Jump to content

Photo

Prosto o sestavinah

• Please log in to reply
529 replies to this topic

#161 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 21 January 2006 - 02:51 PM

QUOTE(DiLeMa)
Rea jaz nisem imela nikol mozoljaste kože, Differin sem potrebovala zato, ker sem imela nekaj zamašenih lojnic, ki se jih nikakor nisem mogla znebit.

Poglej ... to so zdravila in se jih ne uporablja zato ker hoče nekdo malo bolj svetlečo kožo. Uporabljaj kaj z glikolno kislino, recimo kremo Avon Anew tisto belo ali pa Avene Cleanance K, nanašaj jo vsak tretji dan zvečer, pa bo pomoje tvoja koža lepša. Ampak ti polagam na srce, da ne pretiravaj, ker si boš naredila več škode kot koristi.

a to mislš tist serum k sm ga omenjala,da ga mam mami moja?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#162 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 January 2006 - 02:54 PM

Ne, tisti serum baje ne vsebuje AHA in BHA kislin. Vsebuje jih pa krema iz iste kolekcije (Line & Wrinkle Corrector). Sicer pa kupi Avene Cleanance K.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#163 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 January 2006 - 04:34 PM

.
Da ne bom še enkrat odpirala tem za sestavine, bi samo imela eno vprašanje za sonchiko. Če primerjaš ti dve maski za lase - katera je bolj kvalitetna? Hvala!

Tigi Catwalk - Oatmeal & Honey Treatment Conditioner
Water (aqua), Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado Fruit Extract), Wheat Amino Acids, Quaternium-79 Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Oat Beta Glucan, Panthenol (Vitamin B5), Tocopherol, Buxus Chinensis (Jojoba Seed Extract), Stearalkonium Chloride, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Hydroxypropyl Methylcellulose, Butylparaben, Ethylparaben, Cetrimonium Bromide, Fragrance, Mel l Santalum Album (Sandalwood Oil), Pogostemon Cablin (Patchouli Oil), Juniperus Communis, Cananga Odorata (Ylang Ylang)

L'Occitane - Olive Paste for Hair
WATER, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, CYCLOMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, DIMETHICONE, GLYCERIN, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT EXTRACT, CETYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, FRAGRANCE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), CETEARETH-33, TOCOPHEROL, OCTINOXATE, AVOBENZONE, PPG-26-BUTETH-26, OCTISALATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, LIMONENE, LINALOOL, GERANIOL, CITRONELLOL, YELLOW 5, RED 4, BLUE 1, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#164 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 05:39 PM

Oatmeal & Honey pusti tole olivno pasto kar precej za sabo ... ker že precej zgodaj na spisku vsebuje proteine, ki so za lase sploh najboljši, poleg tega ima precej naravnih olj.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#165 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 January 2006 - 06:27 PM

.
Jaz si prav zares moram spet kupit to stvar, no.

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#166 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2006 - 06:29 PM

Jst sploh ne morem več brez ... po tem regeneratorju imam tako božanske laske, da jih ne morem nehat gladit. Pa tudi šampon mi je 1A. Samo kaj ko stane regenerator skoraj 4k. rolleyes.gif
  • 0

#167 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 January 2006 - 07:06 PM

.
Ja, res je draga (čeprav ta od L'Occitane je še dražja, se podrazumeva). Ampak če je tak oh in sploh, pač nimaš slabe vesti ob nakupu.

.
  • 0

#168 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 23 January 2006 - 02:41 PM

[quote=DiLeMa]Ne, tisti serum
Sam dilema,ta serum k ga jz oemnjam je bl kot ne z AOK,ta avene pa je namenjena 'zdravljenju' kože. Mene pa full mika kak tak fluid z AOK,kot je ta serum.Za avene Cleanance K. morm še fejt,fejst premsilt,če ga sploh rabm,al sam neki razvajeno hočm zarad parih flekcoou k so ostal od mozolov.
Sonchika dj mi prosm lepo potrdi al pa zanikaj-sj je tist serum,k sm že kak tedn nazaj težila(K ga ma mami)z njem,z AOK,ne?
Mi lahko priporočaš kak fluid z AOK(jz res ne vem zakaj hočm met kak fluid z AOK,sam full se mi zdi fajn za kožo pa zanimiv)

[quote=DiLeMa]Oatmeal & Honey pusti tole olivno pasto kar precej za sabo ... ker že precej zgodaj na spisku vsebuje proteine, ki so za lase sploh najboljši, poleg tega ima precej naravnih olj.[/quote]
sj to si misnla rečt,da je oh boljši,ne? oops.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#169 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 January 2006 - 02:42 PM

Lahko ti jaz potrdim, da je tisti beli serum od tvoje mame dobesedno nabit z AOK.

