Jump to content

Photo

vpis v srednjo šolo

• Please log in to reply
509 replies to this topic

#161 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 January 2007 - 01:09 PM

S priznanji si malo pozna, ker je šlo že vse mimo - razen Cankarja. No edino, če si kje naprej prišla.
  • 0
Viens, reste ici!

#162 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 January 2007 - 01:16 PM

Vsaj neki pametnega so nardili s temi sprejmnimi. Tisto lani je blo res katasrofa. rolleyes.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#163 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 07 January 2007 - 01:23 PM

Pa priznanja je zelo težko dobiti. Jst sem povsod prilezla samo do bronastega, ker pač nisem takšen tip da bi cele dneve do 2. zjutraj sedela pred knjigo. Moja sošolka, ki je bila bolj zicleder pa je dobila zlato iz fize in keme. Ampak je imela povsod same petke.
Se pa da dobiti štipendijo tudi brez kakršnihkoli priznanj, samo tiste iq teste iz. 7 razreda moraš pisati res nadpovprečno.
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#164 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 January 2007 - 02:04 PM

omg, jaz upam, da bi se zakon za pridobitev zoisove v takega spremenil, da bi samo mfbt testi veljali, ker tam pa sem hvalabogu nadpovprečno pisala thumbup.gif
recimo je mislm da 55 al 50 točk povprečje, jaz pa sem imela en sklop 57, ostalo pa približno 76, 73 ...torej kr dvignjeno, samo nevem, kako so pa drugi pisali, ker vbistvu tudi noben ni teh rezultatov videl kot sem jih jaz, ker so se letos zmenil, da se tega ne kaže. Do sedaj vse ki sem jih vpašal, so rekli da so povprečno, tako da nevem, upam da je takih čimveč laugh.gif
bom psihologinji enkrat mal zatežila, da mi mal pove, med kerimi procenti sem, in kok točk so kej tisti najboljši zbral.

vem, da sem s priznjanji zelo pozna, samo dele v februarju jih je še ene par uporabnih.
in potlej bi reče psihologinja, da glede na moje sposobnosti, bi mela lahko dele že ene 5 zlatih huh.gif huh.gif huh.gif ...kaj njej ni jasno
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#165 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 07 January 2007 - 03:21 PM

Tukaj je spet težko reči kaj je nadpovprečno. Pr nam je kar nekaj ljudi pisalo nadpovpečno, pa jih je bila potem samo polovica od teh predlaganih.
Tudi če si napovprečen, računaj da je povprečje "dokaj nizko" saj so tam zajeti vsi učenci. Ti moraš biti potem res velik nadpopovprečen da se ti šteje.
Pa recimo če igraš violino, saj jo?, so to spet + točke pri štipendiji.
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#166 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 January 2007 - 03:30 PM

Anya, mi je psihologinja rekla, da če bi bilo po prejšnje letnem režimu, BI bila predlagana biggrin.gif , za letos pa mi ne more nič rečt, ker še neve kako bo.

igram violino in klaver ja, samo na nobena temkovanja nisem hodila, ker jih moja učiteljiva dobesedno sovraži rolleyes.gif , tako da nevem kje bi lahko kle točke dobila ...iz tega, ko zaključiš nižjo glasbeno mogoče? ker to sem jo pa po razredih že prejšnje leto smile.gif

pa še zanima, če katera ve, kako se pridobi tisto se mi zdi da občinsko štipendijo, menda moraš sodelovati v kakšnih društvih in imeti dobesr uspeh pač ... ker sodelujem v simfoničnem orkestru domžale-kamnik, to se šteje se mi zdi =)
  • 0

#167 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 07 January 2007 - 05:33 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 7. 1. 2007 - 15:30) View Post

pa še zanima, če katera ve, kako se pridobi tisto se mi zdi da občinsko štipendijo, menda moraš sodelovati v kakšnih društvih in imeti dobesr uspeh pač ... ker sodelujem v simfoničnem orkestru domžale-kamnik, to se šteje se mi zdi =)

Mislim, da lahko občinsko dobiš šele v drugem letniku.
  • 0

#168 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 07 January 2007 - 07:23 PM

Za škofijsko je omejitev zelo visoka.

