Jump to content

Photo

Francija - Pariz

• Please log in to reply
347 replies to this topic

#161 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 March 2011 - 02:08 PM

Hvala Ana! Zdaj si malo bolj predstavljam... Pa ta google maps je zakon biggrin.gif Ja do Eiffla in slavoloka zmage bi šla z metrojem pomoje.
Bova še videla. Danes zvečer bo bolj jasno smile.gif

• 0

#162 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2011 - 02:09 PM

Shit je, če je dež. biggrin.gif Ker potem pa ni fajn pešačit pol ure. Saj ko je sonce je fino, ampak vprašanje kakšno vreme bo zdaj v Parizu.

Edit: Tv5monde pravi, da bo v četrtek delno oblačno, 14 stopinj, enako vreme tudi v petek. Super! smile.gif Uživajta
  • 0
Viens, reste ici!

#163 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 March 2011 - 09:45 PM

Joj bedno. Jaz bom v Parizu lih od srede, do srede. slap.gif Še ne vem kaj narest. Pomoje bodo noge največ v obtoku.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#164 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 March 2011 - 02:01 PM

@Braun, kje bosta spala ? smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#165 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 March 2011 - 06:19 PM

http://www.rtvslo.si...-plameni/253668
škoda sad.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#166 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 March 2011 - 10:20 PM

QUOTE(Ana @ 19. 3. 2011 - 14:01) View Post

@Braun, kje bosta spala ? smile.gif

Ne vem. Neki imava rezervirano v vzhodnem delu mesta, tik pred reko ... Ko najdem ti magari na zs pošljem.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#167 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 February 2012 - 10:39 PM

Padla je ideja da bi maja šla v Pariz. Zdaj si bom celotno to temo prebrala, ampak me zanima, tisti ki ste bile, koliko ste dale za letalo, cirka? A ste vzele komplet počitnice preko agencije, ali si same našle let in hotel? Hvala :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#168 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 22 February 2012 - 10:47 PM

Vse sva organizirala sama. Let je bil z easyjetom 35 evrov (povratna karta) v sredini marca (drugi termini so bili malenkost dražji).
Ne splača se ti it z agencijo. Bolje je it v easy sam in z vodnikom v roki.
  • 0

#169 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 February 2012 - 10:51 PM

Ja, sama se tudi nagibam brez agencije. Ti si bila v hostlu, ane? Po moje bo težje najt kak poceni hotel, kot pa letalo. :S (fant noče slišat za hostl)

Midva bi šla konec aprila/začetek maja, ker ima fant samo takrat lahko fraj, pa se bojim da bodo navite cene takrat.
Se bom jutri malo bolj poglobila v to in preučila ponudbo letov.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#170 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 22 February 2012 - 10:59 PM

Ja v hostlu sva bila. Poglej kakšno stran nazaj, sem vse napisala.
  • 0

#171 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 February 2012 - 11:03 PM

Sem pogledala, hvala :)

Me zanima tudi še kako mnenje od kakšne ki je bila v hotelih :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#172 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2012 - 12:00 AM

Linije z easyjetom itak ni več (ne bo več). Lahko letita z Ryanairom. Jaz sem živela v najetem stanovanju, nimam izkušenj s hoteli/hostli, vem samo da so odurno dragi.
  • 0
Viens, reste ici!

#173 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 23 February 2012 - 08:33 AM

Jaz sem bila lani februarja v lastni režiji, za povratno karto sem dala cca 60€, za hostel 4 noči pa nekaj čez 100, okrog 120€. Smo pa šle 3 punce in smo vzele svojo sobo in kopalnico, hostel smo imele na Montmartru. Meni se ne zdijo tako dragi, tudi hotel lahko dobiš za okrog 40-50€. Vem, da je nekdo stanoval v centru Pariza za to ceno, pa se ne spomnim kdo. :/ Malo poglej hostelworld, tam imajo tudi hotele, bed&breakfaste itd. Ali pa stanovanje, kot je Ana rekla, meni je to še boljše.
  • 0

#174 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 February 2012 - 09:48 AM

Hvala punce.

Waw Ana, koliko časa pa si bila, da si najela stanovanje, ali se da tudi za manj časa? Pa koliko si dala?
Midva ne bi šla za dalj kot en teden. Računvala 5 ali 7 dni.

