QUOTE(Fergie @ 2. 12. 2010 - 19:17)

Se pravi navaden kovček, kamor daš notri oblačila, kozmetiko,... se doplača ane?
Ja.
A ti si letela z ročno prtljago brez doplačila? Koliko lahko sploh notri spraviš?
Ja. Midva sva zdaj že dvakrat imela dva kovčka ročne prtljage, ki ustrezata merilom in sva spravla noter čist dovolj cunj za 4 dni in za nakupe, ki sva jih opravila. Naj te opozorim, da če boš potovala s takim kovčkom, res preveri ali ustreza meram, ker na nekaterih letališčih (recimo Rim - Fiumicino) ful komplicirajo. Če ga ne spraviš v tisto kovinsko ogrodje, te kar lepo pošljejo na check - in.
QUOTE(Ana @ 2. 12. 2010 - 23:43)

Aja, pa če se odločiš, da ne boš čekirala nobene prtljage, ampak imela samo ročno se spomni še na to, da v ročni
prtljagi ne smeš imeti nobene tekočine, kar je rahlo nerodno zaradi vsega kar rabiš za osebno higieno. No, saj ni taka panika sploh ne - tisti šamponček si že kupiš tam, ampak jaz naprimer rabim še tekočino za leče, kapljice..

Raje te opozorim, da ne boš potem na letališču parfumov stran metala ..
To ni res. V ročni prtljagi imaš lahko do 1l tekočine, vendar mora bit vse v embalažah, ki ne presegajo 100 ml. Vse te stvari pa morš imet v posebni plastični vrečki, ki se dobi ali zastonj (npr. v Zürichu) ali pa se kupi na letališču (npr. London - Luton - 1 funt za 4 vrečke). Te morš potem na letališču na varnostni kontroli pokazat in če katera embalaža presega 100 ml ti jo vzamejo stran.
Tekočine za leče se pa dobijo tudi v potovalni različici, prav tako tudi vse ostalo: od šampona, deodoranta, krem itd. Imajo jih recimo v DM-u ob blagajnah (če se prav spomnim). Kakšne zobne paste pa že tako same po sebi ne presegajo 100 ml.
Link o tekočinah v ročni prtljagi:
http://www.zurich-ai...ids_en_0210.pdfTukaj pa še bolj podrobno kaj spada in kaj ne v ročno prtljago:
http://www.zurich-ai...ted_liquids.pdfJaz se kar držim tega kar je na teh dveh linkih in na nobenem letališču s katerega sem letala ni bilo problemov.
QUOTE(Fergie @ 3. 12. 2010 - 16:12)

A je iz letališča Luton lažje oz. težje priti do Londona kot Stansted?
Kot so punce že povedale, so povezave povsod dobre, pa če letiš na Luton, Gatwick ali na Stansted. Jaz sem sicer imela že urejen prevoz do mesta, tako da glede cen žal nimam pojma. Vem pa, da so na letalu do Gatwicka ponujali karto za vlak do centra in če se prav spomnim, je bila manj kot 30 funtov.