Duševno zdravje in težave
Posted 07 January 2009 - 05:19 PM
Raje se zdravim, kot da se čisto osamim od družbe in se izogibam nujnim življenjskim situacijam (jaz sem se recimo izogibala tem situcijam. ko sem preprosto nehala hoditi na vaje iz japonologije, ker smo morali tam ves čas govoriti; čeprav mi je doma šlo, pa sem tam čisto zablokirala). Za psihoterapijo težko reči, kako dolgo bo trajala - najbrž vsaj eno leto, če ne več. Ker se mi te težave pred ljudmi in depresijo (nimam sicer neke hujše oblike) vlečejo že od srednje šole.
Posted 08 January 2009 - 03:32 AM

Posted 08 January 2009 - 04:38 PM
a ma kera kak pametn nasvet?
Voltaire
Posted 08 January 2009 - 04:47 PM
Tu boste našle več podatkov. Najlažje prideš do terapevta, tako da greš k osebnemu zdravniku in mu poveš za svoje težave. On te bo usmeril naprej.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 08 January 2009 - 04:56 PM
Pa če boš bolj vesela v življenju, boš tudi lažje počela razne stvari; tudi učila se.. Zato si vzami čas zase in se razvajaj; ne vem, pojdi na kolo, pojdi do kkšne reke, sama, pa se tam sprosti in razmišljaj o sebi in pozitivnih stvareh, privošči si kopel, ali celo kkšno masažo, savno, v toplicah.. Poišči hobije, ni nujno da so nevemkaj, samo toliko, da imaš nekaj, kar te veseli: recimo aerobika ali kaj drugega s športom, ali pa ličenje in malo prebiraj članke o tem na internetu, ali pa kkšno ustvarjanje, ročna dela... Vzami si čas za prijatelje in jih pokliči, povabi na pijačo, v kino, ali pa na kak žur..
Skratka, sprosti se, in si reci: mlada sem, ne rabim se tolk obremenjevat, tolk stvari je, k bi me lahko veselile; in se tistih stvari, ki te veselijo drži. Če ti po vsem tem, faks še vedno ne bo zlaufal, ni konec sveta, mogoče ti ta faks pač ni pisan na kožo...
Razmisli o vsem skupaj; če pa ne bo bolje, se pa obrni na kkšnega terapevta, ki ti bo znal svetovati.
Upam, da boš kmalu bolje!!
Posted 08 January 2009 - 05:03 PM
Voltaire
Posted 09 January 2009 - 11:49 AM
Posted 12 January 2009 - 04:37 PM
Posted 07 February 2009 - 10:50 AM

Posted 11 February 2009 - 07:46 PM
Meni je vse zelo pomagalo in vedno manj se mi dogaja, da bi pred ljudmi najraje zbežala, sem bolj sproščena v družb pa tak dalje. Tudi ne zardevam več ne. Nekaj časa nazaj sem uspešmo opravila pedagoško prakso, brez zardevanja in drugih znakov hudih zadreg ter strahu. Da o precej boljšem razpoloženju in volji ne govorim.
Posted 24 February 2009 - 09:54 PM
Posted 25 February 2009 - 08:12 AM
Samo zdravnici se pa ne spravim. Vedno upam, da bo boljše. Nikakor mi ni do tega, da bi končala na AD.
Posted 25 February 2009 - 09:46 AM

Posted 25 February 2009 - 03:24 PM
Ma bolane, trpela sem pa ko sto hudičev, malo je manjkalo, da se mi zmeša, šla sem celo laufat (drugače sploh ne telovadim), ker nisem zdržala teh preganjavih mislih in telesa, polnega adrenalina.
Napad panike se je potem ponovil še 2x, brez paranoje, hvalabogu - ker to je res 100x hujše.
Tega res nočem več doživet!!!
Aja, pa še vprašanje za reddish ancho: kaj ti maš tudi osebnega zdravnika tam na Aškerčevi? Jaz imam tam zdravnico dr. Miholič, ki mi je res faca; sam nekako se kar ne spravim tja...
Kako si ti začela pogovor?
Posted 25 February 2009 - 08:57 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 February 2009 - 09:39 PM

Drugače imam pa zdravnika drugod.
In ja, če bi jaz imela probleme na tem področju bi tudi šla po napotnico, brez slabe vesti in skrbi.
Sicer že par let tuhtam da bi šla "kar tako" na pogovor, ker resnih problemov nimam... Le živciram se včasih preveč, pa preveč sem vase zaprta, na čemer pa delam že vsaj 10 let in se je ful izboljšalo. Vsaj nekaj.
Tistih obdobij melanholije in tesnobe ne štejem za resen problem, ker mislim da imamo, do neke mere, ta obdobja vsi... Če pa bi me ovirala pri vsakdanjem življenju in doseganju ciljev bi pa tudi šla.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 25 February 2009 - 09:44 PM
Posted 25 February 2009 - 09:51 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 25 February 2009 - 10:22 PM
Vem, da bi se mogla bolj s športom ukvarjat - sem tudi zasledila, da se s športom poleg porabljanja adrenalina izloča tudi veliko hormaona sreče, zato naj bi vsak človek športal, še posebej, če je nagnjen k stresu, depresiji in sekiranciji. Jaz sicer ne tečem, se pa vsaj 2x dnevno dolgo sprehajam s kužijem po Tivoliju in po tistih hribih. BTW, kužija sem si med drugim nabavila tudi zato, da me malo razvedri ter spravi ven med ljudi - in malce res deluje. Ker na sprehodu srečujem bolj meni podobne ljudi - pasjeljube in se posledično malo bolj rada družim in ne izgubim upanja v človeštvo...

No, zdej sem začela ziher že morit, grem na kjer drug oddelek foruma...

Posted 25 February 2009 - 10:34 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users