Jump to content

Photo

Bovec

• Please log in to reply
259 replies to this topic

#161 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 15 July 2012 - 10:47 AM

Moja teta je doma v Podbeli, sem bila zadnjič prav presenečena, kako prazna je vas, prav zapuščeno mi je delovala... Je tudi teta povedala, da hiše kar ena za drugo ostajajo prazne. je pa čisto blizu kampa doma, tako da smo si šli malo pogledat, ampak to je bilo spomladi.
  • 0

#162 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2012 - 11:02 AM

Ananas, ko bosta na poti iz Vršiča do izvira Soče se ustavita še pri Kugyjevem kipu, je takoj ob cesti, ne moreš zgrešiti. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#163 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 15 July 2012 - 11:03 AM

jaz sem bila na ZIP lani v Dominikanski...smo se spuščali nad džunglo :w00t2: super je
  • 0

#164 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 15 July 2012 - 11:15 AM

Tukaj še nekaj info glede ZIPA v BOVCU, v komentarjih tudi nekaj o tej nesreči, o kateri je pisal Errol.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#165 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 29 July 2012 - 06:49 PM

Poročilo iz Bovca, še sveže.

Hotel Boka: Je odličen, če bova ponovno v okolici Bovca grem sigurno spet tja. Imela sva nočitev z zajtrkom, hrana okusna, za moj okus dovolj raznolika. Preostanek sva preživela na sadju in sendvičih, je bilo dovolj, čeprav sem danes že pogrešala toplo hrano. In pa nekaj mesa.
Sobe čiste, osebje zelo mlado (ne vem če je kdo nad 35 razen čistilk, večinoma so dekleta, fanta nisem videla nobenega). Nimam ene pripombe. Kar se hotelov tiče sem podobno kot Fluffy - mora biti na nivoju in ta hotelčič je bil zelo na nivoju, zasluži 4 zvezdice.
Pohvalila bi tudi bar (super koktejl - Soča :) ) in pa možnost puščanja koles v samem hotelu. V sobi mi je bila všeč kopalnica edino tuš kabina je majhna - ni za dve osebi :P Televizija bi bila lahko večja ampak to so že finese, ki naju niso motile.

Soška pot

V petek sva si ogledala velika in mala korita Soče, z avtom sva se vozila vzdolž Soške poti, se ustavljala in hodila. Vsega skupaj sva prehodila za kakšni 2 uri. Sparkirala sva se pri turistični kmetiji Jelinčič in potem hodila vzdol Soče. Malo sva se posončila na Zaotokih, nazajgrede sva se ustavila še v Trdnjavi Kluže.

Bovec & okolica + Trenta

Soboto dopoldne sva izkoristila za kolesarjenje. Štartala sva pred hotelom, šla čez most pod hotelom, v Čezsočo, se vmes 2× zgubila, kolesarila po makadamu v neskončen klanec, se obrnila, šla nazaj in potem do enega kampa. Od tam sva kolesarila v dolg in dokaj strm klanec in se znašla na letališču pri Bovcu. Tu sva se ustavila, spila eno pijačo, malo opazovala skydiverje in avione. Potem sva naredila krožno pot okrog Bovca in se po isti poti (ne preko glavne ceste) vrnila nazaj do hotela.

Popoldne sva odšla do 49. serpentine pri Vršiču in v Zadnjo Trento. Podala sva se na pohod do Zapotoških slapov. Sem mislila da bo veliko vode pa je ni bilo, vseeno pa se je splačalo, en slap je le bil. Če bi vedela da bo voda tako topla sigurno vzamem kopalke in bi se tam kopala. Ogled Zapotoških slapov se mi zdi obvezen, zato ga le vključite, če se nahajate v okolici. Nazajgrede sva še malo pohajkovala v okolici Kekčeve domačije in poslikala tiste tipične trentarske bajtice.

Zvečer sva se odločila še za hop do razgledne točke slapa Boka. Na polovici poti sem se jaz obrnila in šla nazaj, ker to ni zame. Imam velik strah pred višino, ko sva prispela na greben (nihče ni vedel da je pot tako zahtevna?!) sem se obrnila, spustila par solz ker sem se tako bala in šla nazaj, fant je pa nadaljeval. Če bi vedela kaj se nahaja za naslednjo skalo mu ne bi dovolila da gre, saj je na nogah imel superge. Kasneje mi je razlagal da je pot zelo zahtevna, previsna, na nekaterih delih ni prostora niti za obe nogi.
Kasneje sem zvedela, da se jih je tu že par ubilo. Katastrofa. Ne priporočam, če nimate ustrezne obutve in nekaj zahtevnejših turic za sabo. Res pa je da sem jaz ekstrem, ker se mi vrti že če stojim 2 metra nad tlemi.

