Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#161 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 05 August 2006 - 10:33 PM

kaksno domaco nalogo to? kako sploh izgledajo te terapije?

kaj pa ce bi probala (se bo hecno slisal, ampak mogoce?) tako kot alkoholiki, ki se odvajajo po nacelu 'samo danes ne bom pil alkohola'. pomoje je take obljube lazje drzati kot 'od danes naprej bom spet normalno jedla' al pa 'jutri bom spremenila nacin zivljenja'. 'samo danes bom jedla kot je najbolje zame'. kazen ali pa jutri te nima KEJ za skrbet.

Linny, mogoce sem kaj preskocila - zavedas se anoreksije - si si poiskala kaksno pomoc?

z Jino bi si lahko bili medsebojna opora - ce jaz jem, lahko tudi ti, ksne ideje o tem kaj bo za zajtrk ... lahko opazujeta napredek druge, mogoce vaju bo spodbudilo?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#162 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 05 August 2006 - 10:35 PM

QUOTE(Linny)
hja...pr men je blo pa tkole: jst sm ze po naravi precej suha...in so mi vsi pravl jaoo ti maš tok lepo postavo ko si tak suha pa to ne...in men je šlo to v glavo in sem potem hotla bit še bolj suha...in sem začela minimalno jest....tko na zacetku....zdej pa vsakic ko sem lacna popijem ful vode in mi to daje obcutek sitosti....zdej sm pa prisla do sem rolleyes.gif  
ugotovila sem pa nekaj: temu stanju, kjer sem sedaj, se ne reče več anorexija ker se psihično zavedam, da sem presuha, ampak se temu reče podhranjenost.

:angry7: Kako, če si rekla, da maš debele noge?!

Kok dolgo pa si minimalno jedla, pa kok dolgo nazaj je to že blo?

Sploh ne vem, kako ti uspe nič ( ermm.gif: ) jest. Ker jaz že če skoraj cel dan nič ne jem, se mi vrti, slabo mi je. 2X sem skupi padla. rolleyes.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#163 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 05 August 2006 - 10:36 PM

ne bi o se vec nacinih, kako nic jest, ampak kako kaj jest. way to go!
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#164 Linny

Linny

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 05 August 2006 - 10:48 PM

ne bom ti povedala Jinadaze....maš prav ja tut jaz skupi padam, vrti se mi, mam prenizk pritisk.......ampak jst zdrzim cel dan brez hrane...sem pa tja kakšen čajček, kava....pa sem sita ermm.gif
DREAM ON DA TI BOM POVEDALA KAKO CEL DAN ZDRZAT BREZ HRANE
  • 0
x-you're killing me-x

#165 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 05 August 2006 - 10:50 PM

kaksno domaco nalogo to? kako sploh izgledajo te terapije?

Nisem še velikokrat bla, kaj dosti ne morem povedat.
Najprej sem skupaj z njo izpolnila en "vprašalnik"; zdajšnje stanje, delni napredek, napredek. Potem se pa z njo pogovarjam o vsem tem. Težko rečt kaj konkretnega.

Heh, domača naloga je povezana s povečanim vnosom hrano in pridobivanjem na samozavesti.

Mi je pa "čudno", kako to zdravijo na klinikah za MH. Pri nas ne vem (še) kako je, za Ameriko pa vem, da paciente najprej prisilijo pridobit normalno težo, potem so pa terapije s psihologi. Ni mi jasno zakaj tak vrstni red (to mislim za tiste, ki še lahko živijo brez cevk).

Pa sprašujem se, če so lahko MH v družini. Moja teta je mela anoreksijo ravno v mojih letih (skoraj umrla), še sestrično nekaj matra (sicer ni tko resno, pa vseeno). ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#166 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 05 August 2006 - 10:51 PM

QUOTE(Linny)
ne bom ti povedala Jinadaze....maš prav ja tut jaz skupi padam, vrti se mi, mam prenizk pritisk.......ampak jst zdrzim cel dan brez hrane...sem pa tja kakšen čajček, kava....pa sem sita ermm.gif  

Ni treba, mi je že jasno. ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#167 Linny

Linny

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 05 August 2006 - 11:01 PM

QUOTE(Jinadaze)
QUOTE(Linny)

Ni treba, mi je že jasno. ermm.gif

auch ermm.gif
  • 0
x-you're killing me-x

#168 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 06 August 2006 - 01:20 AM

QUOTE(miss*sixty)
Anaa ima prav. Anoreksija je duševna bolezen.

