Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#161 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 02 July 2006 - 04:39 PM

na vsake koliko časa pa je dobro naredit en preventivni ginekološki pregled?
  • 0

#162 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 02 July 2006 - 04:42 PM

js sm mogla po enem letu na pregled, ker mi drugač niso hotl dat recepta. ampak to ej blo še takrat ko sm mela ginekologa na kliniki. zdej je tm na žalost samo samoplačniško, razn če bi bla noseča al pa rakava. je pa kr kul po moje da se gre ne pregled. škodt ne more, korist lahk pa ful.
  • 0

#163 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 July 2006 - 05:13 PM

ja,fajn bi blo.. sam mami je rekla, da ni treba, da pogledajo kartoteko pa mi dajo.

sam men je to čudn, niti ta prvič k sm šla po tabletke me niso pregledat (je pa res, da sm jih rabla zard aken).
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#164 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 02 July 2006 - 05:18 PM

najbolš nardiš da greš lepo na pregled pa še te vse stvari tm vprašaš. js zase vem da bi šla. raj konkrteno poskrbim za preventivo, kokr da je pol kej narobe.
  • 0

#165 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 02 July 2006 - 07:18 PM

Emmm... a sam jst hodim redno na vsakoletne preglede al kako?
Res, to mi je pa zdej ful čudno brat, da sploh ne hodite redno na preglede??
Ko še ni blo tistga pravila, da ti na vsake 3 leta pripada brezplačni pregled, sem itak začela redno obiskovat ginekologinjo,
pol sm jo menjala, tako, da sm vseeno imela dve leti zaporedoma zastonj,
zdej septembra grem pa prvič samoplačniško in mi tud na pamet ni padlo, da ne bi šla zaradi tega, ker j e za plača 3 al 4 jurje, halo??
Je pa ja moje zdravje na prvem mestu... wink.gif
  • 0

#166 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 02 July 2006 - 07:27 PM

jz tut hodm vsako leto na pregled-glih v četrtek sm bla wink.gif sam zj sm s5, že 3ič zamenjala tabletke, ker sm ji pokazala moje bogastvo->mazolje po hrbtu cry.gif
a pa res pomagajo teli diane?
  • 0

#167 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 July 2006 - 07:30 PM

QUOTE(Princeska)
ja,fajn bi blo.. sam mami je rekla, da ni treba, da pogledajo kartoteko pa mi dajo.

sam men je to čudn, niti ta prvič k sm šla po tabletke me niso pregledat (je pa res, da sm jih rabla zard aken).

Hočeš reči, da sploh nikoli še nisi bila na pregledu in ti jih vseeno dajo?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#168 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 02 July 2006 - 07:33 PM

Men tud ni lih jasn,
čeprav sem za te Diane prebrala, da so to primarno zdravilo za nečisto kožo oz. neki v tem smislu, ki imajo še učinek kontracepcije.

Zato je menda tudi naslednje res:
ravno pri teh tabletkah je največji procent nosečnosti kljub njihovemu jemanju.
Tko sm prebrala, sam v vednost. Ne zdi se mi pa to lih tako zelo iz trte izvito. wink.gif
  • 0

#169 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 02 July 2006 - 08:33 PM

Jaz komaj leto dni hodim k ginekologinji, zato sprašujem, ker se mi zdi, da je že čas za nov pregled.
  • 0

#170 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 02 July 2006 - 08:56 PM

QUOTE(_M_)
Men tud ni lih jasn,
čeprav sem za te Diane prebrala, da so to primarno zdravilo za nečisto kožo oz. neki v tem smislu, ki imajo še učinek kontracepcije.

Zato je menda tudi naslednje res:
ravno pri teh tabletkah je največji procent nosečnosti kljub njihovemu jemanju.
Tko sm prebrala, sam v vednost. Ne zdi se mi pa to lih tako zelo iz trte izvito. wink.gif

jah men je ginekologinja rekla da majo več hormonov in da so zato še bolj močno kontracepcijsko sredstvo, pa da tut ni treba pazt kadar ješ antibiotike k ne vplivajo na njih tko k na druge tabletke, tko da mislm da so diane kr učinkovite...
  • 0

#171 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 02 July 2006 - 08:58 PM

