Jump to content

Photo

Kreme za sončenje

• Please log in to reply
671 replies to this topic

#161 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 23 August 2011 - 04:03 PM

Če rabiš samo za obraz, potem Nivea Pocket 30. Da ti je ne bo potem cel lambar ostalo.

Drugače pa Garnier Ambre S. Light&Silky mleko 30.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#162 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 August 2011 - 09:32 PM

Hvala! smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#163 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 23 August 2011 - 10:08 PM

Od Sun dance tut niso K.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#164 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 30 March 2012 - 05:57 PM

Alverde sončne kreme se dobijo pri nas? Jaz sem lani cel DM preiskala in jih nisem našla. :( Vidim, da imajo tudi take s faktorjem 30.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#165 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 March 2012 - 05:58 PM

Lani so bile, sem skoraj ziher.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#166 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 30 March 2012 - 06:18 PM

Med ostalimi sončnimi kremami jih nisem našla, kje drugje pa tudi ne. Mogoče sem samo jaz tako smotana, da jih nisem našla. A učinkovito zaščitijo?

Joj, kako sovražim poletje in to močno sonce in vsakoleten lov za sončnimi kremami...
  • 0

#167 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 March 2012 - 06:20 PM

Nimam pojma, nisem nikoli kupila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#168 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29708 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 March 2012 - 07:11 PM

Posted Image
je katera imela tole od Eucerina za otroke z mineralnimi filtri? je OK - mazljiva, nemastna?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#169 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 04 April 2012 - 02:33 PM

Meni zaenkrat ful odgovarjajo kreme Sundance. Imam precej občutljivo kožo, in me sonce hitro opeče, če nimam dobre kreme. Sundance pa sem imela zdaj že dve leti zapored in ni bilo nobenih problemov sploh. Cenovno so ugodne, prijetnega vonja in konsistence.
  • 0

[Napoleon]

#170 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 04 April 2012 - 06:37 PM

Tudi jaz sem ze ene 2 leti zapored imela Sundance kreme - tiste v "flaši", ne v tubi. Enkrat sem imela tisto sensitive, v beli embalaži, sicer pa oranžne. Katero imaš ti?
Imela sem faktor 30 ali pa 50. Me je pa lani na morju vseeno malo ožgalo sonce, sem bila malo rdeča po ramah, čeprav sem redno obnavljala nanos. Mogoče zato, ker sem bila dosti v vodi. Pa tudi sicer sem bila po dopustu malo zagorela, nisem ostala bela. Aja, pa Hawaian tropic 50 sem tudi imela lani. Si pa vsako leto ogledujem tudi naravne kreme, ampak nisem imela še nobene.

Z Eucerinom pa žal nimam izkušenj.
  • 0

#171 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 April 2012 - 06:44 PM

Meni je Loccitanova super. Upam da bodo dali tudi letos ven linijo.
Drugače pa uporabljam olja, a vedno ful nizki faktor (do 15).
  • 0
Viens, reste ici!

#172 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 04 April 2012 - 06:49 PM

A tudi na morju imaš tako nizek faktor? Drugače je priporočljiv vsaj faktor 15 - ob primerno debelem nanosu naj bi že ta nudil več kot 90% zaščito.
Sem pa pred kratkim v potrošniški reviji Vip gledala test sončnih krem in se je pri kar nekaj kremah izkazalo, da imajo nižjo zaščito, kot je napisano na embalaži. :/
  • 0

#173 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 April 2012 - 07:05 PM

Ja, na morju imam 15ko.

Razen naprimer v primeru da bi igrala odbojko na mivki in bi bila par ur izpostavljena res noremu soncu, ali pa da bi ne vem, sedela nekje toliko ur, potem bi si dala višjega, drugače pa ne vidim potrebe.
  • 0
Viens, reste ici!

#174 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 04 April 2012 - 08:05 PM

Jaz tudi 15ko uporabljam, ker sem večinoma v senci. Coppertone ali Vichy v spreju.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#175 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 04 April 2012 - 09:52 PM

Tudi jaz sem ze ene 2 leti zapored imela Sundance kreme - tiste v "flaši", ne v tubi. Enkrat sem imela tisto sensitive, v beli embalaži, sicer pa oranžne. Katero imaš ti?
Imela sem faktor 30 ali pa 50. Me je pa lani na morju vseeno malo ožgalo sonce, sem bila malo rdeča po ramah, čeprav sem redno obnavljala nanos. Mogoče zato, ker sem bila dosti v vodi. Pa tudi sicer sem bila po dopustu malo zagorela, nisem ostala bela. Aja, pa Hawaian tropic 50 sem tudi imela lani. Si pa vsako leto ogledujem tudi naravne kreme, ampak nisem imela še nobene.

