Jump to content

Photo

Indeks telesne mase, idealna telesna teža

• Please log in to reply
419 replies to this topic

#161 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 16 May 2006 - 09:46 PM

evo to sem našla na kulinariki:
Kuhana govedina 213.9kcal
Banana 95.2kcal
Hruška 90.2kcal
Jogurt, navaden, lahki 155.3kcal
  • 0

#162 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27573 posts

Posted 16 May 2006 - 09:58 PM

ok sej kar na embalaži jogurta piše je čist mim, tm ma kao 0.1 maščobe pa 39 kcal(neki čež 100 kilo joulou)-sm šla prebrat:). Sladkorjev ma pa tok d ti je takoj vse jasn ermm.gif
  • 0

#163 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 17 May 2006 - 02:41 PM

http://www.nal.usda....srch/search.htm

Link, kjer si lahko dol vzamete USDA SR18 (U.S. Department of Agriculture): program in bazo podatkov za vse vrste živil ki obstajajo.

Drugače pa kar vprašajte biggrin.gif
  • 0

#164 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 17 May 2006 - 02:47 PM

QUOTE(ora)
ok sej kar na embalaži jogurta piše je čist mim, tm ma kao 0.1 maščobe pa 39 kcal(neki čež 100 kilo joulou)-sm šla prebrat:). Sladkorjev ma pa tok d ti je takoj vse jasn ermm.gif

39 kcal na 100g - ja to je nekje 4g beljakovin (cca. 16-18 kcal) in cca. 5g sladkorjev (mlečnega okoli 3-4g, ostalo pa saharoza, glukoza, fruktoza, odvisno kateri jogurt) kar je še onih cca. 30 kcal.
Za sladkost torej očitno poskrbijo umetna sladila.
  • 0

#165 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 18 May 2006 - 12:35 PM

[quote=TiTa][quote=Špela]a mi lahko en razloži, kolk je to 500 kcal? pet dek solate? ena hruška? biggrin.gif fala!

hmm recimo 500 kcal so 3 navadni jogurti,ali pa pol zrezka[/quote]
biggrin.gif O madona (kakšnega pa?)... biggrin.gif 100dag piščančjih prsi (t.j. polovica,pribl. 1 porcija) ma 90 kcal. tongue.gif
Za 500 kcal navadnega jogurta ga pa lahko spiješ več kot 1l (pač odvisno od jogurta).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#166 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 May 2006 - 12:50 PM

hehe ja to tudi mene zanima kakšen je ta zrezek da ima polovica 500 kalorij, to skoraj težko verjamem. sem se sama v preteklosti tudi malo ukvarjala s seštevanjem kalorij in tega, zdej sem pa že kar malo pozabla biggrin.gif

Kolko naj bi sploh bilo "priporočljivo" za žensko pojest kalorij na dan? je okrog 2000 ali sem čisto udarla mimo? biggrin.gif
  • 0

#167 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 18 May 2006 - 01:07 PM

Za žensko staro 25 let, 170cm, 60kg, je BMR (Basal Metabolic Rate) okoli 1420 kcal.

Formule:

Men: BMR = 66 + (13.7 X wt in kg) + (5 X ht in cm) - (6.8 X age in years)

Women: BMR = 655 + (9.6 X wt in kg) + (1.8 X ht in cm) - (4.7 X age in years)

To pomeni, da toliko približno rabiš, da vzdržuješ telesno težo če ne delaš čisto nič, torej v bistvu ležiš. V resnici pa moreš ta znesek pomnožiti še s faktorjem za raven aktivnosti:

Activity Multiplier
Sedentary = BMR X 1.2 (little or no exercise, desk job)
Lightly active = BMR X 1.375 (light exercise/sports 1-3 days/wk)
Mod. active = BMR X 1.55 (moderate exercise/sports 3-5 days/wk)
Very active = BMR X 1.725 (hard exercise/sports 6-7 days/wk)
Extr. active = BMR X 1.9 (hard daily exercise/sports & physical job or 2X day training, i.e marathon, contest etc.)

Torej za povprečno aktivno žensko zgornjih značilnosti je to nekje med 1700 kcal - 1950 kcal.

Sarah, nisi mimo udarila smile.gif

Ostale formule in razlage si poglejte na:

http://www.shapefit....bolic-rate.html
  • 0

#168 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 18 May 2006 - 01:40 PM

Torej bi jaz morala glede na dane okoliščine zaužiti 2336, 47 kCal na dan smile.gif kul
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#169 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 18 May 2006 - 01:49 PM

Jaz pa 1902 kcal.
Toliko imam jaz za tri dni. ermm.gif rolleyes.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#170 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 May 2006 - 01:53 PM

Hmm.. meni pa pride 1768, ..no ja biggrin.gif
  • 0

#171 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 18 May 2006 - 03:12 PM

