Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#161 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 27 December 2005 - 03:09 PM

sociologija kulture + teologija biggrin.gif:D:D:D
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#162 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 27 December 2005 - 05:06 PM

QUOTE(žeula)
sociologija kulture + teologija biggrin.gif:D:D:D

aja?zanimiv!!! a pol na faksa hodš?k ponavad uni k še kej študirajo na isti fakulteti uzamejo,mislm,jz sm take poznam! a pa ti laufa oboje?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#163 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 27 December 2005 - 06:11 PM

sociologijo kulture mam na filotu, teologijo pa na teološki. tk, da se potem mal sprehajam čez kongresca, prešerca in tržnco! sej je zabaven, če se ti ne mudi. biggrin.gif ja, drgač mi pa laufa - glede na to, kok se učim mi gre fino fajn biggrin.gif

ful je fora, ker ma folk predstave, da smo na teologiji vsi oh in sploh in, da so same nune in fajmoštri... ubistvu je pa tam folk tok odpilen in se mamo velik bolš kt na filotu (manj nas je in se poznamo)... dobr maš tut izjeme, ki so.... ne bo zdj o tem! biggrin.gif
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#164 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 December 2005 - 07:54 PM

QUOTE(rea)
aja?zanimiv!!! a pol na faksa hodš?k ponavad uni k še kej študirajo na isti fakulteti uzamejo,mislm,jz sm take poznam! a pa ti laufa oboje?

poznam par ljudi, ki so kombinirali ff in fdv: ena slovenščino in obramboslovje, ena novinarstvo in primerjalno književnost, moj brat novinarstvo in sociolgijo kulture. eno poznam, ki je hodila na teologijo in slovenščino.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#165 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 27 December 2005 - 09:16 PM

problem je edin to, ker se stvari prekrivajo. Samo posebej na TeoF so ful razumevajoči glede tega. Pa tm je itaq vse lepo dopoldne. Mislm, enopredmetni teologi prov uživajo - kva češ lepšga kt končat s faxom ob pol enih????
  • 0

#166 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 27 December 2005 - 09:44 PM

Estera, ker letnik pa si?

Ker jaz tud novinarstvo študiram in sem prvi letnik. Mogoče se poznava? wink.gif
  • 0

#167 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts
  • Interests:skoraj vse

Posted 27 December 2005 - 10:44 PM

biggrin.gif
  • 0

#168 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts

Posted 27 December 2005 - 10:46 PM

jejžeš, sem zmedena, traparijee pišem. prvi sem. ponavljam, ostalo je pa isto laugh.gif
  • 0

#169 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 28 December 2005 - 07:44 PM

nism prebrala tvojga prvega posta. kaj ostalo je isto? laugh.gif

ja, jaz pa pavziram. ti si pol padla v bolonca, ne? ker jaz še po starem sistemu izpite delam. kateri pa so ti še ostali?
  • 0

#170 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts

Posted 28 December 2005 - 07:55 PM

Ja, popravljala sem post, pa sem vse zbrisala, zato nisi vse razumela verjetn. Ostalo mi je 5 izpitov, sem bila lani redna, letos sem pa izredna. Ja, v bolonjcu. Sam letos so itk neke bedarije v tem sistemu, pa jih mam še več k prej za narest evil.gif (sj veš, niso vsega priznal).
  • 0

#171 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 29 December 2005 - 01:28 AM

QUOTE(Estera)
Ja, popravljala sem post, pa sem vse zbrisala, zato nisi vse razumela verjetn. Ostalo mi je 5 izpitov, sem bila lani redna, letos sem pa izredna. Ja, v bolonjcu. Sam letos so itk neke bedarije v tem sistemu, pa jih mam še več k prej za narest evil.gif (sj veš, niso vsega priznal).

vesela bodi, da delaš po novem sistemu... mene prov zanima kaj bo z namo "tastarimi"... zna bit še sranje
  • 0
Posted Image

#172 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 29 December 2005 - 01:55 AM

QUOTE(Estera)

ja, to pa je ful glupo, da vam niso vseh izpitov priznali. sam kako to, da če si že bla redno not pa si raje letos na izrednega vpisala?
  • 0

#173 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts

Posted 29 December 2005 - 01:01 PM

Zato, ker sem prej bila na drugem faksu in tkoj ugotovila, da ni zame in se prepisala na fdv. Pol sem pa ruknla in ker je izkoristit šanso za prepis isto kotizkoristit za ponavljanje, tega kot redna nisem več smela. Ostal mi je sam še izredno al pa briši. Sicer so rekli, da na fdvju tega ne upotevajo tk strogo, sam letos so. Pa itk sem bila tkoj za izrednega, ker bi rada kaj delala letos, pri rednih ni cajta. Mi je izredni ful bolj všeč, sam če pa se finančno ne bo izšlo, bom spet prešaltala na rednega-v višjih letnikih.

In ne, niti najmanj nisem zadovoljna zarad novega sistema. Če bi ti bila, bi vedla zakaj. Jst bi res tkoj zamenjala za stari sistem. Vse mamo novo, imamo več predmetov kot lani, pa še to dost novga. Ker so letos ful lanskih osnovnih pogojev spremenili v izbirne...ki pa jih maš le par lahk...so se mi avtomastko eni izničli, ker se prekrivajo. Plus to, da sem izrredna, pa je fulll seminarskih (sedaj pišem že 14-to, če verjameš al pa ne/od 4ih predmetov)+pogosto obvezna prisotnost. Kako naj to en zaposlen folga ne vem. Lani je blo vse prosto, kk si hotel. Izpiti se več ne ponavljajo, ni več na obkroževanje v večini.....starih testov pa skoraj ni več. Res je, da se bomo več učil in posledično več znal...ampk hvala lepa---jst bi vseen rajš se nadudlala en star test napamet in dobla 7 al pa 8, kot pa tole letos, k smo prvi, ki utrjujemo pot zanamcev....ma ful je šit no. Aja, pa še sam 6x v celem faksu lahk delamo izpit, če ne, lahk sam bay bay rečeš. Kul, no.

