Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#17601 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90106 posts

Posted 22 May 2010 - 05:16 PM

Jaz ne vem, in me je sram. ph34r.gif Ker ne berem druge literature o tem, kot tiste, ki jo imamo za faks, ta pa je bolj specifična, veš.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#17602 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19004 posts

Posted 22 May 2010 - 05:24 PM

cry.gif

Hm, pol pa sploh ne vem tongue.gif Ma itak majo doma že miljon knjig o tem, ampak sploh ne vem, kaj naj mu drugega kupim. Jutri mava dve leti pa pol. ph34r.gif

No, hvala vseeno!

• 0

After all this time?

Always.

#17603 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90106 posts

Posted 22 May 2010 - 05:25 PM

Saj maš še pol leta časa. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#17604 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19004 posts

Posted 22 May 2010 - 05:33 PM

laugh.gif cry.gif

Vmes ma še rojstni dan. cry.gif Jao mene, ta darila biggrin.gif Za to sem pa res čist nenadarjena, fak biggrin.gif

• 0

After all this time?

Always.

#17605 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 May 2010 - 05:34 PM

QUOTE(Nincha @ 22. 5. 2010 - 18:10) View Post

Jina (ali kera koli druga, če se kaj spozna na to)- fantu bi rada kupila kakšno knjigo o oblikovanju/risanju/dizajnu.. Kej na to foro. A je kakšna ful fajn, da bi mi jo priporočila? Lahko tut v ang smile.gif

Pejt v Vale Novak pogledat, jaz sem tam najdla za zelo zahtevno arhitektko. biggrin.gif
  • 0

#17606 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 May 2010 - 05:38 PM

KLIK

Vpisala sem design, zdaj pa išči. tongue.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#17607 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19004 posts

Posted 22 May 2010 - 05:38 PM

Aha, sem šla brskat, to je v Cityparku nasproti Hervisa? Super, pa še odprto je jutri tongue.gif Bom šla pogledat, hvala smile.gif Sej valda znajo tut une prodajalke svetovat kej biggrin.gif Pa še u H&M mu bom šla po ene štumfe, nad kerimi se je glih zadnjič navduševal. Oh well biggrin.gif

Edit: O hvala Kinky, sem pogledala tut to. Si bom napisala par naslovov, pa grem pol jutri v akcijo laugh.gif

• 0

After all this time?

Always.

#17608 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 23 May 2010 - 09:28 PM

Jaz sem dobila zdaj en preblisk - ko sem bila majhna, mlada biggrin.gif sem ful rada brala eno knjigo o nekem vajencu or sth, ki gre po svetu or sth? biggrin.gif Po mojem je od kakega slovenskega pisatelja, ne spomnim se podrobno o čem gre ne nič, vem da gre po svetu (mogoče se skrega z gospodarjem ? ) in potem pisatelj opisuje njegove dogodivščine, ko spi v nekem skednju pa neki roparji so itd itd itd biggrin.gif ring a bell anyone?

edit: našla! samo napisat sem mogla, da mi je na um prišla beseda dogodviščine, potem se je pa sestavilo biggrin.gif Čudovite dogodviščine vajenca Hlapiča, pa hrvaške avtorice je oops.gif
  • 0

#17609 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 May 2010 - 09:30 PM

laugh.gif Smejem se, ker je takih 80% naših pripovedk laugh.gif
Ej, nimam pojma. Če bi povedala kaj več... Jih poznam polno, resda že precej megleno, a mogoče pa vendarle..

edit: dobro, da si našla laugh.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#17610 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12196 posts

Posted 24 May 2010 - 08:49 AM

QUOTE(Freya_ @ 23. 5. 2010 - 22:28) View Post

Jaz sem dobila zdaj en preblisk - ko sem bila majhna, mlada biggrin.gif sem ful rada brala eno knjigo o nekem vajencu or sth, ki gre po svetu or sth? biggrin.gif Po mojem je od kakega slovenskega pisatelja, ne spomnim se podrobno o čem gre ne nič, vem da gre po svetu (mogoče se skrega z gospodarjem ? ) in potem pisatelj opisuje njegove dogodivščine, ko spi v nekem skednju pa neki roparji so itd itd itd biggrin.gif ring a bell anyone?