Žal, ampak Anaa tokrat nima prav. Anoreksija nikoli ni bila in nikoli ne bo duševna bolezen. Duševne bolezni so dedne, povezane z izgubljenim stikom z realnostjo, anoreksija pa je pisihična težava, prehranjevalna motnja, you name it, ampak niti približno ne duševna bolezen. Jaz se sicer okoli tega ne bom kregala z nobeno od vas, preberite si v kakšni strokovni literaturi (poudarek na strokovni, ker v današnjih medijih je že pomanjkanje smisla za humor lahko bolezen biggrin.gif ).
  • 0

#169 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 August 2006 - 10:39 AM

Linny, veš kaj, tvoja prava bolezen je obsedenost s pozornostjo in ne anoreksija :!: Brezveze se ubadat z nekom takim rolleyes.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#170 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 06 August 2006 - 10:41 AM

crna, ne da bi te hotla napadat, ampak se ne strinjam s tem. zacelo se je verjetno res tako, ampak fora je v tem, da pol ne znas nehat, ker si ujet v en zacaran krog ... moje mnenje
  • 0

#171 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 August 2006 - 10:43 AM

Boli me, naj se punca začne obnašat kot se spodobi.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#172 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 August 2006 - 11:44 AM

laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#173 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 06 August 2006 - 12:58 PM

QUOTE(Michelle)
QUOTE(miss*sixty)
Anaa ima prav. Anoreksija je duševna bolezen.

Žal, ampak Anaa tokrat nima prav. Anoreksija nikoli ni bila in nikoli ne bo duševna bolezen. Duševne bolezni so dedne, povezane z izgubljenim stikom z realnostjo, anoreksija pa je pisihična težava, prehranjevalna motnja, you name it, ampak niti približno ne duševna bolezen. Jaz se sicer okoli tega ne bom kregala z nobeno od vas, preberite si v kakšni strokovni literaturi (poudarek na strokovni, ker v današnjih medijih je že pomanjkanje smisla za humor lahko bolezen biggrin.gif ).

Kaj pa je razlika med duševno in psihično boleznijo? blink.gif

Pa se mi zdi, da je anoreksija tudi v povezavi z dednostjo (ne pri vseh, seveda). Čeprav ne vidim povezave. :dontknow:
  • 0

― V. Van Gogh

#174 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 06 August 2006 - 02:33 PM

@Jinadaze: http://www.viva.si/c...?arhiv=1&id=315

(zgleda da tako dednost kot okolje ...)
  • 0

#175 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 06 August 2006 - 02:43 PM

Jinadaze, ni razlike, je pa razlika med boleznijo in težavo, problemom, itd.

Jaz mislim, da dednost fizično nima nekega vpliva, bolj vzorec obnašanja, ki prevladuje v neki družini. Saj alkoholizem je navsezadnje tudi kao deden, pa če ne boš pil, ne boš allkoholik.
  • 0

#176 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 06 August 2006 - 02:49 PM

QUOTE(Michelle)

Jaz mislim, da dednost fizično nima nekega vpliva, bolj vzorec obnašanja, ki prevladuje v neki družini. Saj alkoholizem je navsezadnje tudi kao deden, pa če ne boš pil, ne boš allkoholik.

Če ne dednost pa prirojenost. Če je od otroka oče ali mati preveč pila, se tudi otroku zdi to normalno, saj je odraščal v takem okolju.
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#177 Linny

Linny

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 06 August 2006 - 05:41 PM

QUOTE(crna)
Linny, veš kaj, tvoja prava bolezen je obsedenost s pozornostjo in ne anoreksija :!: Brezveze se ubadat z nekom takim rolleyes.gif .

crna pozornosti sem vedno imela dovolj in jo še vedno imam dovolj, s to razliko, da jo sedaj pridobivam s svojo anoreksično postavo, kar mi prav zagotovo ni v zadovoljstvo rolleyes.gif
  • 0
x-you're killing me-x

#178 *tinchy_ka*

*tinchy_ka*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 773 posts

Posted 06 August 2006 - 09:36 PM

ej linny kaj pa na use to pravjo tvoji starši? no saj po mojem mnenju bi to mogl upazt pa vem da če bi bla js anoreksična in če si nebi js poiskala pomoči bi mi jo ziher moji starši... ermm.gif
  • 0
YoU GoT To KeEp YoUr HeAd Up, EvEn WhEn RoAd Is HaRd, NeVeR GiVe Up!

#179 Linny

Linny

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 06 August 2006 - 09:48 PM

QUOTE(*tinchy_ka*)
ej linny kaj pa na use to pravjo tvoji starši? no saj po mojem mnenju bi to mogl upazt pa vem da če bi bla js anoreksična in če si nebi js poiskala pomoči bi mi jo ziher moji starši... ermm.gif

moji starši so popolnoma na dnu...so mi ze dooolg nazaj rihtal psihologa in psihijatra in se nevem kaj...ampak takrt sm se vedno trdila da nism nic shujsana in da sem taka kot vedno.
ju3 greva pa z mami baje h zdravniku....in se nekaj: TO SEM JI PREDLAGALA JAZ. oops.gif biggrin.gif
  • 0
x-you're killing me-x

#180 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 06 August 2006 - 09:48 PM

drzimo pesti!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users