Jump to content

Photo

Živite skupaj s partnerjem?

• Please log in to reply
303 replies to this topic

#161 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 January 2009 - 01:47 PM

Hiše, sploh velike, se imo niti ne splača imet. Stroški pri bajtah so ogromni, sploh si ne predstavljam koliko mora koštat ogrevanje za vse tiste prostore, pa treba jo je tudi imet na nekem takem placu kjer kaka podtalnica ne zamaka v klet, pa to, pa ono... ermm.gif Ne vem. Jaz bi raje imela en mali vikendič nekje v bližini kakega večjega mesta, ni nujno da je to Ljubljana, seveda kar se tiče Slovenije. Glede tujine ne bi komplicirala kaj in kako in bi se verjetno stisnila v kako stanovanje, še najraje v kake manjše vrstne hiške ali pa mini bloke, da niso prav tiste utesnjene gromozanske stolpnice, kjer samo vestno gojiš svojo paranojo iz dneva v dan down.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#162 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 24 January 2009 - 02:02 PM

Glede na to, da sem vedno živela v hiši imam željo po tem tudi v bodoče. Vsakič, ko grem h komu na obisk v blok mi je neprijetno. Ne znam si predstavljat življenja brez lastne zemlje, kjer bi na vrtu gojila zelenjavo in zelišča. Sploh pa si ne predstavljam, da nebi imela možnosti poleti se vlečt na odejo in uživat v sončeku brez da me kdo od sosedov opazuje. Življenje v kakem bloku je zame le začasna rešitev stanovanskega problema zato upam, da bom imela kdaj v bodoče svojo hišo, ki ni nujno da je velika, samo da imam svoj košček zemlje dovolj oddaljen od sosedov, ki se ne bodo vtikali v moje življenje.
  • 0

• Guests

Posted 24 January 2009 - 02:15 PM

Jaz sem celo mladost preživela v hiši v Ljubljani z velikim vrtom, predlani pa sem se po sili razmer (long story) odselila k fantu in njegovemu očetu v eno od manjših mestec okoli Ljubljane v večstanovanjsko hišo brez vrta itd. Včasih sem mislila, da nikakor ne bi mogla živet izven Ljubljane in, da bi bila totalna groza, če nimaš nekega vrta zraven. Zdaj mi pa nič ne manjka smile.gif Totalno sem se navadila, da se pač usedeš v avto in odpelješ v Ljubljano, če je treba, za posedanje po vrtu in gojenje zelenjave pa tako ali tako že kar nekaj let nimam prav dosti časa smile.gif. Idealka, bi mi bila neka vrstna hišica s čisto malo vrta, pa tudi običajno stanovanje v kakšni večstanovanjski hiši bi čisto šlo. Za svojo bajto se mi pa nikakor ne bi dalo skrbet, ker se mi zdi, da ene normano velike hiše prostorsko zlepa ne moreš dobro izkoristiti in je škoda imet recimo 6 sob, če so ti 3 več kot dovolj.
  • 0

#164 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 January 2009 - 02:16 PM

Se strinjam z vsako besedo,ki jo je napisala Bellini.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#165 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 January 2009 - 02:38 PM

simoncy, crna ima point - velka bajta, velki stroški. jaz bi šla raje v najemniško stanovanje. pri nas je bila celo varianta, da bi z bratom ostala v hiši (ni velka, vrstna, 94 kvadratov), starša pa v blokovsko stanovanje (70 kvadratov), pa nama z bratom ni bla ta varianta všeč. no, sej pol se je začelo rihtati stanovanje, smo iz dvoinpol sobnega nardili dvosobno, podrli še stene v bivšem hodniku, da mava zdej velik kuhinjsko-bivalni prostor in vsak svojo precej veliko sobo (pa kopalnico pa skret, jasno smile.gif) in je tko ravno prav. sicer sva z bratom v solastniškem razmerju pri vrstni hiši (dobila v dar od dedka pred 15-imi leti), ampak je to zgolj formalnost, ker v tej hiši bivata starša. vsekakor je utimano tako, da z bratom dobiva tudi stanovanje, kako pa naprej, je pa še dovolj časa.

