Meni pa OH šampon dela prhljaj.

Jaz sem tudi nagnjena k prhljaju in mi ga dela malodane vsak šampon. Zato lahko uporabljam samo Aubrey Organics Selenium šampon, pa beli Fitoval, tle pa se počasi konča. Tisti, ki imamo prhljaj, se itak moramo zavedat, da gre za kronično bolezen, ki se ponavlja vseskozi - so krajša obdobja, ko se ga znebiš, ampak vedno pride slej ko prej nazaj. Včasih še naredim kuro z Oronazolom, takrat se ga potem znebim za mesec ali dva, ampak se potem spet vrne. Vseeno uporabljam tudi druge šampone, ampak takrat po umivanju nanesem Fitoval losjon proti prhljaju (v bistvu gre za vodnato tekočino, ki niti slučajno ni losjonaste konsistence), ki nadomesti anti-dandruff šampon.

Pri meni drugače ni problem količina prhljaja, ker mi nikdar ne 'sneži' z glave, imam ga samo občasno na določenih žariščih (pa še to zelo dobro kontroliram oz. sproti odpravljam), ampak je bolj problem to, da se s prhljajem pojavlja tudi srbeč in skeleč občutek na lasišlču, pa pordeli predeli in tko. To sproti popolnoma odpravljam z zgoraj omenjenimi šamponi, kokr pa bi si ene 5x zaporedoma oprala lase s katerim drugim šamponom (pa naj bo to Tigi OH ali Lavera vrtnica, ali pa kaj čisto tretjega) se bo prhljaj zagotovo vrnil.