Kje kupujete?
Posted 12 May 2012 - 04:35 PM
Posted 12 May 2012 - 04:38 PM

za lokacijo nisem ziher, ena nad avt. postajo in druga nekje med Petrolom in križiščem...???
Posted 12 May 2012 - 07:22 PM

Aham, med Petrolom in kriziscem sem jaz.

Posted 22 May 2012 - 06:42 PM

Piškoti - Biscotto = Bahlsen, Leibnitz
Schokoküsse = Storck (poljučki Dickmann's)
Mlečni riž = Müller (čeprav se pri teh pokvarljivih stvareh proizvajalci menjujejo, tako da je možno, da jih v SLO ni za dobit)
Desira jogurt = Müller/Zott
Serviete in papirnate brisače = Zewa
Instant kava = Nescafe
Zobne ščetke = Dr. Best, Johnson&Johnson
Gartenkrone (vložena zelenjava) = Bonduelle
Grandessa premium = Mövenpick
Jogurtovi bonboni = Katjes
Lacura body (krema za roke) = Dove
Isana olje za tuširanje = Nivea
Tandil = Persil
Trajno mleko 1,5% = NÖM
Belmond cappucino = Nestle
Zeliščno maslo = Meggle
Koket kozmetični robčki = Hakle
Westcliff zeliščni čaj = Messmer, Milford
Posted 22 May 2012 - 06:48 PM
Posted 22 May 2012 - 06:49 PM
Posted 22 May 2012 - 06:54 PM

tudi Fruc za Hofer dela Fructal, vendar mi je prijateljica, ki ima tam sestro, povedala, da to pač ni isto kot ostali Fructalovi sokovi; uporabljajo recimo slabše sestavine....
Posted 22 May 2012 - 07:05 PM
Posted 24 May 2012 - 10:41 PM
meni pa to ne pove kaj dosti oz mi ni nek faktor...
tudi Fruc za Hofer dela Fructal, vendar mi je prijateljica, ki ima tam sestro, povedala, da to pač ni isto kot ostali Fructalovi sokovi; uporabljajo recimo slabše sestavine....
Aha, to sem pa tudi jaz že slišala, ne za Hofer, ampak za Mercatorjeve izdelke.
Saj to je pa menda jasno. No vsaj jaz si mislim tako. Ne more bit izdelek od istega proizvajalca pol cenejši in enake kvalitete. No, pri nekaterih izdelkih najbrž nekaj prišparajo pri cenejših, manj privlačnih embalažah. Ampak pomoje je nekaj tudi na kvaliteti, oziroma v čem je točno štos tega, da so izdelki tako cenejši?
Glede Fruca vem, da so jih začeli delat v tetrapakih samo za Hofer in se dobijo izključno tam. Imam pa tudi jaz dobrega kolega, ki dela v Fructalu, ga bom povprašala, če kaj ve, kako je s sokovi, ki jih delajo za Hofer, Mercator.
To glede slabših sestavin pa sem jaz slišala npr. za testenine, ki jih Mlinotest dela za Mercatorjevo blagovno znamko. Dajo notri npr. manj jajc, kot v njihove lastne ipd.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 May 2012 - 10:20 AM
Posted 25 May 2012 - 10:25 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 25 May 2012 - 10:30 AM

Posted 25 May 2012 - 10:41 AM
Ja, ali pa npr manjši delež sadja in več raznih dodatkov. Slabše sadje pa sigurno. Bi morala enkrat prav prebrat tudi sestavine na Frucu iz ostalih trgovin in iz Hoferja, če imajo enako zaporedje.Ja, sej pri Fructalu je verejtno edina izbira slabše sadje...
Pri kakih evrokremih pa npr dajo več sladkorja in manj lešnikov in kakava.
Ja, samo zakaj bi si trgovina sama sebi delala minus...Samo izdelki imajo itak velike marže a ne, jaz mislim, da bi lahko z enako kvalieto naredili veliko cenejše, z manj dobička za trgovino a ne - sem mislila, da grejo s Hoferjevimi in Mercatorjevimi izdelki po tem principu. Ah, sanja svinja kukuruz.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 May 2012 - 11:23 AM
Drugače pa sem nekaj časa delala promocije za Delamaris, ki svoje izdelke prodaja tudi v Hoferju in so ful bolj poceni kot npr. v Mercatorju ali Sparu. Moja šefica je rekla, da mase sploh ne spreminjajo, ko gre skozi stroj, samo menjajo embalažo. V Hoferju je bolj enostavna embalaža, brez slikic na konzervi, ovita v karton, kar tudi pomeni prihranek. Rekla pa je, da je glavni vzrok za nizke cene v posredniku.Ti izdelki grejo preko popolnoma drugih posrednikov, mislim da iz Nemčije ali Avstrije in imajo drugačno politiko. Verjetno so to velike korporacije, ki si tudi to lahko privoščijo.
Ja, to je.Samo izdelki imajo itak velike marže a ne
Zdej kako je v drugih firmah pa ne vem, mogoče res spreminjajo sestavo, čeprav do zdaj še nisem opazila razlik, vsaj ne očitnih.
Posted 25 May 2012 - 11:27 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 May 2012 - 11:36 AM
pa Fructalove smothieje 0,5l (okus breskev banana) lahko kupujete po 1,3 € (akcija Mojih 10 najljubših)
Posted 26 May 2012 - 11:38 AM

Posted 26 May 2012 - 11:39 AM
Posted 26 May 2012 - 11:42 AM

Posted 13 June 2012 - 11:40 AM
Cena vege burgerjev za 400 gramov, 6 kosov, je 1,73.
Nekaj stvari je znižanih, kupila sem tudi enake sojine kosmiče, koj jih ponavadi kupujem v Leclercu za 1,66 (ne vem pa koliko
so tam - da bi primerjala).
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users