Lepena

Danes sva izkoristila za kolesarjenje po dolini Lepene. Zgodaj sva odšla iz hotela in malo čez osmo začela kolesarit. Kasneje sva imela namreč eno rojstnodnevno praznovanje doma, tako da sva bila ob 12.00 že doma.
Kolesarila sva od glavne ceste Trenta - Bovec pa do doma Klementa Juga. To je bilo moje tretje kolesarjenje in sem v bistvu zelo ponosna nase, saj gre za 40 minut precejšnjega klanca. Pot se ves čas vzpenja in sploh ni enostavna! Če bi vedela kaj me čaka sigurno ne bi šla. Ampak, po tej izkušnji lahko rečem, da je kolesarjenje po ravnem brezveze in dejansko upam, da bom enkrat odkolesarila na Vršič :)

toliko na kratko, v prilogi pa par slikic.

Velika korita soče:

[attachment=7864:DSC00069.JPG]

Soča:

[attachment=7865:DSC00063.JPG]

Zapotoški slap(ovi):

[attachment=7866:DSC00204.JPG]

Lepena:

[attachment=7867:DSC00311.JPG]
  • 2
"If it's meant to be, it will find a way."

#166 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 29 July 2012 - 07:11 PM

BRAVO Sally, za kolesarjenje in za lepo poročilo. :)

Še moj Bovec danes - kolesarjenje od 9h do 13h. :) Bovec, vas Soča, Čezsoča.

Posted Image Posted Image

Posted Image

• 0

#167 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 29 July 2012 - 07:25 PM

Sally, pri meni je bila popolnoma ista zgodba pri podvigu vzpon do slapa Boke, nekje vmes me je zagrabila panika, da ne grem več naprej in sva se potem oba obrnila in šla nazaj dol :ph34r:
  • 0

#168 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 July 2012 - 07:47 PM

No, da še jaz nekaj napišem.

Midva sva se ustavila v Tolminu in si šla ogledat Tolminska korita, ki so fuuul lepa.
Medvedja glava
Posted Image

Potem sva si šla ogledat še Veliki slap Kozjak, ki je čudovit!!! Edino nesrečo sva imela, ker je bila fuuul gužva. Ogromno turistov je bilo tam + en video so snemali enega ekstremenga športnika, ki je skakal iz slapu dol v tolmun, pa niti nisem imela dobrega razgleda na slap. Prilagam zato sliko iz interneta:
Posted Image

V Kobaridu sva si ogledala muzej, ki se me je zelo dotaknil. Vse vojne slike so zelo dobre in polno čustev.

Šla sva na Krnska jezera. Štartala sva pri domu v Lepeni. Gor se hodi predvidoma 2,5 uri, midva s fantom sva prišla gor v prej kot dveh urah. Pot je super. Večji del poti je takšna cik cak pot s stalnim naklonom. Definitivno priporočam pohodniške čevlje, ker so kar ogromni kamni na poti in palice. Vsaj meni so pomagale za ritem in potem za spust. Najlepše je ko prideš do zadnje postaje žičnice in se začne tisti res pravi gorski svet, kravice se pasejo, pri jezeru je pa ful mirno in se lahko spočiješ...
Na poti je postavljena to merilo, koliko snega je bilo v različnih letih aprila. Ful zanimivo!
Posted Image

Lepena je tudi noro lepa. Midva sva kar preostanek dneva ob reki preživela.

Šla sva tudi do izvira Soče. Do izvira poteka zelooo zahtevna pot. Od koče je sicer samo 15 min hoje... Na začetku deluje, da ni nič posebnega, potem pa se začnejo zajle in ko ugotoviš, da je vse malo nevarno se že težko vrneš. :s Posebno zoprno je, če se srečaš s kakšnim drugim pohodnikom, ker je prostora na polici samo za tvojo dolžino stopala in ne še za koga drugega. To se najbolje vidi na prvi sliki (glej kje je mama s klobukom na desni). Pohodniški čevlji so za moje pojme kar obvezni, ker je potreben dober oprijem, lahko pa da samo jaz kompliciram.
Posted Image

Izvir
Posted Image

Ful mi je fascinantno, kako zgleda izvir miren, je pa v bistvu zelo velik pretok vode, ki ustvarja ful lepe brzice...

