Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#161 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2007 - 08:56 PM

Mucka je stara menda okoli tri tedne. Zdej sm jo sicer dala vn čez noč, če jo slučajno pride mama iskat (pa še pustijo mi jo ne met noter), kar sicer dvomim, kr je menda njegova dva bratca odnesla že 3 dni nazaj, njega pa kr ne mara. Jutri zjutraj jo bomo pa peljali k veterinarju na pregled in posvet.

Ma tko je luškan, da se ne da povedat, takšen lisastvo sivkast s sivomodrimi okroglimi učkami. Ful lep. Ime sm mu dala zaenkrat Pipi smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#162 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 August 2007 - 08:59 PM

Tri tedne? A si sigurna? Mucek pri treh tednih je še precej nebogljen.
Verjamem, da je luškan, jest začnem cvilt k zagledam mladičke wub.gif
  • 0

#163 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2007 - 09:02 PM

Ja sej ta je čisto bogi, hodi ko bebica in nonstop se joka, in me liže in grize sad.gif Ampak vsaj iz napajalnika zna pit. To so mi sicer povedali sosedi, ki jim je mačka skotila v kleti, da je tri tedne, mogoče en mesec nazaj. Sej sm rekla da je ful miken.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#164 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 August 2007 - 09:05 PM

Božček maliiiii. V Milerju prodajajo mleko za mačje otročičke. Za prvo silo, če ne bo mamice najdu. cry.gif
  • 0

#165 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 August 2007 - 12:21 AM

V četrtem razredu osnovne šole (podatek navajam, da boste razumeli zakaj se ne spomnem vsega točno) so nam povedali kako skrbet za mladiče. Torej pijejo naj na 1/h po flaški mleko in smetano (50:50), tam kjer spi more imet v deko zavit termofor ali flašo s toplo vodo in uro, ki tiktaka (tako misli, da je mati zraven).
Pokliči veterinarja čimprej!
Tel: +386 5 663 44 00
Ponedeljek – petek: 7.30 – 14.00 in 16.00 – 19.00
Sobota: 7.30 – 12.00

Sporoči kako je z muckom!
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#166 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 10 August 2007 - 12:41 PM

Jst sem še sanjala da sem nekje v Beogradu srečala Hevea z mejhno mucico, pa je umrla cry.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#167 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 August 2007 - 12:50 PM

ohmy.gif Neee!! No naš muc ni umrl, ampak sm ga danes že dvakrat lepo nahranla z napajlnikom od Keksa, potem bom šla pa še kupit pravi cucelj in mleko za mačke.
  • 0

#168 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 August 2007 - 12:53 PM

Iiii fuldobr! smile.gif Kako kej kaže cvilidreti?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#169 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 August 2007 - 12:57 PM

cvilidreti

To bi bil vrjetno muc? laugh.gif Ma je z velikim veseljem, čeprav malo težko iz unega napajalnika, dala sm mu po nasvetu od redkvice pol mleka in pol smetane, pa mu je blo ful všeč smile.gif Zdej pa je rekla soseda, da je vidla njegovo mamo, pa smo ga spet dali ven, če ga bo slučajno pobrala. Ful je bogi, kr tko se plazi po meni in išče, kje bi lahko kej sesal, in me liže in gricka sad.gif
  • 0

#170 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 August 2007 - 01:24 PM

Zelo si prijazna. Prosim sporočaj sproti, da bomo na tekočem, kaj se dogaja.
  • 0

#171 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 August 2007 - 10:56 AM

Pa ne samo jst, zdej ga je posvojila že cela družina in se kr kregajo, v čigavi sobi bo mucek spal ponoči biggrin.gif
Pa ful je blo smešno, jst sm tko sedela na kavču in sm ga hranla, in pridejo moji starši, bulijo kšno minuto in pol reče moja mama: Si slučajno privlekla novo mačko k hiši? in jst rečem Ja biggrin.gif In potem je bil mir pred njimi smile.gif

Sicer sm mu pa zdej kupla flaško z dudico, mleka v prahu pa nimajo nikjer, zato ga lepo še naprej hranim s kravjim in ni videt da bi mu kej škodlo (povsod piše, da naj bi dobil drisko, pa je ni). Ga bom danes slikala, da boste vidli kako je lep wub.gif
  • 0

#172 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 13 August 2007 - 11:06 AM

Kolikokrat na dan in koliko bi mogla jest odrasla mačka? Naša ponovem stalno gnjavi za hrano in ne vem kolko sploh sme dobit.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#173 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 August 2007 - 11:15 AM

Pol je že uradno posvojen? Čak čaki, mora met še ime, jst predlagam Crni laugh.gif . (hec hec)

Pa se dobr drži, ni nič tak bogi, prestrašen in vse? Vseen ga pelji malo na pregled k vet. lahko da ima kaj (gliste, garje, itd).

