Jump to content

Avstrija

• Please log in to reply
264 replies to this topic

#161 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 25 November 2015 - 05:36 PM

Midva sva spala tukaj. V bližini (nove) glavne železniške postaje, zelo blizu hotela je podzemna, ki pelje direkt do centra. Mi smo šli do centra tudi peš...dobre pol ure.

• 0

#162 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 November 2015 - 11:51 PM

Moj brat je bil v Prinz Eugen Hotel in pohvalil.

Jaz sem spala v Dr. Geissler, ki je v samem centru, do Štefanove cerkve je 5 minut peš, ni pa parkinga. Ful čisto, mirno.

Bila pa sem tudi v Airo Hotel, ki je meni osebno zakon (zraven so Terme Wien in en ful lep park), pred hotelom je bus, potem prestopiš še na metro in vse skupaj traja cca 20 minut do Štefanove cerkve, ker je javni prevoz odličen.

• 0

#163 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 01 December 2015 - 08:21 PM

Me bolj hostli zanimajo, tako da sem tega od Ancke vzela na znanje, pa še malo bom pogledala ostale. Če imajo hostli parkirišča, so ponavadi za doplačati? Od kdaj do kdaj so božični sejmi na Dunaju?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#164 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 04 December 2015 - 11:40 PM

Drug vikend razmišljam da bi šla v Graz, priporoča katera kako fajn prenočišče (petek in sobota) za solidne cene? :)

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#165 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 December 2015 - 12:54 PM

Emily, jaz ti žal nisem znala pomagati. Upam, da si se imela fajn!

Lepe slike Graza

http://www.travelita...weihnachtszeit/

• 0
Viens, reste ici!

#166 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 December 2015 - 10:24 PM

:wub2: Ful lepe fotke

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#167 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 14 July 2016 - 09:05 AM

Dunaj: Štefanova katedrala (moje fotke)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#168 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 17 February 2017 - 05:22 PM

Hallstatt

tumblr_oilq8rrfZk1s0r4q3o1_1280.jpg

tumblr_oilq8rrfZk1s0r4q3o3_1280.jpg

• 0

#169 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 May 2017 - 02:47 PM

A mi v Grazu priporocate kaj posebnega videt? Tri muzeje sem ze dala na spisek... Pa tisti stolp.
  • 0

#170 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 May 2017 - 03:04 PM

Par strani nazaj smo kar veliko o Grazu pisale. ;)

• 0
Viens, reste ici!

#171 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 May 2017 - 05:45 PM

Aja? Joj se opravicujem, v sluzbi gledam prek mobitela in sem na hitro pogledala... Hvala
  • 0

#172 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 March 2018 - 08:04 PM

Je že katera bila tukaj: Area 47?

• 0

#173 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 17 July 2018 - 07:10 AM

V soboto greva na Dunaj, ker grejo moji starši in teta in stric kolesarit iz Dunaja do Budimpešte in rabijo prevoz. Mi2 bova pa to izkoristila za izlet. Najraje bi se šla nekam kopat, ker po mestu mi v tej vročini ni za lazit. Je katera bila na Nežiderskem jezeru mogoče?

• 0

#174 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 25 February 2019 - 06:30 PM

Če si na Dunaju ogledate Schonbrunn palačo z vrtovi in Technisches Museum, ste lahko dobri za cel dan. Palačo sem si že ogledala pred več kot 10 leti, ko smo šli z gimnazijo in mi je bilo fino osvežiti spomin. Dobiš tudi audio guide v ful jezikih in moja starša sta se zadovoljila s srbščino, ker ne znata dobro ang. Mi je vzbudilo zanimanje, da obudim zgodovinsko znanje o Habsburžanih. Gneča je bila znosna, a je treba upoštevati, da ni ravno sezona za ogled vrtov, ki v tem delu leta pač niso bili videti nič posebnega, ker je še vse mrtvo in gradice niso posajene. Pozno spomladi ali poleti mora biti pa res lepo.

Šli smo po hribu navzgor, kjer je razgledna točka in kafič, ki je itak tako oblegan, da moraš imet srečo, da dobiš frej mizo. Nas je kar hladno prepihalo in ker nas je zeblo kot mačke, smo se usedli v najbližji lokal ob palači z navitimi cenami pijač (kava, limonada od 4 € dalje...na Dunaju pač ne moreš prišparat :D).