Na poti nazaj sva se ustavljala ob kakšnih koritih, uživala in to je bilo to.

Aja, drugače sva pa bivala v apartmaju v Čezsoči- apartma Čok. Lep apartma. Ima vse vse vse! Zajtrk in kosilo/večerja sva si seveda sama pripravljala. Lastnica je ful prijazna. Pa ni drag! Do 3 dni je 18 evrov/noč, več kot tri dni je 15 evrov/noč, tako da sva super prišla skos.
  • 2

#169 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 July 2012 - 07:48 PM

Že manjšam slike...
  • 0

#170 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 July 2012 - 08:28 AM

Aja, drugače sva pa bivala v apartmaju v Čezsoči- apartma Čok. Lep apartma. Ima vse vse vse! Zajtrk in kosilo/večerja sva si seveda sama pripravljala. Lastnica je ful prijazna. Pa ni drag! Do 3 dni je 18 evrov, več kot tri dni je 15 evrov, tako da sva super prišla skos.

Wow, to pa je poceni. Edino Čezsoča ... kako sta hodila vsak dan 'gor'? :)

Ti tudi kaj skuhajo, če jih prosiš in plačaš? :)
  • 0

#171 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 July 2012 - 10:27 AM

Midva sva se vozila z avtom. Koles nisva imela, ker meni kolesarjenje ni. Prvi dan sva se na poti vstavljala, drugi dan sva se itak odpeljala v Lepeni, odpeljala sva se tudi do izvira. V Bovcu sva bila samo v trgovini :) Drugače sva se pa v Čezsoči šetala naokoli ob Soči in je ful lepo! Lahko bi šla še na rafting, ker je tam nekje štart, samo sva se potem zadnji hip premislila. Bova šla drugič.
To glede kuhanja ne vem. Sem pa prebrala v knjigi pohval in pritožb, da je enim pecivo spekla :D
Je pa res fajn, ker imaš v kuhinji poleg standardnih stvari ala hladilnik še mikrovalovko, palični mešalec, touster, cedilo, ribežen, kuhinjske krpe... res vse. Edino cukra niso imeli, samo ga itak nisva rabila.
  • 0

#172 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 July 2012 - 10:50 AM

Hvala za info. :) Sem mislila, da imajo še restavracijo ... da nudijo recimo še zajtrk. ;) Ampak OK, bomo že, zajtrk poješ nekaj doma,
kosilo pa zunaj.
  • 0

#173 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 30 July 2012 - 10:53 AM

O, super, ananas! Čezsoča je itak blizu Bovca pa mir je. Jaz bi šla drug teden. Bom poklicala, če je kaj prosto, ker je res ugodno pa do hotela mi ni. Komaj čakam, nisem bila že eno leto :cry:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#174 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 July 2012 - 10:54 AM

Ne nimajo. Obstajajo pa takšna gostišča s prenočišči, samo je nočitev z zajtrkom in takoj par evrov več. Midva pa ne rabiva za zajtrk nič drugega kot nuttelo, kruh, mleko in kakšne kosmiče, kar sva pa večino itak od doma vzela. Za kosilo pa pašta s paradižnikovo omako, tuno... :) Ne rabiva več ;)
  • 0

#175 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 July 2012 - 11:02 AM

Ja, saj človek ne rabi več, ampak jaz ko grem na dopust si rada malo privoščim. :) (če nisem ravno na budgetu) ;)

Sicer mi je to rezervna opcija, ker upam, da bom šla v Trento, kjer smo itak odrezani od sveta, in si kuhamo vse sami. ;)

Info o Bovcu na enem mestu: http://www.bovec.net

Edited by Kinky, 30 July 2012 - 11:19 AM.

• 0

• Guests

Posted 30 July 2012 - 05:46 PM

Ananas, a mogoče veš, če sprejemajo tudi kosmatince? :-)
  • 0

#177 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 July 2012 - 06:13 PM

Žal ne vem. Bi bilo za vprašat. Meni je vedno hitro odgovorila.
  • 0

• Guests

Posted 30 July 2012 - 06:18 PM

Hvala. :) A si komunicirala po mailu? Ker meni je poslani mail zavrnilo. :-/
  • 0

#179 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 July 2012 - 06:58 PM

Na tej strani sem poslala povpraševanje, potem sem bila pa naprej v kontaktu prek maila. http://www.apartmajicok.com/
  • 0

#180 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 30 July 2012 - 07:33 PM

Tle v Boka hotelu lahko imaš živali, za doplačilo.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users