sicer pa o tem, da bi ponovno v kratkem zaživela s partnerjem, ne razmišljam - ko in če nama zapaše, že. s tem, da si bo K. najprej omislil lastno stanovanje (trenutno še vedno živi v najemu), potem bova pa videla, koliko se mi bo dalo selit in tako naprej.

si pa sebe nikakor ne predstalvjam v kaki bajturini kje izven mesta, še v kakšnem manjšem mestu težko - moč navade pač.

Dražestna, čestitam za super pridobitev in ti želim veliko veselja pri preurejanju in sploh pri opremljanju! hooray.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#166 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32320 posts

Posted 24 January 2009 - 03:06 PM

Tako kot bellini tudi jaz ne bi pristala na neko blokovsko stanovanje... bolj kot sama velikost/majhnost je odločilen faktor ta, da bi me utesnjevalo to, da so povsod okrog mene eni ljudje, levo, desno, spodaj, zgoraj... rolleyes.gif To me je ful motilo v času, ko sem začasno bivala v bloku - stalno si vsem na očeh, nobee zasebnosti, stopiš na balko, pa je en sosed levo, drug desno, eden nad tabo... men to ni, ker sem celo življeje navajena širnega življenjskega prostora, kjer nihče ne vdira v tvoje okolje; mi imamo sosede tko like par sto metrov stran, lahk se brez skrbi naga sprehajam okrog bajte... Smo mal odmaknjeni in men je to najboljše.
Najina hiška bo majhna, z ravno prav prostori, ne bova se šla variante v smislu: "Če že gradim, naj bo ornk, pa za vsak slučaj en prostor več tam, pa en prostor tam... " Samo, kar je za naju nujno potrebno. OK, imela bova eno spalnico viška. Če bo kdaj slučajno kak otrok, ampak planirava pa tega ne. wink.gif

• 0

#167 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 24 January 2009 - 06:24 PM

QUOTE(Špela @ 24. 1. 2009 - 14:38) View Post

Dražestna, čestitam za super pridobitev in ti želim veliko veselja pri preurejanju in sploh pri opremljanju! hooray.gif
[/color]

Hihihi, hvala. wink.gif Bom vas sproti zalagala s slikovnim materialom in poročala kako nama gre. Itak ma babica notr tolk stvari, da bova po moje en mesec sam ven nosla. biggrin.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#168 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 January 2009 - 02:26 PM

en mali OT: meni bi bilo idealno, če bi imela spalnico, delovni kabinet/knijžnico in dnevno-bivalni prostor (TV, glasbeni stolp pa kavči - da je lahko tudi prenočišče za goste) - poleg kuhinje, kopalnice in WC-ja, jasno. ne gre mi tok za kvadrate kot za izkoriščenost in postavljenost prostorov. z bloki nimam problemov, mi je važnejša povezava s centrom mesta recimo kot to, da nimam v krogu 500 m nobenga okoli. ravno zato mi je lokacija tega stanovanja idealna - manj kot 15 minut peš do centra mesta, noben bus ne fura pri blokih, mamo mir in glede na to, da je večinoma študentarija tu, mamo presenetljiv mir in tišino ponoči.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#169 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 25 January 2009 - 02:35 PM

Špela, lahko vprašam kje v Trnovem živiš? oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#170 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 26 January 2009 - 12:43 AM

