Jump to content

Photo

Vaša današnja nega las

• Please log in to reply
3456 replies to this topic

#1761 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 March 2008 - 05:54 PM

QUOTE(Nila @ 19. 3. 2008 - 17:36) View Post

Meni pa OH šampon dela prhljaj. cry.gif

Jaz sem tudi nagnjena k prhljaju in mi ga dela malodane vsak šampon. Zato lahko uporabljam samo Aubrey Organics Selenium šampon, pa beli Fitoval, tle pa se počasi konča. Tisti, ki imamo prhljaj, se itak moramo zavedat, da gre za kronično bolezen, ki se ponavlja vseskozi - so krajša obdobja, ko se ga znebiš, ampak vedno pride slej ko prej nazaj. Včasih še naredim kuro z Oronazolom, takrat se ga potem znebim za mesec ali dva, ampak se potem spet vrne. Vseeno uporabljam tudi druge šampone, ampak takrat po umivanju nanesem Fitoval losjon proti prhljaju (v bistvu gre za vodnato tekočino, ki niti slučajno ni losjonaste konsistence), ki nadomesti anti-dandruff šampon.

IPB Image

Pri meni drugače ni problem količina prhljaja, ker mi nikdar ne 'sneži' z glave, imam ga samo občasno na določenih žariščih (pa še to zelo dobro kontroliram oz. sproti odpravljam), ampak je bolj problem to, da se s prhljajem pojavlja tudi srbeč in skeleč občutek na lasišlču, pa pordeli predeli in tko. To sproti popolnoma odpravljam z zgoraj omenjenimi šamponi, kokr pa bi si ene 5x zaporedoma oprala lase s katerim drugim šamponom (pa naj bo to Tigi OH ali Lavera vrtnica, ali pa kaj čisto tretjega) se bo prhljaj zagotovo vrnil. ermm.gif

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 19 March 2008 - 06:00 PM

Dilema, hvala ti za tole. Bom morda poskusila s tem losjonom. Meni se je stanje precej popravilo, odkar uporabljam laverino plavico. Ampak vmes sem si enkrat umila lase z OH in je bilo grozno. cry.gif Vse belo in srbeče. Pa včasih nisem imela te nadloge, ne vem, kaj se je zgodilo z mojim lasiščem. ermm.gif
  • 0

#1763 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 March 2008 - 06:13 PM

Tudi jaz včasih nisem imela prhljaja, pa imela sem suho lasišče (lase prala kamot samo enkrat na teden ali še manj, pa nisem imela čisto nič mastnih), zdej pa imam že kakšni dve leti težave s prhljajem, zadnje pol leta pa še z mastnim lasiščem (perem lase 3x na teden). Spreminjamo se, hormoni pa ta shit. Nekateri celo življenje nimajo prhljaja, pa ga dobijo šele na stara leta, spet drugi pa ga imajo celo življenje in jim potem recimo pri 50ih kar čez noč izgine in se nikdar več ne pojavi.

Kar pa se tega losjona tiče, meni je ful v redu, Sicer vsebuje alkohol (ampak ga čisto vsi ti losjoni, tudi od Vichy in od Recepta in ostali), ampak res deluje, meni ful pomiri lasišče + preprečuje, da bi prhljaj sploh nastal. Ful na izi se ga nanese na lasišče, pa ful je pol fajni feeling, tak osvežujoč, ne znam točno razložit (ampak čisto nič ne peče/draži). Če ga uporabljam skupaj s Fitoval belim šamponom (tudi proti prhljaju) pa sem sploh zmagala - ta šampon tudi pomaga, sploh pri preprečevanju prhljaja, pa ful je nežen, naredi zlo lepe laske.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1764 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 19 March 2008 - 06:22 PM

- šampon Fitoval
- Gliss oil nutritive repair maska za lase
- Tigi Big & Bigger
  • 0

#1765 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 19 March 2008 - 07:45 PM

Tigi O&H šampon
AO GPB balzam
  • 0
We must let go to live on.

