Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#1741 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 12 November 2011 - 09:34 AM

Vse na zadnji strani noro izgleda. Jst sem pa danes naredila korenčkovo torto po temle receptu:

http://okusno.je/rec...orenckova-torta

Morm rečt, da je BOŽANSKA!!!

Namesto olja sem dala maslo, pa dala sem še burbonsko vanilijo, pa iz pirine moke sem naredila. Pa povrhu sem jo premazala z limonino glazuro pa posula z nalistanimi mandlji. OMG, nisem si mislila, da je korenčkova torta tako okusna. love.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1742 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 12 November 2011 - 10:04 AM

Meni je carrot cake nasploh super zadeva, je pa pri nas še nisem zasledila, običajno si jo privoščim, kadar sem v Londonu.
  • 0

#1743 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 November 2011 - 11:36 AM

A lahko uporabim navadno moko oz. kje se dobi prosena moka? A pride bolj suho? Limonino glazuro si naredila sama ali kupila? Jaz poznam samo to:
IPB Image
Jutri dobimo obiske še za očimom rojstni dan in en njegov brat ful dobro peče, hodi na gostinsko in se moram mal izkazat. oops.gif Najprej sem mislila narest svojo spekulas torto, samo mi je tale zelo zelo všeč pa bi mogoče raje to.

Še en recept za Rüblitorte.
IPB Image
Te korenčki so luškani, upam, da jih bom kje dobila!
  • 0

#1744 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 12 November 2011 - 11:41 AM

Sok od bio limon in mlet cuker sem zmešala. Jst sem dala pirino moko, pa presejala sem jo. Z navadno je tut zihr ok. Je pa res tko dobra, ej. Jutri jo še enkrat pečem.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1745 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 November 2011 - 11:47 AM

Ooo, super, jaz jo bom tud delala, so me teli korenčki čis prevzel! laugh.gif
  • 0

#1746 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 November 2011 - 04:07 PM

Včeraj sem v Mercatorju iskala tisto roza stvar za prelit po muffinih, pa nisem našla. cry.gif laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1747 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 November 2011 - 05:33 PM

Ta Mercator nič nima! mad.gif Jaz tud nisem dobila korenčkov. cry.gif
  • 0

#1748 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 November 2011 - 05:35 PM

Kakih korenčkov?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1749 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 November 2011 - 05:36 PM

Ja teh za korenčkovo torto. laugh.gif cry.gif
  • 0

#1750 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 November 2011 - 05:39 PM

Ja ne vem al misliš navadnega korenja ali te okrasne za na vrhu, LOL. laugh.gif Sicer pa, teh okrasnih nisem še videla nikjer.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1751 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 November 2011 - 06:04 PM

Saj lahko sama naredis - iz marcipana. Barve za živila se pa tudi da nabavit.

Roza glazure imajo pa v našem šparu lih znižane - zarad roka uporabe. Ne vem, kako lahko cukru poteče rok, ampak okej. wink.gif

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1752 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 November 2011 - 06:26 PM

Moja korenčkova torta se že peče! Dodala sem še vanilijo, limonin sladkor, malo cimeta in ingverja. Celo stanovanje božansko diši! woot.gif
  • 0

#1753 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 12 November 2011 - 07:03 PM

thumbup.gif

Boš vidla kako je dobra. Jst jo grem tut delat, ko bo M. zaspal.
  • 0

#1754 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 12 November 2011 - 07:17 PM

jaz sem pa tiramisu delala. Fotke sledijo.... laugh.gif

Vedno delam po tem receptu, katerega malo priredim:
Vzamem dvojno količino za vse + v mascarpone vmešam 0,5L stepene sladke smetane.
IPB Image

Torej: najprej sem skuhala močno turško kavo (cca pol litra), katero sem potem prelila na kovinski protvanj in nesla na balkon, da se je shladila. Vmešala sem ji 8 žlic ruma.
IPB Image

potem sem zmešala 6 rumenjakov s 150g sladkorja
IPB Image

nato sem stepla pol litra sladke smetane, vanjo vmešala 500g mascarponeja in oboje skupaj nežno vmešala v rumenjake s sladkorjem
IPB Image

Bebe kekse (vedno vzamem Savoiardi) sem pomakala v ohlajeno kavo in jih zlagala v pekač
IPB Image

na prvo plast keksov sem dala polovico mascarponejeve mase, nato povrh še eno plast keksov in drugo polovico mase.
IPB Image

Vse skupaj sem prekrila s folijo in postavila na balkon (ker v hladilniku ni prostora) do jutri. Takrat poslikam še končno verzijo smile.gif
IPB Image
  • 0

#1755 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 November 2011 - 10:26 PM

Tiramisuuu! wub.gif Samo jaz ga delam s kakavom, mi je tudi boljši kot s kavo (s kavo mi je dober, če ni premočna! Kar je pa skoraj vedno.), pa ker ga tudi otroci jejo.

QUOTE(Dragica @ 12. 11. 2011 - 19:03) View Post

thumbup.gif
Boš vidla kako je dobra. Jst jo grem tut delat, ko bo M. zaspal.

Od vsega navdušenja sem ti kar sms poslala. laugh.gif Pomoje je noro dobra, pa izredno všeč so mi sestavine!
  • 0

#1756 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 12 November 2011 - 11:39 PM

Ooooo, Ančka, super. Tiramisu. wub2.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 13 November 2011 - 12:52 AM

Ančka... sam mal da obrišem sline tongue.gif ... izgleda zelo okusno! In hvala za fotke! Njami smile.gif Zdej se mi pa neki sladkega lušta. Imam na mizi rafaello, samo je namenjen za darilo sleep.gif

Jaz jutri delam tole: KLIK. Sam bom podvojila količine in naredila kar v pravokotnem pekaču, pričakujem namreč, da se bo jutri ob vonjavah v kuhinjo primuzalo kar 7 lakotnikov laugh.gif Plus ponavadi nesem še malo dedku in babici, torej se številka poveča na 9 smile.gif
Če mi bo uspelo seveda...
  • 0

#1758 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 13 November 2011 - 08:48 AM

Tiramisu, njam, ful ga mam rada.

PJ, sem šele zdej sms vidla, mam nek nov telefon, ko ful na majhno kaže opozorilo. smile.gif Jst jo pečem v manjšem pekaču, mislim, da je 22.

No, tu je še slikovni material.

IPB Image

IPB Image

Morm še enkrat povedat, da je nadbožanska. Tak je sočna in okusna, pa ne vem, če bi vedla, da je korenčkova. U glavnem čista desetka. thumbup.gif

Edit: jst sem tut v 24 cm pekla, se mi zdi, da je glih prav.
  • 0

#1759 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 November 2011 - 09:07 AM

Mmmmm, ste me navdušile nad to torto, jo bom tudi sama delala. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1760 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 13 November 2011 - 09:13 AM

No, poročaj potem. Pa zelo lahk jo je nardit, ful ni velik dela. Edin korenje je mal tečn ribat.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users