Pol je že uradno posvojen? Čak čaki, mora met še ime, jst predlagam Crni

. (hec hec)
Pa se dobr drži, ni nič tak bogi, prestrašen in vse? Vseen ga pelji malo na pregled k vet. lahko da ima kaj (gliste, garje, itd).
Še jaz imam eno vprašanje:
Namreč kolegica je na podoben način pred parimi mesci posvojila še zelo mladega mucka (edini v leglu, ki je znal pit in bil kolikortoliko samostojen). No in ta mucek je lepo zrasel v mačkona. Problem je v tem, da je izredno agresiven. Takoj ko se kaj premakne se zažene v stvar (ali človeka), med igro pohabi vse sodelujoče. Pri hiši imajo še dve mački, pa sta obe zelo mirni, z malim se vredu razumejo (njih sicer ne tepe).
No in to je eden od razlogov da ga bojo dali kastrirat; bojda so kastrati prijaznejši in manj divji.
Pa to je le eden od mačkov za katere vem da so bli izjemno agresivni - še dve družini ki ju poznam sta imeli doma mačka (vedno samci) ki sta bila agresivna/divja do te mere da so enega celo dali stran, po tem ko je večkrat "iz čistega miru" napadel deklici ki sta se igrali z žogo. No in me zanima od kje ta agresija? Zajkaj so nekatere mačke tak fejst agresivne, druge pa ne? In to celo ob enaki vzgoji in v enakih pogojih; je sploh šansa takega mačka prevzgojit? No, da še povem, druga familija je mačka tudi kastrirala in se je čisto spremenil.

QUOTE(redkvica @ 13. 8. 2007 - 12:06)

Kolikokrat na dan in koliko bi mogla jest odrasla mačka? Naša ponovem stalno gnjavi za hrano in ne vem kolko sploh sme dobit.
Naša dobi nekje dva tri glavne obroke (eno Whiskas vrečko na dan, pa še to vbistvu večinoma pusti, poliže omako in malo pogricka), pa vmes tudi večno prosjači, tudi ko gre za hrano ki ji ni všeč (samo da se nekaj dogaja nad jedilno mizo bo že zraven).
Pomoje zelo odvisno od posamezne mačke, naša je izredno neješča, šele na stara leta se je bolj zaobljila, medtem ko pri kolegih kjer sem čuvala živali ko so bli na morju, so mačke že samo za en obrok pojedle veliko piksno, pa ble še stalno lačne. Pomoje je prosjačenje zgolj navada, ne pa ravno znak prave lakote. Itak pa dokler vidiš da je mačka normalno prehranjena (da ni predebela, oz. vsaj ne preveč

) ni panike.