Kontracepcijske tablete
Posted 05 August 2008 - 02:55 PM
Posted 07 August 2008 - 01:39 PM
v glavnem: ker grem konec tedna na morje in imam še tabletk do naslednje srede (potem pa menstruacija), razmišljam, da bi si menstruacijo prestavila, sploh, da spet ujamem ritem (prva tabletka v petek, zadnja v četrtek).
Posted 07 August 2008 - 03:25 PM
Posted 11 August 2008 - 02:38 PM
Jaz jih zagotovo ne bom zamenjala.
Posted 11 August 2008 - 02:51 PM
Posted 11 August 2008 - 02:52 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 11 August 2008 - 08:15 PM
No, jaz sem finiš s prvo škatlico Yasminelle in sem prav prijetno presenečena: na libido mi ne vplivajo prav nič, vlažna sem isto kot prej - za razliko od Femodena, ko sem imela prav boleče spolne odnose zarad suhosti nožnice. Tudi nobenih ostalih negativnih učinkov nimam (glavobolov, razdražljivosti in podobnega). Je pa tudi res, da zaenkrat nisem opazila nekega drastičnega izbojšanja kože - kože na obrazu še vedno nimam gladke kot dojenčkove ritke - čeprav nimam neke problematične kože, tudi shujšala nisem od njih niti grama, tako kot obljubljajo.
Jaz jih zagotovo ne bom zamenjala.
koliko časa pa jih jemlješ???
js sm prenehala nekaj dni od tega kr res nisem mogla več...za znoret...

kot da sploh nisem jaz...kot da nisem v mojem telesu..po cele dneve sm jokala..
in zdej od kar jih ne jemljem se prav dobro počutim..
js nevem kaj da naj...namreč bi jih mogla jemati zaradi aken...
edino nizkodozne ki so še vstale so yasminelle ma niti za tiste nisem 100% da bo lahko kaj iz njih...
imela pa sem lani diane35 katastrofa...po 14 dneh sm jih mogla nehati jemati,kr se mi je tako vrtelo v glavi in sm se tako počutla kot da sm zdrogirana...
in zdej te yarina podobno...
res nevem kaj naj več...
če ne bo druge..rajši imam akne itak tako in tako enkrat bodo tudi te izfginile prej al slej...če me bo hotu kdo sprejet me bo sprejeu al z aknami al brez..rajši se dobro počutim,kot pa da sm slabo zaradi enih tablet...
Posted 12 August 2008 - 09:00 AM

Posted 12 August 2008 - 03:05 PM
Posted 13 August 2008 - 09:28 AM

Aja, končala sem prvo škatlico (21 dni se jemlje), zdaj pa imam že 3 dni pavzo.
Posted 13 August 2008 - 09:31 AM
Jaz sem šele s tretjimi tabletkami našla prave,take da res nimam občutka da sem nekdo drug,pa da ni nobenih fizičnih/psihičnih negativnih znakov.
Prej sem imela Logest in Yarino, zdaj imam pa Stediril-m.
Posted 13 August 2008 - 11:02 AM
Vrana,ni nujno. Lahko pa spet.Mogoče učinki ne bodo enaki,bodo čisto drugi (recimo mentalne narave),pa te bodo vseeno ful motili...
Jaz sem šele s tretjimi tabletkami našla prave,take da res nimam občutka da sem nekdo drug,pa da ni nobenih fizičnih/psihičnih negativnih znakov.
Prej sem imela Logest in Yarino, zdaj imam pa Stediril-m.
sally js sm imela isto z yarino...
en dan se mi je zdelo kot da se je cel svet spremenu..sm se počutla prav čudna sama sebi,kot da nebi bla js v mojem telesu...res grozno...
kakšna pa je razlika med logest in yarino?logest so bolj močne?
in kot si rekla zdej z temi stediril je vse ok?!
koliko časa pa jih jemlješ?
kaj si šla k ginekologu pa rekla da ti npr. logest niso pasale pol pa yarina in pol ti je dal te...
js res ne vem kaj naj nardim...
Posted 13 August 2008 - 11:40 AM
Mi je priporočila yarino.
Yarino sem jemala 4 mesece.Stranski:otopelost čustvena (popolna,fanta sem mislila pustit),želja po seksu-je ni blo,nisva seksala 2 mesca...izsušenost nožnice obupna. Še glivice sem dobila.
Potem sem šla pač po teh 4 mescih spet tja in rekla za nove...da tkole več ne gre...Pol je razmišljala dolgo kaj bi mi dala pa je rekla da probiva stediril-m. Da naj bi bil edini navedeni stranski učinek poraščenost...No,poraščena nisem nič bolj,jemljem jih tri mesece, mentalno sem stabilna,čustveno tud,nožnica je normalno vlažna,spolna sla pa tudi. Skratka,nimam besed da bi jih spljuvala,ker so super.
Po vsebnosti hormonov je pa meni rekla da so Yarina,Logest in te ki jih imam zdaj v isti skupini,vse so nizkodozne. Če ti tabletke ne ustrezajo pojdi čimprej menjat,morš pa vedet,da če ene tabletke eni punci sedejo ni rečeno da bodo drugi tud. Good luck

Posted 09 September 2008 - 07:43 PM
To nedeljo, torej 14.9, bi morala vzet novo tabletko (jemljem Lindynette 20), ampak mi jih je zmanjkalo. Jutri sem nameravala iti h ginekologinji, da bi mi jih predpisala, ampak mi je prijateljica prej povedala, da ti jih lahko predpiše le tvoja ginekologinja in ne kerakoli, ki pač takrat dela v ambulanti. Problem je v tem, ker moja ginekologinja dela le dvakrat mesečno in sicer naslednji teden v sredo, to pomeni, da bi prvo tabletko vzela s 4-dnevno zamudo. Na žalost tudi ne poznam nobene, ki bi jemala iste tabletke, da bi mi posodila škatlico.
Kakršna koli ideja, kaj nej nardim, bi mi pršla zelo prov, ker sem rahlo panična.

Posted 09 September 2008 - 07:47 PM
Posted 09 September 2008 - 08:08 PM

Ancka, ja tud js sem tko misnla, da ti pač katerakoli ginekologinja lahko predpiše tabletke, ampak se je baje to spremenilo-prijateljica je rekla, da jih ji ni hotla predpisati, ampak ji je rekla, naj pride, ko bo delala njena osebna ginekologinja. Men se zdi to neumno.

Pa hvala obema za odgovor!
Posted 09 September 2008 - 08:22 PM
Posted 09 September 2008 - 08:27 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users