Jump to content

Photo

NARAVNA KOZMETIKA

• Please log in to reply
814 replies to this topic

#161 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 01 August 2007 - 11:47 AM

Ti si pa ekspres...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#162 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 August 2007 - 11:48 AM

Sej jo že dolgo uporabljam in nisem imela ravno problema z oceno oz. opisom, je blo v dveh minutkah napisano. =)

Drugače pa tudi jaz Hauschke ne poznam ravno (če odštejem uporabo omenjene kreme), se mi pa zdi, da je imela mami en njihov limonin losjon za telo (jaz nisem sprobala) in če me spomin ne vara, ji je bil zelo všeč.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#163 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 01 August 2007 - 11:50 AM

Sem že prebral smile.gif

Tole pravijo o alkoholu na Dr. Hauschka web strani:

A food-grade ethyl alcohol from grain or fruits and vegetables. Many plants are extracted in alcohol because it extracts the widest variety of constituents. Alcohol also serves as a natural emulsifier, preservative and carrier, helping ingredients penetrate the skin. Alcohol is not drying to the skin when part of a carefully formulated Dr.Hauschka composition.

Sicer pa je vse v koncetraciji, a ne?
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#164 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 11:53 AM

Ma, call me a fool, ampak jaz jim kar verjamem, ker gre za holistično kozmetiko z bogato 40-letno tradicijo.

Tole mi je všeč:

http://www.drhauschk.../about/7-facts/
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#165 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 01 August 2007 - 11:57 AM

Jao, mene je zaskrbelo že pri prvem, kjer govorijo naj začnemo opuščat nočne kreme... Jst bi se v spanju verjetno začela čohat, ker bi imela čist suho kožo... Čez dan še gre sicer.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#166 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 01 August 2007 - 12:03 PM

od tega dr.hauschka je mama kupla maskaro
  • 0

#167 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 August 2007 - 12:03 PM

To so sicer neke splošne smernice, ampak se mi zdi, da niti ena koža ni drugi čisto enaka in je najboljše, da vsak sam pri sebi ugotovi, kaj mu paše in kaj daje rezultate. Je pa res tukaj malo marketinških vzgibov (kar je logično in pričakovano) - seveda, nočne kreme niso primerne, razen (!) seveda njihovega Rhythmic Night Conditioner-ja. =) Ne vem no, jaz sama pri sebi vem, da, ako se ne bi pred spanjem z ničemer namazala in to prakticirala kak teden, dva... bi bla na koncu luskava od izsušenosti.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#168 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 12:09 PM

Mislim da je res tko, kot je rekla Jenna. Verjetno ta smernica bolj velja v smislu, da če nimaš preveč suhe kože, je brezveze koži še ponoči utrujat s kremami, ampak ji je bolje pustit dihat. Če pa je koža suha oz. nagnjena k izsuševanju in potrebuje več nege, potem pa je pač logično, da tudi brez nočne kreme ne gre. Sicer pa bi bilo njim bolj v interesu trdit, da se tudi ponoči rabi krema, ker bi potem tudi sami prodali več nočnih zadev, vsaj tko se men zdi, no.
  • 0

#169 stella*

stella*

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 01 August 2007 - 12:12 PM

Jaz sem imela lani od dr. Hauscka mleko za sončenje. Imela sem tudi losion za telo, ampak za mojo suho kožo je bil premalo masten.
Sedaj imam mleko za sončenje, kremo za obraz, zobno pasto od Provide Organics in mi je super.
Vsa ta naravna kozmetika ima čisto drug vonj, tak naraven in tudi koža nanje čisto drugače odreagira.
Kateri so naravni konzervansi, pa žal ne vem. Prebrala sem, da Provida in dr Hauscka ne vsebujeta sintetičnih konzervansov, barvil in dišav in to mi je dovolj.

• 0

#170 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 12:35 PM

Saj je kar nekaj takih firm, tudi Lavera, Logona, Sante, Faith In Nature ... in še kaj bi se našlo.
  • 0

#171 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 01 August 2007 - 12:44 PM

Meni je Dr.H tudi precej všeč. Definitivno grem v kratkem kaj spet poizkusit.

• 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#172 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 12:57 PM

Meni je vseen precej draga. Tale moja krema niti ne, ampak njihova čistilna maska je okol 8k al ena taka bolna cena (če me spomin ne vara). Aja pa pozabla sm, da sem imela od Hauschke šampon, je že tudi dolgo ocenjen.
  • 0

#173 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 01 August 2007 - 12:58 PM

Meni je njihov mareličen šampon obupen. down.gif Ker ni noter silikonov itd. sem si parkrat skoraj lase potrgala. cry.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#174 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 12:58 PM

Jaz imam enake izkušnje z njim, na žalost - sestavine so namreč krasne.
  • 0

#175 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 01 August 2007 - 02:20 PM

Tega se še spomnim, ja, ko se je šlo okli tega šampona smile.gif .

Jao, Dilema samo ne reci, da so tudi ostale njihove zadeve nad 5k? To je kar ja, kljub kvaliteti...
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#176 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 August 2007 - 02:24 PM

Crna, Hauška je draga kozmetika. Vem, da so nekatere kreme še precej dražje, že balzami za ustnice so nad 2k, se mi zdi. Tudi toniki niso poceni (kakšnih 4k pomoje) in tak dalje. Bom šla jutr skor 100% mal šnofat v Sanolabor, pa bom lahko pol bolj natančno poročala glede cen.
  • 0

#177 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 01 August 2007 - 02:26 PM

Pričakovano, drucga ne morem reč. V mojem primeru se mi zdi, da kreme in toniki (ti sploh!) kar kopnijo, kljub stiskaški uporabi cry.gif .

Hvala, da greš pogledat wink.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#178 stella*

stella*

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 01 August 2007 - 07:15 PM

QUOTE(DiLeMa @ 1. 8. 2007 - 15:24) View Post

Crna, Hauška je draga kozmetika. Vem, da so nekatere kreme še precej dražje, že balzami za ustnice so nad 2k, se mi zdi. Tudi toniki niso poceni (kakšnih 4k pomoje) in tak dalje. Bom šla jutr skor 100% mal šnofat v Sanolabor, pa bom lahko pol bolj natančno poročala glede cen.

Saj zato sem jaz preklopila na Provido Organics. Hauscka je za moje pojme predraga. Provida izhaja iz enakih načel, je holistična kozmetika, veganska, naravna (s certifikatom BDIH), vsebuje organsko vzgojena zelišča ... ne vem zakaj je Hauscka toliko dražja, ker gre za isto zadevo.

• 0

#179 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 August 2007 - 01:16 PM

Jaz sem danes dobila Hauschka dnevno kutinovo kremo in stane nekaj pod 3,5k za 30ml tubico, če se ne motim - je mati plačevala, pa ne vem natanko. Šamponi in balzami so nekaj čez 3k, tudi toniki.
  • 0

#180 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 02 August 2007 - 01:19 PM

To pa spet ni tako strašno. Prej ste govorili vsi tam okrog 30 EUR ali podobno.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users