Z Eucerinom pa žal nimam izkušenj.

V flaši, faktor pa odvisno, 20 ali 30. Mogoče zaradi vode ja. Jaz se najhujši vročini itak izogibam, drugače pa veselo mažem s tem pa nisem imela problemov do zdaj.
  • 0

[Napoleon]

#176 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27634 posts

Posted 04 April 2012 - 10:44 PM

Joj, kako sovražim poletje in to močno sonce in vsakoleten lov za sončnimi kremami...

Ou yeah!! In kar naprej nekaj sestavine spreminjajo, grr! Jaz sem tudi uporabljala Sundance sprej za telo in v tubi za obraz, ampak so lani spremenili sestavine in, ce se prav spomnim niso vec tako ugodne, kot so bile, zato sem se podala na lov za novimi kremami za soncenje. Lani kupila Avene za obraz in Sante za telo (Princeska pohvalila), na zalost sta nepreizkuseni obticali v omari. Oh well...

je katera imela tole od Eucerina za otroke z mineralnimi filtri? je OK - mazljiva, nemastna?

Supergirl za malega uporablja Eucerinove otroske kreme za soncenje.

Sem pa pred kratkim v potrošniški reviji Vip gledala test sončnih krem

V kateri stevilki? Bom se jaz prebrala. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#177 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 04 April 2012 - 11:06 PM

Ou yeah!! In kar naprej nekaj sestavine spreminjajo, grr! Jaz sem tudi uporabljala Sundance sprej za telo in v tubi za obraz, ampak so lani spremenili sestavine in, ce se prav spomnim niso vec tako ugodne, kot so bile, zato sem se podala na lov za novimi kremami za soncenje. Lani kupila Avene za obraz in Sante za telo (Princeska pohvalila), na zalost sta nepreizkuseni obticali v omari. Oh well...

V kateri stevilki? Bom se jaz prebrala. : )

A da niso več tako v redu? Jaz sem lani prebrala, da kemični filtri Octocrylene, Octyl methoxycinnamate in Oxybenzone niso ravno najbolj v redu.Sem potem šla gledat kreme in itak praktično vse vsebujejo vsaj nekaj od tega. Zaradi tega naj bi bilo bolje uporabljati samo mineralne filtre. Je pa to spet začaran krog, ker baje mineralni filtri sami po sebi niso najbolj stabilni in zaščita ne traja dolgo. Zato tudi dodajajo tiste tri kemične filtre zraven. Včasih res ne vem več, kaj naj kupim.

Saj tudi jaz se v času najmočnejšega sonca zadržujem notri ali pa v senci, če se le da. Tudi na morju sem le kratek čas prav na soncu, edino lani sem bila malo več v vodi, pa še to po 3h, 4h popoldne. Sem se pa odločila, da bom v prihodnje na morju sploh šla iz apartmaja po 4h, bo še najbolj sigurno.

Uporabljam pa raje višjo zaščito zato, ker se itak vsi mažemo preveč na tanko in je že zaradi tega zaščita nižja, kot piše na embalaži.

Planet, za številko Vipa ne vem, ker sem to pri enemu kolegu na hitro pogledala. Saj verjetno imajo vsako leto pred poletjem kakšen test sončnih krem.
  • 0

#178 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27634 posts

Posted 04 April 2012 - 11:12 PM

Aha, bom malo pobrskala doma po Vipih. : )

Jaaa, tocno, si me sedaj spomnila na te dileme okoli filtrov. Za Sundance me pa ne drzi za besedo, ampak nekaj mora biti, da sem sla brskati za novimi kremami, morda komedogenost.

Ma mene ne dobis poleti iz bajte pred peto, sesto uro popoldne ali pa do desetih zjutraj. Suffer no. Ce ze grem/moram iti se ovijem v rute in pokrijem s cepico. Dve leti nazaj sem si na morju oblacila se kolesarske rokavice, ker mi nastajajo pigmentni madezi po hrbtni strani dlani. :down:
Zna biti, da se mi kdo rezi, ko me vidi, ker sem poleti bolj zavita kot takrat, ko je hladno. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#179 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 April 2012 - 05:37 AM

Jaz v senci uporabljam 15ko, ko hodim okoli pa se namažem s faktorjem 30. Že nekaj let zapored, po moje ene 5, uporabljam kreme Coppertone, ker 15 baje ni K, kaj več o sestavinah pa ne vem.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#180 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 April 2012 - 06:54 AM

Jaz se mažem s faktorjem 50, oziroma 50+, Hawaiian Tropic (roza embalaža).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users