Jump to content

Photo

Zoisova štipendija

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#161 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 November 2008 - 08:40 PM

QUOTE(bellini @ 18. 11. 2008 - 21:31) View Post

Sally ti jo verjetno že imaš od srednje šole. Nas zanimajo odločbe študentov, ki so letos zaprosli zanjo na sklad ad futura.

A je že kdo dobu, kolk je minimalno povprečje?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#162 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 November 2008 - 09:03 PM

QUOTE(bellini @ 19. 11. 2008 - 10:45) View Post

Nikoli ne bo objektivnega sistema, ki bi dodeljeval štipendije tistim, ki si res zaslužijo. Samo za razmislek: Že v srednji šoli se razlikujejo programi med gimnazijami in ostalimi poklicnimi smermi, kjer roko na srce ne moremo rečt, da so po težavnostni stopnji primerljivi. Še večji problem pa je pri študentih, saj je tam programov dosti več, sploh če primerjamo samo VS in UNI.

Se globoko strinjam. Zdej bo melo štipendijo polovico frizerske. Pa roko na srce, nobenega ne mislim izpostavljat in žalit, samo je pa resnica.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#163 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 24 November 2008 - 09:06 PM

Cvetulja, jaz nisem še nič dobila. A ti si tudi oddala vlogo? Kolko pa si imela povprečje? Jaz sem imela 9,2 in močno dvomim, da bo zadosti. sad.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#164 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 November 2008 - 12:05 AM

Ja itak da bo, nisem čisto ziher ali je za nove prosilce 8,0 ali 8,5.

Mi pa še ni jasno, a se to šteje povprečje vseh ocen na faxu, ali samo ocene zadnjega letnika, preden si oddal prijavo za Zoisovo?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#165 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 25 November 2008 - 12:08 AM

8,9.

sad.gif

js držim pesti, da bo.

crna, mislim da se računa glede na preteklo leto, en letnik.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#166 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 November 2008 - 12:13 AM

8,9 je? blink.gif pol meni še malo manjka.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#167 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 25 November 2008 - 06:27 AM

Da vas mičkeno potolažim. Na strani sklada je objavljen tudi znesek, ki je namenjen za štipendije dijakov in študentov. Največ 50% se razdeli pač za te osnovnošolce, ki gredo v prvi letnik-> 2 milijona € druga polovica pa se razdeli med ostale dijake in študente. S tem, da študenti dobijo večji delež. Glede na to, da je sredstev malo več kot v primeru dijakov, je mogoče, da prag povprečja ne bo tak hudo divji. Lahko tudi, da se motim.
  • 0

#168 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 25 November 2008 - 07:51 AM

Crna, šteje se povprečje zadnjega letnika. Tisto 8,5 je meja za oddajo vloge. Potem zberejo vse vloge na kup in štipendijo dobijo samo tanartabulši po povprečju in nikakor ne vsi. Pri dijakih je bila ta meja 4,92. To baje pomeni, da si si lahko samo v 1. letniku privoščil eno 4. V vseh ostalih je manj predmetov in s z eno 4 padel pod to mejo.

Cvetka, upam, da nama znese. Samo od kadar so prišle vn meje za dijake imam bolj malo upanja ... sad.gif

Bellini, fino, da so nam namenili več denarja smile.gif Samo ne vem kolikobo iz tvoje logike, ker so študentje večinoma iz drugih krajev, kar pomeni da bojo/bomo dobivali dodatek za prevoz/bivanje. To pa je pomeni več keša na človeka, se pravi manj štipendij.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#169 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 25 November 2008 - 09:53 AM

redkvica na podlagi izračunov sem vzela povprečje, da dobijo študentje po 200€. max kaj lahko dobijo študentje (nisem upoštevala socialnega statusa) pa je 260€. Denarja je bistveno več za študente. Za dijake je bilo namenjenih 7%, medtem ko pa za študente pa 17% od 2 milijonov. Torej enkrat več. Sicer pa boste v tem tednu izvedeli kakšni so rezultati. Jaz sem samo hotla dat primerjavo glede na višino sredstev.
  • 0

#170 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 November 2008 - 09:54 AM

Jaz sem zdaj klicala na sklad, pa mi gospa ni hotela povedat koliko je cenzus za študente, da se dobi štipendija. Čeprav na vprašanje kdaj bodo pošiljali vloge je pa tokrat rekla konec tega tedna in naslednji tedn.... Jaz resnično upam, da ne bodo tako divje meje za pridobitev.

Bellini, je več denarja namnjeno za študente, ampak je tudi osnovna štipendija za študente višja kot za dijake, poleg tega kot je že redkvica omenila so tu še dodatki za prevoz.
  • 0

#171 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 27 November 2008 - 06:09 PM

Kolegica je ravno klicala na zavod in so ji rekli, da je bila meja 9,43 po povprečju ali 1,14, če spadaš med top 5% letnika (cifro dobiš tako, da deliš svoje povprečje s povprečjem letnika).

Po povprečju je nisem dobila, po top 5% pa ne vem, ker se ne spomnem točnega povprečja letnika. laugh.gif
Cvetka, žal mi je ...
  • 0

#172 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 November 2008 - 07:53 PM

Meni so sošolke rekle, da če imaš v 4. letniku povprečje 4,1 jo dobiš. A je to res? huh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#173 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 27 November 2008 - 08:04 PM

Ne. Potem bi jo jaz ziher mela. Za vse dijake je povprečje 4,92.
  • 0

#174 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 November 2008 - 08:07 PM

blink.gif

Bičez, sem se že razveselila.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#175 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 November 2008 - 08:21 PM

Redkvica hvala za informacije! Upam, da držijo wink.gif
  • 0

#176 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 27 November 2008 - 08:59 PM

Coco, s povprečjem 4.1 lahko kandidiraš, potem pa zberejo ta boljše glede na količino keša, ki ga imajo.
  • 0

#177 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 27 November 2008 - 09:52 PM

smile.gif
  • 0

#178 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 27 November 2008 - 10:04 PM

QUOTE(redkvica @ 27. 11. 2008 - 18:09) View Post

Kolegica je ravno klicala na zavod in so ji rekli, da je bila meja 9,43 ..

..

Jah. Pa naslednje leto, kaj čmo. ermm.gif Js upam da cifra ni taprava, ker ti maš res lepo povprečje in si res zaslužiš. cool.gif

• 0

#179 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 November 2008 - 10:24 PM

Neee. Pa kaj so nori, pa to je ubitačno povprečje. Takega povprečja še najboljša študentka na naši smeri nima. Jaz imam tretje najboljše povprečje v našem letniku - ravno, da izpadem iz 5%, ker glede na število vpisanih padeta v 5% samo prvi dve. Grrr. Kaj pa tisto za objavljene članke? Kako pa se ti štejejo?
  • 0

#180 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 27 November 2008 - 10:33 PM

Pri nas spadamo 3 v teh 5% in nihče nima nad 9,43. Cvetka, a ti nisi not?
Članki pa se baje nekaj točkujejo in zberejo tiste, ki imajo največ točk. Samo ne vem podrobnosti ...

Poznam tipa na biotehnologiji s povprečjem nad 9,6 in še ful aktiven je vsepovsod. Moj bivši sošolec, ki je bil v gim bolj srednje sorte ima sedaj na računalništvu nekje 9,9. ohmy.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users