na obraz in pustiš, da se posuši.

Fantu od kolegice je maska resnično pomagala - nima nobenih mozoljev več.

Kak pogosto je pa on delal to masko in s čim (mlekom,vodo,oljem) ?
  • 0
Memento mori.

#162 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 28 August 2006 - 05:43 PM

Na začetku enkrat tedensko potem pa po potrebi. Mislim da je zmešal kar z vodo. Tle nimaš kej za zgrešit ;)
  • 0

#163 ŠRČK

ŠRČK

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 106 posts

Posted 28 August 2006 - 06:53 PM

a je preveč če si to masko nardiš kr usak dan?
  • 0
če gre kdo na sred. tur. šolo u radovlco alpa kerga pozna k gre ke nej me upiše na msnju!

#164 ŠRČK

ŠRČK

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 106 posts

Posted 29 August 2006 - 09:52 PM

2. dan: iz pol kocke sm si nardila masko pol sem jo pa stopila u mleku in jo popila cel dan se mi je pahalo slabo mi je blo pa še naredu se mi je grozen mozolj evil.gif !!!! ampak bom vztrajala rolleyes.gif
  • 0
če gre kdo na sred. tur. šolo u radovlco alpa kerga pozna k gre ke nej me upiše na msnju!

#165 Earth

Earth

sramežljivec

• Člani
  • 1 posts

Posted 08 September 2006 - 10:12 AM

Tole sem zasledila v knjigi Vitaminska biblija za novo tisočletje, citiram: "Izogibajte se svežemu pekovskemu kvasu!Žive kvasovke uničijo vitamin B v črevesju in vašemu telesu odvzamejo vse vitamine.V pivskem kvasu te žive celice uničijo s toploto, kar preprečuje neželeno delovanje na vitamine."
  • 0

#166 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 08 September 2006 - 12:50 PM

In potem poješ par banan pa dobiš spet normalno dozo vitamina B...
  • 0

#167 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 08 September 2006 - 01:55 PM

QUOTE(Earth)
Tole sem zasledila v knjigi Vitaminska biblija za novo tisočletje, citiram: \"Izogibajte se svežemu pekovskemu kvasu!Žive kvasovke uničijo vitamin B v črevesju in vašemu telesu odvzamejo vse vitamine.V pivskem kvasu te žive celice uničijo s toploto, kar preprečuje neželeno delovanje na vitamine.\"

Kako lahko kvas odvzame vse vitamine iz telesa, če pa sam vsebuje precejšen delež vitamina B? :confused2:
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#168 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 08 September 2006 - 07:18 PM

to je neka pomota.to ne more biti res.
  • 0

#169 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 08 September 2006 - 09:07 PM

Ja je res ampak samo pri določenih osekih, ki imajo povečano število kandide-glivica v črevesju. Ta glivica je znana tudi pri vnetjih nožnice,dermatitisih in to zato ker je kvas super hranilo za to glivo,hrani se še pa z sladkorjem,belo moko, gobami...požre vse glavne vitamine in ostale hranilne snovi. Pa da ne bo čudno in boste verjeli,priznavajo jo tudi zdravniki.

Kvas niti ni ok za lepo kožo ker v želodcu zavre in kisa telo, če pride do neravnovesja potem se telo čisti skozi kožo seveda-ker je dober organ za pucanje-zato izbruhi mozoljev-kao čiščenje, ja pa kaj še.So drugi številni preparati z vitamini,najboljše je še sadje in zelenjava, nič bele moke, samo polnozrnate zadeve, črtati cuker povsem,nasičene maščobe,kis,mlečne izdelke-predvsem mleko ker zasluzuje telo in pa dosti vnašanja teh pozitivnih lakto bakterij ker je črevesje in prebava ključnega pomena za kožo.
Pa seveda malo mesa.
  • 0

#170 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 08 September 2006 - 09:46 PM

Jao pa sej niso vse kvasovke nevarne.... navadna pekovska kvasovka (Saccharomyces cerevisiae) se ne bo zaredila v spolovilu. Tam se bo zaredila Candida albicans. Za S.cerevisiae tam sploh ni tapravih pogojev za rast. Pa še to...kvasovke niso sam ene...jih je veliko različnih vrst, ki živijo pod različnimi pogoji (tako kot ostale glive, bakterije, virusi, protozoji itd).

Tisti ki je to napisal nima pojma o glivah.

To je tko ko bi reku...ja ne smeš jogurtov pit, ker so bakterije not.
  • 0

#171 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 08 September 2006 - 09:56 PM

Nevem ančka če si ti moj post sploh prebrala!? vem da jih je veliko, candida je ena vrsta pač ki se prehranjuje z kvasom, sladkorjem belo moko in povroča razne okužbe..in poje večino hranilnih snovi ki jih damo v telo, ko je že zelo razmnožena-pri vsakem je skoraj prisotna.
Tako da .., pa verjemi ni to napisal en...če se še pa zdravniki strinjajo pa itak nevem zakaj oporekaš. Nisem kriva da je tak kot je.. laugh.gif ,jaz sem samo posredovala ker bo mogoče komu koristilo.
  • 0

#172 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 08 September 2006 - 10:26 PM

QUOTE(bluberry)
\"Izogibajte se svežemu pekovskemu kvasu!Žive kvasovke uničijo vitamin B v črevesju in vašemu telesu odvzamejo vse vitamine.V pivskem kvasu te žive celice uničijo s toploto, kar preprečuje neželeno delovanje na vitamine.