Lani je bila omejitev 74 točk. Tudi če si imel vse 5, si imel samo 70 točk. Se pravi, so bile potrebne usaj 4 dodatne točke. Pa ponvad za Zoisovo govorijo kok si dobr pisal, pol ni pa nič. biggrin.gif Mladoletna uzem si rezervo poleg Škofijske in Poljan, še posebi če nisi neka super odličnjakinja. Že lani je blo težko, letos bo pa še velik težje.

• 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#169 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 January 2007 - 07:54 PM

sam nevem kera bi bla loh kšna za izhod v sili hmm.gif
  • 0

#170 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 January 2007 - 08:05 PM

Ful težko boš prišla na škof. brez kakega priznanja. Pa cojzovega tut ne boš dobila, če nisi med 3% v SLO. No razen, da si med 10% in potem maš še 2 zlata pa še kakega srebrnega. Potem so šanse.
  • 0
Viens, reste ici!

#171 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 January 2007 - 08:28 PM

Kako to da so zdaj tako visoke omejitve na nekaterih gimnazijah? Ko sem jaz šla v 1. letnik sem čist na izi prišla na Poljane, še na Bežigrad in Škofijsko bi lahko, pa so mi iz ocen manjkale nekje 4 pike, plu še 4,5 iz extercev, zdej pa na nekatere sploh ne moreš brez dodatnih točk iz tekmovanj, ali pač?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#172 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 07 January 2007 - 08:29 PM

Šubičeva. wub.gif
Jazst bi šla tja.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#173 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 07 January 2007 - 09:11 PM

QUOTE(Sanies @ 7. 1. 2007 - 20:29) View Post
Šubičeva. wub.gif
Jazst bi šla tja.

Šuba je fino. wub.gif

Ne vem zakaj je folk tok omejen.

• 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#174 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 January 2007 - 09:50 PM

Ne crna nemoreš. Sicer je mel Bežigrad letos 70 pik to pomeni, da si mogo met VSE 5 !
  • 0
Viens, reste ici!

#175 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25900 posts

Posted 07 January 2007 - 09:56 PM

svasta. kk se pa zdej pike stejejo? k sm bla js v osnovni (kar ni tok delec nazaj), je blo uspeh+eksterci 120 pik use skupej. pol si lahko pa se 2x5 dobil za zlata priznanja.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#176 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 January 2007 - 10:57 PM

ja samo pri meni se da še iz eksternih kej iztisnt hmm.gif

kaj pa če sem izmed tistih treh procentov v slo tongue.gif ...hecam sem, to gotovo ne huh.gif
saj rečem, morda pride u poštev še občinska, morda ...
  • 0

#177 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 January 2007 - 11:22 PM

QUOTE(Zlobica @ 7. 1. 2007 - 21:56) View Post

svasta. kk se pa zdej pike stejejo? k sm bla js v osnovni (kar ni tok delec nazaj), je blo uspeh+eksterci 120 pik use skupej. pol si lahko pa se 2x5 dobil za zlata priznanja.

Ja sej to me zanima. Ni mi čist jasno kako se zdej štejejo točke.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#178 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 07 January 2007 - 11:36 PM

Lani se je štel uspeh zadnjega razreda, največ možnih točk je bilo 70, s priznanji pa največ 80. Eksterci se niso štel. (Lahko si mel 5 zlatih, pa sta se samo dva upoštevala, semizdi)

Letos se štejejo vsa tri leta + eksterci. ohmy.gif

Mladoletna, tud če eksterce 100% pišeš zna bit sranje, sej sm rekla vse možne točke niso nujno dovolj.
  • 0

- Buddha

#179 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 January 2007 - 11:47 PM

QUOTE(TASH @ 7. 1. 2007 - 23:36) View Post

Letos se štejejo vsa tri leta + eksterci. ohmy.gif

Sej po eni strani je prav da se šteje vse to. Lani je blo res gnilo.
Nekateri so se trudli vsa 3 leta, ker je blo rečeno da se bodo točke tako štele, na koncu pa so se našli kaki Loleki ki so se potrudli samo v zadnjem razredu in hop, so že meli ful točk. Pri nas je blo ful kr nekega zaokroževanja in zaključevanja ocen navzgor, pol je pa lahko vsaka mona končala s pet. rolleyes.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#180 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 January 2007 - 04:09 PM

Mater. Vsako leto si znova zmišljujejo glede tega vpisa.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users