Drugače pa imamo Barcaffe nujno vedno doma. Če se mi ravno da pa naredim Illy espresso. Raznih instant kav ne maram (razen Nescaffe 3v1 al kolikokrat v 1).
Vaša naj naj kava
Posted 27 December 2008 - 07:57 PM
Drugače pa imamo Barcaffe nujno vedno doma. Če se mi ravno da pa naredim Illy espresso. Raznih instant kav ne maram (razen Nescaffe 3v1 al kolikokrat v 1).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 December 2008 - 08:51 PM
Posted 28 December 2008 - 04:09 PM
Naravnost sovražim sladko kavo/kapučino, poleg tega zraven ne prenesem smetane - če je bo samo pikica, ne bom pila, ker mi je res nagnusno. Prav tako sovražim razne 2in1 ter 3in1 varjante, ker so mi tako osladne, da mi je potem dobesedno slabo. Tudi razni kapučini, ki imajo okus po čokoladi/vaniliji/lešnikih in podobnem, so mi osladni preko vsake meje in jih videt ne morem. Kakšni dve leti nazaj sem imela te zadeve ful rada, zdej pa se mi dobesedno želodec obrača, če dobim kaj takega v usta.
Torej če strnem - pijem popolnoma nesladkan kapučino in latte macchiato (izključno Nescafe vrečke) in belo kavo ter poleti ledeno kavo s sladoledom, nujno brez smetane in ostalih dodatkov. Kavo vedno pijem iz ornk šalce, take, ki drži ene 3 deci. Vse kar je manj, je zame golo preseravanje.
Posted 05 January 2009 - 12:29 AM
Posted 09 January 2009 - 11:56 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 19 January 2009 - 04:14 PM

Nekaj časa nazaj sem pila Jacobsove instant kapučinčiče pa so mi ful hitro presedli, oz. mi je znalo bit kar slabo po njih.
Takisto mi je slabo po močnih kavah, pa že tako jih ne pijem zaradi preobčutljivega želodca. Ko sem zunaj najraje pijem navadno belo kavo ali kavo sn smetano (redkeje kapučin) z enim cukrom, pa zgolj 1x na dan, ker me zna tudi zaradi mleka bolet želodec. Doma instant kavice delam z nekje 3/4 vode in 1/4 sojinega mleka, pa brez sladkorja. Pravih kav zase ne kuham več.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 January 2009 - 09:59 PM
Meni je že par mesecev absolutno top Nescafe Capuccino Cremoso (oz. Kremig zart v Nemščini)
Argumentiraj.
Pa a majo tile kapučinoti sploh kaj kofeina? Še zdaj si nisem glede tega na jasnem.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 January 2009 - 10:06 PM
Zanemarljivo malo.
Aja Fluffy, tista kava v Supernovi (Segafredo, ane), je res izven konkurence.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 January 2009 - 10:08 PM
Ma ja ... jaz prebiram, pa nikjer dejansko ne piše, koliko kofeina kaj vsebuje.
Je dobra, ne? I know.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 30 January 2009 - 10:17 PM

pol sm pa za neki časa prešaltala na te vrečkice pa sm probala 100 različnih varjant, vse so mi ble še kr dobre, ampak se spet vračam k navadnemu instant nescafeju
Čeprav vseeno mi ni problem spit kako vrečko kdaj.
V cafetinu sm prejšnji teden pila indijsko- fuul okusna kava res za posrat se, samo jz sm misnla da bo to tko po indijsko prpravlena ne pa da bo sama kava iz Indije. No baje je Kenya tud ful dobra, je že kera pile obe in ve povedat razliko?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 31 January 2009 - 11:24 AM
Posted 06 March 2009 - 10:58 PM
Znamka pa mi je najboljša Lavazza, Illy, Mattioni, Hag, tudi Goriziana caffe.
Posted 07 March 2009 - 11:56 PM
Jz kavo pijm že od 14 leta in od začetka sm pila navadno instant Nescafe kavo

pol sm pa za neki časa prešaltala na te vrečkice pa sm probala 100 različnih varjant, vse so mi ble še kr dobre, ampak se spet vračam k navadnemu instant nescafeju
Čeprav vseeno mi ni problem spit kako vrečko kdaj.
V cafetinu sm prejšnji teden pila indijsko- fuul okusna kava res za posrat se, samo jz sm misnla da bo to tko po indijsko prpravlena ne pa da bo sama kava iz Indije. No baje je Kenya tud ful dobra, je že kera pile obe in ve povedat razliko?
Meni osebno je indijska dosti boljsa, ker je bolj polnega okusa, tako sladkega, kenijska pa je bolj kiselkasta. Probaj papuo novo gvinejo, kubansko ali(ce je denar) jamajsko.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 March 2009 - 03:18 AM
A kera kej ve kje bi se dal sturbucks kavo kupt, če s ejo sploh da?
V Londonu sm v Sturbucksu tm pr blagajni vzela free sample, pa bi jo rada zdj kupla?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 08 March 2009 - 09:12 AM
Posted 08 March 2009 - 11:00 AM
A kera kej ve kje bi se dal sturbucks kavo kupt, če s ejo sploh da?
V Londonu sm v Sturbucksu tm pr blagajni vzela free sample, pa bi jo rada zdj kupla?
Starbucks,
Jaz sem danes probala Etiopia Mocha Yergacheffe iz Cafetina, pa mi ni všeč, nekam medla in brezvezna mi deluje. Sem si jo pa kar na filter naredila, čeprav je melata za turško - jo je brat dobil za darilo, pa mi ni mar za nobeno drugo kavo kot Barcaffe. Jaz čutim/okusim razliko recimo Barcaffe in Lavazzo Rosso - je slednja veliko polnejšega okusa in bolj aromatična, Barcaffe pa mi je tko za široko potrošnjo, ko mi je res uno - samo, da spijem kavo, z LAvazzo se pa crkljam.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 04 September 2009 - 11:04 AM
Po novem pijem samo še to, pol vode, pol mleka. Po drugih me je nenormalno začel želodec bolet, pa jo pijem 5 let.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 September 2009 - 05:25 PM
Posted 04 September 2009 - 05:38 PM
Jst sm včasih pila z mlekom, zdej pa kave z mlekom ali smetano vidt ne morem, tko da že ene 5let pijem dolgo kavo, pa notr si mrzlo vodo zlijem...ja vem, je mal čudno, sam jst kave z mlekom ne morm pogoltnit
Drugače pa mi je dobra lavazza, hausbrandt pa segafredo, illy pa je tak shit, da res ni, tega lahka spijem 10šalc pa bom še vedno k cuna, aroma je že, sam zbrihta pa čist nič.
Posted 05 September 2009 - 04:11 PM
Lejčk, Segafredo bero imajo v Maxiju (verjetno tut po ostalih (večjih?) Mercatorjih, nisem se pa poglabljala baš v sorte, ker samo mojo Lavazzo zgrabim in tečem na blagajno.
OT: smo meli zdej v službi eno eminentno prepomembno gostjo in je bla full groteskna pri naročanju kave: 'I'd like a latte, but not with too much milk.', dobila je obično belo kavo v lončku to go in je ni mogla prehvalit, je celo izrekla bogokletno izjavo za amerikanko, da je boljša kot Starbucks.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users