Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1761 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 05 August 2008 - 02:55 PM

Ja, je dosti takih primerov, ki so zaradi kontracepcijskih potem rodile dvojčke ipd.
  • 0

#1762 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 07 August 2008 - 01:39 PM

ker sem jaz eno grozno zmešano bitje sem naredila neumnost. in sicer sem včeraj popoldne pojedla napačno tabletko (iz napačnega konca tablice, za četrtek in ne za sredo). saj vem, da to ni problem. problem pa je, da sem danes zjutraj gruntala, če tabletke sploh nisem pojedla in sem na hitro pojedla dve. ne vem sploh kaj mi je, ker že kar nekaj let jem tabletke in se mi to še ni zgodilo.
v glavnem: ker grem konec tedna na morje in imam še tabletk do naslednje srede (potem pa menstruacija), razmišljam, da bi si menstruacijo prestavila, sploh, da spet ujamem ritem (prva tabletka v petek, zadnja v četrtek).

• 0

#1763 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 August 2008 - 03:25 PM

Ti kar jemlji naprej tabletke in ne naredi premora (nadaljuj kar z naslednjo škatlico).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1764 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 11 August 2008 - 02:38 PM

No, jaz sem finiš s prvo škatlico Yasminelle in sem prav prijetno presenečena: na libido mi ne vplivajo prav nič, vlažna sem isto kot prej - za razliko od Femodena, ko sem imela prav boleče spolne odnose zarad suhosti nožnice. Tudi nobenih ostalih negativnih učinkov nimam (glavobolov, razdražljivosti in podobnega). Je pa tudi res, da zaenkrat nisem opazila nekega drastičnega izbojšanja kože - kože na obrazu še vedno nimam gladke kot dojenčkove ritke - čeprav nimam neke problematične kože, tudi shujšala nisem od njih niti grama, tako kot obljubljajo.

Jaz jih zagotovo ne bom zamenjala.
  • 0

#1765 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 11 August 2008 - 02:51 PM

A je treba Yasminelle tabletke kej plačat??
  • 0

#1766 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 11 August 2008 - 02:52 PM

Noup, od novega leta 2008 so zastonj.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1767 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 11 August 2008 - 08:15 PM

QUOTE(reddish ancha @ 11. 8. 2008 - 15:38) View Post

No, jaz sem finiš s prvo škatlico Yasminelle in sem prav prijetno presenečena: na libido mi ne vplivajo prav nič, vlažna sem isto kot prej - za razliko od Femodena, ko sem imela prav boleče spolne odnose zarad suhosti nožnice. Tudi nobenih ostalih negativnih učinkov nimam (glavobolov, razdražljivosti in podobnega). Je pa tudi res, da zaenkrat nisem opazila nekega drastičnega izbojšanja kože - kože na obrazu še vedno nimam gladke kot dojenčkove ritke - čeprav nimam neke problematične kože, tudi shujšala nisem od njih niti grama, tako kot obljubljajo.
Jaz jih zagotovo ne bom zamenjala.

koliko časa pa jih jemlješ???
js sm prenehala nekaj dni od tega kr res nisem mogla več...za znoret... cry.gif
kot da sploh nisem jaz...kot da nisem v mojem telesu..po cele dneve sm jokala..
in zdej od kar jih ne jemljem se prav dobro počutim..
js nevem kaj da naj...namreč bi jih mogla jemati zaradi aken...
edino nizkodozne ki so še vstale so yasminelle ma niti za tiste nisem 100% da bo lahko kaj iz njih...
imela pa sem lani diane35 katastrofa...po 14 dneh sm jih mogla nehati jemati,kr se mi je tako vrtelo v glavi in sm se tako počutla kot da sm zdrogirana...
in zdej te yarina podobno...
res nevem kaj naj več...
če ne bo druge..rajši imam akne itak tako in tako enkrat bodo tudi te izfginile prej al slej...če me bo hotu kdo sprejet me bo sprejeu al z aknami al brez..rajši se dobro počutim,kot pa da sm slabo zaradi enih tablet...
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1768 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 12 August 2008 - 09:00 AM

Včeraj sem bila pri ginekologinji in mi je dala recept za nove tabletke Yasminelle, ker sem se pri prejšnjih (Lindynette30) kar dosti zredila. Zdej me pa zanima, ko bom začela z novimi tabletkami ali bom spet imela tiste začetne simptome, ki sem jih imela, ko sem začela jemati Lindynette (to so bil sploh moje prve tabletke) - izcedek, občutljivost v prsih..? Po moji logiki bi rekla, da se to ne bo dogajalo saj je moje telo že navajeno na hormone ermm.gif .
  • 0

#1769 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 12 August 2008 - 03:05 PM

jah, ni nujno, ker vsebnost hormonov ni enaka (pa verjetno tud niso sestavinsko enake). je pa težko povedat, ker se telo vsakega posameznika na to pač drugače odzove.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1770 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 13 August 2008 - 09:28 AM

Asja87, na vsako posameznico iste tabletke vplivajo ful različno , tako da je nesmiselno posploševati - najti moraš prave zase. Enim odgovarjajo, drugim ne. Toda če praviš, da nobenih ne prenašaš dobro .. . hmm.gif

Aja, končala sem prvo škatlico (21 dni se jemlje), zdaj pa imam že 3 dni pavzo.
  • 0

#1771 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 13 August 2008 - 09:31 AM

Vrana,ni nujno. Lahko pa spet.Mogoče učinki ne bodo enaki,bodo čisto drugi (recimo mentalne narave),pa te bodo vseeno ful motili...
Jaz sem šele s tretjimi tabletkami našla prave,take da res nimam občutka da sem nekdo drug,pa da ni nobenih fizičnih/psihičnih negativnih znakov.
Prej sem imela Logest in Yarino, zdaj imam pa Stediril-m.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1772 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 13 August 2008 - 11:02 AM