QUOTE(Kalypso)
Jaz komaj leto dni hodim k ginekologinji, zato sprašujem, ker se mi zdi, da je že čas za nov pregled.

jz pa 3 leta, pa mi sestra čist zmer naroči, k pridem po tabletke, da se morm konc junija za pregled prjavt. nevem pa kako mate drugje. ermm.gif
  • 0

#172 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 02 July 2006 - 09:21 PM

Eh te sestre pri mojem ginekologu so takšne, da samo da te čimprej odpravijo. Pa nobena še mi ni nič rekla glede pregleda zato pa sprašujem po koliko časa je priporočljivo it na pregled, da jim malo zagnjavim.
  • 0

#173 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 July 2006 - 02:57 PM

QUOTE(crna)
QUOTE(Princeska)

Hočeš reči, da sploh nikoli še nisi bila na pregledu in ti jih vseeno dajo?

samo pogovorile sva se ta prvič, nč me ni pregledala, mela sm napotnico od dermatologa.
  • 0

#174 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 03 July 2006 - 03:01 PM

to je pa zelo neodgovorno od njih. reč za pregled tut če bojo rekl da ni treba. zarad sebe.
  • 0

#175 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 03 July 2006 - 04:59 PM

QUOTE(pinga)
to je pa zelo neodgovorno od njih. reč za pregled tut če bojo rekl da ni treba. zarad sebe.

Sej mene tud ni pregledala, ko mi je prvič dala tablete (Logest, ki sem jih čez čas zamenjala z Diane35)...sam pogovorile sva se in je rekla, da ko bom pripravljena na pregled, naj se kar naročim...do zdej sm bla 1X na pregledu, pa je zraven še rekla "Sej pri tko mladih puncah ne pričakujemo nič posebnega..." Kot da če sm stara 22 let, sm imuna na vse bolezni!?##
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#176 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 03 July 2006 - 05:25 PM

kera trapa je pa to mogla bit!! js ne vem a se jim ne da delat al jim je pa vseen za vse skup. svašta!
  • 0

#177 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 03 July 2006 - 06:27 PM

Pa še eno glupo mam za povedat... ko sm dobila tiste tipične znake vnetja nožnice, sm šla do ginekologinje v upanju, da me bo razrešila dvomov...medicinska sestra mi je pa rekla (ko sm ji jst razložila kake simptome mam, pa da se mi zdi, da gre kar za vnetje nožnice) "zaradi takih stvari te ne bo pregledala, ti bom kar recept napisala..." Halo! Pa če bi bla jst kaka nevedna čustveno neuravnovešena dečva biggrin.gif ki se ne bi tolko pobrigala zase, da ne bi že prej preverila vseh možnosti, da kaj pa imam...in bi ustrelila mimo z mojo diagnozo...bi me pustila kar umret biggrin.gif "veste gospodična, za take stvari vas ne bo pregledovala, kar tja v čakalnico na klopco se uležte, tam boste lahko v miru umrli, ne da bi vas kdo motil biggrin.gif "
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#178 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 July 2006 - 07:09 PM

Joj, mene pa skrbi... Baje ni dobr dolg jemat Diane, sm brala na drugem forumu. ermm.gif A kera kej več ve, plosim plosim?
  • 0

#179 bubi

bubi

sramežljivec

• Člani
  • 17 posts

Posted 03 July 2006 - 07:57 PM

Jst jemljem Logest in zadnjič so mi v lekarni rekl, da nej zraven jemljem še c vitamin (2 ure prej in 4 uri kasnej - al pa glih obratno ermm.gif). A mogoče kera ve zakaj ermm.gif: V lekarni nisem preveč spraševala (se mi je mal mudil pa gužva je bla).
  • 0

#180 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 03 July 2006 - 10:34 PM

QUOTE(inchika)
Pa še eno glupo mam za povedat... ko sm dobila tiste tipične znake vnetja nožnice, sm šla do ginekologinje v upanju, da me bo razrešila dvomov...medicinska sestra mi je pa rekla (ko sm ji jst razložila kake simptome mam, pa da se mi zdi, da gre kar za vnetje nožnice) \"zaradi takih stvari te ne bo pregledala, ti bom kar recept napisala...\" \"

pa kva maš ti to zaeno idiotsko kozo? ti svetujem, da čimprej zamenjaš, ker tole ni več za nikamor.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users