In ja, hotela sem rečt, da je OH boljši.
  • 0

#170 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 26 January 2006 - 11:01 AM

sonchika mene pa nekaj zanima:
v eni temi si ocenila sprej za telo od fruttinija (kokos) in ker si napisala da je ok, nic skodljivega, sem ga vceraj nameravala kupit, pa sem za hec se vseeno pogledala sestavine ker mi je ful smrdel po alkoholu.estera ti je v temo napisala te sestavine: (copy paste njenega posta)

Sonchika, v bistvu me samo zanima, če se smem s to zadevo špricat po koži ali je škodljiva?

aqua, dicaprylyl cocoaprylate/caprate, ceteareth-20, glycerin, glyceryl stearate, prunus amygdalus, dulcis (sweet almond oil), ceteareth 12, parfum, tocopheryl acatate, cetearyl alcohol, cetyl palmate, phenoxyethanol, benzyl alcohol, methyl- paraben, cocos nucifera (coconut extract), coumarin, ethylparaben, lactis lipida (milk lipids), isobutyl paraben, hydroxyisohexyl 3, cyclohexene carboxaldehyde, butylparaben, propylparaben, citronellov

vendar pa sem jaz vceraj na embalazi na drugem mestu videla nek eter, tako da mislim da to niso prave sestavine. Sem pogledala se spreje ostalih vonjev in ali je na drugem mestu alkohol denat ali pa eter (saj sta oba slaba alkohola kajne?)
estera a si ti sigurno prav prepisala sestavine?
  • 0

#171 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 January 2006 - 11:19 AM

Jaz v tej sestavi ne vidim alkohola.
Če pa resnično piše ether ali alkohol, pa raje sploh ne uporabljaj.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#172 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 26 January 2006 - 11:23 AM

zagotovo je v vseh fruttinijevih sprejih za telo ki so jih vceraj imeli v muellerju v btcju ze na drugem mestu alcohol denat ali pa eter. Sonchika kaj pa ce bi uporabljala za po obleki (da ne bi prislo v stik s kozo)?
  • 0

#173 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 January 2006 - 11:24 AM

Po obleki lahko, samo mislim, da se lahko obleka obarva. Dobi fleke. No, to nisem ziher.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#174 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 26 January 2006 - 11:30 AM

potem pa ocitno nic ;) res skoda, ker mi nekateri ful lepo disijo smile.gif
  • 0

#175 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 26 January 2006 - 01:12 PM

QUOTE(DiLeMa)
tako božanske laske, da jih ne morem nehat gladit.

joj kok šele jst..pol pa še vse okol sebe prepričujem, da nej probajo, pa da nej mi gladijo laske, pa da morjo nujno probat in pravjo da zgledam že kr mal prizadeta s temi lasmi.but i cant help it biggrin.gif

rozica...a mislš, da ma tut tist z banano pa kokosom alkohol notr? ker men se zdi, da edin tist nima.
  • 0

#176 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 26 January 2006 - 01:16 PM

Imam čist iste probleme, sam da si jih ponavad še vrtim okol prsta. Sj me skos opominjajo sam so mi moji lasi tok ušeč oops.gif
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#177 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 26 January 2006 - 01:28 PM

lejck tisti z banano in kokosom ima ether (ki je tudi zanic alkohol)
  • 0

#178 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 26 January 2006 - 03:21 PM

Kaj če ima lak za lase na 1. mestu alcohol denat, je to bolj slaba roba, ne glede na to, kakšne sestavine ima naprej?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#179 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 26 January 2006 - 03:34 PM

tak lak je zanic ja. na zalost pa jih ima vecina alkohol rolleyes.gif
  • 0

#180 haralambus

haralambus

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 106 posts

Posted 26 January 2006 - 07:16 PM

Čau
mene pa zanima za nekaj izdelkov, ki jih uporablam, če so za kožo škodljivi in če mi lahko razložite kaj pomeni, da je neka krema kamenogena?

Zanima me:
L occitan-krema za obraz s karitejevim maslom
Lancaster.youth prolongator, specific energiser
Avon-pure pore fection
Garnier-gentle make-up remover
L occitan-face wash-sivka (za mastno kožo)
Alverde (DM drogeria)-tonik vrtnica in krema jojoba).

Še nasvet rabim, kaj je najboljše, najbolj zdravo za kožo katero napadejo mozolji pred menstruacijo 1x na mesec en teden in je ostali del meseca suha in občutljiva a svetleča na T-predelu.
Kaj menite na splošno o Alverde kozmetiki, Avonu, Lushu in Loccitanu?

Hvala za odgovore. Zelo bom vesela vaših nasvetov, ker sem že čisto obupana nad slepim preiskušanjem.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users