Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#161 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 27 December 2008 - 07:57 PM

Ravno sem prebrala: Vaša naj naj kRava oops.gif Mlekarca zagotovo.

Drugače pa imamo Barcaffe nujno vedno doma. Če se mi ravno da pa naredim Illy espresso. Raznih instant kav ne maram (razen Nescaffe 3v1 al kolikokrat v 1).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#162 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 27 December 2008 - 08:51 PM

trifasico de Baileys ali bonbon (ne glede s kiro znamko kave)
  • 0

#163 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 28 December 2008 - 04:09 PM

Doma najraje pijem Nescafe kapučino, tistega v vrečkah (ena škatla ima menda 8 vrečk), ki je popolnoma brez dodanega sladkorja. Mora prav posebi gor pisat, da je brez cukra, ker so si pakunge ful podobne med sabo in sem že ene 2x kupila napačnega. dry.gif Naredim ga z vodo in dodam pikico mleka. Pravo kavo pijem samo s ščepcem rjavega sladkorja in z mlekom v razmerju 50:50, torej gre v bistvu za belo kavo. Aja, rada imam tudi od Nescafe isto v vrečkah latte macchiato. Ima zelo nežen okus in takisto ni čisto nič sladek.

Naravnost sovražim sladko kavo/kapučino, poleg tega zraven ne prenesem smetane - če je bo samo pikica, ne bom pila, ker mi je res nagnusno. Prav tako sovražim razne 2in1 ter 3in1 varjante, ker so mi tako osladne, da mi je potem dobesedno slabo. Tudi razni kapučini, ki imajo okus po čokoladi/vaniliji/lešnikih in podobnem, so mi osladni preko vsake meje in jih videt ne morem. Kakšni dve leti nazaj sem imela te zadeve ful rada, zdej pa se mi dobesedno želodec obrača, če dobim kaj takega v usta.

Torej če strnem - pijem popolnoma nesladkan kapučino in latte macchiato (izključno Nescafe vrečke) in belo kavo ter poleti ledeno kavo s sladoledom, nujno brez smetane in ostalih dodatkov. Kavo vedno pijem iz ornk šalce, take, ki drži ene 3 deci. Vse kar je manj, je zame golo preseravanje. tongue.gif Je pa res, da ne pijem same turške kave brez dodatkov, ker tiste pa same zase ne bi mogla tolk spit.

IPB Image IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#164 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 05 January 2009 - 12:29 AM

Joj meni je bela z vanilijo v zvezdi tko dobra, pa razne kave z okusi v santani tud zmagajo. Samo bom zj glede na recesijo raje te kapučinčke kupovala biggrin.gif
  • 0

#165 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 January 2009 - 11:56 PM

jaz pa tej wanna-be kofetov iz vrečk ne maram (sem imela kratko obdobje, ko sem pila Jacobs 2v1, pa mi je enkrat obrnilo in ne pijem več tega). naredim si filter kavo (ponavadi Lavazza Rossa, une iz Caffetina mam samo še za vsake toliko, ker so drage, v službi mam tut en Barcafe za filter pa je čist ok) z žličko rjavega sladkorja in v skodelico potem vlijem kar precej skorajda vročega mleka - če je šalca 3 deci, je razmerje nekak 2:1 v korist mleka. tudi instant kava mi je za bruhat.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#166 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 January 2009 - 04:14 PM

Meni je že par mesecev absolutno top Nescafe Capuccino Cremoso (oz. Kremig zart v Nemščini) wub.gif .

IPB Image

Nekaj časa nazaj sem pila Jacobsove instant kapučinčiče pa so mi ful hitro presedli, oz. mi je znalo bit kar slabo po njih.