edit: našla! samo napisat sem mogla, da mi je na um prišla beseda dogodviščine, potem se je pa sestavilo biggrin.gif Čudovite dogodviščine vajenca Hlapiča, pa hrvaške avtorice je oops.gif

Jaaa, to sem tudi jaz brala, ful fajn biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#17611 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 May 2010 - 08:53 AM

Ok, mam eno vprašanje. Pravno? No, ne vem.

Moji izdelki so se pojavili v eni izmed reklam za ustvarjalni material, meni nepoznane firme. Na to me je opozorila soustvarjalka, ki spremlja moje izdelke in jih na videz pozna. Poslala mi je reklamo in NIKJER ni navedeno, da so to moji izdelki, niti me ni nihče vprašal.

Ali imam v tem primeru kako pravico (avtorsko) ali jih lahko samo prosim, da umaknejo ali kaj? Sploh ne vem, vem pa, da ne bi smelo biti neoznačeno. To se mi zdi skrajno grdo!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#17612 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 24 May 2010 - 09:11 AM

mislim, da imaš avtorsko pravico
  • 0

#17613 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 May 2010 - 09:21 AM

Hvala, sem že uredila, itak so fotke iz revije, kjer so fotografirali moj izdelek, tko da majo tudi oni delne pravice in niso o tem nič vedeli. Direktor uredništva bo klical tja in bodo urejali naprej, tko da sem svoje naredila smile.gif

Ker to mi je pa res skrajno grdo. Naj sami naredijo izdelek in promovirajo!
  • 0

#17614 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 24 May 2010 - 09:26 AM

ma ja eni so prav prasci.... grejo na google in snamejo z neta slikco pa adijo. Sem slišala za eno družino - šli so na dopust v Prago in v izložbi ene potovalne agencije videli reklamo, na kateri je bila fotografija njihove družine!!! Po raziskovanju so ugotovili, da je ženska objavila sliko na svojem blogu, Čehi pa so jo na googlu našli in kar uporabili za reklamo. Noro....
  • 0

#17615 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 May 2010 - 09:44 AM

Svašta ohmy.gif
  • 0

#17616 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 24 May 2010 - 03:33 PM

To sem tudi jaz brala ermm.gif Če se ne motim, je bil cleo neki jumbo plakat ali pa zdaj samo sanjam, da je bolj zanimivo biggrin.gif

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#17617 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 May 2010 - 06:12 PM

Kdaj bodo letos nakazana vračila dohodnine?? hmm.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#17618 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 24 May 2010 - 06:17 PM

http://www.durs.gov....acil_dohodnine/
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#17619 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 24 May 2010 - 06:20 PM

QUOTE(Princeska @ 24. 5. 2010 - 9:53) View Post

Ok, mam eno vprašanje. Pravno? No, ne vem.

Moji izdelki so se pojavili v eni izmed reklam za ustvarjalni material, meni nepoznane firme. Na to me je opozorila soustvarjalka, ki spremlja moje izdelke in jih na videz pozna. Poslala mi je reklamo in NIKJER ni navedeno, da so to moji izdelki, niti me ni nihče vprašal.

Ali imam v tem primeru kako pravico (avtorsko) ali jih lahko samo prosim, da umaknejo ali kaj? Sploh ne vem, vem pa, da ne bi smelo biti neoznačeno. To se mi zdi skrajno grdo!

Bratu so na ta način vzeli eno fotografijo, izbrisali en napis na sliki in objavili kot glavo na eni spletni strani. Jim je zatežil, da jih bo tožil in so se potem zmenili, da ne bo tožbe, ampak da mu plačajo uporabo njegove fotografije in je dobil okol 200 evrov.
  • 0

#17620 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 May 2010 - 06:30 PM

Hvala! smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

1 user(s) are reading this topic