Sladkarije
Posted 15 February 2010 - 10:52 AM

Posted 15 February 2010 - 11:59 AM
Suhih slaščic ne maram in sem spada večina piškotov, potic, kolačev itd. Mogoče kdaj kak ob kavi, ampak to je tako izjemno kot pitje čaja pri nas doma

Lih včeraj sem žrla božanski čokoladni suffle

Temna čokolada mi je tudi postala dobra, medtem ko so mi bile prej ljubše mlečne.
Oreški, sploh obliti s čokolado, me ne ganejo preveč. Večinoma so ti v trgovinah ful presuhi, pa dostikrat dajo take črvive not, da me vse mine.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 15 February 2010 - 12:13 PM

Posted 15 February 2010 - 12:16 PM
Jaz nisem ravno ljubitelj čokolade, jem jo mogoče trikrat na leto, pa še to temno, najraje kakšne dobre pralineje.
Obožujem pa sladoled, oz. sem odvisna od njega, čeprav ga ne pojem blazno veliko. Torta mi je redkokatera dobra, peciva večinoma samo doma narejena.
Od teh s čokolado oblitih stvari mi je najboljše suho sadje, oreščki niti ne.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 February 2010 - 12:26 PM

Posted 15 February 2010 - 01:05 PM

Piškote OBOŽUJEM, še posebaj tiste, ki jih speče babica. Isto razna peciva ali šarklje, še posebaj, če so v njih kakšni orehi. Naprej, torte mam tut ful rada, vsaj enkrat na mesec mami prepričam, da nardiva kakšno sahar torto al pa čokoladno pito (ta je res božansko dobra)..
Tut bombone mam ful rada, samo mi jih premalo kupujejo

Včasih sem pojedla ogromno šparovih Jaffa piškotov, so pakirani po 2 v eno škatlo. Včasih sem požrla eno celo škatlo na dan. Nekaj časa sem bila obsedena tudi s čokoladnimi bananicami, sem jih tut požrla eno škatlo na dan.
Zdej jem pa velikrat še Dickmanse/indijančke, pa čokoladne muffine v šoli za malico, al pa razne jogurte, k notr pol streseš čokoladne kuglice.
U glavnem jst praktično živim od tega, posebaj fajn je bilo ene 5 let nazaj, ker sem vse to žrla v enormnih količinah, pa se ni nikjer poznal

After all this time?
Always.
Posted 15 February 2010 - 01:16 PM

Pri meni je največji problem, da se pri sladkarijah ne znam ustavit

Pozna se mi pa ful.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 15 February 2010 - 01:31 PM
Nincha, hoho.

Jaz ne maram naslednjih stvari: presladkih sladic (ne samo baklave ipd., ampak tudi drugih, "običnih" sladic, ki jih nekateri sladkajo do onemoglosti), krofov,
česarkoli z bananami (ker jih pač videt ne morem), ---||--- s preveč margarine ali smetane (rastlinska mi je o g a b n a),
indijančkov / dickmansov (čeprav imajo zelo simpatično ime, ccc) itd., želatine, mlečne čokolade, rozine so mi dolgočasne,
bonbonov (predvsem penastih in žele, bruh), marcipan prebavljam samo v originalnih Mozart kroglicah (ne vem, zakaj),
krofov, flancatov, pehtranove potice, presuhih peciv, marmelade, karamele, kostanjevih sladic, napolitank (razen Loacker Tortin),
sladic iz bele moke (ker so brez okusa).
Sigurno sem še kaj pozabila.
― V. Van Gogh
Posted 15 February 2010 - 01:35 PM

Vsaj ene 70% moje hrane v enem dnevu zihr predstavljajo sladkarije, no

After all this time?
Always.
Posted 15 February 2010 - 01:39 PM

― V. Van Gogh
Posted 15 February 2010 - 01:42 PM

Včeri sem spet celo omaro s sladkarijami spraznila.
After all this time?
Always.
Posted 15 February 2010 - 01:53 PM
Od česa pa to, si šla k zdravniku?

― V. Van Gogh
Posted 15 February 2010 - 01:57 PM
Obožujem predvsem mozartove kuglice, marcipan, sladoled, čokolado in jabolčno pito in vse kar ima notri mint - after eight, razni čokoladni bomboni s sladkornim oblivom z mintom, mintov sladoled (edino v leclercu ga imajo), čokolada z mintom. Mhmmmm

Posted 15 February 2010 - 02:00 PM
Jaz ne maram naslednjih stvari: presladkih sladic (ne samo baklave ipd., ampak tudi drugih, "običnih" sladic, ki jih nekateri sladkajo do onemoglosti), krofov,
česarkoli s preveč margarine ali smetane (rastlinska mi je o g a b n a),
indijančkov / dickmansov (čeprav imajo zelo simpatično ime, ccc) itd., želatine, rozine so mi dolgočasne,
bonbonov (predvsem penastih in žele, bruh), krofov, flancatov, pehtranove potice, presuhih peciv, marmelade, karamele, napolitank, sladic iz bele moke (ker so brez okusa).
Sigurno sem še kaj pozabila.
WORD.
vuelvo a vos,
Posted 15 February 2010 - 02:06 PM
Pa ne maram liquirizie, al kak se reče no, lol, sploh ne vem kako se pravilno reče. Licorice.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 February 2010 - 02:07 PM
Mhm, miganje res pomaga. Čeprav jaz sem tako lačna, ko pridem domov, da bi pojedla vola in pol. Ne takoj, čez kakšno uro.
Jaz potem ponavadi spijem fuuul vode, pa pomaga, da nisem več lačna

Od česa pa to, si šla k zdravniku?

Sem šla, najprej so rekli da je to kao musklfibr zarad kašljanja, potem so rekli da je mogoče počeno rebro, grem naprej na slikanje, čakam 4 ure, na koncu rečejo da ne more bit počeno rebro, da me sploh ne bojo slikal in da naj grem domov in vzamem lekadol

After all this time?
Always.
Posted 15 February 2010 - 02:09 PM

Kako sem lahko pozabila na breskvice, F U J.

― V. Van Gogh
Posted 15 February 2010 - 02:10 PM
Pa tista črna stvar zgoraj je obup!
vuelvo a vos,
Posted 15 February 2010 - 02:12 PM
Ampak flancati so mi pa dobri

Posted 15 February 2010 - 02:17 PM
Pa ne maram liquirizie, al kak se reče no, lol, sploh ne vem kako se pravilno reče. Licorice.

Mislim, da se temu v slovenščini reče sladki koren. In je res nagravžno!

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users