V tem postu se gre za S.cerevisiae (pekovska kvasovka), katera človeku NI nevarna (seveda jo lahko uživaš le v zmernih količinah, ker lahko drugače fašeš putiko).

QUOTE(bluberry)
\"Ja je res ampak samo pri določenih osekih, ki imajo povečano število kandide-glivica v črevesju. Ta glivica je znana tudi pri vnetjih nožnice,dermatitisih in to zato ker je kvas super hranilo za to glivo,hrani se še pa z sladkorjem,belo moko, gobami...požre vse glavne vitamine in ostale hranilne snovi. Pa da ne bo čudno in boste verjeli,priznavajo jo tudi zdravniki.\"

Kvas ne more biti hranilo za glivo, ker kvas JE gliva, Kot drugo, se to lahko pojavi samo pri ljudeh, ki imajo resnično oslabljen imunski sistem (npr bolniki z AIDSom), ker pride verjetno do kompetence med S.cerevisiae in kandido.

QUOTE(bluberry)
\"candida je ena vrsta pač ki se prehranjuje z kvasom, sladkorjem belo moko\"

Kandide ne morš tko lahko fasat. In ni res, da se prehranjuje s kvasom. Preferenčno bo uporabljala glukozo (sladkor). Sicer pa kandide nimaš na koži itd. ampak živi na sluznicah!
In še to. Ko ti popapcaš kvasovko, jo že v želodcu razgradijo želodčni encimi (npr. pepsin in podobni) na sestavne dele - AK, proteine,... Kvas sploh ne pride so crevesja v obliki celic, ker niso probiotiki, da bi preživeli kisel pH želodca.

Pa še info za tiste, ki tega niste vedele: kvasovke so sam en velik kupček živih celic. Nešteto jih je v 1cm^3. Pa na milijarde najrazličnejših bakterij je v jogurtih in mleku itd.

Ni vse, kar ima ime bakterija, virus, gliva,... nevarno za nas.
  • 0

#173 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 09 September 2006 - 08:22 AM

Hm... Komu naj se torej verjame? biggrin.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#174 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 September 2006 - 08:50 AM

btw.... študiram mikrobiologijo. Mam polno knjig, ki potrjujejo moje stavke.
  • 0

#175 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 09 September 2006 - 01:39 PM

Ja poznam veliko ljudi ki imajo to kandido in je ne fašeš kar tako ampak je prisotna vse okrog nas in če imaš oslabljen imunski sistem-ne samo zaradi aidsa ampak npr alergij in podobno potem je v večjih količinah prisotna v organizmu. prehranjuje se pa z sladkorjem,belo moko,kvasom, gobami-sem dobila dieto od ZDRAVNIKA kaj smem in kaj ne jesti,poleg tega mi je to potrdila tudi bioenergetičarka ko je rekla da imam dermatitis in tudi na bicom terapiji za alergije mi je zaposlena ki me zdravi že dve leti razložila kako to gre ,mi dala list na katerem piše kako pa kaj.

Poleg tega se meni zdi da ti moje zgornjega posta sploh nisi razumela-kvas sam po sebi ni nevaren!!!je pa pri ljudeh ki majo več teh kvasovk v želodcu ker se s tem hrani in potem raste in požre še vse ostale hranilne snovi.
ti študiraš mikrobiologijo jaz pa se ubadam z mojim zdravjem že od rojsta in imam tudi nekaj izkušenj in to ne samo iz knjig ampak od različnih ljudi,izkušenj,knjig..inp.

Pa še nekaj kar potrjuje zgodbo o kvasu in fabilnih rezultatih na koži-moja ki je bil dolgo aknasta se komaj sedaj izboljšuje ko sem izločila vse hranila ki so zgoraj našteta-kvas povsem-sama pečem kruh,jem samo totalno polnozrnato, brez cukra samo sadje in zelenjava,ribe, nič mlečnih izdelkov razen jogurtov in so rezultati boljši od roaccutana katerega sem že enkrat jedla pa če bi se naprej prehrenjevala z ostalimi zadevami kot sem se prej bi ga verjetno spet mogla žreti.
pa mene noben zdravnik več ne prepriča z nobenimi knjigami pa larifari bukvami ker vidim da pri meni niso naredili nič ampak nič dobrega. PREPROSTA HRANA PA JE!

vsak naj dela kar mu paše,je kaj mu paše, jaz sem dala samo nasvet-če želite probajte same če ne pa tudi ok.
  • 0

#176 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 September 2006 - 02:42 PM

Ne se prepirat, ker imata obe prav. Vsak po svoje naj dela, kar mu najbolj paše.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#177 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 09 September 2006 - 02:54 PM

Torej uživanje kvasa ni nevarno?
  • 0

Bill Bullard

#178 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 10 September 2006 - 07:04 PM

V zmernih količinah ne.
  • 0

#179 pika

pika

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 766 posts
  • Interests:glasba

Posted 12 September 2006 - 04:59 PM

Do sedaj še ne poznam nikogar, ki bi zbolel, umrl zaradi kvasa...poznam jih pa kar dosti, ki jim je kvas zelo pomagal.
  • 0

#180 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 12 September 2006 - 06:45 PM

Še zadnje neumno vprašanje... biggrin.gif : Ali bi kvas TOREJ lahko pomagal k lepši koži a ga je brezveze jest?
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users