Jump to content

Photo

Pralni praški, mehčalci & ostala čistila

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#161 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 March 2012 - 07:58 PM

Ja, brez sode naredim. Ko perem belo perilo jo pa dodam.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#162 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 13 March 2012 - 08:56 PM

Koliko pa je dodaš? A daš kar v boben ali v predal?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#163 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 March 2012 - 07:27 AM

V predal, eno ali dve žlici, tko po občutku.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#164 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 14 March 2012 - 12:44 PM

Aha, hvala!
  • 0

#165 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 27 March 2012 - 12:23 AM

Včeraj sem prvič naredila pralni gel, iz 125 g mila (Marsejsko z vonjem sivke, kupila v DM-u za 90 centov) in 4l vode. Naslednje jutro sem dolila še 3 deci vode, ker se je ful zgostil. Še zdaj je precej gostejši, od kupljenih gelov, bom mogoče še kak deci vode dolila. Mogoče bom jutri prvič probala tudi kaj oprat.
  • 0

#166 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 27 March 2012 - 07:36 AM

Kako se tej domači geli obnesejo na daljši rok? A so agresivni do temnega perila, kej sivi, oz. barvasto kej bledi?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#167 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 27 March 2012 - 11:03 AM

Ja, to tudi mene zanima. Jaz bom zaenkrat poleg tega gela še vedno uporabljala tiste detergente za črno in pisano perilo. Si ne upam samega uporabljat, da mi ne bi vse takoj zbledelo.
  • 0

#168 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 01 April 2012 - 08:57 AM

Jaz sem tokrat naredila tudi s tistim marsejskim iz dm-a, ni neke razlike med temi mili se mi zdi. Ne razumem zakaj bi blo tako milo agresivno? Glede na kemikalije, ki jih dajejo v normalne praške, pomoje tole milo ne more bledet barv al karkoli že...Mi je pa ful dobro opralo kuhinjske krpe, jaz sem zaenkrat zadovoljna :=)
Edin struktura smrklja me mal moti, pa ne vem kolk dozirat... Če bom čez kak mesec še navdušena, ga bom nardila za babico, teto, mamo, taščo in vsakemu dala po en liter, me zanima kakšen bo odziv :=)
  • 0

#169 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 01 July 2012 - 11:02 AM

a mi lahko prosim predlagate kak dober in učinkovit prašek za pranje belega perila? Frosch mi je začel malo tajiti pa bi rada menjala. ima katera zikušnje s praški blagovnih znamk od npr. Muellerja in/ali DM-a?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#170 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85845 posts

Posted 01 July 2012 - 03:25 PM

Mi za belo uporabljamo Ariel, pa je kul (tistega iz Müllerja, je boljši od trgovinskega).
Bolj je problem pri črnih cunjah, ker pri vseh tekočih praških za črno še vedno ostanejo bele sledi. :down:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#171 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 07 December 2012 - 07:27 AM

Kje se že dobi pralna soda? :)

Jaz se bom tudi spravila tole narest, ko začnem laufat svoj pralni stroj.

Zanima me kaj uporabljate za pomivalce - katere tablete/praške? Ali pomivalca na vsake toliko kaj spucate (brez da bi dodale posodo in s čim - soda?)

Pa še a je soda za vse enaka - za čiščenje, pranje perila, a so to različne vrste sode?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#172 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 07 December 2012 - 07:37 AM

Pralno sodo dobiš v Mullerju. Sodo bikarbono v velikem pakiranju pa v Euro spinu.

Za pomivalca uporabljam tablete, bom pa naslednjič kupilo čistili v prahu. Sem pa prbala namesto čistila uporabiti kis in sodo pa ni dobro opral.
  • 0

#173 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32262 posts

Posted 07 December 2012 - 08:26 AM

Moja sestra ima za pomivalca gel, sam ne vem, katerega. Spomnim se, da je enega ful skritizirala, mislim, da je šlo za Somat, ki sem ji ga jst kupila v akciji -50%, hehe :evilgrin:
  • 0

#174 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 07 December 2012 - 08:50 AM

Jza za pomivalca kupujem stvari od dm-ja. Sem zadovoljna s kvaliteto, isto moja mami.
  • 0

#175 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 07 December 2012 - 08:54 AM

Jza za pomivalca kupujem stvari od dm-ja. Sem zadovoljna s kvaliteto, isto moja mami.

jaz tudi ... ampak so tudi njihove tabele različne po kvaliteti.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#176 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32262 posts

Posted 07 December 2012 - 08:57 AM

A imajo tudi gel za pomivalca?
jst bom zdej prvič v življenju operirala s pomivalnim strojem, hehe
  • 0

#177 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 07 December 2012 - 09:14 AM

jaz sem opazila, da če pri pomivalcu uporabljam gel, so kozarci manj flekasti.
  • 0

#178 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 07 December 2012 - 03:54 PM

meni so za pomivalca zakon tablete iz Mullerju, mislm da so Blink vem pa da so 11v1, zelo poceni, nikol se mi še ni zgodilo da se nebi raztopili ali slabo pomili

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#179 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 07 December 2012 - 06:10 PM

A za pomivalni stroj tudi obstaja kakšna bolj naravna alternativa, kot pri pralnem stroju domač pralni gel, kis in soda? Za očistit pomivalni stroj v tistem mailu, ki ga je tudi Rea kopirala pa piše, da zliješ noter 1 liter belega kisa in zalaufaš prazen stroj. Samo jaz ne vem, kam naj to zlijem. Pri fantu nimajo nobenega takega predalčka, ki bi se sam odprl, kot piše tam. Če ga zlijem kar tako direkt v stroj pa najbrž vse odteče v cev, ali ne?

• 0

#180 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 December 2012 - 10:16 PM

Kam pa dajo detergent ali tableto?

• 0