Jump to content

Photo

Oskarji

• Please log in to reply
434 replies to this topic

#161 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 January 2011 - 01:37 PM

Kaj pa če bi kdo kakšno recenzijo spisal, ali vsaj kakšen argument? idea.gif

Jaz mislim, da ga ne bo dobil za NAJ film, je pa prav, da je nominiran za NAJ režiserja.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#162 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 27 January 2011 - 01:43 PM

Tkole je bolj zabavno šimfat tongue.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#163 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 January 2011 - 01:44 PM

glare.gif laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#164 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 27 January 2011 - 02:25 PM

QUOTE(Kinky @ 27. 1. 2011 - 13:37) View Post

Kaj pa če bi kdo kakšno recenzijo spisal, ali vsaj kakšen argument? idea.gif
JA. woot.gif

Jaz sem jo pravkar spisala za The King's Speech.
Da dodam še mnenje glede Geoffreya Rusha, ki je nominiran za stransko moško vlogo in glede Helene Bonham Carter . Meni sta bila oba všeč in sta bila prepričljiva, vendar mislim, da ju Colin Firth kar nekako zasenčil. Nisem prepričana, da je njun nastop ravno za oskarja, ampak je pa res, da še nisem vidla njunih protikandidatov, tako da težko ocenjujem.
  • 0

#165 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 27 January 2011 - 02:48 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 27. 1. 2011 - 13:26) View Post

meni je bil Social network totalno beden film, ki si definitino NE zasluži Oskarja... Kvečjemu kakšno malino rolleyes.gif

Men beden ni bil, niti slučajn oga pa nikoli ne bi uvrstila med kandidata za oskarje.

Zame je e nnajbolj povprečen film pač.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#166 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 January 2011 - 03:35 PM

biggrin.gif Ja, kregali se ne bomo, ker so pač okusi različni.

Moj heroj, Robert Ebert, pravi:

"The Social Network" is a great film not because of its dazzling style or visual cleverness, but because it is splendidly well-made. Despite the baffling complications of computer programming, web strategy and big finance, Aaron Sorkin's screenplay makes it all clear, and we don't follow the story so much as get dragged along behind it. I saw it with an audience that seemed wrapped up in an unusual way: It was very, very interested.

In jaz se popolnoma strinjam z njim. sleep.gif
  • 0

#167 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 27 January 2011 - 05:34 PM

QUOTE(Frčica @ 27. 1. 2011 - 13:34) View Post

Oskarji meni že dolgo niso neko merilo kvalitete filma.

Podpis. Samo po drugi strani pač vem, da nisem neki strokovnjak za filme in, da žirija menda ve, kaj npr. loči dobro igro od slabe na eni, meni čisto neopazni, "finejši" ravni. Isto velja za tematiko filma; pri meni ta strašno prevlada, ko gre za oceno filma, oz. ko se še odločam, a bom nek film pogledala ali ne. Zato pa vem, da sem precej enostranski kvazi kritik. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#168 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 27 January 2011 - 07:57 PM

Kdaj pa so oskarji?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#169 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 27 January 2011 - 08:33 PM

27.2.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#170 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 January 2011 - 08:43 PM

Oho, imam še časa za pregled in strokovne ocene. Že vlečem dol nekatere filme. biggrin.gif
  • 0

#171 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 27 January 2011 - 09:34 PM

Ja, še fuuul časa... Sinnaia, do takrat pa menda lahko še vse filme pregledaš, pa jaz tudi. biggrin.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#172 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 January 2011 - 07:25 AM

QUOTE(Braunkopf @ 27. 1. 2011 - 17:34) View Post

Podpis. Samo po drugi strani pač vem, da nisem neki strokovnjak za filme in, da žirija menda ve, kaj npr. loči dobro igro od slabe na eni, meni čisto neopazni, "finejši" ravni. Isto velja za tematiko filma; pri meni ta strašno prevlada, ko gre za oceno filma, oz. ko se še odločam, a bom nek film pogledala ali ne. Zato pa vem, da sem precej enostranski kvazi kritik. biggrin.gif

Se sicer strinjam s tabo, ampak da nagrado za najboljši film dobi Gospodar prstanov ali Titanic? huh.gif Ne rečem, da zadeva ni korektno narejena,ni pa presežek, kar bi moral biti za takšno nagrado. Pa da dobi oskarja Sandra Bullock mi je čisto mimo. Dostikrat opažam, da palijo na neke biografske filme, ki jih je zdaj malo morje in sem jih rahlo sita down.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 28 January 2011 - 09:19 AM

OT - meni je bil pa Blind Side ful dober film in tudi Sandra mi je bla dobra v njem. Ne spomnim se pa konkurence iz tistega leta. Ker lahko so vsi povprecni, potem se pac zbere najboljsega med povprecnimi.
  • 0

#174 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 January 2011 - 10:53 AM

The Blind Side je meni super film in mislim, da je šel Oskar zasluženo v roke Sandri. To je bilo v bistvu lani, nominacije so pa bile sledeče:

Sandra Bullock – The Blind Side as Leigh Anne Tuohy
Helen Mirren – The Last Station as Sophia Tolstaya
Carey Mulligan – An Education as Jenny Mellor
Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire as Precious Jones
Meryl Streep – Julie & Julia as Julia Child

Streep je največja carka, nominirana 16 krat, 2 pobasala, in zagotovo še kakšnega bo.

Ej ej ej, ne zdaj čez Gospodarja prstanov govorit, Frčica verymad.gif verymad.gif biggrin.gif
  • 0

#175 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 January 2011 - 12:38 PM

Jaz tega filma od Sandre niti nisem gledala(KInky, ne bodi huda tongue.gif tongue.gif biggrin.gif ), in to ravno zato ker mi je ona res antitalent. Plus biografski film, speeeet.
  • 0

#176 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 28 January 2011 - 12:50 PM

QUOTE(Frčica @ 28. 1. 2011 - 12:38) View Post

Plus biografski film, speeeet.

Meni so pa ravno ti filmi všeč. Rada vidim, kako se igralec poistoveti z realno osebo. Še boljše je, če je film posnet, ko je ta oseba še živa smile.gif Ti odsvetujem potem ogled filma soul surfer, ko ga bodo pri nas vrteli. biggrin.gif

Od vseh nominirancev me trenutno najbolj mika Kraljev govor. Si ga bom verjetno ogledala.
  • 0

• Guests

Posted 28 January 2011 - 05:27 PM

QUOTE(Kinky @ 28. 1. 2011 - 10:53) View Post

The Blind Side je meni super film in mislim, da je šel Oskar zasluženo v roke Sandri. To je bilo v bistvu lani, nominacije so pa bile sledeče:
Sandra Bullock – The Blind Side as Leigh Anne Tuohy
Helen Mirren – The Last Station as Sophia Tolstaya
Carey Mulligan – An Education as Jenny Mellor
Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire as Precious Jones
Meryl Streep – Julie & Julia as Julia Child

U, obe, Meryl in Helen Mirren sta mi bli fantasticni v teh vlogah. Carey Mulligan ga ne bi dala, Gabourney pa nisem vidla. Kar tezka izbira glede unih treh.

• 0

#178 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 January 2011 - 11:59 AM

Danes bom pogledala The Social Network in/ali 127 Hours, potem pa počasi še ostalo.
  • 0

#179 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 01 February 2011 - 08:55 AM

In si gledala, čuj, te fprašam.

Še recenzija od Štefančiča:

KLIK

sleep.gif laugh.gif
  • 0

#180 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 February 2011 - 12:14 PM

Včeraj končala z ogledom vseh nominiranih filmov:).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users