Po kosilu smo se pa sprehodili še do tehničnega muzeja in ker smo bili rahlo utrujeni še od prej, od muzeja nismo toliko odnesli, kot bi lahko. Bi bilo boljše, če bi imeli drugačen vrstni red ogleda. Muzej je v precej ogromni zgradbi (3 nadstropja) z konstrukcijo zgodovinskega pomena (od mojega inženirja sem se naučila, da take konstrukcije v gradbeništvu ne uporabljajo več - spajanje kovinskih elementov s kovicami in baje je bil tako zgrajen tudi Titanik). Notri je bilo vse od razvoja gospodinjskih pripomočkov (prvi sesalci, kuhinjska, kopalniška tehnika...), prevoznih sredstev, slavno Foucaultovo nihalo (originalno je v pariškem Pantheonu), medicinski pripomočki - od prazgodovinskih protetičnih pripomočkov do bolj naprednih naprav. Kar nekaj je tudi interaktivnih točk, na ekranu lahko preveriš, kako infrardeče sevaš, s klikanjem polniš baterije in na različne načine spoznavaš, kaj nam omogoča elektrika, ipd. Je bilo vsem zelo zanimivo, še posebej moškemu delu. Enkrat bi rada šla in si res vzela čas za ogled, ker smo zdaj precej na hitro šli skozi.

Parkirna hiša je pa vmes med eno in drugo točko, stane pa nekaj čez 2 €/uro.

• 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#175 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 July 2019 - 07:26 AM

Jaz grem verjetno v avgustu na Dunaj počakat Hunny-Bunny-ja, ko pride z avionom z dopusta in greva potem skupaj nazaj in zdaj kombiniram kako in kaj.

Ali se glede udobja bolj splača z vlakom ali busom (Flixbus) in še ali se na FlixBusu cene dvigajo s časom, spuščajo ali ostajajo enake? Zdaj je ena karta 25 eur in ne vem ali jo raje kar vzet ali počakam, ko bom res 100% da grem (da kupim tik pred odhodom)

Plan imam, da ga v soboto popoldan malo sama raziščem (sem bila pred cca 15 leti enkrat za en dan), prespim in grem naslednji dan na letališče.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#176 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 July 2019 - 09:15 AM

No, Hostel sem že rezervirala … na skupnih (ženskih) ležiščih pa tudi še nisem nikoli spala :D za 23,5 eur z zajtrkom. Pa odpovem lahko kadarkoli.

Kaj meni dogaja :whistling:

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#177 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 14 July 2019 - 11:41 AM

Kami :thumbup: Poročaj kaj. Sicer se jaz osebno hostlov oz. sob z več ležišči raje izogibam, ker lahko naletiš na svašta in če potrebuješ svoj mir, to ni dobra izbira. Je pa res, da za eno noč verjetno ne bo panike.

• 0

Bill Bullard

#178 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 15 July 2019 - 08:02 PM

Jaz v skupne sobe ni šans, da bi še kdaj šla. Enkrat smo s klapo šli v Zagreb na koncert in prespali v hostlu, sobe je pa kar za vse kolega rezerviral in v naši sobi so bili še eni trije tujci, 2 fanta in ena punca. In je na sosednjem pogradu nekdo od teh tujcev seksal.
  • 0

#179 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 15 July 2019 - 08:08 PM

O.o

Mi smo nazadnje v hostlu spali v Pragi, tudi ne bi ponovila (enemu je konstantno telefon cingljal s sporočili, drugi je pa naglas dihal/smrcal/kašljam cele noči). Opažam, da postajam bolj komot in mi tistih nekaj evrov ne odtehta miru.

Včeraj sva imela srečo z last minute nastanitvijo, danes sva se pa uspela zafrknit in sva pristala v sobi brez lastnega wc-ja/ kopalnice. Bi znala bit še zabavna noč ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#180 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 15 July 2019 - 08:25 PM

No, v skupno sobo, kjer bi bili samo mi iz naše družbe bi šla, mi ni bil nikoli problem. Da pa bi bili zraven še kakšni neznanci, to pa ne.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users