Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 21 December 2006 - 04:03 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 December 2006 - 07:14 AM

WINK (fake one)

Posted 21 December 2006 - 10:46 AM
... ampak meni so ljudje ki jejo živa bitja rahlo neumni...pa ne neumni v pravem smislu besede in ne na nek zelo grd brutalen način-kao poniževalno ampak tako rahlo izven konteksta ker mi je pač nenormalno
Kako brutalno grdo razmišljanje

No, jaz kajpada nisem vegetarijanec. Mi ne pride na kraj pameti. Na dan pojem vsaj ena cela piščančja prsa ali pa ustrezno maso v zrezkih. Zakaj? Ker se super počutim, ker telo potrebuje beljakovine in ker se vsekakor ne mislim nažirat s sojo in fižolom, da bom ja dobil kaj beljakovin vase.
Sploh če si vsaj malo športnika nimaš kaj dosti praskat, no meat no fit

P.S.: Vegetarian is an indian word for lousy hunter.

Posted 21 December 2006 - 06:12 PM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 21 December 2006 - 06:30 PM
Seveda ... pomeni pa to rastlino, ki je sveža in prav tako živa. In kot taka seveda odlična priloga za h kaki pečenki ...

Posted 21 December 2006 - 06:33 PM

homo vegetus pa pomeni umsko in telesno vitalen človek.
Posted 21 December 2006 - 06:34 PM

Posted 21 December 2006 - 06:37 PM

DiLeMa - meso ni priloga, zelenjava je

Posted 21 December 2006 - 06:56 PM
Torej je homo vegetus lahko tudi mesojed oz. vsejed človek?

DiLeMa - meso ni priloga, zelenjava je

se strinjam s Sajkom - zelenjava je priloga, ne meso. tud jst nism vegeterijanka, ker brez mesa enostavno ne bi mogla živet. Vsak dan morm pojest neki mesnga. Spoštujem pa vegeterijance in jih ne bi nikol zarad tega ne bi napadala, ker je pač to njihova odločitev...
Posted 21 December 2006 - 07:04 PM
Hmm, je pa že tako, da ne morejo biti kar vsi po vrsti vegetarijanci, tudi če bi blo nujno recimo...
Kaj pa razni cestni, delavci v gozdu? Eskimi? A so ti sploh lahko vegetarijanci?

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 December 2006 - 07:29 PM
Posted 21 December 2006 - 07:50 PM

Posted 21 December 2006 - 08:46 PM
Sploh če si vsaj malo športnika nimaš kaj dosti praskat, no meat no fit

disagree. poznam žensko, ki se dosti bavi s športom (pa ne aerobiko 1X na mesec, pač pa downhill, ekstremno smučanje, ipd ... mislim, ta bejba dejansko vsaj 5 ur na dan neki športa) in je vegan že vsaj 8 let in ji prav nič ne fali: ni ne koščena, zaspana, bolehna ali zelena v ksiht. pa ne vem, če upam trdit, da je izjema, ki potrjuje pravilo. mogoče pa.

jasno je tudi, da bo vsakdo 'branil' svoje (recimo temu stališče, pogojno, seveda

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 21 December 2006 - 09:03 PM

In tudi mesojedci ne napadaje vegijev, pač pojejo kose pice s pršutom in je mir

Drugače jst jem meso, ampak bolj poredko in še to sm blazno zbirčna.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 21 December 2006 - 09:45 PM
Men so najboljsi uni vegeterjanci k pravjo da je jejo mesa, ker ne jejo zivih bitij....
Kuker da rastlina ni zivo bitje. Sam lazi jo je ujet. :]
Meni so pa noro prisrčni tisti mesojedci, ki pravijo, da z veseljem pojedo zrezek, dokler ne vidijo iz kje je prišel...
Kukr da zrezka ni bi del žive krave. Sam oči nima več.

Posted 21 December 2006 - 10:03 PM
Pri meni je preprosto.
Sicer se mi želodec obrača, ko gledam vse tiste bruhalne filmčke.
Ampak še vseeno pa z največjim užitkom zmažem napol pečen biftek. Sem strastna mesojedka, po duši zver. Mam ene par ljudi okoli sebe, ki so vegetarijanci (recimo ena kolegica... pote ena druga je bla 8 let, pa ni več sicer... od fanta starša sta... fant tudi je izredno malo mesa... sestrična, v glavnem, kar nekaj jih je), s katerimi se okoli tega čist dobro razumemo. Noben nobenega nič ne sprašuje in mu ne deli moralnih naukov, noben se iz nobenega ne posmehuje. Noben nobenemu ne postavlja vprašanj o razlogih, itd. Se mi zdi to povsem brezveze - takšna napadanja in večvrednostni kompleksi tako enih kot drugih. Noben ni zaradi takšnih ali drugačnih prehranjevalnih navad boljši ali slabši človek.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 21 December 2006 - 10:31 PM
Glede mesojedstva me moti le odnos do živali in s tem tudi odnos do hrane. Vse je na hitro - živali na hitro zakoljejo (klobase delajo še iz skoraj trzajočih živali), jemo hitro hrano... Če je odnos do živali dober (kar pomeni, da krave ne preživijo celega življenja v hlevu), potem tudi mesojedstvo ni več tako brutalno. Itak na koncu vsi umremo in vsi enkrat postanemo hrana.
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 21 December 2006 - 11:23 PM
In ja narava je kruta, ljudje pa še bolj. Krutost narave pa še ne opravičuje naše krutosti. Govorim na splošno, da ne bo kdo prizadet.

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 December 2006 - 11:46 PM
Če se bo ali pa ne pa spremenilo to da smo kao mesojeda bitja oz da jemo tudi meso pa ti ne moreš vedeti nihrida,ker se očitno v to še nisi pretirano spuščala in se ti tudi ni treba,ker je to stvar časa.Sicer pa slabo kaže našemu človeštvu ja,ne samo iz te plati ampak tudi iz mnogih drugih:tako da se to mišljenje tudi vidi na drugih področjih.No nisem perfektna sama imam veliko napak-kje drugje ampak brutalna pa nisem in nikoli ne bom.
WINK (fake one)

Posted 22 December 2006 - 01:15 AM
disagree. poznam žensko, ki se dosti bavi s športom (pa ne aerobiko 1X na mesec, pač pa downhill, ekstremno smučanje, ipd ... mislim, ta bejba dejansko vsaj 5 ur na dan neki športa) in je vegan že vsaj 8 let
Vegan?! Se pravi samo surovo sadje in zelenjavo?

Err ... na post od bluberry morda odgovorim jutri, sedaj mi ne sfolga tega niti prebrat, en svinjsko velik sestavek brez odstavkov, bog pomagaj, morda bo po devetih urah spanja kaj bolje

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users