Jaz mislim, da ga ne bo dobil za NAJ film, je pa prav, da je nominiran za NAJ režiserja.
Oskarji
Posted 27 January 2011 - 01:37 PM
Jaz mislim, da ga ne bo dobil za NAJ film, je pa prav, da je nominiran za NAJ režiserja.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 January 2011 - 01:43 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 January 2011 - 01:44 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 27 January 2011 - 02:25 PM
Kaj pa če bi kdo kakšno recenzijo spisal, ali vsaj kakšen argument?
Jaz sem jo pravkar spisala za The King's Speech.
Da dodam še mnenje glede Geoffreya Rusha, ki je nominiran za stransko moško vlogo in glede Helene Bonham Carter . Meni sta bila oba všeč in sta bila prepričljiva, vendar mislim, da ju Colin Firth kar nekako zasenčil. Nisem prepričana, da je njun nastop ravno za oskarja, ampak je pa res, da še nisem vidla njunih protikandidatov, tako da težko ocenjujem.
Posted 27 January 2011 - 02:48 PM
meni je bil Social network totalno beden film, ki si definitino NE zasluži Oskarja... Kvečjemu kakšno malino
Men beden ni bil, niti slučajn oga pa nikoli ne bi uvrstila med kandidata za oskarje.
Zame je e nnajbolj povprečen film pač.
Posted 27 January 2011 - 03:35 PM
Moj heroj, Robert Ebert, pravi:
"The Social Network" is a great film not because of its dazzling style or visual cleverness, but because it is splendidly well-made. Despite the baffling complications of computer programming, web strategy and big finance, Aaron Sorkin's screenplay makes it all clear, and we don't follow the story so much as get dragged along behind it. I saw it with an audience that seemed wrapped up in an unusual way: It was very, very interested.
In jaz se popolnoma strinjam z njim.
Posted 27 January 2011 - 05:34 PM
Oskarji meni že dolgo niso neko merilo kvalitete filma.
Podpis. Samo po drugi strani pač vem, da nisem neki strokovnjak za filme in, da žirija menda ve, kaj npr. loči dobro igro od slabe na eni, meni čisto neopazni, "finejši" ravni. Isto velja za tematiko filma; pri meni ta strašno prevlada, ko gre za oceno filma, oz. ko se še odločam, a bom nek film pogledala ali ne. Zato pa vem, da sem precej enostranski kvazi kritik.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 27 January 2011 - 07:57 PM
Kdaj pa so oskarji?
Posted 27 January 2011 - 08:33 PM
27.2.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 January 2011 - 08:43 PM
Posted 27 January 2011 - 09:34 PM
Ja, še fuuul časa... Sinnaia, do takrat pa menda lahko še vse filme pregledaš, pa jaz tudi.
Posted 28 January 2011 - 07:25 AM
Podpis. Samo po drugi strani pač vem, da nisem neki strokovnjak za filme in, da žirija menda ve, kaj npr. loči dobro igro od slabe na eni, meni čisto neopazni, "finejši" ravni. Isto velja za tematiko filma; pri meni ta strašno prevlada, ko gre za oceno filma, oz. ko se še odločam, a bom nek film pogledala ali ne. Zato pa vem, da sem precej enostranski kvazi kritik.
Se sicer strinjam s tabo, ampak da nagrado za najboljši film dobi Gospodar prstanov ali Titanic?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 January 2011 - 09:19 AM
Posted 28 January 2011 - 10:53 AM
Sandra Bullock – The Blind Side as Leigh Anne Tuohy
Helen Mirren – The Last Station as Sophia Tolstaya
Carey Mulligan – An Education as Jenny Mellor
Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire as Precious Jones
Meryl Streep – Julie & Julia as Julia Child
Streep je največja carka, nominirana 16 krat, 2 pobasala, in zagotovo še kakšnega bo.
Ej ej ej, ne zdaj čez Gospodarja prstanov govorit, Frčica
Posted 28 January 2011 - 12:38 PM
Posted 28 January 2011 - 12:50 PM
Plus biografski film, speeeet.
Meni so pa ravno ti filmi všeč. Rada vidim, kako se igralec poistoveti z realno osebo. Še boljše je, če je film posnet, ko je ta oseba še živa
Od vseh nominirancev me trenutno najbolj mika Kraljev govor. Si ga bom verjetno ogledala.
Posted 28 January 2011 - 05:27 PM
The Blind Side je meni super film in mislim, da je šel Oskar zasluženo v roke Sandri. To je bilo v bistvu lani, nominacije so pa bile sledeče:
Sandra Bullock – The Blind Side as Leigh Anne Tuohy
Helen Mirren – The Last Station as Sophia Tolstaya
Carey Mulligan – An Education as Jenny Mellor
Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire as Precious Jones
Meryl Streep – Julie & Julia as Julia Child
U, obe, Meryl in Helen Mirren sta mi bli fantasticni v teh vlogah. Carey Mulligan ga ne bi dala, Gabourney pa nisem vidla. Kar tezka izbira glede unih treh.
Posted 29 January 2011 - 11:59 AM
Posted 01 February 2011 - 08:55 AM
Posted 25 February 2011 - 12:14 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users