Aja, pa ne narobe razumet, se zavedam, da je še desetine težjih faksov k tole, k niti ni tok težk...ampk v primerjavi z lanskim sistemom je letos ornk p.....in ful težje.

Ma, še milijon stvari je za minus, pa niti ena za plus. Edino to, da imam ta poklic vseen rada, in vztrajam. Mogoče bo kasnje bolje, ko bo več izbirnih predmetov.
  • 0

#174 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 29 December 2005 - 06:27 PM

Jah, oba programa mata svoje pluse pa svoje minuse, najboljše se je pač prilagodit temu, kar je. Jaz bom drugo leto tud bolonca padla, pa nisem najbolj navdušena nad obveznimi predavanji, sam kaj češ...mogoče bom pa pol malo bolj redno izpite delala. laugh.gif

hecno mi pa je, kak majo eni fdv za enega izmed najbolj elitnih faksov, medtem ko drugi pravijo, da lahko na fdv-ju padeš samo po stopnicah... laugh.gif
  • 0

#175 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts

Posted 29 December 2005 - 06:32 PM

QUOTE(Michelle)
Jah, oba programa mata svoje pluse pa svoje minuse, najboljše se je pač prilagodit temu, kar je. Jaz bom drugo leto tud bolonca padla, pa nisem najbolj navdušena nad obveznimi predavanji, sam kaj češ...mogoče bom pa pol malo bolj redno izpite delala. laugh.gif

hecno mi pa je, kak majo eni fdv za enega izmed najbolj elitnih faksov, medtem ko drugi pravijo, da lahko na fdv-ju padeš samo po stopnicah... laugh.gif

Hm, tut ti v bolonjca. Kaj ne pavziraš-ne boš šla naprej s prejšnjim sistemom? Ja, dvojna merila so. To o štengah si pa zihr na fdvjevki velik brala a ne. Jst se sploh ne oziram na to. Saj vem, da ne bom doktor znanosti, k diplomiram, pa tut tega ne trdim, da je blazn težk (čeprav z bolonjcem postaja). Ampk-če je potrebno tk vidoko povprečje, da na rednega komaj prideš...že ni kr neki, no. In se mi tut zdi, da lahk tut priden pade letnik (jst nisem med njimi, sem sama kriva)-zlahka se ti je lani zalomilo pri 3 predmetih, pa si šel. Še posebej pri rednih, k so mel več ustnih izpitov kot izredni---tam te zlahka kdo nat....pa maš. Še posebej, če nisi lih ultra samozavesten v svoje znanje. Pa še če upoštevaš lansko sociologijo.....jao blink.gif
  • 0

#176 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 30 December 2005 - 01:16 AM

ja, se dokaj strinjam, čeprav sm jaz redna, pa smo meli samo enega ustnega. sam smo pa meli ful malo rokov, na prvega si lahko šel maja (bila sta dva roka) pol pa so ti samo še zadnji (avgustovski) ostali. tak da si ful z lahkoto padel skozi.

men pa se fdv res ne zdi lahek, četudi sm res bolj lufterski tip ( oops.gif z letom 2006 se bo tudi to spremenilo laugh.gif ), meni predelat npr. 1000 strani Haralambosa + 500 strani študijskega gradiva v angleščini ni ravno mala malca. 10x vmes zgubim voljo. sam nič, se bo treba konkretno zraven spravit, pa nardit.

doktor znanosti pa ne boš na nobenem dodiplomskem študiju... wink.gif
  • 0

#177 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts

Posted 30 December 2005 - 01:23 AM

[quote=Michelle]ja, se dokaj strinjam, čeprav sm jaz redna, pa smo meli samo enega ustnega. sam smo pa meli ful malo rokov, na prvega si lahko šel maja (bila sta dva roka) pol pa so ti samo še zadnji (avgustovski) ostali. tak da si ful z lahkoto padel skozi.

men pa se fdv res ne zdi lahek, četudi sm res bolj lufterski tip ( oops.gif z letom 2006 se bo tudi to spremenilo laugh.gif ), meni predelat npr. 1000 strani Haralambosa + 500 strani študijskega gradiva v angleščini ni ravno mala malca. 10x vmes zgubim voljo. sam nič, se bo treba konkretno zraven spravit, pa nardit.

doktor znanosti

no, saj veš, da sem to sam tk napisala. Npr. medicinci ali pravniki se v primerjavi z nami počutjo superiorno. Sam morm priznat, da majo težji študij, itak. wink.gif Drgač sem pa tudi jaz obupavala nad sociologijo. Za ustne sem pa misla na splošn redni študij proti izrednemu-ima več ustnih izpitov.
  • 0

#178 Suse

Suse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 03 January 2006 - 01:56 PM

Komunikologijo...
  • 0

#179 pearl*bath

pearl*bath

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 221 posts

Posted 04 January 2006 - 05:53 PM

Politologija FDV, 1. letnik
  • 0

#180 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 January 2006 - 03:14 PM

QUOTE(pearl*bath)
Politologija FDV, 1. letnik

Jz poznam dva "politologa": ena, k je prejšn let bla prvi letnik, pa se je prepisala in sva zdej sošolke, pa še ful dobr frend, ki pa že piše diplomo (fax naredil v roku - freak).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users