Sem na Easyjetu našla karto za 27€ (iz ITA) :woot: ampak moram še malo prečekirat.

Edino še nekaj ma skrbi, glede na to da greva za praznike, da bo vse zaprto, kaj pravite? :hmm:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#175 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2012 - 07:00 PM

Kalypso je vprašala, če kdo pozna spletno stran airbnb.com, pa sem odgovorila tako :

Ja.
Ti bom kr opisala svojo izkušnjo.
Midva sva razmišljala kje bi spala v Parizu. Pač v Parizu je tako, da so hostli za 20 eur res obupni, za 30, 40 eur pa dobiš dober hostel, ampak si spet deliš kopalnico. Pa sva rekla ok, probajma si najet stanovanje! style_emoticons/default/smile.gif Najprej sva izbrala en flat, malo oddaljen iz čistega centra, ker je bila to seveda cenejša varianta. Plačala bi 110 eur na osebo za 5 nočitev. Imela bi svoje lastno stanovanje za pet dni. Jaz sem že vse plačala (spletna stran deluje tako, da plačaš ob rezervaciji celotni znesek njim (torej agenciji), le-ta pa nakaže ta znesek lastniku stanovanja ob prihodu), potem pa nama tri dni pred prihodom lastnik sporoči, da zaradi osebnih razlogov ne moreva prit in da se opravičuje. Ok, kaj pa zdaj? style_emoticons/default/blink.gif
Agencija se je takoj odzvala, mi poslala obrazec, ki sem ga izpolnila (kdaj prideva, kaj želiva, za kakšno ceno ...) in potem so mi ponudniki, ki so imeli ob takem terminu še prosto stanovanje poslali ponudbe in seveda primerno znižali cene. Seveda je njim v interesu, da imajo polno stanovanje, pa čeprav za 100eur manj kot je njihova prava cena. Tako sva dobila stanovanje v totalnem centru (zraven Louvra, iz okna se je videl Pont Neuf), za enako ceno! Naprej je vse potekalo brez problemov - agencija je prenakazala denar tej punci, ki nama je potem ponudila to stanovanje. Dobili smo se kar pred stanovanjem, ful je bla prijazna, ima kar nekaj stanovanj v Parizu, ki jih oddaja na tak način. Dala nama je ključe, 10 svežih brisač, ponudila pomoč, če bi imela kakršno koli vprašanje. To je bil edini dan ko sva jo videla. Zadnji dan sva samo pustila ključ na mizi v dnevni sobi in odšla. Potem sem ji napisala zahvalni sms in napisala komentar na airbnb spletno stran. style_emoticons/default/smile.gif
Stanovanje pa je bilo super ! Ful domače, povsod knjige in zemljevidi Pariza, v kuhinji je blo kr vino, neke gorčice, siri .. Uporabljal si lahko kr vse kar si želel.

Jaz vsem priporočam tole spletno stran, ker je super. Ful se splača, imate svoje stanovanje za enako oz nižjo ceno kot če bi šli v hostel. style_emoticons/default/thumbup.gif

Katere praznike Sarah? Velika noč al kaj? :D
  • 0
Viens, reste ici!

#176 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 February 2012 - 07:28 PM

po moje misli prvomajske, če gresta konec aprila/začetek maja.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#177 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2012 - 07:46 PM

Aja valda Špela, imaš res. :D
Prvi maj je praznik dela tudi v Franciji in je dela prost dan. Jaz mislim da so turistične točke vseeno odprte. 8.5 je tudi dela prost dan, ker takrat praznujejo konec II.sv.
  • 0
Viens, reste ici!

#178 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 23 February 2012 - 07:47 PM

nimam izkušenj s hoteli/hostli, vem samo da so odurno dragi.

To ni glih res, midva sva dala mislim da 22€/noč za hostel, pa sva imela zraven plačan boljši zajtrk, kot ga dobiš v večini hotelov ...
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#179 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 February 2012 - 01:03 AM

Pa sta bila sama v sobi?
  • 0
Viens, reste ici!

#180 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 24 February 2012 - 09:10 AM

Ampak a agencija kaj preverja te ki oddajajo stanovanja? Hočem reči, a se lahko zgodi, da te nekdo nategne?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users