Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 25 January 2009 - 07:43 PM
Meni ni boljšega zelenega čaja od Japonske češnje. Zelo mu sicer konkurira tudi Jasmin Dragon Pearl. Čaje kupujem (vse, tudi sadne) skoraj izključno v Cha čajnici. Jaz ga pustim noter zgolj 3 minute ... pijem sladkanega, obvezno z mlekom. Kadar mi zapaše, tudi s smetano v prahu.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 25 January 2009 - 07:47 PM
Meni je fantastičen zeleni Lung Ching (nearomatiziran), ki ga imajo v Rajski ptici v Supernovi (tisti plac zgoraj, na sredini, kjer imajo tudi čokolado). V čajni je od aromatiziranih fajn Mate Sweet orange, klasika jepa kakšen jasmin. Drugače pa, če čaje kupiš tam v Rajski ptici, ti na vsaki vrečki piše koliko časa naj bi ga pustil v vroči vodi in v vodo s kakšno temperaturo naj bi ga dal, če res hočeš bit natančna

Nasplošno so meni takšni v lustičih veliko boljši od tistih v vrečkah.
Posted 25 January 2009 - 10:00 PM
Hvala za vse odgovore.
Sam ne vem, če imamo v Celju sploh kako čajnico. Vem, da je bla, pa so jo skenslal.
Posted 27 January 2009 - 09:35 PM
A mi zna ktera povedat za kak res dober zeleni čaj. Pa kok si ga nardite? Men so vsi ful ogabni, pa so ful priporočljivi za krvno skupino A.
Dragica, js ti priporocam White Monkey, China Gunpowder alpa navadnega z jasminom. Jaz jih pripravljam v cajniku: zmeris za eno salcko vode, jo zagrejes, v cajnik das eno zlicko caja na salcko + eno zlicko za cajnik (se pravi, ce delas za tri salcke caja, das 4 zlicke caja, vedno eno vec se za cajnik) in pustis med 2 in 6 minut. Zeleni caj ma tut to posebnost, da ga lahko prelijes veckrat, ampak vec kot ene 4x itak ne gre, ker potem nima vec arome.
Zadnje case sem ful razocarana nad ljubljansko cajnico (Cha caji), ful so brez arom in medli, pa nasploh svoh, tako da sem jih zacela kupovati v Milerju - poceni in dobri, sicer so pa tudi Twiningsovi super, ki jih pa itak dobis povsod. Ce ti caj sam po sebi ni dober, probaj mogoce z malo cukra in malo mleka, mogoce ti bo tk boljse. Js pijem samega brez vsega, fant jih pa ne prebavi brez dodatkov.

Aja se to - ena je zgoraj napisala za mate - mate ni zeleni caj.
Posted 27 January 2009 - 09:42 PM
Izabela, Maxi ima tudi zelo fajn izbiro. Zdajle se ne spomnim firme, ampak pakirani so v papirnatih vrečkah. Isto firmo se dobi tudi v Mercator Centru na Rudniku. Jaz tudi že dolgo nisem nič v Čajni nabavila. Sicer ne zato, ker bi me kaj hudo razočarala, ampak bolj, ker mi je res od rok.

Posted 29 January 2009 - 10:12 PM

Glih berem menije ene veganske dobavljalnice hrane, pa mi tale fraza ne gre v račun.
Posted 29 January 2009 - 10:40 PM

Posted 29 January 2009 - 11:26 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 January 2009 - 09:22 AM

Posted 01 February 2009 - 09:07 PM
Posted 27 February 2009 - 08:30 PM
Posted 05 March 2009 - 04:51 PM

Posted 05 March 2009 - 10:31 PM
Itak, da obstaja. Meni je najboljša od NaturPur (Šparova znamka), pa Vipavska je (svetlo moder pokrovček), ostalih se ne spomnim.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 March 2009 - 05:57 PM

Posted 06 March 2009 - 08:38 PM
Sem se spomnila, da imajo tudi Lj. mlekarne pasirano (MU).

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 March 2009 - 06:17 PM
Posted 07 March 2009 - 06:25 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 07 March 2009 - 06:32 PM
Jaz ga bom verjetno kar speštala in dodala sol, poper, limonin sok pa mogoče še česen, pol pa namazala na toast...
Posted 07 March 2009 - 08:29 PM
Jaz ga jem surovega, narezanega na koščke in politega z medom.
Se da pa iz njega narediti tudi odlične namaze, sem že slišala.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 08 March 2009 - 02:53 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users