Takisto mi je slabo po močnih kavah, pa že tako jih ne pijem zaradi preobčutljivega želodca. Ko sem zunaj najraje pijem navadno belo kavo ali kavo sn smetano (redkeje kapučin) z enim cukrom, pa zgolj 1x na dan, ker me zna tudi zaradi mleka bolet želodec. Doma instant kavice delam z nekje 3/4 vode in 1/4 sojinega mleka, pa brez sladkorja. Pravih kav zase ne kuham več.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#167 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 January 2009 - 09:59 PM

QUOTE(crna @ 19. 1. 2009 - 16:14) View Post

Meni je že par mesecev absolutno top Nescafe Capuccino Cremoso (oz. Kremig zart v Nemščini) wub.gif .

Argumentiraj. sleep.gif

Pa a majo tile kapučinoti sploh kaj kofeina? Še zdaj si nisem glede tega na jasnem.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#168 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 30 January 2009 - 10:06 PM

Zanemarljivo malo. ermm.gif

Aja Fluffy, tista kava v Supernovi (Segafredo, ane), je res izven konkurence. cool.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#169 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 January 2009 - 10:08 PM

Ma ja ... jaz prebiram, pa nikjer dejansko ne piše, koliko kofeina kaj vsebuje.

Je dobra, ne? I know. sleep.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#170 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 January 2009 - 10:17 PM

Jz kavo pijm že od 14 leta in od začetka sm pila navadno instant Nescafe kavo
IPB Image

pol sm pa za neki časa prešaltala na te vrečkice pa sm probala 100 različnih varjant, vse so mi ble še kr dobre, ampak se spet vračam k navadnemu instant nescafeju wub.gif Grenkemu!
Čeprav vseeno mi ni problem spit kako vrečko kdaj.

V cafetinu sm prejšnji teden pila indijsko- fuul okusna kava res za posrat se, samo jz sm misnla da bo to tko po indijsko prpravlena ne pa da bo sama kava iz Indije. No baje je Kenya tud ful dobra, je že kera pile obe in ve povedat razliko?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#171 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 31 January 2009 - 11:24 AM

Moj dan se ne začne brez kave, da mi dvigne pritisk na tisto normalno mejo. Pijem pa Barcafe ponavadi, čisto iz navade, ker pomoje kašne velike razlike med znamkami itak ni. Pomembno je kak je skuhana.
  • 0

#172 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 06 March 2009 - 10:58 PM

Navajena sem piti espresso kavo iz kafetjere, se pravi italijansko kavo. Včasih dodam mleko, zadnje cajte večinoma ne, cukra nič. Kdaj pa kdaj si naredim turško črno, brez cukra.
Znamka pa mi je najboljša Lavazza, Illy, Mattioni, Hag, tudi Goriziana caffe.
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#173 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 07 March 2009 - 11:56 PM

QUOTE(rea @ 30. 1. 2009 - 22:17) View Post

Jz kavo pijm že od 14 leta in od začetka sm pila navadno instant Nescafe kavo
IPB Image

pol sm pa za neki časa prešaltala na te vrečkice pa sm probala 100 različnih varjant, vse so mi ble še kr dobre, ampak se spet vračam k navadnemu instant nescafeju wub.gif Grenkemu!
Čeprav vseeno mi ni problem spit kako vrečko kdaj.

V cafetinu sm prejšnji teden pila indijsko- fuul okusna kava res za posrat se, samo jz sm misnla da bo to tko po indijsko prpravlena ne pa da bo sama kava iz Indije. No baje je Kenya tud ful dobra, je že kera pile obe in ve povedat razliko?

Meni osebno je indijska dosti boljsa, ker je bolj polnega okusa, tako sladkega, kenijska pa je bolj kiselkasta. Probaj papuo novo gvinejo, kubansko ali(ce je denar) jamajsko.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#174 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 March 2009 - 03:18 AM

Ok, hvala frčica, bom probala še gvinejo, kubansko in jamajsko, kenyo sm pa medtem že pila, pa mi je bla indijska boljša!
A kera kej ve kje bi se dal sturbucks kavo kupt, če s ejo sploh da?
V Londonu sm v Sturbucksu tm pr blagajni vzela free sample, pa bi jo rada zdj kupla?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#175 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 March 2009 - 09:12 AM

Jz pa kave ne pijem, sploh.
  • 0

#176 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 08 March 2009 - 11:00 AM

QUOTE(rea @ 8. 3. 2009 - 3:18) View Post

A kera kej ve kje bi se dal sturbucks kavo kupt, če s ejo sploh da?
V Londonu sm v Sturbucksu tm pr blagajni vzela free sample, pa bi jo rada zdj kupla?

