Jump to content

Photo

očala ali leče??

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#161 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 29 April 2006 - 06:00 PM

Nekaj tednov sem nosila lece in sem se navelicala.Samo za posebne "dogodke" si jih dam.
  • 0

#162 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 30 April 2006 - 08:35 AM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(Verja)
Sonchika kakor sem prebrala ti sploh ne more imet leč?

Ne, ne morem jih imeti. Zdaj si bom nabavila ene par testnih parov različnih leč, pa bomo videli. Morda mi pa katere ustrezajo.

To samo zaradi kisika?
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#163 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 30 April 2006 - 09:20 AM

QUOTE(Anaa)
QUOTE(Anaa)
Kaj pa take ?

IPB Image

?

hmm? prvič vidim take smile.gif lahko jih probaš, sej zgleda, da je ista zadeva - samo malo drugače zapakirana smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#164 cleo

cleo

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 01 May 2006 - 09:46 AM

Hej,

mene pa zanima če katera pozna umetne solze od Esoform?Menda so nove pri nas, pa me zanima če jih je katera že probala, če so ok?K razmišljam da bi jih kupla, k so kr ugodne napram ostalim rolleyes.gif
  • 0

#165 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 05 May 2006 - 07:48 AM

Imam še eno vprašanje, zadnje čase nosim očala skoraj cel dan al pa cca 10 ur dnevno in me ful ful ful boli kost na nosu, ali ima še katera take probleme? Ko jih dam dol še vedno čutim kot, da bi jih imela gor.
  • 0

#166 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 May 2006 - 08:11 AM

A imaš težja očala? Jaz s tem nimam problemov.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#167 Fergie

Fergie

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2499 posts

Posted 05 May 2006 - 08:23 AM

Sama tudi nimam teh problemov. Me pa zanima zakaj mi včasih pri nošenju sončnih očalih pozna, da sem jih nosila, ko jih dam dol?
  • 0

#168 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 05 May 2006 - 08:34 AM

Meni se zdi, da imam preveč stisnjeno. Očala pa niso težka
  • 0

#169 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 05 May 2006 - 08:44 AM

ja, Verja, čist mogoče, da očala niso prava glede na tvoj nosni koren.

Ko sem jih jaz izbirala, je bil optik na to ful pozoren, ker jaz imam pa ozek nosni koren in mi je večina očal tam kar malo dol padla, zlezla s svojega položaja. ermm.gif
No, sam pol mi je ful dobro svetoval in našel tak okvir, da je v tistem delu dost ozek pa da mi še paše. Pa še vedno se zalotim, da si jih popravljam bolj "gor" biggrin.gif
  • 0

#170 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2006 - 11:37 AM

Verja nimaš vredu nastavljenih onih čepkov ob nosu !!! Idi nazaj k okulistu pa naj ti nastavi, al pa kar sama probaj !!!
  • 0
Viens, reste ici!

#171 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 05 May 2006 - 12:16 PM

Jaz si ne morem pri svojih nič sama nastavljat, ker so plastična očala oz. okvir je fiksen tam pri nosnem delu, nimam nobenih čepkov,
vem pa, kaj misliš, Anaa... tisti čepki pomoje pridejo bolj pri kovinskih okvirjih.. wink.gif
  • 0

#172 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2006 - 12:22 PM

Joj M na to pa sploh pomisla nisem. No jaz mam kovinske in gre ..
  • 0
Viens, reste ici!

#173 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 05 May 2006 - 12:30 PM

QUOTE(Anaa)
Joj M na to pa sploh pomisla nisem. No jaz mam kovinske in gre ..

Bom šla nazaj k optiku, ker so ziher krivi čepki, ker se mi tudi na nosu poznajo odtisi teh čepkov.
  • 0

#174 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 May 2006 - 07:20 PM

Meni se pa pomalo meša. Danes sem šla po očala in kaj ugotovim? Da se mi vrti in mi slika kar pleše pred očmi. Očitno je prišlo do napake ali pa merjenju kotov ali pa pri izdelavi očal. Pa 30k sem dala zanje!!! Za znoret. Počakala bom še kakšen teden in če se ne bo izboljšalo (morda samo nisem navajena) gredo očala nazaj. In bom spet imela kup stroškov. Pa že tako nimam denarja.
Ali katera ve, koga se da tožiti za odškodnino? Ker sumim, da je kriv zdravnik, ker si ni vzel časa. Ali mi sploh kdo lahko povrne stroške, ker to ni moja napaka?
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#175 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 05 May 2006 - 07:54 PM

No, no, ne tako panično biggrin.gif
Greš nazaj k okulistu (zdravniku) in mu poveš, da nova stekelca niso v redu,
to je imela tak primer moja sošolka, pa je kar nekaj časa trajalo, da je zbrala pogum in šla nazaj do dohtarja.

Koliko časa pa že nisi menjala stekelc? Morda si imela prej precej neustrezna očala že in je zdej prevelik šok za oči, pa vseeno prava dioptrija? Sam mi je vseen čudno?
Moja okulistka me pa vedno prav matra s tistimi šipcami, ko mi jih vstavlja v una plastična očala na pregledu in magari 3x menja ene in druge, da bom ja povedala, katera dioptrija je boljša. Sem ful zadovoljna z njo. tongue.gif
  • 0

#176 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 May 2006 - 08:08 PM

Ja, in kaj bo potem naredil optik? Kdo mi bo pa povrnič denar menjanja stekelc? Ker nisem bila pri zdravniku v optiki. Ampak sem šla v zdravstveni dom.
Eh, sej sem še vedno zrihtala stvari. smile.gif
  • 0

#177 Fergie

Fergie

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2499 posts

Posted 05 May 2006 - 08:13 PM

QUOTE(_M_)
Moja okulistka me pa vedno prav matra s tistimi šipcami, ko mi jih vstavlja v una plastična očala na pregledu in magari 3x menja ene in druge, da bom ja povedala, katera dioptrija je boljša. Sem ful zadovoljna z njo. tongue.gif

Sam res, men je tud ene 3x, 4x menjala šipce in včasih sploh ne opazim razlike med šipcami, so res minimalne.
  • 0

#178 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 05 May 2006 - 08:14 PM

Pomoje se pol to meni okulist z optikom, če je bila res napaka, morajo nardit ene vrste reklamacijo. ermm.gif
  • 0

#179 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 05 May 2006 - 08:16 PM

QUOTE(Fergie)
QUOTE(_M_)

Sam res, men je tud ene 3x, 4x menjala šipce in včasih sploh ne opazim razlike med šipcami, so res minimalne.

Ja, no, in pol sm čist zmedena in nevem, kaj rečt, ker vidm tud z manjšo ok, sam mogoče je vse za odtenek bolj jasno z večjo dioptrijo. twisted.gif
Čeprav moja prav, da se ne smeš nič matrat pri gledanju, slika ti mora bit popolnoma jasna, brez najmanjšega "napenjanja" oči, saj veš, kaj mislim biggrin.gif
  • 0

#180 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 May 2006 - 08:19 PM

Pri meni ni problem dioptirja, ampak so bili koti izmerjeni napačno (saj ne vem, kako se temu točno reče). No ja, morda so bila pa prejšnja očala zanič in so ta prava. smile.gif Saj ne moreš vedeti.
Lani sem bila na pregledu za očala in mi je nameril dioptrijo -1 in -1,5. Ta prejšnji teden mi je pa izmeril na obeh očeh -1,25. Pač...
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users