Varanje
Posted 28 June 2009 - 12:11 PM
Posted 28 June 2009 - 12:17 PM
Posted 28 June 2009 - 12:53 PM
Pozabila si da je mladoletna stara 15 (al 16 let) in da zveza, ki jo ma sigurno ni zveza, v kateri bo ostala in imela otroke. Poleg tega ni nič resnega.
Tak da jaz mladoletni nimam kej za rečt. Sama sem bla ista v tistih letih, pamet jo bo srečala ko bo starejša, do zdej nej se pa zabava. Dovolj je da ve, da je to kar počne...narobe.
WORD.
Zato pa so te začetnme veze, da malo vidiš kaj to sploh je, kaj ti ugaja in kaj ne, kako se počutiš v taki in drugačni vezi itd.
Zdej se bo itak 134 forumašic najdlo in napisalo, da one pa nikdar niso ble take, pa da je bla že prva veza čisto "perfektna" itd, sam še vedno ne odstopam od mnenja. Pač spoznavaš se s partnerstvi, spolnostjo in vmes kdaj pa kdaj pokiksaš.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 28 June 2009 - 12:56 PM
žalostno je, da je oblika zabave varanje

After all this time?
Always.
Posted 28 June 2009 - 12:57 PM

Posted 28 June 2009 - 02:06 PM
men je čist všeč da dela tko kot dela, dokelr člouk stoji za tem je kul.
da ni to pol ala tist k sm učer v štacuni dožvela:
maaami men je pa ta majčka všeč pa SPLOH ne vem zakaj. kok si lah še bl glupa da ne veš zakaj, pač ti je všeč.
mladoletna pa tud ve zakaj je to nrdila in še tok bl supr
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 28 June 2009 - 02:16 PM

After all this time?
Always.
Posted 28 June 2009 - 04:16 PM
Posted 28 June 2009 - 04:23 PM
Definitivno ne odobravam takšnega početja. Sama sem mnenja, da je karma itak karma in kar skuhaš tudi poješ. Alkohol ni bil še nikoli izgovor, da bi se lahko kušvala z drugim.
Če bi si že zaželela drugega, bi raje fanta pustila pa "probala" z unim. Ker pa se zavedam, kaj imam, tega ne bom naredila...
Posted 29 June 2009 - 09:11 AM

apriori človeku ne postavljam pogojev, češ, da me ne sme varat, ker ga čaka to in to - pričakujem, da mu je to že jasno, če se mava namen spuščat v neke resne zveze. če se pa pač zgodi, se pa zgodi, sej smo ljudje. men ni sam pi*zda, ki se ne zna/noče kontrolirat, pač želja in sla momentalno zamglita um in zdravo presojo

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 29 June 2009 - 03:33 PM
let her be
men je čist všeč da dela tko kot dela, dokelr člouk stoji za tem je kul.
Sori, sam to pa mi je tak bedast stavek, da groza.
Kot da hočeš rečt, da lahko človek dela karkoli in je vse kul, samo da stoji za tem.
Fentaj koga, no biggy, samo glej da veš kaj delaš in zakaj to delaš ter stojiš za tem.
Pa jaz se sploh s tem nočem obregnt ob Mladoletno, zarad mene lahko ofne bordel če ji paše, tud nimam nič proti njej.
Samo stavki kot 'stara je 16, naj eksperimentira' mi grejo pa na živce. Res je, naj eksperimentira, samo ne na račun drugih oz. za hrbtom svojega fanta.
Meni leta sploh niso važna, če sta se zmenla, da fiksno hodita, naj se potem to nekak upošteva - je pa še ful mlada punca in če vidi, da nekak ni za resno zvezo, ni s tem tud nič narobe.
Pač se nekateri vaši komentarji slišijo tko, kot da lahko do določenega leta delaš vse kar hočeš in se požvižgaš na posledice samo zato, ker si PAČ mlad in eksperimentiraš.
Pa še enkrat poudarjam - Mladoletna, nimam nič proti tebi, se mi zdiš čist fajn punca.
Tudi mislim, da ne smeš človeka sodit samo po enem dejanju in konec koncev res nisi na zatožni klopi.
Samo nekateri stavki v zvezi s to polemiko so me malo pogreli in sem enostavno morala nekaj napisat.
meni so pa izjave tipa 'boš ti že vidla, k bo to en tebi naredu' tok mimo, da sploh povedat ne morm. kot da bi se v njih skrivala neka tiha tiha privoščljivost, češ, naj se to naredi še komu drugemu, ker je mene bogo revo tok zabediralo.

Špela, jaz priznam da sem do določene mere privoščljiva (kot tudi ne verjamem, da obstaja človek, ki nikoli ni). Nekomu, ki dosti vara in se požvižga na čustva partnerja oz. si brez večjih zadržkov dovoli, da se mu večkrat 'zamegli razum', privoščim da se mu vse vrne. Privoščim mu, da se enkrat noro zaljubi in je potem sam tako prizadet, ker se mi zdi, da nekatere edino to res izuči. To seveda govorim za tiste, ki res večkrat prevarajo in jim niti ni hudo žal oz. se mogoče celo sklicujejo na stavek 'kar ne veš, to ne boli'.
Posted 29 June 2009 - 03:39 PM
meni so pa izjave tipa 'boš ti že vidla, k bo to en tebi naredu' tok mimo, da sploh povedat ne morm. kot da bi se v njih skrivala neka tiha tiha privoščljivost, češ, naj se to naredi še komu drugemu, ker je mene bogo revo tok zabediralo.

