To sva pa midva spekla za njegovi nečakinji. Sva se namučila, ampak tudi uživala. Je pa fuuul kičasta, pisana in napolnjena ... Medeno testo mi sploh ni uspelo in je čisto trdo, tako da se bo lahko samo bonbončke pojedlo.
Tudi piškotke, ki sva jih naredila niso za jest, ker so trdi kot kamen... jih imam namen zmiksat in uporabiti te piškotne drobtine za kaj drugega.
Ma ja Sva jo z mami že nekaj časa nazaj delale, po enem drugem receptu za medenjake, pa je bilo testo tudi takrat trdo. Za danes sem pa prav iskala recept za mehke medenjake, pa spet ni bilo ok. Katastrofa.
Mogoče bom danes ali jutri skuhala karamelo in jo za novo leto parim podarila (v manjših kozarčkih). Če še katero zanima, recept je tukaj (no, saj se jih polno najde na youtube).
Ful enostavno, v 10ih minutah sem imela narejeno! Prva mi sicer ni uspela, sem jo preveč dolgo pustila vret in se je prismodila: rezultat je takšen, da je ful grenka. Druga je bila pa super! In lepo se mi je zgostila čez noč.
Pride pa nekje 4 dl karamele s tem receptom. Jaz bom povečala količine, ali pa bom naredila več rund, ker polnem to v 2 dl kozarčke, ki jih bom potem lepo zavila, zraven pripela kartonček s kakšnim lepim verzom, voščilom, pa napisala bom spodaj sestavine, datum izdelave, rok uporabe, način hranjenja. Potem pa roma v roke bližnjih
^^Joooj, kaj nisem prej vidla! Pa še tok simpl je, ker se nič ne peče. Mogoče jih bom lahko med sto drugih stvari uturila jutri. Tako sem šla pa narest thumbprint cookies s kokosom in čokolado, so tudi ful dobri.
Ne vem kako bi se pri teh piškotih obneslo, ampak jajca se načeloma vedno lahko nadomesti z žlico kisle smetane.
0
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...
Posted 19 November 2013 - 11:18 AM
V zgornjem primeru (lesnikove kroglice) je nadomestilo za jajca banana + datlji, tako tudi ni potrebe po tem, da se dodatno sladka.
Teli piskoti mi pa izgledajo cisto prevec umetno, da bi kaksnega pojedla
0
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Ja, sem ravno mislila dodat Olivijin nasvet, pa sem potem videla, da je ze leto stara objava Pa kokosova mascoba se tudi obnese.
Zelo enostavne za narest so tudi kroglice iz (z vilico) pretlacene banane, kokosovega olja in kakava, potem pa lahko damo notri se cimet, ingver, vanilijo ipd.
Kolicin/razmerij se pa ne spomnim - nekako tako, da lahko iz mase oblikujemo kroglice (ce ne gre, maso predhodno postavimo v hladilnik/zamrzovalnik za nekaj casa, da se kokosova mascoba strdi).
0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda
Še kakšna ideja za enostavne piškote? (in okusne, seveda)
0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)