Jump to content

Photo

Hrvaška

• Please log in to reply
1395 replies to this topic

#161 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 02 August 2011 - 05:37 PM

Meni se je pa lani na Lefkasu zdelo, da je veliko več umazanije kot leta prej na Hrvaškem ermm.gif

Ne vem, če sem že kdaj nalepila kakšno sliko z Visa (saj drugače imam 2 albuma tud na FB), to je t.i. Srebrna plaža, ki je meni nadvse všeč thumbup.gif
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

#162 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 02 August 2011 - 05:42 PM

Lepa plaža. Všeč mi je tudi, da je veliko sence. Je pa najbrž tukaj kar gužva sicer?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#163 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 02 August 2011 - 05:46 PM

Ne, nikoli nisem tuki doživela gužve; res ne.
Midva ponavadi greva itak konec junija oz v začetku julija, tako da to je en faktor, poleg tega je pa to kr velika plaža in je res dost placa za vse. Se je pa treba tja odpeljat z avtom, ker tukaj ni nobenega naselja zraven, je nekje med Visom in Komižo, najbližje je pa vas Rukavac, ampak to je ful malo selo.
Men je tuki prekrasno, res, lahko si skoz v senci in se greš kopat, pa nazaj smile.gif
  • 0

#164 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 August 2011 - 06:11 PM

QUOTE(Marmelada @ 2. 8. 2011 - 11:47) View Post

Glede puščanja smeti pa bi jaz uvedla kakšne globe za turiste, če že imajo tako mentaliteto, da sami ne počistijo za sabo.

V teoriji to deluje, v praksi pač malo manj, ker bi morali imeti zaposlene dodatne ljudi, ki bi izvajali nadzor, ki pa je - vsaj po mojem mnenju - skoraj nemogoč. Ti dam za primer Metal Camp, kjer so ljudem delili ogromne (ne vem, 150 l?? - sklepam) vreče, pa 3/4 ljudi niti toliko, da bi za sabo pospravilo, raje so v lastnem dreku - ampak skoraj res - bivali skoraj en teden.

Mi - po drugi strani, smo pa za sabo pobrali še ogorke od cigaret. Toliko o tem, pač domačini, Nemcem in Avstrijcem je bilo pa za naše lepo Posočje malo mar. Mentalitete ne sprememniš tako zelo hitro, in isto bi bilo s temi globami, še vedno bi se dogajale kršitve, poglej primer kaj se dogaja na cestah, kljub globam še vedno prihaja do kršitev.

M - full dobra plaža, se splača malo ven z avtom, da prideš sem. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#165 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 03 August 2011 - 09:37 AM

Mi smo se tut na Srebrno hodli kopat, smo mel ćist bliz apartmaje. Me je pa ravno tu meduza fsekala pod učko. cry.gif

M, sej mi smo bli v Rukavcu, sej je kr naselje to.

A ve ktera za kak fajn apartma pr nas, kjerkoli na morju.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#166 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 03 August 2011 - 09:48 AM

Wow, lepa plaža _M_. Škoda ker je tako daleč. Jaz sicer še nikoli nisem bila v dalmaciji, razmišljam pa za drugo leto mogoče ... Ej, a to se gre iz Splita na Vis?
  • 0

#167 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 03 August 2011 - 09:49 AM

Ja. 2 uri pa pol je s trajektom.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#168 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 03 August 2011 - 09:54 AM

Aha ok, hvala.
  • 0

#169 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 11 September 2011 - 03:37 PM

A je mogoč katera zasledila kako last minute verzijo za morje-Istra?Da je res ugodno? Za kakšni 2-3 nočitve?
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#170 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 September 2011 - 06:00 PM

http://www.google.si...s...280&bih=699
  • 0
Viens, reste ici!

#171 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 12 September 2011 - 08:57 AM

Seveda, sem uproabila strica googla smile.gif
A mogoče katera pozna ta hotel?

http://www.uniline.h...della-rabac.php
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#172 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 12 September 2011 - 04:22 PM

Par slik z Dugega otoka, letos sem ful malo slikala in še to s telefonom. ph34r.gif Če katero zanima kaj več, naj vpraša, sem bila tam precejkrat.
S trajektom se gre iz Zadra, plovba traja cca. uro in pol.