QUOTE(Sally @ 13. 8. 2008 - 10:31) View Post

Vrana,ni nujno. Lahko pa spet.Mogoče učinki ne bodo enaki,bodo čisto drugi (recimo mentalne narave),pa te bodo vseeno ful motili...
Jaz sem šele s tretjimi tabletkami našla prave,take da res nimam občutka da sem nekdo drug,pa da ni nobenih fizičnih/psihičnih negativnih znakov.
Prej sem imela Logest in Yarino, zdaj imam pa Stediril-m.

sally js sm imela isto z yarino...
en dan se mi je zdelo kot da se je cel svet spremenu..sm se počutla prav čudna sama sebi,kot da nebi bla js v mojem telesu...res grozno...
kakšna pa je razlika med logest in yarino?logest so bolj močne?
in kot si rekla zdej z temi stediril je vse ok?!
koliko časa pa jih jemlješ?
kaj si šla k ginekologu pa rekla da ti npr. logest niso pasale pol pa yarina in pol ti je dal te...
js res ne vem kaj naj nardim...
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1773 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 13 August 2008 - 11:40 AM

Jaz sem jemala Logest 3 leta. Prve dve leti je blo vse super,zadnje leto pa:žalost,smisljenje sami sebi,zmanjšala se je želja po seksu,skoz sem bla slabe volje/brezvoljna
Mi je priporočila yarino.
Yarino sem jemala 4 mesece.Stranski:otopelost čustvena (popolna,fanta sem mislila pustit),želja po seksu-je ni blo,nisva seksala 2 mesca...izsušenost nožnice obupna. Še glivice sem dobila.
Potem sem šla pač po teh 4 mescih spet tja in rekla za nove...da tkole več ne gre...Pol je razmišljala dolgo kaj bi mi dala pa je rekla da probiva stediril-m. Da naj bi bil edini navedeni stranski učinek poraščenost...No,poraščena nisem nič bolj,jemljem jih tri mesece, mentalno sem stabilna,čustveno tud,nožnica je normalno vlažna,spolna sla pa tudi. Skratka,nimam besed da bi jih spljuvala,ker so super.

Po vsebnosti hormonov je pa meni rekla da so Yarina,Logest in te ki jih imam zdaj v isti skupini,vse so nizkodozne. Če ti tabletke ne ustrezajo pojdi čimprej menjat,morš pa vedet,da če ene tabletke eni punci sedejo ni rečeno da bodo drugi tud. Good luck ;)
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1774 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 09 September 2008 - 07:43 PM

Punce, znašla sem se v zoprni situaciji in res upam, da mi bo kera znala pomagat.

To nedeljo, torej 14.9, bi morala vzet novo tabletko (jemljem Lindynette 20), ampak mi jih je zmanjkalo. Jutri sem nameravala iti h ginekologinji, da bi mi jih predpisala, ampak mi je prijateljica prej povedala, da ti jih lahko predpiše le tvoja ginekologinja in ne kerakoli, ki pač takrat dela v ambulanti. Problem je v tem, ker moja ginekologinja dela le dvakrat mesečno in sicer naslednji teden v sredo, to pomeni, da bi prvo tabletko vzela s 4-dnevno zamudo. Na žalost tudi ne poznam nobene, ki bi jemala iste tabletke, da bi mi posodila škatlico.

Kakršna koli ideja, kaj nej nardim, bi mi pršla zelo prov, ker sem rahlo panična. cry.gif
  • 0

#1775 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 09 September 2008 - 07:47 PM

Lahko jih kupiš, a so precej drage (govorim na pamet - 18€), drugače pa vzami katerekoli od kolegice. Ne bo problema.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1776 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 09 September 2008 - 07:47 PM

Tabletke ti lahko predpiše tudi osebni zdravnik (vendar čim manjkrat - meni jih je letos predpisala 1x). Drugače pa ti lahko tudi drug ginekolog predpiše. Moja je bila na dopustu pa sem šla pač k drugi in dobila recept.
  • 0

#1777 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 09 September 2008 - 08:08 PM

Adriane, si prepričana, da ne bi blo nič narobe, če bi vzela kr ene druge? Meni se zdi to malo sumljivo, predvsem zaradi dejstva, da so tabletke verjetno precej različne po sestavi... ermm.gif

Ancka, ja tud js sem tko misnla, da ti pač katerakoli ginekologinja lahko predpiše tabletke, ampak se je baje to spremenilo-prijateljica je rekla, da jih ji ni hotla predpisati, ampak ji je rekla, naj pride, ko bo delala njena osebna ginekologinja. Men se zdi to neumno. rolleyes.gif

Pa hvala obema za odgovor!
  • 0

#1778 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 09 September 2008 - 08:22 PM

Limona - jaz sem konec julija dobila tabletke pri drugi ginekologinji.... Pojdi osebnemu in če ti ne bo hotel predpisat, reci, da jih moraš začet jemat, jih NIMAŠ in tvoje ginekologinje ne bo do konc meseca. Naj ti prosim da za en mesec škatlico.
  • 0

#1779 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 09 September 2008 - 08:27 PM

Ja, bom kr tko nardila, upam da se me bo usmilila. biggrin.gif Hvala wink.gif
  • 0

#1780 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 09 September 2008 - 08:38 PM

Verjetno se te bo.

Drugače pa niso tako različne po sestavi. Vse vsebujejo hormon za preprečitev nastanka jajčeca, kar pa je najpomembnejše.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users