Sarah, nič telovadbe? jaz sem morala končni rezultat pomnožiti z 1,55 biggrin.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#172 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 18 May 2006 - 04:10 PM

QUOTE(URŠKA)
Sarah, nič telovadbe? jaz sem morala končni rezultat pomnožiti z 1,55 biggrin.gif

Jaz bi ga pa še pred kakšnim mesecem pa pol morala pomnožit z 1.725. rolleyes.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#173 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27573 posts

Posted 21 May 2006 - 01:01 PM

Jinadaze, sm te že enkrat vprašala pa mi nisi odgovorila biggrin.gif kooliko in kaj poješ v enem dnevu?
  • 0

#174 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 May 2006 - 01:09 PM

QUOTE(URŠKA)
Sarah, nič telovadbe? jaz sem morala končni rezultat pomnožiti z 1,55  :D

sem sem, z 1,375 biggrin.gif
  • 0

#175 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 21 May 2006 - 06:25 PM

QUOTE(ora)
Jinadaze, sm te že enkrat vprašala pa mi nisi odgovorila biggrin.gif  kooliko in kaj poješ v enem dnevu?

rolleyes.gif Eh,ja biggrin.gif ... Ob delovnih dnevih imamo malico ob 11ih-takrat pojem en jabučk.Ko pridem domov (pač odvisno od urnika ipd.) jem kosilo.Vsak dan je kakšen kos mesa,dost zelenjave,potem pa polnozrnate makarone,riž,polenta,kuskus-kar je pač teh prilog.Tega ne pojem ravno ogromno zraven. Aja,nepogrešljiva je pri meni zelena solata,kar velika skleda.Za popoldansko malico mam kako sadje-par jagod,jabolko,breskvo in diabetični sladoled (natančneje Otočec Light 8) ).Sem kar tečna,če mi ga zmanjka in ga kakšen dan ne dobim. biggrin.gif .
Za večerjo pa jem navaden jogurt (3dl) z mislijem.
To je to.Meni se ne zdi premalo,še manj pa da stradam,čeprav drugi pravijo drugače.
Edino zadnje čase mi stara dva težita,naj v šolo vzamem še polnozrnato štručko. ermm.gif Mi ne paše glih,samo bolje to,kot pa da jih gledam jokat. sad.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#176 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 May 2006 - 06:33 PM

jinadaze, to kar si ti napisala tukaj se meni zdi še kar uredu no, ni ravno nek velik in bogat jedilnik ampak pomoje pa tudi stradanje to nikakor ni wink.gif

če jaz pogledam naprimer sebe, ne vem če bi lahko rekla da pojem več od tebe biggrin.gif , bi pa bilo treba seveda videt tudi velikost obroka (koliko mesa in npr. testenin pri kosilu) itd.
  • 0

#177 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27573 posts

Posted 21 May 2006 - 06:44 PM

pa js lih tolk pojem,včasih še mn-sam se pa manj s športom ukvarjam in sm 7cm manjša
  • 0

#178 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 21 May 2006 - 06:48 PM

QUOTE(Sarah)
jinadaze, to kar si ti napisala tukaj se meni zdi še kar uredu no, ni ravno nek velik in bogat jedilnik ampak pomoje pa tudi stradanje to nikakor ni  :wink:  

če jaz pogledam naprimer sebe, ne vem če bi lahko rekla da pojem več od tebe biggrin.gif , bi pa bilo treba seveda videt tudi velikost obroka (koliko mesa in npr. testenin pri kosilu) itd.

To je sigurno relativno-če gledaš iz vidika,koliko kalorij ima npr. meso ali pa kakšna sladkarija.Ni primerjave (in ne mislim rečt,da ješ samo sladkarije,hehe).
Mesa pri kosilu pojem...100dag piščanca recimo,največ.
Recimo ajdovih testenin pa pribl. 60 dag. +Solata,zelena seveda. 8) blink.gif Njam... tongue.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#179 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27573 posts

Posted 21 May 2006 - 06:52 PM

js bi tud loh pojedla solate...mmmmm... njami... pa grške tud biggrin.gif
  • 0

#180 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 21 May 2006 - 06:53 PM

QUOTE(ora)
pa js lih tolk pojem,včasih še mn-sam se pa manj s športom ukvarjam in sm 7cm manjša

Hehe,kdo je pa rekel,da se ukvarjam s športom? blink.gif biggrin.gif Sem se,ja,kakšna 2 meseca nazaj (prav obsedeno telovadila 1 uro dnevno),zdaj nimam moči več.Pa ne da se mi...pa če bi recimo en teden hodila tečt,bi si pridelala za kaka 2kg mišic. ermm.gif Kar je ravno obratno temu,kar hočem.
Tak jedilnik,ora,nanese približno toliko kalorij,kot sem že napisala.In nimam najmanjšega pojma,kako bi lahko 3X toliko pojedla v samo enem dnevu. ermm.gif Toliko naj bi porabla namreč. blink.gif
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users