Veli žal (Mežana)

IPB Image

IPB Image

Sakarun

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Savar

IPB Image

IPB Image

Pa polno takih skritih samotnih zalivov je, dostopnih z avtom.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#173 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 September 2011 - 04:36 PM

Jina ful dobro. Si bom zapomnila, čeprav načeloma ne maram Hrvaške, fant pa jo obožuje in mi vsako leto gnjavi da bi šla tja. smile.gif Sem bi pa še jaz šla!
  • 0
Viens, reste ici!

#174 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 12 September 2011 - 04:37 PM

Jaz tudi me maram Hrvaške preveč, ampak Dugi otok in Brela (lani) pa zmagata. Dugi otok mi je prav prirasel k srcu.

• 0

― V. Van Gogh

#175 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 14 November 2011 - 07:41 PM

Podaljšan vikend sem preživel na otoku Unije, ki je bil v znamenu zunajserijskega martinovanja. Čeprav preživim na morju večji del leta, moram reči, da je morje pozimi zakon. Kraji so malone zapuščeni, ker so tam le domorodci, temu primeren je tudi mir. Odsotnost množic turistov se pozna tudi v gostilnah. Sicer smo tam precej redni gostje, sam hrana je veliko boljša. Rib in lignjev je na pretek in ni nevarnosti, da bi česa zmanjkalo.
V tem letnem času lahko na otoku, kjer je eno samo naselje, Unije, spiš v nekaj najetih sobah, ki so zelo skromne in kar se da preprosto opremljene, vendar so snažne in varne. Res da nima čisto vsaka soba svoje kopalnice, ki so lahko tudi skupne, vendar lepoao narave in res dobra in sveža morska hrana odtehta to pomanjkljivost. Ljudje so ful prijazni, stregli so nam na vseh korakih. Cene so bile zelo affordable tudi za izvensezonski čas. Otok je majhen, vendar nudi obilo možnosti za hojo, tudi hojo navkreber. Rastlinje je tipično sredozemsko, tako da si lahko nabereš divjega žajblja in rožmarina na pretek. Toplo priporočam.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#176 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 December 2011 - 07:42 PM

A je bila katera v Muzeju prekinutih veza (Muzeju prekinjenih ljubezni/Museum of Broken Relationships) v Zagrebu?
http://brokenships.com/en
  • 0

#177 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 January 2012 - 05:25 PM

Jina, jaz sem pa ravno gledala ta Dugi otok!

Kje točno si bla? Jaz sem našla ene apartmaje v naselju Žman! a je res ta Dugi otok tak penzjonerski? Mislim, da je bolj švoh s trgovino, kako je z bencinom? Daj malo več povej laugh.gif
a je za 2 para + mali otrok?
Je kaj sence?

Kaj mi priporočate ostale, šli bi nekam v Dalmacijo, gledala sem Korčulo ampak to je res daleč... apartma naj bo, pa v ozir vzet malega otroka, je fino če je kakšna naravna senca.

Mi je pa ta Dugi otok takoj padel v oči...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#178 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 January 2012 - 05:51 PM

Mi smo bili do zdaj v apartmajih v vasi Savar, ampak se vozimo po celem otoku, je ful skritih lepih plaž (pa na vsaki se najde senca).
Za otroke je super plaža Sakarun, na obrežju in v vodi je mivka, na plaži pa pesek, res je sanjsko. V bližini je tudi lokal na prostem, pa wc-ji. Mislim, da sem v to temo lepila slike od lani.
Bencinska je vsaj na treh koncih otoka, ampak se ne spomnim točno, kje.
Je pa res ful mirno, ni kakšnega nočnega življenja, tja se greš pač sprostit.

• 0

― V. Van Gogh

#179 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 January 2012 - 05:55 PM

Sally, poglej še kakšen Mljet ali pa Ugljan... grrrr, zdej se ne morem spomnit, kje je bil lani en sodelavec, ki nam je potem pokazal kraaaaasne fotke, ampak bom morala prav pri njem preverit. Al je bil mogoče Murter??? ermm.gif hmm.gif
  • 0

#180 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 January 2012 - 06:10 PM

Lepa hvala obema, bom prečekirala, čeprav se res ogrevam za tale Dugi otok.
Koliko pa je do tja iz LJ?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users