Anoreksija - potrebujem pomoč
Posted 05 August 2006 - 10:33 PM
kaj pa ce bi probala (se bo hecno slisal, ampak mogoce?) tako kot alkoholiki, ki se odvajajo po nacelu 'samo danes ne bom pil alkohola'. pomoje je take obljube lazje drzati kot 'od danes naprej bom spet normalno jedla' al pa 'jutri bom spremenila nacin zivljenja'. 'samo danes bom jedla kot je najbolje zame'. kazen ali pa jutri te nima KEJ za skrbet.
Linny, mogoce sem kaj preskocila - zavedas se anoreksije - si si poiskala kaksno pomoc?
z Jino bi si lahko bili medsebojna opora - ce jaz jem, lahko tudi ti, ksne ideje o tem kaj bo za zajtrk ... lahko opazujeta napredek druge, mogoce vaju bo spodbudilo?
Posted 05 August 2006 - 10:35 PM

ugotovila sem pa nekaj: temu stanju, kjer sem sedaj, se ne reče več anorexija ker se psihično zavedam, da sem presuha, ampak se temu reče podhranjenost.
:angry7: Kako, če si rekla, da maš debele noge?!
Kok dolgo pa si minimalno jedla, pa kok dolgo nazaj je to že blo?
Sploh ne vem, kako ti uspe nič (

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 August 2006 - 10:36 PM
Posted 05 August 2006 - 10:48 PM

DREAM ON DA TI BOM POVEDALA KAKO CEL DAN ZDRZAT BREZ HRANE
Posted 05 August 2006 - 10:50 PM
Nisem še velikokrat bla, kaj dosti ne morem povedat.
Najprej sem skupaj z njo izpolnila en "vprašalnik"; zdajšnje stanje, delni napredek, napredek. Potem se pa z njo pogovarjam o vsem tem. Težko rečt kaj konkretnega.
Heh, domača naloga je povezana s povečanim vnosom hrano in pridobivanjem na samozavesti.
Mi je pa "čudno", kako to zdravijo na klinikah za MH. Pri nas ne vem (še) kako je, za Ameriko pa vem, da paciente najprej prisilijo pridobit normalno težo, potem so pa terapije s psihologi. Ni mi jasno zakaj tak vrstni red (to mislim za tiste, ki še lahko živijo brez cevk).
Pa sprašujem se, če so lahko MH v družini. Moja teta je mela anoreksijo ravno v mojih letih (skoraj umrla), še sestrično nekaj matra (sicer ni tko resno, pa vseeno).

― V. Van Gogh
Posted 05 August 2006 - 10:51 PM

Ni treba, mi je že jasno.

― V. Van Gogh
Posted 05 August 2006 - 11:01 PM

Ni treba, mi je že jasno.

auch

Posted 06 August 2006 - 01:20 AM
Žal, ampak Anaa tokrat nima prav. Anoreksija nikoli ni bila in nikoli ne bo duševna bolezen. Duševne bolezni so dedne, povezane z izgubljenim stikom z realnostjo, anoreksija pa je pisihična težava, prehranjevalna motnja, you name it, ampak niti približno ne duševna bolezen. Jaz se sicer okoli tega ne bom kregala z nobeno od vas, preberite si v kakšni strokovni literaturi (poudarek na strokovni, ker v današnjih medijih je že pomanjkanje smisla za humor lahko bolezen

Posted 06 August 2006 - 10:39 AM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 August 2006 - 10:41 AM
Posted 06 August 2006 - 10:43 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 August 2006 - 11:44 AM

Posted 06 August 2006 - 12:58 PM
Žal, ampak Anaa tokrat nima prav. Anoreksija nikoli ni bila in nikoli ne bo duševna bolezen. Duševne bolezni so dedne, povezane z izgubljenim stikom z realnostjo, anoreksija pa je pisihična težava, prehranjevalna motnja, you name it, ampak niti približno ne duševna bolezen. Jaz se sicer okoli tega ne bom kregala z nobeno od vas, preberite si v kakšni strokovni literaturi (poudarek na strokovni, ker v današnjih medijih je že pomanjkanje smisla za humor lahko bolezen

Kaj pa je razlika med duševno in psihično boleznijo?

Pa se mi zdi, da je anoreksija tudi v povezavi z dednostjo (ne pri vseh, seveda). Čeprav ne vidim povezave. :dontknow:
― V. Van Gogh
Posted 06 August 2006 - 02:33 PM
Posted 06 August 2006 - 02:43 PM
Jaz mislim, da dednost fizično nima nekega vpliva, bolj vzorec obnašanja, ki prevladuje v neki družini. Saj alkoholizem je navsezadnje tudi kao deden, pa če ne boš pil, ne boš allkoholik.
Posted 06 August 2006 - 02:49 PM
Jaz mislim, da dednost fizično nima nekega vpliva, bolj vzorec obnašanja, ki prevladuje v neki družini. Saj alkoholizem je navsezadnje tudi kao deden, pa če ne boš pil, ne boš allkoholik.
Če ne dednost pa prirojenost. Če je od otroka oče ali mati preveč pila, se tudi otroku zdi to normalno, saj je odraščal v takem okolju.
I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 06 August 2006 - 05:41 PM

crna pozornosti sem vedno imela dovolj in jo še vedno imam dovolj, s to razliko, da jo sedaj pridobivam s svojo anoreksično postavo, kar mi prav zagotovo ni v zadovoljstvo

Posted 06 August 2006 - 09:36 PM

Posted 06 August 2006 - 09:48 PM

moji starši so popolnoma na dnu...so mi ze dooolg nazaj rihtal psihologa in psihijatra in se nevem kaj...ampak takrt sm se vedno trdila da nism nic shujsana in da sem taka kot vedno.
ju3 greva pa z mami baje h zdravniku....in se nekaj: TO SEM JI PREDLAGALA JAZ.

Posted 06 August 2006 - 09:48 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users