Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1761 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 07:24 AM

Kolegica je v enem kampu od ponedeljka in ja, je prazno. Mogoče se bo med počitnicami nabralo več turistov. 

• 0

#1762 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 24 June 2020 - 07:38 AM

Jasno, ker gre "samo" za priporočila, večina smatra da potem ni treba tega upoštevat. Tako je to na balkanu, če ni prisiljeno določeno z zakonom, potem se lahko dela, kar nam paše, koncept kolektivne odgovornosti se še ni zakoreninil v nas. Seveda nesposobnost Kreka pri tem nič ne pomaga. Prej je grozil, ko pa je "nevarnosti domnevno konec", pa tudi ni sposoben skomunicirat in prosit ljudi, naj se še vedno obnašajo odgovorno.

Jaz masko nosim v zaprtih prostorih, priznam pa, da je mogoče 1x res nisem imela pri sebi. Koronavirus ni izginil in zdaj, ko smo preveč na libero, nam spet grozi, da bodo vse zaprli.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1763 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 24 June 2020 - 07:42 AM

Matilda, lepo napisano.

Tudi jaz masko včasih pozabim, večinoma pa jo uporabljam.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1764 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 07:45 AM

Jaz pa nisem naklonjena maskam, ne morem in ne morem se navaditi na to in je ne dam gor, kjer ni nedvoumno obvezno. 

• 0

#1765 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 24 June 2020 - 07:56 AM

Ok, je pač zoprno... ampak enak argument bi lahko nekateri uporabljali za neumivanje rok?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1766 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 24 June 2020 - 08:04 AM

Kako rešujete souporabo maske in očal? Jaz sem samo enkrat vozila z masko (da je nisem snemala med dvema obiskoma trgovin), so se mi očala ves čas rosila (vozim z očali, sicer jih pa ne nosim).
  • 0

#1767 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 24 June 2020 - 08:07 AM

Očala dol, masko gor in oblikuj si jo okrog nosu, da ti izdihan zrak ne bo pihalo v očala. Načeloma to pomaga, ne pa v 100 %
  • 0

Bill Bullard

#1768 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 24 June 2020 - 08:11 AM

Tako kot je Matilda napisala, pomembno je da jo oblikujes pri nosu. Meni pomaga tudi da dvignem ocala in jih dam nad masko, se pravi najprej maska in stisnem lepo pri nosu in nato ocala gor. Upam, da sem razumljivo napisala.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1769 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 24 June 2020 - 08:15 AM

Je razumlljivo, poskusim ob priliki, hvala!
  • 0

#1770 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26075 posts

Posted 24 June 2020 - 08:18 AM

Težko rečem, ker smo itak bili na barki (prispeli v petek pozno zvečer, potem izpluli in se vrnili v marino v torek v času kosila, ko se domačinov ni bilo na spregled).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1771 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 24 June 2020 - 10:22 AM

Hvala Anouk.

Jaz priznam, da ne nosim maske. V Švici niso obvezne, in tudi tako jih skoraj nobeden ne nosi. Namesto mask omejujejo št. ljudi v zaprtih prostorih in vsepovsod so na vhodih razkužila. Recimo, v naši lokalni trgovini je lahko hkrati max 50 ljudi, v cvetličarni 2, v bazenu kjer imamo plavalni tecaj 12 ljudi v dvigalih se bi naj vozil sam oz. skupaj ljudje iz enega gospodinjstva. Ljudje vecinoma upoštevajo, se pa najdejo tud taki, ki ne. Kot povsod.
  • 0

#1772 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23502 posts

Posted 24 June 2020 - 10:59 AM

Jaz si je do zdaj nisem dala gor samo, ko sem šla enkrat na bencinsko tankat in potem noter plačat.

A se držite tega, da ko imaš masko na obrazu, se je ne bi smel več dotika, jo dat dol in nazaj gor, si jo shranil za naslednjič? Jo res vržete stran, ko pridete iz trgovine npr?
Jaz opažam, da ima večina ljudi eno masko obešeno nekje v avtu in si jo dajo po potrebi gor. Podobno s pralnimi maskami, imajo jih v avtu, torbici, niti slučajno je ne dajo prat po vsaki uporabi.
Jaz jo vsakič vržem v smeti, ko pridem iz zdr. doma, trgovine... Edino, če sem šla npr v več trgovin zapored, sem si jo pustila gor tudi med vožnjo v avtu in jo snela šele, ko sem končala z vsemi opravki.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1773 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 June 2020 - 11:11 AM

^Jaz masko uporabim samo enkrat, potem gre v pranje. Razen ko grem v vec trgovin, takrat jo pustim na obrazu in vrzem v pranje, ko zakljucim.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1774 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 24 June 2020 - 11:36 AM

jaz imam isto bombažno, ves čas. Ko je ne uporabljam, jo dam v vrečko in v torbico.

Ne razumem, kako se lahko nalezem od drugih, če uporabljam skoz isto masko. In kako naj druge nalezem s tem.

Jo pa ne uporabljam odkar niso več obvezne (oz. samo tam, kjer so obvezne). Razkužim roke pred vstopom v trgovino in držim distanco.

meni res manjkajo osnove prenosa bacilov

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1775 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26188 posts

Posted 24 June 2020 - 11:53 AM

Nalezeš se lahko npr tako, da okuženi, ki ne nosi maske, zakašlja v kozarce kumaric na polici. Ti kmalu za tem prideš k tem kumaricam in eno vzameš ter daš v košarico. Virus imaš sedaj na rokah in na kozarcu. Prideš na blagajno, plačaš, ob izhodu iz trgovine si razkužiš roke. Super, virusa nimaš več na rokah. Prideš domov, špecerijo zložiš po policah in se vmes popraskaš po nosu. Ups...a si razkužila tudi kozarec kumaric? Nisi? Pa po nosu si se popraskala? BAM!

• 0

#1776 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 11:56 AM

Ja, če si okužen.
  • 0

#1777 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 24 June 2020 - 12:07 PM

Kako nevarno je kupovanje v trgovinah v času Corone (v nemščini):
https://www.srf.ch/n...zeiten-wirklich
  • 0

#1778 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26188 posts

Posted 24 June 2020 - 12:09 PM

Ja, če si okužen.

Kaj misliš s tem?

• 0

#1779 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 24 June 2020 - 12:15 PM

Anča, to razumem.

Kako/zakaj pa, da moraš po vsaki uporabi zavreči masko?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1780 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32751 posts

Posted 24 June 2020 - 12:20 PM

Da ne vidim smisla, da zdravi ljudje nosijo maske.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users