Jaz že tudi skoraj vse življenje živim v hiši, pa nisem ena tistih, ki se hiše navadijo, pa pol ne bi nikoli mogli živet v bloku. Meni je bolj kot vse drugo pomembna neodvisnost, pa to kjerkoli že sem/bom. Neodvisnost v smislu, da živim svoj ritem in mi ni treba nikomur polagati računov. Mene so pač starši ful hitro 'spustili z vrvice' biggrin.gif in sem tega navajena. Tako da zdaj niti slučajno ne bi mogla (bog ne daj) kaki tašči razlagat, zakaj sem prišla domov npr. ob 4h zjutraj. Saj je res, da je ful lepo živeti v hiši, sploh poleti, samo po drugi strani ima pa prijateljica novo stanovanje v Mariboru, ki je svetovno in bi jaz lahko takoj živela tam. Sama trenutno živim na treh koncih, tako da imam vsakega po malo in mi ta situacija čisto paše. biggrin.gif
  • 0

#171 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 30 January 2009 - 10:00 PM

Michelle, se strinjam z vsem, kar si napisala smile.gif Tudi meni je bolj kot to, kje živim, pomembneje, da sem svobodna in neodvisna, pa kjerkoli že bom, v bajti ali bloku.
  • 0

#172 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 04 February 2009 - 10:49 PM

Midva zdej že skupi živiva in je fajn, čeprou jst bi kr sama živela, mam rada svoj mir in svoje stvari tko kukr jih dam...sej fant je ful priden in mi ne razmetuje, ker se me boji laugh.gif , sam vseen, ful sem rada doma in ful sem rada sama, ful uživam laugh.gif Si pa obadva želiva enkrat met kakšno bajtico, pa vrt, ali pa vsaj atrijsko stanovanje, ker obadva ful rada posedava na balkonu...pa še tko bi lohk mela kšno živalco več laugh.gif
  • 0

#173 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 February 2009 - 11:36 PM

Dj oddaji mu eno sobo na kluč pa je, 2v1 LOL, boš mela svoj mer, k boš hotla mu pa doklen sobco, lol.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#174 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 04 February 2009 - 11:47 PM

Haha, a veš, da sem mu rekla, k mava eno sobo, da če bi jo njemu zrihtala, pa nej bo tam notr, k bo men tko pasal bit sama laugh.gif Čeprou jst bi ful tko žvela, da bi mela vsak svoje stanovanje, pač zraven, in k bi nama sedl, bi bla pač skp a ne, sej prespala bi skupi, sam čez dan bi bil pa on v svojem fletu, jst pa v svojem. Uuuaa, kva bi uživala, haha. Če bi mela mal preveč keša, bi blo tko laugh.gif laugh.gif Vsake tok bi mi pršu še mal pospravt pa skuhat w00t2.gif
  • 0

#175 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 February 2009 - 11:52 PM

Pospravm si prou rade vole sama, bog mu pomagi LOL
kuha mi pa komot, k res noro kuha.
koki, dj pomisl... kaj pa če bi tisto sobco ti prevzela koza
  • 0

#176 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 05 February 2009 - 12:02 AM

Pa ne,premejhna je zame. Jst bi raj mela cel flet zase, zanjga bi bla una soba čist dost, sej ne rab velik laugh.gif
  • 0

#177 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 05 February 2009 - 12:26 AM

lol koki ti si kruta hhohohohoh.
veš kaj, za tamauga bo pol una soba loool
  • 0

#178 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 05 February 2009 - 03:34 PM

Kakšnga tamauga hmm.gif Hehe, še dolgo ne, če sploh kdaj. laugh.gif
  • 0

#179 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 06 February 2009 - 12:56 AM

Jah ok, sm hotla sma mal vzpodbujat biggrin.gif
  • 0

#180 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 February 2009 - 03:32 PM

Jaz si pa sploh ne morem predstavljat, da bi s nekoč živela s svojim tipom. Ne zato, ker ga trenutno sploh nimam, pač pa zato, ker sem take vrste človek, da potrebujem ogromno miru, samote ter časa in prostora samo zate. Že tako komaj čakam, da se odselim iz hiše tukaj, kjer živim z mami in bratom, nekam na svoje, pa čeprav bo majhen plac, važno, da imam svoj mir.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users