Starbucks, wink.gif V SLO ziher ne, lahko ti jo iz Barce (ziher je kak štant vsaj na letališču, smile.gif) prinesem, če češ - samo grem šele čez mesec in pol. Men so njihove šalce full dobre, si bom ziher spet vsaj eno kupla. smile.gif

Jaz sem danes probala Etiopia Mocha Yergacheffe iz Cafetina, pa mi ni všeč, nekam medla in brezvezna mi deluje. Sem si jo pa kar na filter naredila, čeprav je melata za turško - jo je brat dobil za darilo, pa mi ni mar za nobeno drugo kavo kot Barcaffe. Jaz čutim/okusim razliko recimo Barcaffe in Lavazzo Rosso - je slednja veliko polnejšega okusa in bolj aromatična, Barcaffe pa mi je tko za široko potrošnjo, ko mi je res uno - samo, da spijem kavo, z LAvazzo se pa crkljam. love.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#177 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 04 September 2009 - 11:04 AM

Po novem pijem samo še to, pol vode, pol mleka. Po drugih me je nenormalno začel želodec bolet, pa jo pijem 5 let. huh.gif

IPB Image

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#178 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 September 2009 - 05:25 PM

nescafejevo instantno kräftig pijem, in to izključno s tamalo žličko cukra (razen če ne jem kej sladkega že zraven, pol ne) in pa samim mlekom. Nč vode. To je fuj.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#179 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 04 September 2009 - 05:38 PM

zadnič sem v italiji najdla in kupila Segafredo brasilsko, peru pa še par jih imajo, pri nas se pa tega sploh ne dobi. ali pač?

Jst sm včasih pila z mlekom, zdej pa kave z mlekom ali smetano vidt ne morem, tko da že ene 5let pijem dolgo kavo, pa notr si mrzlo vodo zlijem...ja vem, je mal čudno, sam jst kave z mlekom ne morm pogoltnit biggrin.gif

Drugače pa mi je dobra lavazza, hausbrandt pa segafredo, illy pa je tak shit, da res ni, tega lahka spijem 10šalc pa bom še vedno k cuna, aroma je že, sam zbrihta pa čist nič.
  • 0

#180 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 05 September 2009 - 04:11 PM

niso mi sploh več dobre kave (pila sem pa belo kavo) po lokalih, taka nekam čudna, kisla&postana kava se mi zdi, da jo pijem samo še doma. pa še to redko, preko vikenda 2x na dan, ko mam čas in jo lahko pijem tut po eno uro, med tednom edino kdaj zvečer, da se mi zlušta. še zmeri Lavazza Rossa, po novem z žličko belega cukra in še vedno je razmerje nekje 1:3 v korist mleka.

Lejčk, Segafredo bero imajo v Maxiju (verjetno tut po ostalih (večjih?) Mercatorjih, nisem se pa poglabljala baš v sorte, ker samo mojo Lavazzo zgrabim in tečem na blagajno. smile.gif

OT: smo meli zdej v službi eno eminentno prepomembno gostjo in je bla full groteskna pri naročanju kave: 'I'd like a latte, but not with too much milk.', dobila je obično belo kavo v lončku to go in je ni mogla prehvalit, je celo izrekla bogokletno izjavo za amerikanko, da je boljša kot Starbucks. laugh.gif pa me zdej full zanima, a je latte bela kava al kava z mlekom? ermm.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users