Jump to content

Photo

Poskusi na živalih

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#161 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 May 2008 - 09:02 PM

QUOTE(Anja88 @ 5. 5. 2008 - 16:50) View Post

RC ni testiral. Eukanuba oz. IAMS pa je. Drugače vsako hrano za pse morajo stestirati ampak ne na tak nehuman in grozovit način! (hranijo psa s to hrano 1 mesec, ga tehtajo, spremljajo srce-če je dlaka svetleča, ne shujša, se ne zredi (pač odvisno od tipa hrane) in to morajo narditi).

Od čistil pa vem da Ajax testira. Če pa katera najde mehčalec in pralni prašek od firme ki ne testirajo prsim naj napiše.

No, lepo da royal canin ni testiral, hvala za info smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#162 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 28 May 2008 - 09:00 AM

Danes sem dobila paket čistil in praškov Sodasan iz Živa centra - Nila je objavila to info.
Vse ful lepo diši, komaj čakam da sprobam, sem pa takoj pomila posodo in sem ful zadovoljna. prašek je ful koncentriran, posoda je lepo čista in se sveti, pa tud rok nič ne izsuši in ne pušča na njih nobenega vonja. V kratkem sprobam še vse ostalo. Pa 10 testerjev Logone in Sante so mi dal zraven. thumbup.gif
  • 0

#163 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 August 2008 - 11:39 PM

Na tisti strani (caring consumer), ki jo je stran nazaj nalimala Adriane in naj bi bila PETIna, je ful malo firm ermm.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#164 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 April 2009 - 09:54 AM

Jaz sem se nedolgo tega nazaj odločila da se bom poskušala karseda izogibat znamkam ki testirajo na živalih. Do zdaj mi je dobro šlo, sem vse potrebno našla. Zdaj pa se mi je zataknilo. biggrin.gif Rabim nov deodorant in zobno pasto in pojma nimam po kateri znamki naj posežem. Tiste ki ste bolj veteranke v teh vodah, a bi mi naštele kako deo in zobno pasto? Jaz res nisem nič našla, sploh zobno pasto.

Hvala! =)

Aja, še glede Nivee ki je bila zgoraj debata. Meni se zdi da testira. Zdej po novem menda jo je odkupilo neko podjetje ki testira, vsaj tako sem jaz prebrala na tujih straneh na forumih. Pred leti pa res niso testirali.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 17 April 2009 - 01:56 PM

Jaz uporabljam 100 % naravno zobno pasto - klik (kupujem v DM ali Millerju), ampak ne vem, upam, da ni testirana na živalih. ermm.gif Namreč ta firma ima tudi produkte, ki niso naravni, tale pasta pa ima certificat BIO ECO. Če znaš italijansko, lahko pobrskaš po njihovi strani www.angelica.it.

Aja, glede deodoratnov. Uporabljam alverdinega in laverinega. Mislim, da nobena od teh dveh firm ne testira.
  • 0

#166 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 April 2009 - 01:57 PM

Jaz sem pa še vedno ful zmedena. A ni bil sprejet zakon, da se z začetkom leta 2009 v državah članicah EU ne sme več testirat na živalih v kozmetične namene?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#167 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 April 2009 - 03:15 PM

Hvala ti Nila, znam italijansko, bom zdaj prebrala, pa če najdem ta podatke bom še tukaj napisala, če te zanima. smile.gif

Kakšen pa je deo Alverde, a je v redu?

Kdo proizvaja deote Hidro Fugal? Najbrž testirajo ane?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 17 April 2009 - 05:05 PM

QUOTE(Sarah @ 17. 4. 2009 - 16:15) View Post

Hvala ti Nila, znam italijansko, bom zdaj prebrala, pa če najdem ta podatke bom še tukaj napisala, če te zanima. smile.gif

Kakšen pa je deo Alverde, a je v redu?

Ja, prosim, če kaj najdeš o (upam da!) netestiranju, sporoči. wink.gif

Glede Alverde deota: roll-on z ognjičem mi je čisto ok, samo ni recimo za full hudo vročino (če se vmes ne umiješ ali obrišeš z robčki in ponovno naneseš deo, potem se pač pojavi malo vonja, ker je le deo, ne preprečuje potenja). Drugače ga pa uporabljam celo leto, vonj ni zdaj ravno spektakularen (se mi zdi, da je zdaj drugačen kot prej) in se ga, ko se posuši, skoraj ne zazna. Ne priporočam pa njihovega v spreju - z limonino travo in žajbljem (nekaj takega), smrdi ko hudič, res. blink.gif laugh.gif

Malce bolj odporen na vročino je Laverin deo roll-on, tega imam za poleti in ne uporabljam nič drugega.