O fak

After all this time?
Always.
Posted 13 August 2009 - 08:10 PM

Posted 18 August 2009 - 08:25 AM
Ravno zaradi tega menim, da če je nekdo v zvezi varal, potem ta ne ljubi dovolj. Če je to na začetku zveze mogoče še obstaja rešitev - takrat namreč nisi še tko zlo navezan in je še čist osnovna stopnja zveze k se s partnerjem še ne poznaš dovolj.. takrat se še da rešiti zvezo. Če pa se to zgodi po dveh, treh letih.. Potem mislim da je to samo znak da je čas da se zveza konča.
Prebrala sem, da je mladoletna varala - ne vem koga ne nič.. Samo mladoletna, lej, če je to neka na pol zveza, kjer bi tvoj fant če bi to izvedel rekel samo - ah boli me, bom pa drugo našel.. potem je mogoče še malenkost razumljivo. Mlada si pa vse, pa če nista dolgo skupaj najbrž še ne veš kaj pomeni prava zveza in ljubezen in te meče sem ter tja.. Ampk če pa imata s fantom ki si ga prevarala resno zvezo potem se mi pa ne zdi to ravno pošteno od tebe. Razmišljaj o čustvih drugih, ko jim kaj takšnega narediš.. Pomisli, kako bi se ti počutila na njihovem mestu.. Če si za resno zvezo, bodi v njej... če nisi končaj in bluzi z drugimi.. Ne mešaj tega. Mogoče si sedaj res še malo mlada, da bi vse to tko resno vzela, ampk za vnaprej, razmisli o tem.. Pa brez zamere, lej nočem te napadati - samo lepo ti hočem razložit, da imamo vsi ljudje čustva in ni pošteno da se na to ne oziramo..
Posted 19 August 2009 - 01:58 AM
Če si v nekom v zvezi in če imaš tega nekoga res rad, mislim, da lahko najdeš nekje dovolj volje, da premagaš skušnjavo po drugem/drugi. Seveda, tudi ko si v zvezi, nisi imun, se ti hitro lahko zgodi, da te kateri/katera zmeša. To se dogaja večini ljudi. Se je tudi meni že zgodilo, čeprav svojega fanta ljubim in sem v zvezi zadovoljna. Priznam. Ampak ko pomislim na to, kaj mi pomeni najin odnos, vem, da ne bom tega skupaj uničila samo zato, da bi potešila svojo trenutno zatreskanost, privlačnost ali kakorkoli bi že to poimenovala. Ni vredno, ker bi trpela oba. Navadno takšne pa vsaj pri meni take zatreskanosti pridejo in grejo. Če bi slučajno bila kakšna močnejša, mislim, da ne bi varala. Bi raje prej končala zvezo. Se mi ne bi zdelo fer do fanta. Z varanjem mislim, da bi porušla vse kar imava, uničila vse lepe stvari, ki sva jih skupaj doživela.
To mi je pa tak noro dobro napisano. Res vau Kalypso

Posted 19 August 2009 - 06:43 AM
Ker to enostavno ni res.
Do zdaj so me moji "nikoli ne bom" še vedno udarili po glavi, in bogsivedi kaj ima Božanstvo še v načrtih zame.
Zato bom rekla samo: Trenutno ne vidim priložnost/želje/osebe, ki bi me tako prepričala da bi šla varat.
Če se najde.... jebiga.
Posted 19 August 2009 - 07:42 AM

Posted 07 May 2012 - 10:18 PM
Zvestoba je preizkus odraslosti in zrelosti
http://www.viva.si/M...sti-in-zrelosti
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 07 May 2012 - 11:17 PM
Drugo skupino sestavljajo funkcionalno neodrasli posamezniki, katerih značilna značilnost je, da pri izbiranju med "fajn" in "prav" vedno izberejo "fajn". In ker je varanje praviloma bolj "fajn" kot zvestoba, seveda izberejo varanje, tovrstno prakso pa opravičujejo z obravnavanjem zahteve po zvestobi kot nesmiselnega mita.
Podpis!
S takim človek nimam jaz kaj za počet. Meni je varanje na nek način tudi bežanje pred odgovornostjo.
Če je namreč oseba funkcionalno odrasla, bo, kot smo že omenili, pri izbiranju med "fajn" in "prav" izbrala "prav".Povedano drugače: pri izbiranju med dolžnostjo in ugodjem bo izbrala dolžnost. V tej optiki pa izbor "fajn" ne pomeni kar nečesa, pač pa dokaz o nezmožnosti osebe, da bi ravnala tako, kot je prav.
Bi pa rada še dodala to, da sem jaz nasploh v življenju vedno bolj usmerjena v to kar je "prav" in ne v to kar je "fajn". Tudi pri drugih stvareh. Nekateri posamezniki pa res niso in to se najbrž dejansko povezuje.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users