#1766 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 19 March 2008 - 08:54 PM

Vichy Decors
zadnji izdihljaji Garnier ultra beauty balzama z limono in olivnim oljem
Balea fluid za konice z črnim ribezom
Nivea flexible curls pena
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1767 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29897 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 March 2008 - 11:44 AM

zdajle imam na laseh L'Occitanovo oljčno masko, obogateno z žlico ollivnega olja in medu
Lavera mandljevo mleko šampon
Tigi Girls' Toys serum za lesk

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1768 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 20 March 2008 - 02:26 PM

Oronazol
Reel'e intenzivna kura
Tigi Curls Rock Amplifier

• 0

#1769 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 21 March 2008 - 04:02 PM

Keune šampon
Keune balzam
Tigijev oljček za konice
  • 0

#1770 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 March 2008 - 05:20 PM

Afroditin šampon za volumen las
Tigoi B. G. regenerator (ena ura)
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1771 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17440 posts

Posted 22 March 2008 - 05:35 PM

Ravnokar:
Fitoval šampon
Lush Soak&Float šampon (zaenkrat edini, ki mi posrka vso mast iz lasišča cry.gif )
Še ena ura:
Garnier regenerator (mi je ostal od barvanja prejšni teden)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1772 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 22 March 2008 - 07:23 PM

Danes sem si dala pa preliv na lase Loreal Glossy chocholates odtenek 415(kuhle kastanie) in potem jasno čez še regenerator priležen zraven barve.

Potem se pa oprala lase z Garnier olivno olje in limona in nato dala čez še Loccitane balzam za lase(nevem točno kateri je),ko so bili pa že skoraj suhi pa samo na konice Gliss kur fluid.
  • 0

#1773 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 March 2008 - 08:00 PM

Kako ti je prijela ta barva? Ti kaj na rdeče potegne?
  • 0

#1774 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 22 March 2008 - 08:24 PM

Prijela mi je enako kot Tikki(smo se že menle o tem tam ane?).
Popolnoma enako in niti pikico drugače.Jaz sem pa upala da bo taka kot na embalaži.
Malce temnejša je kot na embalaži in z rdečim odbleskom.Če bi poenostavila:temnorjava z rdečim o dbleskom.
  • 0

#1775 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 March 2008 - 08:27 PM

Ooooo, enkratno. wub.gif
  • 0

#1776 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 22 March 2008 - 08:39 PM

Ja za tebe cry.gif
Js se pa tolažim s tem in upam da se bo temen ton hitro spral iz las drugače me bo kap.

Osebno pa mislim da bi tebi ta odtenek zelo pasal glede na tvojo frizuro in obliko obraza.Probaj jo thumbup.gif

Drugače barva je odlična ampak sem izbrala malce napačen odtenek.

Bom pa jutri sliknala in nalepla slikco Okj?
  • 0

#1777 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 March 2008 - 08:46 PM

Ja, vsekakor se priporočam za slikovno gradivo. cool.gif

Kakšno imaš pa ti naravno barvo oz. kakšno si imela pred tem barvanjem s Kuhle Kastanie in kakšen si želela, da bi bil rezultat?
  • 0

#1778 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 22 March 2008 - 08:51 PM

Naravno barvo imam temno-pepelnato blond biggrin.gif
Sem se pobarvala na črno i bila eno leto črna,nato sem se dvakrat posvetlila,bila flekasta laugh.gif ohmy.gif in potem dala čez kostanjev preliv od country colors potem pa barvo za lase Palette deluxe Caramel odtenek zdaj pa g,lossy chocholates.

Ampak to seveda ni bilo kar naenkrat je trajalo nekaj msecev.

Sem pa želela ene 3odtenke svetlešo barvo kot jo imam zdaj.Srednje rjavo z pridihom bakreno-rdeče(nekaj takega sem imela prej)
  • 0

#1779 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 22 March 2008 - 09:16 PM

Včeraj:
Weledin rožmarinov šampon (ga je zmanjkalo)
Subrina balzam na konice
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#1780 Pipi

Pipi