• 0

#169 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 April 2009 - 05:59 PM

Jaz sem iskala na njihovi spl. strani pa res nič ne najdem da bi kej pisalo o temu ermm.gif

A pol bi rekla da je Lavera boljša od Alverde? smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 19 April 2009 - 11:55 PM

Ja, zdi se mi, da Lavera dlje zdrži oz. da je bolj primerna tudi za poleti.

Sem pa na www.zin.si videla, da imajo tudi nove deodorante (samo se nisem še nič poglobila). Preveri, mogoče so ok.
  • 0

#171 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 April 2009 - 12:01 AM

Meni noro držijo tisti mineralni deodoranti, nimajo NIČ vonja (je samo voda in neke mineralne soli notr raztopljene).
Nikakor ni šanse, da bi po tistem smrdela, pa naj bo še nevem kakšna hardcore vročina.

Recimo tle je en primer:

http://www.lekarnar....naturel-roll-on

Jaz imam tudi na šprico (dobi se že kamen in roll-on), ampak je moj od ene druge firme, sem pa kupila v DM.

Evo, sem zdej našla - točno tega uporabljam jaz in sem zelo zadovoljna:

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#172 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 April 2009 - 01:56 PM

Ja mi mamo tut tega in res ful deluje, samo na živce mi gre ker je tok tekoč in se morš pošpricat nag alpa samo v modrcu, pa še potem se morm mal obrisat s kakšnim robčkom ker takoj kaplica dol steče, tut če se samo 1x pošpricam. Drugač pa res deluje in je za polet super. Ampak to je antiperspirant ne?
  • 0

After all this time?

Always.

#173 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 April 2009 - 02:20 PM

Naslednjič ko bom v Dm bom pogledala. A je brez vonja, ane? Kolko pa stane?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#174 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 April 2009 - 09:37 PM

To ni antiperspirant, pa ne vsebuje aluminijevega klorohidrata in je čisto naraven.
Vonja nima niti malo, gre v bistvu za prečiščeno vodo z mineralnimi solmi.
Točne cene ne vem, ni pa ravno ful poceni, če se prav spomnim - pomoje je nekje med 5 in 10€.
  • 0

• Guests

Posted 21 April 2009 - 01:48 AM

Pa kako to? Jaz sem pa vedno smrdela, če sem tega uporabljala. blink.gif hmm.gif Nekako na meni ne deluje. Imela sem že tistega v kamnu, na sprej in roll-on ...
  • 0

#176 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 April 2009 - 01:34 PM

Pri meni se dobro obnese samo ta mineralni deodorant v spreju, katerega sliko sem nalimala.
Ostale firme mineralnih deotov in druge oblike (roll-on, kamen) pa pri meni NE delujejo.
Točno tisti, ki sem ga nalimala, pa je meni dobesedno čudežen in po njem čisto nič ne smrdim, nikoli.
  • 0

#177 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 April 2009 - 03:11 PM

Hmm, kar malo drag je, ne vem če bi reskirala glede na to da so mnenja tako deljena. Bom najbrž Alverde nabavila za začetek. Koliko pa pride Laverin, ne da se mi zdej iskat po netu, če katera iz glave ve. oops.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#178 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 April 2009 - 05:56 PM

Jaz švicam nekje srednje, pa sem bila nad Alverde in Lavero izjemno razočarana.
Če sem se našpricala/namazala zjutraj, sem zgodaj popoldne že mal smrdela.
No, ne glih ful smrdela, ampak tisti vonj po 'postanem', ki mi je ravno tako odbijajoč.
Poleg tega Lavera ni poceni, deodoranti so blizu 8€.
  • 0

#179 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 April 2009 - 06:03 PM

Punce, počasi se oddaljujete od teme. wink.gif
  • 0

#180 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 April 2009 - 06:07 PM

Mogoče bi lahko odprli eno temo kjer bi govorili o cruelty free izdelkih, priporočilih, itd smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users