Še jaz imam eno vprašanje:
Namreč kolegica je na podoben način pred parimi mesci posvojila še zelo mladega mucka (edini v leglu, ki je znal pit in bil kolikortoliko samostojen). No in ta mucek je lepo zrasel v mačkona. Problem je v tem, da je izredno agresiven. Takoj ko se kaj premakne se zažene v stvar (ali človeka), med igro pohabi vse sodelujoče. Pri hiši imajo še dve mački, pa sta obe zelo mirni, z malim se vredu razumejo (njih sicer ne tepe).
No in to je eden od razlogov da ga bojo dali kastrirat; bojda so kastrati prijaznejši in manj divji.

Pa to je le eden od mačkov za katere vem da so bli izjemno agresivni - še dve družini ki ju poznam sta imeli doma mačka (vedno samci) ki sta bila agresivna/divja do te mere da so enega celo dali stran, po tem ko je večkrat "iz čistega miru" napadel deklici ki sta se igrali z žogo. No in me zanima od kje ta agresija? Zajkaj so nekatere mačke tak fejst agresivne, druge pa ne? In to celo ob enaki vzgoji in v enakih pogojih; je sploh šansa takega mačka prevzgojit? No, da še povem, druga familija je mačka tudi kastrirala in se je čisto spremenil. ermm.gif

QUOTE(redkvica @ 13. 8. 2007 - 12:06) View Post

Kolikokrat na dan in koliko bi mogla jest odrasla mačka? Naša ponovem stalno gnjavi za hrano in ne vem kolko sploh sme dobit.

Naša dobi nekje dva tri glavne obroke (eno Whiskas vrečko na dan, pa še to vbistvu večinoma pusti, poliže omako in malo pogricka), pa vmes tudi večno prosjači, tudi ko gre za hrano ki ji ni všeč (samo da se nekaj dogaja nad jedilno mizo bo že zraven).
Pomoje zelo odvisno od posamezne mačke, naša je izredno neješča, šele na stara leta se je bolj zaobljila, medtem ko pri kolegih kjer sem čuvala živali ko so bli na morju, so mačke že samo za en obrok pojedle veliko piksno, pa ble še stalno lačne. Pomoje je prosjačenje zgolj navada, ne pa ravno znak prave lakote. Itak pa dokler vidiš da je mačka normalno prehranjena (da ni predebela, oz. vsaj ne preveč wink.gif) ni panike.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#174 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 August 2007 - 11:16 AM

Crna, čisto je naš, ime mu je pa Pipi smile.gif Crni ne more bit, ker je siv! tongue.gif Ni nič bogi in prestrašen, prov pogumno se plazi naokrog, samo skočit si ne upa z nobene stvari, višje od kšnih 15 cm biggrin.gif Je zelo živahen!
Enkrat bo šol tudi k veterinarju, ja.
  • 0

#175 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 August 2007 - 11:20 AM

Škodi da ni Bibi twisted.gif .

Sicer so pa sivi mački fullepi, taki megličasti. Prav predstavljam si ga, tak ves kosmat mora bit pa neroden. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#176 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 August 2007 - 11:23 AM

Sej boš dobila sliko, da ne izčrpaš preveč svoje domišljije biggrin.gif
Sicer pa ne more bit Bibi, kr je bil prejšnji muc Bibo smile.gif
  • 0

#177 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 13 August 2007 - 11:27 AM

jaz mam tudi mačko Bibo. biggrin.gif Pupiko. biggrin.gif

No, drugače pa crna, to glede agresivnosti zna bit v mačjem karakterju. Isto kot pri ljudeh.
  • 0

#178 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 August 2007 - 11:39 AM

Ja sej druge razlage nimam. Poleg te, da je vsaka žival v svoji srži divja.

Bibette manija all over forum smile.gif .

edit: Sej res tvoja Biba je tudi siva a ne? Taka fejst bajsika wub.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#179 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 13 August 2007 - 11:40 AM

Jap siva je. Prava velikanka bajsasta je. Samo bi jedla. biggrin.gif
  • 0

#180 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 August 2007 - 11:46 AM

Men so debele mačke najbolj fejst. Taki okrogli cofi wub.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users