Jump to content

Photo

Kaj trenutno berete?

• Please log in to reply
3496 replies to this topic

#1761 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29729 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 August 2011 - 08:43 AM

ravno prebrano (ta tip je ZAKON, res!):
IPB Image

zdaj pa berem
IPB Image
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1762 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 26 August 2011 - 02:48 PM

Agota Kristof:
Trilogija: Šolski zvezek, Dokaz, Tretja laž
  • 0

#1763 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27727 posts

Posted 31 August 2011 - 01:03 AM

http://www.emka.si/z...vi/PR/27171,544

http://www.bookdepos...y/9781591202295
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1764 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 September 2011 - 09:31 PM

QUOTE(Lo-Fi @ 26. 8. 2011 - 15:48) View Post

Agota Kristof:

Moja je danes prišla po pošti, sem začela brati. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1765 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 01 September 2011 - 09:46 PM

Sicer se prebrala že na morju, ampak bom vseeno napisala. tongue.gif

Yoko Ogawa - Darilo števil wub.gif
Ray Kluun - Pride ženska k zdravniku
Amélie Nothomb - S strahospoštovanjem
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#1766 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29729 posts

Posted 02 September 2011 - 07:49 AM

Jeanette Winterson: The Powerbook

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#1767 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11877 posts

Posted 02 September 2011 - 08:50 PM

QUOTE(Kinky @ 1. 9. 2011 - 22:31) View Post

Kinky, ful me zanima tvoj kometar. oops.gif

• 0

#1768 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 September 2011 - 09:12 PM

Ja, odlična knjiga, sem jo pa brala v angleščini, sedaj sem že na polovici drugega dela Trilogije, Proof. Nekaj sem že napisala v komentarjih knjig.

Podobne knjige še nisem brala, način pisanja je preprost, kratki in odrezavi stavki, popolna odsotnost čustev, samo en cilj - pripraviti se na vojne razmere, vaditi, vaditi in postati 'robot'. Dvojčka sta premetena in na nek način izprijena, čeprav ko več bereš vidiš, da samo reagirata kot se njima najbolj primerno zdi v dani situaciji. Opazujeta okolje in življenje, in ga oponašata. A četudi je stil avtorice preprost, je istočasno tudi provokativen!

V glavnem - hvala za priporočilo, zagotovo bom knjigo še kdaj vzela v roke. Všeč mi je bilo, da je vsako (sicer kratko) poglavje imelo svoj naslov, in je obravnavalo določeno temo, zato se bere precej hitro. In istočasno ker je tematika zanimiva/deloma šokantna/provokativna.

Glede drugih dveh delov pa še poročam. wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1769 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11877 posts

Posted 03 September 2011 - 08:17 AM

Dbest, hvala. Ful mi je dobr brat tvoje komentarje o knjigah in filmih... Bom vzela trilogijo na morje, me ful zanima nadaljevanje. smile.gif
  • 0

#1770 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 September 2011 - 08:57 AM

Hvala. oops.gif Jaz sem že skoraj končala drugi del, ni slab, ampak Notebook je boljši.
  • 0

• Guests

Posted 03 September 2011 - 02:16 PM

QUOTE(Lo-Fi @ 26. 8. 2011 - 15:48) View Post

Agota Kristof:

QUOTE(Kinky @ 1. 9. 2011 - 22:31) View Post

Sem ravno hotela prosit za komentar, pa vidim, da je že Frida.
Ko boste prebrale Trilogijo, če se vama bo dal, napišta vtise, no. Meni je Trilogija razložila kar nekaj stvari, ki so me v Šolskem zvezku motile (motilo me je to, kako so se vse težave čudežno in popolno razrešile...kot, da bi bila zgodba izmišljena in ne resnična), hkrati pa mi je odprla veliko vprašanj.

Berem pa: Vitomil Zupan - Igra s hudičevim repom (oz. še ne berem, ampak bom začela)
  • 0

#1772 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 September 2011 - 09:58 PM

Uf, to knjigo od Zupana sem prebrala, težka je na momente, duhamorna.

Kaj konkretno te je pa motilo pri zvezku? Jaz sem prebrala drugi del, dopišem jutri. smile.gif

• 0

#1773 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29729 posts

Posted 04 September 2011 - 08:11 AM

IPB Image
  • 0

#1774 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 September 2011 - 10:47 AM

QUOTE(Kinky @ 3. 9. 2011 - 22:58) View Post

Kaj konkretno te je pa motilo pri zvezku? Jaz sem prebrala drugi del, dopišem jutri. smile.gif

Heh, ne potrebujem odgovora, sem prebrala do konca, in mi je jasno, kaj si mislila. smile.gif
  • 0

#1775 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 07 September 2011 - 07:04 PM

Nisem vedla kam s tem, pa bom kar sem.

Nekoč sem brala nekaj (ne vem,v kakšni obliki, ampak bila je proza) o eni utopični družbi, se mi zdi da je bila na enem otoku, kamor so se ljudje javili sami. Blo kao vse zastonj in vse ful fajn, edini catch je bil, da so se ti vsi prekrški šteli z nekimi točkami, in ko si presegel max število, so ti storili nekaj neprijetnega (ne vem več kaj, ampak mislim, da si po hitrem postopku umrl.) No, in zgodba sledi eni skupini mladih, ki so se odločli tja it in so potem ful žurali etc, dokler ni enemu izmed njih zmanjkalo točk in je bil odstranjen. Potem so se ostali ful pazli in poskušali prit ven tako, da so se poročili, za kar so mogli rečt ljubim te pred detektorjem laži.

To je bolj ali manj vse, kar se spomnem.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1776 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86003 posts

Posted 11 September 2011 - 07:24 PM

IPB Image
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1777 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 September 2011 - 07:25 PM

Wow, kje si to dobila? Knjižnica?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1778 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86003 posts

Posted 11 September 2011 - 07:41 PM

Ja. V bistvu sem jo ravno prebrala, prav požirala sem jo. Fantastično je napisana, daleč od kakšne cheesy babje literature.

• 0

― V. Van Gogh

#1779 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 September 2011 - 07:42 PM

Koliko strani pa ima? In pod katerim avtorjem naj jo iščem? Ravno jutri sem nameravala v knj.
Sem našla na Cobissu, naša knjižnica ima dve, obe izposojeni. Bom rezervirala, hvala!

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1780 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86003 posts

Posted 11 September 2011 - 07:46 PM

Kar pod Cathi Hanauer. 350 strani ima. NP. ;)

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users