Iz prve roke sem izvedela, da je meni za enega s sedmimi hodi 55eur. Torej če ne ješ ravno sedem hodov je najbrž cena kar nižja.
Danes sem imela priložnost poskusiti nekaj njihovih jedi in vse je bilo odlično.
Posted 18 June 2013 - 09:00 PM
Iz prve roke sem izvedela, da je meni za enega s sedmimi hodi 55eur. Torej če ne ješ ravno sedem hodov je najbrž cena kar nižja.
Danes sem imela priložnost poskusiti nekaj njihovih jedi in vse je bilo odlično.
Posted 18 June 2013 - 09:07 PM
To ni veliko. Midva sva bila v Krištofu pri Britofu pri Kranju in je bil meni s 5 hodi 42€. Ti jo pa tudi zelo priporočam.
Hvala za ta podatek, bo to naslednja, ko bova hotela jesti kaj res dobrega in nevsakdanjega.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 June 2013 - 09:13 PM
Pred časom sem bil v JB. 55 EUR per kapita se mi zdi (po spominu) nekam malo. Sploh pa za sedem hodov. Okej, časi se spreminjajo. Tja sem šel na večerjo v damski družbi. Hrana je bila zelo okusna. Motilo me je, da sva bila v restavraciji edina gosta. Pol je prišel še en človek. JB se je usedel za njegovo mizo v kuhinjskem predpasniku in klepetal z njim. JB gor ali dol, za moj okus kuhar (čeparv lastnik) ne more sedeti med gosti v mastnem firtohu in čvekat.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 19 June 2013 - 08:01 AM
Tule je ena ocena, so tudi cene (za 7 hodov naj bi bilo 75€, sladice so od 4 naprej). Errol Prav za Michelinovo, res. Meni je sicer takooo aroganten.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 June 2013 - 09:58 AM
Posted 19 June 2013 - 10:14 AM
Lahko priporoči katera kakšno v redu restavracijo v MB in bližnji okolici? Pa ne kakšno ful fensi in drago. Slišala sem pohvale za restavraciji Pec in pa Anderlič. Je bila katera? Rožmarin odpade.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 19 June 2013 - 10:48 AM
Zakaj Rožmarin odpade?
Drugače pa ja, Pec, Anderlič, Novi svet, ... potem pa se konča.
Posted 19 June 2013 - 11:10 AM
Grem s staršema, ki pa ne marata preveč takih nobl restavracij, sta bolj za tradicionalno. Rožmarin pa vem, da je bolj moderno opremljen in jima pomoje ne bi bilo všeč.
Posted 19 June 2013 - 11:13 AM
Ok.
Mogoče ti predlagam še teraso City hotela. Lep ambient, solidna hrana.
Posted 19 June 2013 - 11:13 AM
Ancora - ampak nisem bila že zelo dolgo časa, pa ne vem če so se kaj pokvarili ali so še vedno dobri.
Posted 19 June 2013 - 11:15 AM
Ancora pa je res pajzl. Mislim za pice je ok, ampak da pa se vsedeš in nekaj kultivirano poješ pa ravno ni.
Posted 19 June 2013 - 11:20 AM
City ni niti slučajno tradicionalno. Ravno nasprotno.
Jaz bi poleg Pec-a omenila še Villo Rustico, restavracijo Vnukec (Limbuš) in pa mogoče restavracijo Pri treh ribnikih. Sicer tam še nisem jedla, mi je pa jedilnik bil ful všeč pa lep ambient je.
Ancora je bolj za na hitro nekaj pojest pa nimajo vrta, meni je vrt poleti obvezen.
Posted 19 June 2013 - 11:23 AM
Imaš še možnost jest pri Florjanu v centru mesta ali pa v Vili Rustici.
Posted 19 June 2013 - 11:24 AM
Ancora je meni kar solidna, sem bila ene 2x, ampak je ponavadi gužva in glasno. Pa tudi lokacija mi ni najbolj posrečena. Ja, pač moja starša sta bolj za klasiko in se zmrdujeta nad kakšnimi bolj posebnimi jedmi, pa če dobiš na krožnik samo eno pikico jedi ipd. Gledala sem malo ponudbo pri Pecu in mi je kar všeč, cene so tudi sprejemljive, imaš glavne jedi tudi pod 10 €, razne pečenke, ribe itd pa so kot v drugih restavracijah. Edino ene 20 min stran je. Kakšne so pa cene pri Anderliču?
Posted 19 June 2013 - 11:35 AM
Ancora pa je res pajzl.
Mislim za pice je ok, ampak da pa se vsedeš in nekaj kultivirano poješ pa ravno ni.
Ej, nisem bila že par let, se pa spomnim, da mi je bila takrat hrana ful dobra, pa tudi ambient ni bil napačen. Če v teh letih niso nič posodabljali prostorov, je res škoda.
Posted 19 June 2013 - 12:07 PM
Pajzl glih ni no, ni pa zdaj lokacija za mirno večerjo ob kozarčku vinca.
Hrana je še vedno dobra pa vedno ful hitro dobiš.
Posted 20 June 2013 - 08:40 AM
Pozna mogoče katera restavracijo JB v Ljubljani?
Me zanimajo mnenja.
Jaz osebno še nisem bila, sem pa že kar nekajkrat rezervirala tam za naše goste, novoletne zabave in podobno. Šefica pravi, da ni njej nič posebnega (za to ceno), drugi pa so pa kar navdušeni.
Drugače pa evo novoletni meni in ceno v 2011
Jadranska tuna s pomarančno peno in zelenjavo
Fresh adriatic tuna with orange foam and vegetable ( raw )
Jadranski škamp na mandljevi kremi
Adriatic scampi on almond cream
File bele ribe s školjčno omako in zloženko
Filet of white fish with scallop sauce and pie
Pasjonkina panna cota
Pasion fruit panna cota
Cena menija je 46,50 €
MENI B
Terina gosjih jeter s prekajeno postrvjo ter zelenim jabolkom
Goose liver with smoked trout and green apple
Telečji jezik z luštrek omako, hrenom in ocvrtki
Veal tounge, horseradish and croquettes
File srninega hrbta v divjačinski omaki z drobnjakovim
štrukljem, svežo zelenjavo in pečeno hruško
Filet of roe deer back with chives pie, fresh vegetable
Žepek z mandeljni in suhim sadjem,
omaka črnega čaja
Pie with almonds and dried fruit,
sauce of black tea
Cena menija je 43,50 €
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 June 2013 - 08:48 AM
Tale dva menija me nista prepričala.
A bi lahko nehal povsod strežt to panna coto? Ne razumem kaj je na njej tako bombastičnega.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 June 2013 - 08:53 AM
Jaz bi pa še enkrat pohvalila DaBudo. Zadnjič sva s sodelavko bile na kosilu in so naju v popolnosti zadovoljili.
Pa je ona kar picajzlasta, tokrat pa je bila povsem navdušena. Prijeten ambient, izjemno okusna hrana, pripravljenost
svetovanja, pa res ugodne cene. In njihov ledeni čaj z limeto in kumaro je mega! Meni je tam najboljša jed piščanec
z zelenjavo in indijskimi oreščki, mmm.
Posted 16 July 2013 - 09:29 AM
Kaj pa Astoria v mariboru?
Cene, hrana?
0 members, 2 guests, 0 anonymous users